KAP açıklamasında "Bu pay satışını takip eden 180 gün boyunca ilave hisse satışı yapılmayacağını taahhüt ederiz" denmiş, daha önceki satışlarda böyle bir taahhüt hatırlamıyorum
Printable View
KAP açıklamasında "Bu pay satışını takip eden 180 gün boyunca ilave hisse satışı yapılmayacağını taahhüt ederiz" denmiş, daha önceki satışlarda böyle bir taahhüt hatırlamıyorum
Ve cuk diye kim aldı bu 5 milyon lotu 230 milyon lira değeri
Vestele nakit girişi için satılmıştır muhtemelen
Tokkan hocam tahtayı iyi biliyor ve takip ediyorsunuz bu yorumunuza şaşırdım açıkcası. çünkü yapılan şey farklı bence. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Daha önce biliyoruz ki 4 milyon lot satıldı 50 küsür fiyattan.
O günden beri bu lotlar aldıkları fiyatın altında satıyorlar.
Bir bildikleri var ki alıyolar, o zaman da dedik.
Kimse 4 milyon lotu zararına satmak için almaz bence. Peki gerçekte ne olmuş olabilir.
Siz diyorsanız gerçekten bir kurum aldı alır almaz zararına satmaya başladı pek inandırıcı gelmiyor.
Şöyle bişey daha mantıklı, piyasada kendi satmak yerine x kuruma vermiştir o da satmıştır piyasada bu daha mantıklı geliyor.
Benim burda gördüğüm bu lotlar da peyderpey piyasada satılacak. Yani 230 milyon TL yi veren biri yok diye düşünüyorum. Tabi bunu zaman gösterecek ama bu ihtimal bende daha yüksek.
Tamamen kendi fikrim olup yatırım tavsiyesi değildir.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.tradingview.com/x/fMq5Q47v/
Uzun zamandır VESBE aklımdaydı. Manisa'nın ihracat rakamlarına ve euronun haline bakınca Q3 bilançosu Q2 kadar iyi gelmeyecek o kesin. Ama en kötü 2020 Q3 kadar gelir diye de tahmin ediyorum. Fakat asıl beni cezbeden aylık yaklaşık %6 veren bir trend içinde tıngır mıngır gitmesi. Bu kanal içinde kaldıkça kendisini tutarım yok dışına çıkarsa Q3'te tekrar buluşmak üzere satarım şeklinde bir strateji ile bugün portföye kattım. Bakalım hadi hayırlısı
zararına satış falan olmadı. tamam 50 liradan hisseleri aldılar. o günleri hatırlayalım. hisseyi 44 liraya kadar geri çekip panik satışlara neden oldular. dökülenler çok oldu. satıcılar azalınca fiyatı
hızla 70 liraya yaklaştırıp satışlara başladılar. 1,5-2 ay gibi satışlarını yaptılar(grafikte görülür) bugünlerde 48 liralardan satış yapsalar bile
yine kazançta olurlar. temettüyü 48 liraya ilave etmek gerekir. yalnızca 4 milyon lotu satmışta olamazlar. bunlar yıllardır burada işlem yapıyorlar. portföylerinde düşük maliyetli topladıkları hisselerde vardır.
senin söylediğin gibi olursa fiyatı tekrar yükseltip satışlarına başlarlar..
Blok satış olayının bittiği de netleşti son açıklamaya göre
6.57 maliyetli ttkom hisselerimi fazla kar edemeden sattıktan sonra olumlu yorum ve yazılara göre gidip 28.64'den sasa aldık ve sasa düşmeye başladı. Yok yabancı satıyor, pd/dd çok yüksek, bu kağıt 25'leri görür olumsuz yorumlarına göre bedelsiz açıklayan ve nispeten ucuz görünen bu rezil kağıda sasa'da 20 bin zarar yazarak 50.66'dan bulaştık ve buradaki zarar da 25 bini buldu. Ttkom' u satmak 1. hata, sasa'yı satmak 2. hata. Zira sasa dursa toplam 45 bin olan zarar sadece 4 bin olacaktı. Vesbe'yi satıp 3. hatayı yapmak istemiyorum. Daha doğrusu 3. hata mı olur onu da bilemiyorum. Patronun özel emirle düşükten mal satması, yabancı çıkışı vs. olumsuz yorumlar çoğunlukta. Her gün maliyetine yazıyorum, bakalım ne olacak. Borsa akıllı adam işi olmaktan çıktı vesselam..
