harbiden ayhan başkan niye konuşmuyor.
Printable View
caponya üretimlerini çin dışına kaydırmak isteyen şirketlere fon sağlıyacakmış.
Bu olay yani bu yaşananlar şuna benziyor : Mahalle de bir tecavüz olmuş, yada tecavüz girişimi, mahalleli adamı bulmuş (ÇİN) fakat adalet ver ya, polis geldi (ABD) tecavüzcüyü korumaya aldı. Şimdi geçilen süreç bu suclu hakkında iddaname hazırlanıyor, mahkeme görülecek. Uzun sürecek. Ama ÇİN bu tecavüzün cezasını ağır ödeyecek. ÇİN nasıl günlük %10 büyüdü, uçuz olduğu için. Şimdi bu olmayacak. O yüzden 2020 görmüş göreceğiniz en farklı yıl olacak. Tabi biz ülke olarak bu süreci iyi yönetemiyoruz.
Abi öyle olmaz, geleceksin buraya göğüs göğüse çarpışacaksın, bende gece tüm yazanlara düşüne düşüne araştıra araştıra hesap makinesi ile cevap veririm. Öyle bir dünya yok. :) :) Hadi halk bankı dün bu saatlere geri alalım 5,15 de satalım, sonra 5 liradan yerine alalım, borsa aktif ve canlı bir varlık. Gecesi yok, sadece gündüzü olan bir varlık. TH fotosentezle çalışıyor sanırım, yani gece karbondioksit alıyor, oksijen veriyor. :) :)
Bankalar ölü gibi, çok ilginç.
Dünyanın yaşına göre oldukca kısa sayılan bir ömür yaşıyoruz. Buradaki yaşama nedeni, yaradılışın gereği olarak büyük bir sınav verilmesi. Sınav soruları zor değil, ama cevapları alamazsınız, cevaplar kıyamet sonrası mahşerde açıklanacak. Sınavı kazanan kazanmayan orada belli olacak. Ülkelerin çoğunluğunda inanç konusunda bir adalet var, yani isteyen sınava istediği gibi girebilir. Bu kişinin nefsine, vicdanına kalmış. Son 20 yıldır gördüğüm en kötü şeylerden biri, insan olarak vicdanın yitirilmesi.
Sadede gelelim. Ülkeler insanlarını rahat yaşatmalı, İRAN halkı yıllardır eza cefa cekiyor, bizde çok farklı değiliz. Böyle bir günde İran'ın imf den 5 milyar dolar istemesi, abd nin bunu engeleyeceğim demesi çok kötü. Petrol satan bu ülke ne durumlara düşürüldü. Bizimde durum farklı değil. S400 al, F35 programından çık, İdlib'e gir, orada bekle. Millet adına devlet olarak karar vermek çok zor, İdlib yanlış değil, mecburi ama içeride daha güçlü bir ülke olabilirdik. Özellikle son 3 yılda çok şey kaybettik.
Halkların ilahi sınava doğru hazırlanması için devletler engel değil yardımcı olmalı. O ilahi adalette millet devletinde de hesap soracaktır.
Bu kadar baskiya bankalarda iyi patlama yapacaklar vakti gelince herhalde.
http://share.matriksdata.com/Images/...1622071830.png
mrtk bu i.neler gitmedi yine.
http://share.matriksdata.com/Images/...1623269956.png
zamanı geldiğinde bankaların da kasasını patlatacağız.
Bu arada hic gormedik. Trump kazanmis Senatoda azledilme davasini 5 Subatta. Demokratlar seyi ondan sonra mi saldi yoksa???
cuma günü müydü
yabancıların yumurta bayramı
saat 17:10, dolar 17:30 da bankalarda kapanıyor, 17:30 dan sonra dolarda bir filim cevirecekler, muhtemelen satış olacak. ama ben bekliyorum, poz değiştiremem.
Cok satiyor Karayilan ile Investec. Pegiyle degistirecektin.
http://share.matriksdata.com/Images/...1805428201.png
http://share.matriksdata.com/Images/...1806385077.png
İran Merkez Bankası Başkanı Abdunnasır Himmeti, ABD'nin talebiyle Lüksemburg'da bloke edilen İran'a ait 1,6 milyar doların serbest bırakıldığını açıkladı
Dayandiklari dogruda ne pahasina?
Fakirlik issizlik tarihi rekor boyutlarda orada. Turkiye Iran sinirindan o kadar cok Iranli kaciyorki inanamazsiniz
Kayseride evimiz vardi aileden miras kalma. Uzun yillar gitmemistim. Satmak icin gittigimde icinde bi baktim Iranli aileler doldurulmus bizden habersiz icine baskalarida kirayi aliyormus.
O insanlarin acinasi halini anlatmaya kelimeler yetmez. Turkceleri yoktu ingilizceleri vardi bazilarinin hepside cok ust egitimli insanlardi. Amerikaya kapagi atmaya calisiyorlardi. Onlari oradan cikarip satana kadar canim cikmisti. Dunyanin en fakir ulkelerinden biri heralde Irandir istedigi kadar petrol uretsin.
