Güray MOLLAOĞLU
@GurayMollaoglu
·
9d
SP500 tekrar 4000 altına sarktı. Güçlü bir el sürekli onu yukarıda tutmaya çalışıyor.
Printable View
Güray MOLLAOĞLU
@GurayMollaoglu
·
9d
SP500 tekrar 4000 altına sarktı. Güçlü bir el sürekli onu yukarıda tutmaya çalışıyor.
Abd Dışişleri Bakanı Blinken : "Ukrayna Ordusunun taarruzu sadece başlangıçtı".
#SONDAKİKA Yunanistan unsurlarınca Ege açıklarında Türk karasularına geri itilen düzensiz göçmenlerden 2 bebek, 3 çocuk ve 1 kadın olmak üzere 6 kişi hayatını kaybetti.
Nomura: Fed’den haftaya 100 bp faiz artışı bekliyoruz.
Efsane Siyaset Olayları
@SiyasetEfsane
·
13d
"Allah, insanın yarattığı en değerli varlıktır!" Kemal Kılıçdaroğlu
#SONDAKİKA #SONDAKİKA #ÖNEMLİ
#Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan sınırında yaşanan çatışmada 50 şehit olduğunu açıkladı.
Alıntı:
Almanya Hükümeti'nden bir temsilci, Scholz ve Putin arasındaki görüşmenin bir buçuk saat sürdüğünü ve Ukrayna'daki duruma ve sonuçlarına odaklanıldığını söyledi...
.................................................. ................Alıntı:
Scholz, Putin'i ateşkes, Rus birliklerinin tamamen geri çekilmesi ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine saygı temelinde mümkün olan en kısa sürede diplomatik bir çözüm bulmaya çağırmış..
Scholz, tahıl anlaşmasının önemli rolünü vurguladı ve Putin'e anlaşmayı itibarsızlaştırmamasını ve tam olarak uygulamaya devam etmesini istedi...
Scholz, Putin'e Rusya'nın ilhak konusunda atacağı herhangi bir adımın cevapsız kalmayacağını ve hiçbir koşulda tanınmayacağını vurguladı ve Zaporozhye nükleer santralinin güvenliğinin sağlanması gereğini de belirtti...
Kremlin'in haberine göre Putin, Scholz ile yaptığı görüşmede Rusya'nın güvenilir bir enerji tedarikçisi olmaya hazır olduğunu ve enerji krizinin suçunu onun üzerine yıkma girişimlerinin olduğunu vurguladı..
Vladimir Putin, Scholz'un dikkatini Kiev'in uluslararası insancıl hukuku bariz ihlallerine, Donbass'ın aralıksız bombardımanına çekti..
Putin, nükleer santralin fiziksel olarak korunmasını sağlamak için IAEA ile koordineli olarak alınan önlemleri Scholz'a detaylı olarak anlattı.
https://i.hizliresim.com/7bcco7o.png
#SP500 H4
Yarın Mansur Yavaş “Kırsal Kalkınmada Başkent Modeli” toplantısı yapacak.
Toplantıya CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile İyi Parti Lideri Akşener’de katılacak.
Yarın Ankara’da ciddi kulisler olacak…
İktidardaki Gürcü Rüyası Partisi Genel Başkanı, Gürcistan'ın Rusya'ya ikinci bir cephe açması gerektiğini belirterek bu konuda halk arasında anket yapmaya hazır olduklarını belirtti.
Azerbaycan- Ermenistan arasında şiddetlenen çatışmaları bahane eden İran ordusu, Azerbaycan sınırlarına asker yığıyor.
İran, Azerbaycan sınırına askeri sevkiyat gerçekleştiriyor.
ABD, 'Tayvan'ın işgalini engelleme' bahanesiyle Çin'e karşı yaptırım paketi hazırlığında. Tayvan ve ABD yetkilileri, yaptırımlara karşı çıkan AB'yi ikna etmek için lobi faaliyeti yürütüyor. - Reuters
İsviçre Enerji Bakanı:
"Tek başınıza duş almayın!"
Bence bulaşabilir. Çünkü bu defa Ruslar karışamayabilir. Ruslar çok dağıldılar. Şayet Iran, koridorun açılmasına müdahale etmezse, asıl işte o zaman kendi icinde catlamalar oluşacaktir. Iran'in Pentagon ve
Fransa ile de bağlantilari var. Turkiye'nin başına ciddi bela açar bu Acem. Yunan'a falan benzemez.