Öncelikle önceki tecrübeleriniz için geçmiş olsun diliyorum, gerçekten büyük meblağlar, portföye bir hisseyi alırken neden aldığımız önemli, devamında hissenin temelini etkileyen verilere ve genel piyasaya odaklanmak gerek,yoksa tahtada ileri geri yorumlar mutlaka olur. Ki bizim borsada merkez bankası başkanı değiştiğinden beri yatırımcılar en ufak olumsuz veriye sımsıkı sarılırken bir çok olumlu veriyi görmezden geliyorlar. Geçtiğimiz çeyrek hammadde artışı beyaz eşyaları baskilarken çok etkilenmediği bilançoda ortaya çıktı, vesbe ve vestel de patrona her zaman söylenmeler olur ama kötü niyetli olsa bu bedelsiz haberi öncesi tahtada fırtınalar kopardı. Özel emirli satışları eleştiriliyor,alkım gibi tahtada satsın da o zaman görün alkım de ne hale getirdi tahtayı o günlerde. Temmuz da tatil nedeniyle azalan ihracat verileri bakın Ağustos ayında yine yukarı yönlü ivemsini gösterdi,firma yatırımcı ilişkileri keza yatırımların devam ettiğini söylüyor,yani daha ne demek lazım da tahta kalksın bilmiyorum hala 5fk da sürünüyor hisse. Tavsiyem aldığınız hisse de temel verilere sarılarak sabırlı olmanız ama genel konjektur ne getirir piyasalara bilinmez hayırlı işler hepimize
Hisse başı 9tl kar beklentisinden bahsedenler de var .. karın çoğunu dağıtıyor ,,, geçmiş hataları telafı etmeye çalışmak yeni hatalar doğuruyor . Vesbe 7-8 senede koyduğunuz Parayı iade ediyor size ..hisseler size bedavaya geliyor … kimin alıp sattığının çok önemi yok .. karlılığı düşse 10 -12 senede yine ana parayı alırsınız ve hisseler de bedavaya yakına gelir … şu anda ek alım yapmam da satmam da … daha önce 12 -13 den alıp 15 -16 dan heyecanlanıp satmıştım .. en kötü temettü için tutarım elimde .. Birisi elinden tutarsa 70-80 e gitmemesi için sebep de yok …
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Vestelin eldeki lotları satması nedeniyle mi düşünüyorsunuz bunu acabaSNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
şöyle ki, gereksiz dağıtılan temettülerin şirket bünyesinde kalması sayesinde mali yapı güçlendirilir. daha az kredi kullanılır, daha az
faiz ödenilir. girdilerin satın alınmasında peşin para sayesinde daha iyi şartlar elde edilir. satışlar daha iyi finanse edilerek arttırma
imkanı bulunur. bütün bunlar şirketin gelecek yıllarda daha kazançlı çalışmasını ve daha fazla temettü dağıtmasını sağlar.
mali yapı güçlenince ne olur? şirketin özsermayesi yani defter değeri yükselir. defter değeri yükselince ona paralel şirketin
borsadaki fiyatı artar.. işin bu yönünü de var..
Tokkan hocam peki temettü dağıtacağı parayı dediğiniz gibi değil de vestel e avans vermede kullanırsa bizim için olumsuz olmaz mı SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ya da Zorlu bundan sonra temettü de Vesbe yi geri plana alıp Vesteli mi öne çıkaracak acaba?
Teşekkür ederim bu konuda tokkan hocamın da yorumunu merak ediyorum. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Türk Dil Kurumu komplo teorisini "bir kimse kuruluş veya ülkeye karşı gizlice, zarar verici tuzak kurulduğu varsayımına dayanan düşüncelerin tümü olarak tanımlamaktadır..
Komplo kelimesi Türkçeye Fransızcada "küçük entrika" anlamına gelen complot kelimesinden geçer..
komplo teorileri, Türk kültür ve siyasetinde sık karşılaşılan olgulardır. dünya Haber Raporu’na göre Türkiye açık arayla dünyada en fazla yalan haberin yayınlandığı ülke olmuştur.
son zamanlarda aşı karşıtlarının yaymaya çalıştığı komplo teorileri vardır.
Koronavirüs aşılarına ilişkin en fazla yayılan komplo teorisi aşılar vasıtasıyla insanlara mikroçip takıldığı iddiası. Bu sayede amaçlanan ise aşı olan kişilerin hareketlerinin takip edilmesi ve toplumun kontrol altına alınması. Zaten izleniyoruz! Elinizdeki son model akıllı telefonlardan tutun, evinizdeki bilgisayardan, televizyona kadar her şeyde çip var. Attığınız her adım zaten takip ediliyor.
televizyon açık oturumlarında özellikle politik bazen de ekonomik konularda işin uzmanı olmayan, sürekli komplo teorisi üreten kişilere çok sık rastlanır..
bizde de böyle..
yatırımcıların her fırsatta kuyusunu kazmak isteyen kötü patron peruklu..
peruklu aksi bir tiptir. işine geldiği gibi hareket eder ve yatırımcılara karşı büyük bir nefret besler.
borsa gibi riskin çok yüksek olduğu alana finansal okuma yazma bilgin olmadan girersen doğru kararlar alamazssın. analizlerin mutlaka doğru yapılması gerekir.
grafik okuma bilgin yoksa işin şansa kalmış demektir. hisse senetleri bir çok iniş çıkış yaşarlar.hisse senedi alımında "zamanlama "çok önemlidir.
yatırım aracı olarak borsaya bakıldığında alım ve satım zamanlamasının doğru yapılmasının ne kadar önemli olduğu anlaşılmaktadır.
sürekli dalgalanan fiyatlara rağmen bir dönemde fiyatlar çok yükselebilmekte bir dönemde çok düşebilmektedir.
uzun vadeli trendin tepe olacak kadar ilerlemiş dönemlerinde yapılan yatırım gerçekte pek verimli değildir.
böyle zamanlarda alımlar yapanlar hisse senedinden aradıklarını bulamazlar ve bozulan psikolojik üzüntüleri olaylara bakış açısını belirler.. perukluya olan nefretin sebebi budur.
oysa bir kaç gün önce doğru zamanlama ile hisse senedini on liranın altında alan bir yatırımcının övgü dolu sözlerini forumda olkduk..
