Dolar dalga geçer gibi şahlanarak cayır cayır yükseliyor bunlar mal gibi izliyolar. Lanet olsun sizin gibi yöneticilere
Dolar dalga geçer gibi şahlanarak cayır cayır yükseliyor bunlar mal gibi izliyolar. Lanet olsun sizin gibi yöneticilere
Arkadaşlar bugün için değil de orta vade için soruyorum. Hisse senedi alım satımı için hangi banka veya aracı kurumu önerirsiniz? Alıcam hedefe ulaşana dek yatıcam üstünde orta vadeli yatırım düşünüyorum. Anlık trade değil.
[emoji106]Servet ustadsin ustad...SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Piyasalardaki hareketler bana 2001 şubatı hatırlatıyor..
Perşembe günü 3-4 puanla mı bir fışşşkırtma yapacaklar acaba..
Gundi kendini gelistirmissin. Fiskiran ne dikkat et. Para mi yoksa sebeke suyu mu?SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vakifbank tek gecerim...SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Faizler şöyle bir 10 puan inse, dolar 50'tl'ye fırlasa, eurobond getirileri 20% ye dayansa. Emekliliğimi ilan etsem sem sem derken uyanmışım.
ytd :)
bende maaş bankam ile çalışıyorum para gönder getir sıkıntısı olmasın diye nasıl olsa takasbank da saklanıyor yalan dolan fx şirketi gibi aldım deyip almamazlık edemez neticede al sat yapmayacaksanız miktar yuksek değilse komisyon onemli değil sonradan işlem hacminiz arttıkça eliniz güçlenir ve o nu da düşürürsünüz.
Saygılar.
Bütün mevduatçılar borsacı mı oldu şimdi :D
demekki maaşı alıp dövize çevirip ay sonuna kadar bozdur bozdur harca dönemindeymişiz meğer
dün maaşı aldım TL tuttum hata etmişim :vk: zarar sinek kadar olsa da prensip olmalıymış
nerde o soğan 5 tl olacakçılar özür dilemedi mi hala haysiyetsizler 10 lira olacak demedikleri için özür borçlular.
Bahri ses ver. Blokladin mi emmiyi? Emmi velinimetini seviyor.
SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bahri duygularimiz temiz. Ac su blogu...
Bahri kirdiysam ozur dilerim. Seni ciddi seviyoruz. Kendine iyi bak. Faize de sira gelecek.SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
QNBFinansinvest belli bir portfoy uzerinde olanlara derinlikli datayi ucretsiz sagliyordu..
Hala devam ediyor mu bilmiyorum..
Syg,
Biri 100 TL çalsa kaç yıl hapis yatar.
MB (Maliye Bakanının uyarısını bile dikkate almadan) işi olmadığı halde cari açığı düzeltecem diye 84 milyonun servetini hiç ediyor.
En basitinden görevini kötüye kullanma suçundan dava açılabilir mi?
En azından yeni hükümet geldiğinden dünyada var olmayan (ve bir kaç ayda değiştirdiği) ve yaptığı işle bağdaşmayan ekonomik politikaları nedeniyle ettiğimiz zarar için tazminat davası açılabilir mi?
İstifa eden MB yöneticileri (ileride dava açılır vs. gibi) bu suça ortak olmamak için mi gitmişler?
https://www.memurlar.net/haber/10008...-edilmeli.html
.....Eğer bir iki hafta içinde çok acil bir şekilde döviz kuruna bir şekilde müdahale edilmezse 1990'lı yılların devalüasyon - enflasyon sarmalına gireriz. TL'nin değer kaybı enflasyonu körükler, döviz yükseldikçe de millet döviz almaya başlar. Fiyatlar da dövize göre belirlenir. 1990'lara dönmek isteyen varsa buyursun devam etsin'' şeklinde konuştu.
Bahri beni bloklamistir. Goren haber ederse makbule gecer.
Emmi herjesi sever ve kucaklar.[emoji16]
Böyle bir ortamda bana göre hisseciler çok sevinmemeli...