Alıntı:
Karabekir Akkoyunlu
@ulu_manitu
Bu sabah, çok uzun zaman sonra ilk defa İstanbul'da taksiye bindim. Araba dökülüyor, ön kapının kulbu yok, koltuklar bakımsız lekeli, şoför öksüre öksüre sigara içiyor. Acelem vardı, başka taksi yoktu, hadi bismillah dedim bindim. Camları açtım, gidiyoruz.
Alıntı:
Birden, trafiğin yavaşladığı bir esnada, martının biri (scooter değil, hayvan) uçarak ön camdan içeri girdi, şoförün yanına oturdu. Şoför durumu ilk anda idrak edemedi, boş boş martıya bakıyor martı da ona. Dedim, şoför bey arabada martı var.
Adam o anda silkindi ve paniğe kapıldı, bunu gören martı da kaçmak için debelenmeye başladı. Bu arada, arabanın arka kapısı içeriden açılmıyor. Dışarı çıkamıyorum. Şoför uzanıp ön kapıyı açamıyor, martı girdiği camdan kaçamıyor, öylece kaldık dünyanın en kötü taksisinin içinde.
Alıntı:
Neden sonra camdan elimi çıkarıp kapıyı dışarıdan açmayı akıl ettim. Şoför de kulbu olmayan ön kapıyı bir şekilde açtı ve martı uçtu gitti. Yola devam ediyoruz. Ama martı o panikle koltuğa, yerlere bir güzel pislemiş, arabayı artık kelimenin tam anlamıyla b.k götürüyor.
Şoför martının hediyesini görünce önce sinirlendi, sonra hayvana saydırırken böğürmeye başladı. Abi midem kalktı dedi, durdurdu arabayı açtı kapıyı, sokağa konferans çekmeye başladı. Dedim bana bu kadar macera yeter, ücreti bıraktım kolay gelsin dedim ve koşar adım uzaklaştım.
Karabekir Akkoyunlu
@ulu_manitu
·
17s
Buyrun bu da hafızamdan uzun süre silinmeyecek bu müstesna anının vesikası.
https://i.hizliresim.com/dlm352a.jpeg
https://youtu.be/nBGbs5m0DLw
https://m.jpost.com/middle-east/article-716798Alıntı:
Türkiye'de bulunan 40 bin Suriyeli mülteciden oluşan "ışık konvoyu" Almanya'ya doğru yürüyüşüne başladı**.
“Frekansınızı yükseltmenin en hızlı yollarından birisi, başkalarını yemeyi bırakın! ‘Hayvanlar’ insanlar gibi canlı varlıklardır. Özellikle,’yüzü’ ve kalbi’ olan her şeyi yemeyi bırakmalısınız.Tekrar ediyoruz, özellikle ‘yüzü ve kalbi’ olanları yemeyi bırakmalısınız.”
H. Akdoğan
https://www.gercekgundem.com/gundem/...-ve-edepsizlik
Alıntı:
Şen'in geçtiğimiz yıl Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a yönelik kullandığı "Suriye’den gelenlere sordum. Diyorlar ki: İlk olarak bizden önce gelenler geldikleri yere gitseler, biz de yol yordam öğrensek, sonra biz gitsek" ifadesine değinen Ortaylı, şunları söyledi:
Alıntı:
"(...) Cevdet Bey'in yazısını falan tutmuyorum, 'Yunan' lafını hiç etmiyorsunuz diyor. Başka laflardan hiç bahsetmiyor. Nasıl bir partinin genel başkan yardımcısı, Mustafa Şen... Nasıl 'Bu topraklardan gidecekler varsa önce bir siz gidin de onlar da görsün' diye laf atabiliyor öbürlerine. Bu tam bir küstahlık ve edepsizliktir. Bir siyasi partinin yetkili otoritesi bunu söyleyemez. Bunların üstü örtülüyor, hiç lafı edilmiyor."
🔴#SONDAKİKA
Cumhurbaşkanlığı 2023-2025 Yatırım Programı Genelgesini yayınladı:
Kamuda yeni araç alımına zorunlu haller dışında izin verilmeyecek
Yatırımlarda 2023 yılı ortalama kur değeri 1 ABD doları 21,5 TL olacak
Kamu yatırım harcamalarından azami düzeyde tasarruf edilecek.