ABD ile IRAN halk önünde düşman. Arka planda dost olarak İran halkını sömürüyorlar... Ne zaman halk ayaklanacak olsa hemen ambargo koyuyorlarki İran "dıııjj güçler" desin..
.
.
Eğer blokeyi kaldırmışlar ise isyan bekledikleri içindir..Ortamı biraz sakinleştirecekler..
Secbul ortak, arada şu bizim hulkun hedefini /grafiğini atın da size zahmet ağrı kesici vazifesi görsün bize.Th bile 3 yılın sonunda pes etmiş, pegi yle degismedigine pişman hulklari.Tek umudumuz sizsiniz artık. Şu EW nin kaçıncı dalgasindayiz,bu dalganın üstünde yükselip sörf mü yapacağız yoksa dalganın altında mı kalacağız :)
Grafik eskisi gibi.. Bana göre yani BENCE 7 yıl süren düzeltme süreci bitti. Başlangıç 0 kabul eder isek 20 yi gördüğü yer bence 1. Şimdi 2 bitti. 3 ile bence artık hayal gücüne kadar çıkabilir.
.
.
Bence tabi.. TH beğenmiyor EW yi o başka mevzu. Pegi ile değiştirmeliydim demesi düşüşü en sonunda kabullenmeyi gösterir. Onca temel analiz artık boşa mı yapıldı...
.
.
İlk ne olur derseniz bence başı yavaş ortası hızlı sonra ÇOK hızlıca Hulk başına 7 dolara vuracağız. Oraya kadar dayabilen bile olmaz bence ya neyse biz verelim fiyatı tahminimi.... BENCE AMA... Neymiş yatıım tavsiyesi değilmiş...
.
.
Çok mu gazladım...:oleyo:
Morfin gibi sizin tahminler ortak.Rahatladım biraz.Ellerine analizlerine sağlık .
Eyyy Th usta sana sesleniyorum: Ky nin yaptığı en tipik yanlışlardan olan bezdirme aşamasında hisseyi destekten satacaktin demek.Dere geçerken at değiştirilmez derler. (Yoksa değiştirilir mi?) Değiştirenler kârlı çıktı bu kez.Degistikleri at uçan at çıktı, Üsküdar ı geçti; Biz dere ortasında atın keyfini bekliyoruz. :)
Yatırım tavsiyesi değildir.
01-01/25-03 2020 Dünyadaki ölüm vakaları.
Corana: 22.000
Grıp. : 113.00
Sıtma. : 228.00
İntihar. : 249.000
Trfk. kaz: 313.000
Aıdıs. : 390.000
Alkol. : 582.000
Sigara. : 1.161.000
Kanser. : 2.300.000
Açlık : 2.300.000
Liste uzar diğer ölümlerle vs. ( küsür atları yazmadım)
Yine söylüyorum corona mevzusu asıl atacakları kazığın sivriltme operasyonudur. Bu böyle biline. Hele geçsin zaman. Bütün pislikleri anlayacağız. Tartışıp duracağız yıllarca.
ŞEYHİN uçtuğu yok, ama görüyorum ki siz MÜRİT olarak adamı uçuruyorsunuz. Yahu bırak halkbankı, 55 den PEGİ alındı, en azından onu görün, insandır hata yapar, hatta yaptırılır, ama bu şekilde işi usta moduna bağlamak büyük hata olur.
Keza SECBUL bir yazı içinde 30 kez BENCE demek zorunda kalıyor, iki gün sonra onuda TH yapmanızdan çekiniyor.
Bakın lütfen bu düşünceden vazgeçin, bugün işc yazdım, onunda topiği aynı halk gibi oldu, 2 saat önce alıp 2 yılı göze aldım diyenler var.
Gerekli paylaşımlar yapılıyor, tek tarafa asla oynamıyoruz. Yatırım gerekcisi nedeni olmaz, inancı olur.
TH bir kaç hafta önce 55 liradan pegi aldı ve 25 gördü, şimdi onun halkbank pegi değişimi sizi neden etkiliyor, etkileme meli.
Bu topikte herkes eşit, ben şahsen bir üstat hoca görsem ilk orayı terk ederim.
Benim sizden öğreneceğim sizin diğerlerinden öğreneceği çok şey var.
Ama lütfen kişilerden bir beklentiniz olmasın.
Yok ortak zaten o şekilde yatırım /beklenti olur mu? Bizimkisi sesli düşünce.Yoksa birisi grafik koyup buraya 1 olacak dese satacak,70 olacak dese ilave edecek halimiz yok.Sadece 1 olacak diyeni dinlediğimiz gibi 45 olacak diyeni de dinliyoruz.Grafik emek harcıyorlar.Dinleyip mantıktan geçiriyoruz. Yarı şaka yarı ciddi modunda fikir alışverişi. Böyle derken tabi ki ciddiye alıyorum fikirlerini ama mesela 7 dolar olması bana çok uzak geliyor.Keşke gelse de yanilsak :)
Yatırım tavsiyesi değildir.