Neden?
1-Sahip oldukları varlıkların artma nedeni yerel paranın pul değerinden işlem görmesi. Yani gerçekte kazanılan bir şey yok.
2-Böyle krizlerde (1990 larda hazineden 30 cent olmadığından kriz çıkmıştı. Şimdi keşke öyle olsa. Eksi rezerv var) günün sonunda en çok sermaye piyasaları etkilenir. Dip seviyelerini görebilir.
3-Seçime tam takır hazine ve yüklü borçla girilirken artık nerdeyse tüm ekonomistler ülkede para politikasının kalmadığından bahsediyorlar. 500-600 artı rezervi olan Rusya bile faiz artırırken Don Kişot un değirmenle savaşı gibi biz tam tersi hareket yapıyoruz.
Onlar salak mı? Ekonomiyi bilmiyorlar mı?
4-Böyle bir kriz içinde sadece bir "vaat" için tüm bankaların nasıl tavan yaptığına çok şaşırdım. Ortada para bile yok. MB swapları bile eriyor.
5-2022 de muhtemel seçimde şimdiki iktidar da gelsi başka hükümet de kurulsa mutlaka acı reçete içilecek. Hep öyle olmadı mı? Bu ortamda sermaye piyasalarına nasıl para girer?
6-2022 de FED para musluklarını kısacağına göre para BİST e hangi yolla girecek?
Bu nedenlerle BİST te TAVAN SEVİYEDEN yaşanan son hareketin yabancı fonların sene sonu vur kaç hareketi olduğuna inanıyorum.
Senin mevduat hesabi varmis durum ne oldu? Benjo mu mevduat mi?SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolar bazında 170 dolardaydı son baktığımda bist. Şimdi 168 olmuş. Geçen 150 idi. Eylül'ün başında 177 idi. Bu aralıktaki dalgalanmalar normal. Bist öyle çok da uçup kaçmıyor aslında.
Geçen senenin sonu, bu senenin başındaki yerine yeni ulaştı çoğu hisse TL bazında.
Yine de aksiyona ortak olmak adına bir miktar Bist bulunmasını iyi olur sanki. Ben öyle yaptım. Yapıyorum.
Bist büyüklüğünü 5% civarına getirmek ilk etapta hedefim. Sonrasını büyük düşüşlerde ekleme yapmak şeklinde yaparım. Oradan gelen temettüler de kendi kendini büyütecektir zaman içinde.
ytd.
Bist O-B-O yapar da yeniden 150'ye doğru süzülürse ben dahil dün/bugün girenleri şok edebilir.
Tam tersi de olabilir tabi. Bilemem. Belki de 200usd üzerine atar.
ytd.
XAU $1872.78 çekti vurdu
Yoksulluk, issizlik arttikca huzur bozulur..
Toplumsal huzursuzluk arttikca asayis bozulur, anarsik olaylar artar..
Bir gun birisi dudugu calar ve demokrasiye ara verilir...
62 yasindayim ve bu filmi bir daha gormek istemiyorum.
Syg,
https://www.bloomberght.com/is-banka...elecek-2292148
İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran Bloomberg HT’ye konuk oldu. Aran Merkez Bankası’ndan faiz değişikliği beklemediğini, faizi indirmenin kuru ve enflasyonu ‘başıboşâ€™ bırakmak anlamına geleceğini belirtti.
Sonuçta indirmeyecek mi?
İndirecek...
Öyleyse...
MB nın niyeti nedir?
Halkını, Çinden devralınan köle seviyesindeki çalıştırma aşkı uğruna halkın servetine göz dikmiş olmuyor mu?
Hic belli degil.indirmeyebilir.her olasilik var.fuze olasiligi bile[emoji39]
Popülizmde tüm tuşlara basılırken. Yapacak bir şey yok.
Öyle bir noktaya geldim ki dolarda, altında , gümüşte pahalı geliyor. içim rahat tek yaptığım satın alma zeytinyağı pahalı olsada en azında tüketiyoruz diyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi