böyle rezil bir manuplasyon olamaz.80 milyon lot dönüyo .gun sonunda piyasa ne yaptıysa tersini yapıyo.tam rezilsiniz...y.t.d.
Printable View
böyle rezil bir manuplasyon olamaz.80 milyon lot dönüyo .gun sonunda piyasa ne yaptıysa tersini yapıyo.tam rezilsiniz...y.t.d.
Yapsın ağam yapsın.. 2 - 2.10 aralığına gelirse uzun vadeli biraz alırım cecuğe.. üniversite yaşına gelince satmak için.. Hani aşşa verseler.. Kelepirden stoklarız yahuu.. 😁 😁 😁
Maskara Bankası'nın son kararından sonra başladığımız yere döndük...
Başkan kısaca diyor ki: "Bizim dediklerimizi ciddiye almayın, zaten biz de kendi dediğimizi ciddiye almıyoruz. PePeKe raporlarını da adet yerini bulsun diye yayınladık. Bizden önce hep yayınlanmış, ayıp olmasın dedik. Herkes başının çaresine baksın..."
Zaten asıl orada hata yaptılar. 1 puan değil, 5 puan indirecektiler hazır indiriyorken. Kimsenin gıkı çıkmazdı. Fırsat heba oldu...
Şimdi aynı şemsiyeyi 3-5 defa daha açmaya çalışacaklar, ki hepimiz açılmayacağını biliyoruz. Kısaca, yok yere eziyet, zulüm, keder...:whistling:
İnsan şu ülkede yaşayıp da Müslüm Abi'yi nasıl sevmez? Biri gelsin, açıklasın bunu bana...:oleyo:
Benim bu ay sonunda satmam gerekiyordu ama ilk plana geri döndüm. Bu fiyatlarda kalmaya devam ettiği sürece eklemeye devam edeceğim... :wave:
Vallahi tebrikler Sn. Market Soul, ben ki trade ederim, çok aldım sattım, 2.74 gördüğü sabah da elim gitmedi desem yalan, sonra baktım PD dd fk bilanço filan bana göre en iyi banka bu yemin ederim elim gitmedi normalde acımam :)
Spot mal sonuçta ne yaparsa yapsın 2 altına tekrar getirecekse ykb den yüklü kredi çekip ykb alırım duble kazanç hesabı:):)SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
250000 lot cepte
Toplam 1 milyon lot alip emekliliği ilan etmek icin sabırsizlaniyorum
Sn. Market soul, bu degerlemeler ile, temel bir düzelme olduğu zaman temettusu vs derken ykb sizi emekli edebilir inanılmaz kötü fiyatlama var batacak gibi muamele görüyor. Ben ozeller konusunda o kadar kötümser değilim yolunu bulacaktır devletlere pek bulasilmaz...SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teorik olarak 1M lot YKBNK hissesi ile emekli olmanız mümkün aslında. Konu doğal olarak göreceli...
YKB'nin hak ettiği ortalama bir değer olarak 6 Liraya çıktığını varsayarsak ve siz yılda hisselerinizin %4'ünü bozdurup harcarsanız ki bu 6 Lira fiyattan yıllık 240.000 Liraya denk geliyor, eviniz olmasa bile kira dahil aylık 20.000 Lira harcayarak rahatça emekli olabilirsiniz.
Buradaki püf noktası %4'lük oran ABD, İngilitere gibi gelişmiş ülkelerde kullanılan oran. Yani YKBNK'nın yıllık reel olarak en az %4 getiri getirmesi gerekiyor...
Reel olarak sıfır getiri sağlasa bile en az 25 yıl aynı yaşam standardını sürdürebilirsiniz. Yaşınız 50 ise bu Türkiye'nin ortalama erkek yaşam süresinden (72 yaş gibi) fazla bir süre rahatça paranızın yeteceği anlamına geliyor. Ayrıca eviniz varsa çok daha uzun süre götürür bu para sizi. O da üstüne kaymak...
Koç'un hiçbir şirketinin uzun vadede reel olarak zarar ettirmediği gerçeğini göz önüne alıp, aşılarınızı zamanında yaptırdığınızı, koronaya yakalanmadığınızı, araba kullanırken trafik kurallarına uyduğunuzu ve trafikte karşıdan karşıya geçerken önce solunuza sonra sağınıza baktığınızı varsayarsak olası görünüyor... :bravo:
Şu borsanın hali böyle olmasa kağıtta öyle potansiyel var ki...
Dostum, bu bakış açısına göre değişir. Uzun vadeli olarak borsanın durumu mükemmel ötesi...
1987'de Ereğli Demir Çelik'de F/K oranı 0.60 idi. 235'lik, 470'lik hisseler vardı, onlarda böyle garip fiyatlar olurdu. Şimdi o fiyatlar hayal. Bazılarına göre o zaman da ülke batıyordu, şimdi de batıyor ve bu ülke daha bir kaç yüzyıl batar ama bir şey olmaz. Gün gelecek bu fiyatlar da hayal olacak...:wave:
Taşınan Açıklar
https://megaimg.net/i/i/Awo19N.png
3. çeyrek banka aktif ve kar sıralaması ilginç olacak. Aktif büyüklüğü olarak Yapı Kredi Garanti'yi yakalamak üzere. Aktif karlılığında daha geride ama Koç Grubu'nun ihracat performansı göz önüne alınırsa onun da yakında düzelmesi olası görünüyor. İki bankanın piyasa değerleri açısından YKB yarı fiyatına. Karlılığı artınca bu fark da bir şekilde kapanacak büyük ihtimal...
Benim açımdan tek büyük sorun elimde çok az var. Herhalde buradaki herkesten azdır. Bir daire satıp ki 6-12 ay arası bir süreçte özel bir durumdan dolayı zor, parayı YKB'ye gömene kadar burada kalsa diye dua ediyorum şahsen...
Kısmet artık. Bu fiyatlarda kaldığı sürece 3-5 ekleyeceğim. 2022 Baharında satıp, yaz boyunca güneşli bir sahilde istediğim kadar duble çikolatalı Magnum yiyeceğimi hayal ediyorum...
Not: DTD -Dondurma tavsiyesi değildir. Herkes kendi dondurma seçimini yapsın...
Pardon ama Vakıfbank ile ne alakası var? Yapı Kredi'den bahsediliyor bu sayfalarda. Bir de biraz dondurmadan felan bahsettik ama DTD diye de not düştük altına hemen...
Ayrıca geçmişe bakıp, olsa bulsa demek kolay. Olay geleceği tahmin edebilmekte. Benim yazdıklarım YKBNK'nın geleceği ile alakalı. Sizin öngörünüz varsa onu bekliyoruz... :whistling:
Yaw sanki YKBNK'ın durumu farklı. O da 15 sene önceki fiyatında değil mi :kahkah:
https://imgyukle.com/f/2021/10/03/AGL5G.jpg
Fiyat öyle ama karlılık olarak alakaları yok.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çok farkı var Sn. Dragon, sizden bunu duymak çok şaşırttı.
Düşerken Hepsini aynı kefeye atıp düşer, ama çıkarken temeli sağlam olanlar ışıl ışıl parlar. Temel analiz size zamansal bir veri sunmaz ama şunu net olarak söyler ki ykb içindeki fiyatlanmamis olan değer, vakvak'tan daha fazladır. Bu bilgi benim için yeterli gerisi zaman ve sabır ile alakalı bir konu.
Tabi ki bilanço bilanço takip, sürekli yakın ilgi koşuluyla.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şaşıracak bir şey yok sn.nosfecagri,
Dedikleriniz teoride doğrudur fakat ülkemiz borsası için geçerli değildir. Bunun ispatı da yukarıya koyduğum, YKBNK'ın 15 yıllık grafiğidir. Bu banka bu kadar karlı ise neden grafik olarak ayrışmadı diğerlerinden bu kadar uzun sürede? VAKBN ile YKBNK grafiği uzun dönemde hemen hemen aynıdır. Sadece 2021 mart sonrası VAKBN negatif ayrışmıştır. Bunun da nedenleri malum herkesce.
Başka bir örnek de, birlikte işkence çektiğimiz OZKGY mesela, istisnasız BİST'in en ucuz kağıdı ama gitmiyor. Sayısız örnek verilebilir. Konuyu uzatmak istemiyorum. Siz beni gayet iyi anladınız bence..
Sn. Dragon,
Teori diye bir olay yok. Pratikte temel analiz ve bu tarz degerlemeler ile, kimine göre az kimine göre çok diyebileceğimiz kendi el emeği göz nuru portföyünü yıllardır bu borsada büyütüyor arttırıyorum. Girdiğim çıktığım kagitlar rakamlar bellidir birkaç kağıtta da denk gelmişizdir sırf Özak değil.
Böyle yatay ve karsiz dönemlerim de malesef hep olmuştur. Örneğin bu dönemde de tupras yakaladık o güzel gidiyor şimdilik, 8 - 10 hisse taşıdığınız zaman hem risk dağılıyor hem de beklerken psikolojiniz daha sağlam kalıyor.
Eninde sonunda Özak da ykb de temeli sağlam iyi dediğimiz tüm şirketler de ederlerine gidecek ve piyasayi overperform edecekler. Şu an bana göre piyasayı bozan 3 şey var, 1. Siyasi risk ve adalet algısı, 2. Çok yüksek tahvil faizi 3. Çok fazla sayıda halka arzlar. Hepsi bence gelip geçici. Bol kazançlar dilerim.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bank of çok tehlikeli olmaya başladı.Sadece burada değil, şişe, petkim vb hisselerde 3-5 kademelerde devamlı var.Ve bütün dengeleri bilerek bozuyor gibi bir algı var.
kemerleri bağlayın. pazartesi şov var
akşam kapanış günün en yükseği olmalı