Finlandiya'da halkın elektrik tüketimi için para vermek yerine para almaları ne kadar hoş ama belki onlar da mevduat karşılığı faiz alamıyorlar...
Ödeştik mi? :)
Nasıl rahatladım ama...
Printable View
Finlandiya'da halkın elektrik tüketimi için para vermek yerine para almaları ne kadar hoş ama belki onlar da mevduat karşılığı faiz alamıyorlar...
Ödeştik mi? :)
Nasıl rahatladım ama...
Geçen girdiğinden beri foruma girmediysen, heralde bir sonraki girişine kadar da girmeyeceksin.
Enteresan bir düşünce tarzı..
"5 kilometrelik bir yolun uzunluğu kaç kilometredir" gibi bir şey bu heralde..
Şeriatçılardan bahsedilen mesajı okurken, bir yandan da haberler açık.
TV'de osman kavala ve diğerleri için diyor "anayasal düzeni ortadan kaldırmak" falan...
Şeriat isteyenlerin amacı neydi sahi?
Anayasal düzeni ortadan kaldırmak değil mi?
Enteresan..
sigarayı bıraktım !!!
iki sigara arası vallabilla içmiyorum ...
gibi olmuş
Geçenlerde bir filmde yaşlı bir adam bankta yanında oturan adama şöyle dedi...
- Bugün kişisel en uzun hayatta kalma rekorumu kırdım...
Borsa İstanbul Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla, Borsa İstanbul'da 2 sıfır atılacağını söyledi.
İyi söylemiş.
Böylelikle neyi amaçlıyor acaba?
Biz de ülke olarak 2005 yılında TL den altı sıfır atmıştık.
İyi olmuştu.
Bilmem kaç haneli hesap makinelerine anlamsız rakamlar yazmaktan kurtulmuştuk.
Son Dakika Haberleri
19 Şubat Çarşamba 11:05 BIST GM ATİLLA: AÇIĞA SATIŞ YASAĞININ KALKMASI GÜNDEMİMİZDE
Endeksten de iki sıfır atılacakmış mayıs ayında...
Altı sıfır atmadan önceki halimizi hatırlamaya çalıştım da...
Kitaplığımda bazı kitapların arkasında fiyat etiketlerinde acaip rakamlar yazıyor...
35.000.000 gibi...
Hani Erdoğan'ın şehir meydanlarında yaptığı mitinglerde, iktidarları süresince o illerde yaptıkları (ceplerinden olmalı) harcamaları verirken kullandığı "katrilyon" gibi...
Fakir halkımızın hala dilinde o dönemin izleri.
10 milyon diyor 1 kilo soğan için.
Ya da tuvalete gidiyor 1 milyon attırıveriyor tabağın içine.
Zenginlik bizde rakamla malum.
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonom...liyor-5634001/
Tamamen algı gibi bakın borsa 12k oldu ucuzladı..:yes:
Bugün ilk cemre düştü...Havaya...
Ülkemize mutluluk, refah ve barış getirir umarım...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuşuyor.
Cemre ile gelen umutlarım sönüyor bu adam konuşunca...
İşin kötü tarafı hiç susmuyor..
USD/TL topiğin isminin hakkını vermeye başladı bu sene 2020 başından beri artık...
*erdoğan: Türkiye idlib'de kendi harekat planını uygulamak için her türlü hazırlığı yapmıştır, 'bir gece ansızın gelebiliriz' diyoruz
erdoğan: Idlib'de harekatı bir an meselesidir
*erdoğan: Hala ekonomi üzerinden bizi vurmaya gayret eden densizler var
*erdoğan: Ekonomi bizim gündemimizin değişmez ve daima ilk sıralarda yer alan başlığıdır
*erdoğan: Ekonomik göstergelerde ağustos 2018 dönemi öncesini yakaladık, hatta pek çok alanda daha iyiye gittik
*erdoğan: Bizi kur-faiz-enflasyon şeytan üçgenine almaya çalışanları bir kez daha hüsrana uğrattık
*erdoğan: Enflasyon ve faizi düşürme konusunda kararlılığımızı sürdürüyoruz
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın AK Parti grup toplantısında “İdlib harekâtı an meselesidir” demesine Rusya’dan tepki geldi. Kremlin’den yapılan açıklamada, “Türkiye’nin İdlib’deki Suriye hükümet güçlerine karşı askeri operasyonu en kötü senaryo olur” denildi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya’nın böyle bir operasyona karşı olduğunu, gerilimin daha da tırmanmaması için Türkiye’nin teması sürdüreceklerini söyledi.
Merkez bankasından 50 baz puan faiz indirimi geldi
Dolar her gun ortalama yuzde 0,20 gitse pek sikinti olmaz sanki.
Bugün 6,10 görülmezse kutlayacağım bugün KEŞ ekibini...
Faiz indirimi USD/TL ye yaradı...Nerdeyse 6.08 görülecek...
GR Altın bugün 316 TL yi görebilir...
Başka bir şey bırakmıyorlar insana.
Ya da git ev al bak faizi nereye indirdik demekteler...
Ev ihtiyacı olanlar için eğer namusluca ve de sıkışmış bir müteahhit bulurlarsa en iyi zaman.
100.000 lira kredi 120 ay vadede 1290 lira aylık geri ödeme ile sıfır konutta devlet bankalarında diye okumuştum.
Peki ya yatırım için ev alınır mı?
bankadan arıyorlar '' dalarların duruyor mu , getir de ezelim '' diyorlar. Ben çoktan daldırdım diyorum. Bu başlıkta herkes artık dalacağı kadar daldırmış olmalı ki, artmış- düşmüş umurunda değil. Günlük elit tartışmalarla başka boyutta geziniyorlar. Sn. derinlikler bile grafik atmayı bıraktı.
Topiğin isminin şanı yürüyor...:he:
Dolarda yükseliş kaçınılmaz...:he:
Faizler düşük diye konut - araba vb. alanlar en fazla 2 ay daha bu baharı yaşarlar. Yani düşük faizle konut aldığı için sevinenler , aslında 5-6 ay sonra döviz bazında zararda olabilirler. Bu işler hesap kitap işi. Nakiti olmadan bankadan düşük krediyle alan için kazançtır. Tamamen nakitle alan için durum farklıdır.
2 yıllık 11 in üzerinde MB faizi 10.75 e çekerek büyük risk aldı..
Hiç gereksiz bir indirim yaptılar..
Bunu 2016 ilkbaharında da yaptılar..
2016 yaz nisbeten (darbeye rağmen) sakin geçmesine rağmen 2016 eylül de dolar patladı..
Tabi o zamanlar swaplar tamamen açık idi..
İşbankası gibi bankalar aylık mevduata 7 li faiz verecekler bundan böyle...
Alternatif bile bu indirimden önce brüt % 10 veriyordu 32 güne...
Peki gerçek enflasyonu bir kenara koyalım resmi enflasyon bile %12 lerdeyken zararı düşünebiliyor musunuz?
Neredeyse eksi % 6 reel faiz...
Enayi, alzheimer hastası, yaşlı mudi dışında kolay değil mevduata para yatırmak...
Kartopu (USD/TL) büyüyüp yavaş yavaş çığ olur mu bundan sonra...