Merhaba, lafınız bana ise peruklu ile ilgili laf etmedim. Şikayette etmedim. Psikolojik üzüntü ne demekse onu da yaşamıyorum.Şirket içi alışverişleri (para) incelerseniz görürsünüz. Bu arada şirket yöneticileri nakit sıkışıklığından ne yapacağını şaşırdı , ters bi şeyler de olabilir
Daha olmamış şeyler üzerinden kendimizi sıkıntıya sokmanın anlamı yok bence. Gelecek bilançolar ile ne yaptıklarını anlamaya çalışıp ona göre yatırımı gözden geçiririz.
Sorduğum sorulara cevap verecek var mı?
Şirketin işleyişi bu kadar guzelken,kaynaksız cinlikler aramak da ne bileyim,adamlar kar ediyor, temettü dağıtıyor,yeni yatırım yapıyor kapasite kullanım oranları ortada hala eleştiriliyor,halka açıklık oranı yüzde 80 üzerinde 6 ay daha satmayacam da demişler sonrasında da satar mı satmaz mi bilmiyorum para lazımsa satar biz de öyle yapmıyor muyuz,lazımsa satıyoruz tahtada satmıyor sonuçta özel emirle satıyor kendi malı koyup tahtada satsa 2 taban yer tahta hiç de umru olmazdı adamların
Vesbe halka arz edildikten sonra, (bugün arçeliğin yaptığı gibi) vestel de vesbe hisselerini birkaçyıl önce onlu fiyatlardan topladı. (Bende o zaman almıştım). Şimdi ise o hisseleri tekrar halka arz ediyor (şuanki fiyatlar makul demekki). Zaten bu tür hisse geri alımlarında galiba 2 yıl içinde geri alınan hisseler ya halka arz edilmeli yada sermaye azaltılmalı. Ben tabi burada, Vesbe nin kendi hissesini alıp şimdi satmasını ve edilen karın vesbe de kalmasını isterdim.
Hocam yanlış anlamışsınız. Açıkcası ne ben cinlik olsun diye yazdım ne de alonzo nun yazdığında öyle bişey sezdim.
Kimsenin hisseyi kötülediği de yok ayrıca. Herkesin düşündüğünü söylemesinin ne gibi zararı var anlamadım ben açıkcası.
Vestel in elinde lotlar azalınca temettü düşebilir denmiş evet bu bir görüş. Kimse burda müneccim de değil. Böyle olabilir de olmayabilir de. Çarpıtmaya gerek yok bence.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burdaki cinlikten kastım şirkete veya tahta yapiciya atfedilen tutumdu,yani ben bu derece hesaplar döndüğünü düşünmüyorum şirket üstünde aylardır olumlu bakış açım hiç değişmedi,ülke borsasında deprem yaşanmasaydi bu bedelsizle beraber 70 lira üstünde fiyatlaniyor olurdu tahta. Herkes mutlaka düşündüğünü söylemekte özgürdür burası forum amaç bu zaten herkese hayırlı işler
Arkadaşlar herşey toz pembe değil. Siz anz nin 2014 te 18 tl den topladığı lotlları 2021 de 46 tl den zararına niye sattığını düşünüyorsunuz. Anz emin olun ağlıyordur bu hisseler için. Şirkette kuruş yok ,net
Şirketler iş yapamamaktan batmaz , para yokluğundan batar. Batacak demiyorum tabikide. Ama zorluk yaşanıyor. Dahada satacak
- vestel in finans tek elden yönetilir. Vestel para yoksa vesbe de de yoktur, Vestel de olmadığı için vesbe ye olan borcunu ödeyemiyor, dolayısı ile vesbede de yok.
- şirket içi para alışverişlerini incelerseniz (vesbe- vestel - zorlu holding - zoren- meta nikel) ispatını görürsünüz. Temettüden önce hisse satımıda temettüyü ödeyebilmek için olduğunu düşünüyorum.
- ağanın eli tutulmaz. banada sorarsan bu durumda vestel in tememttü vermesi saçma (vesbe nin değil) neden dağıttı bilmiyorum. Zamanında (2019 da) vestel hisselerini bazı yatırımcılara satmıştı , belki o alıcılarla yaptığı anlaşmada temettüde vardı, bilemiyorum .
Siz şu soruyu sorun kendinize . zamanında 8 dolardan aldığı hisseyi 6 dolardan niye satıyor. 7 senelik vade farkınıda koy