Aya gidilmediğini bilebilmek için allame olmaya gerek yok. Kendimi bildim bileli bunu biliyorum.Alıntı:
🩸🩸"Amerikan kamuoyuna büyük bir sahtekarlık yaptım, bunu ayrıntılı olarak anlatacağım:dedi
ABD hükümeti ve NASA'nın işbirliğiyle, sahte aya iniş yaptık. TÜM aya inişler sahteydi ve hepsini çeken bendim."
(Stanley Kubrick, film yapımcısı.
Twiter'da "andavallı ekonomi profesörüyle" bunu tartışmıştım. "Van Allen radyasyon kuşaklari var, son kuşak 2012 yilinda keşfedildi" diye yazdığımda, adam benimle nasıl dalga geçmişti. Nasa'nin yalan söyleyebileceğini bir türlü kafası almıyordu. Neticede bu mesele yüzünden beni engelledi.
Geçen gün bir video çekmiş, "tasarruf olursa yatırım olur, yatirim olursa buyume olur" gibi salak salak seyler deyip duru. Devletin vatandaşın vergisine de ihtiyaci yoktur, yatirim icin tasarrufa da ihtiyac yoktur.
Parlak beyinlere ihtiyac var kardesim. Albayraklara ihtiyac var. Gerisi hikaye.
KARAHAN 🇹🇷
@FYAAHAN
·
2s
Batı halklarının oluşturulmak istenen düzene itiraz etmesi hatta ayaklanması, şeytani çetenin 2023-2030 programının önündeki en büyük engel. Batı halkları bunun mücadelesini verirken, dünyanın geri kalanından çıt çıkmıyor.
Batı halklarını öveceğim hiç aklıma gelmezdi.
Alıntı:
Hakan AKBS
@FantastikBereli
·
8s
Fransızca için gittiğim kurs, bebeklerin konuşmayı öğrenmesini model olarak kullanıyordu. Ilk ders bütün defter kalemleri topladılar. 2 ay sonunda, kursu düzenli takip eden herkes akıcı Fransızca konuşabiliyordu (kelime bilgisinin geliştirilmesi gerekiyor tabi ki!)
Alıntı:
Hakan AKBS
@FantastikBereli
·
8s
@FantastikBereli
adlı kişiye yanıt olarak
Öncelikle her dilin bir melodisi olduğunu, melodisini tutturmadan şarkı söylemek nasıl mümkün değilse, melodiyi yakalarsak, dili de akıcı konuşmakta ve anlamakta kolaylık olacağını öğrettiler. Anlamadığımız cümleleri önce dinleyip, sonra sadece mırıldanıyorduk. Sonrasında...
Alıntı:
cümleyi söylemek çok daha kolaylaşıyordu.
Hiçbir şeyi yazmıyorduk. Sadece oyunlar, canlandırma, şarkı, mırıldanma.
Arada gramer ve yazmak gerektiğinde, kurs bir kağıt verirdi.
Günlük 5 saatlik kursta toplamda belki 1 sayfa yazıyorduk. (O da 20 tane boşluk doldurma gibi)
Alıntı:
En çok kelimeleri ezberleme veya sık kullanmaya,çalışmak kısmında ise tereddütlerim bulunuyor. Çünkü ihtiyacınız olan veya sık kullandığınız kelimeyi öğrenmek yerine, günlük hayatınızda neler yapıyorsunuz, buna odaklanmak ve durumlar için kelime ve hazır cümle modelleri yararlı..
olacaktır. Örneğin herkes bir yerlede bir kahve vs içmeye gidiyor. Siparişi nasıl veririm vs. Bu pratikteki kalıpları restaurant için de kullanabiliriz. Restaurantta da yemek hakkında sohbet geçer. Kafe kalıplarına bir de restaurant kalıpları ekleriz.
Alıntı:
Kafede "Nasılsın?Neler yapıyorsun?" sohbeti geçer. Oradan, kendi gününüzü anlatmak için, meslekler, ilişkiler hakkındaki kelimeleri kullanma zorunluluğu doğar.
"Amaçsız öğrenmenin sonu hüsrandır."
Amacınız olursa, kelimeler aklınızda kalır.
Gültekin Bey'in bahsettigi polygot siteleri çok faydalı olacaktır, bir nimet internet!
Alıntı:
Prof. Dr. B. Gültekin Çetiner
@drcetiner
Mesela siz İspanyolca öğrenmek istiyorsunuz. Sitede Türkçe öğrenmek isteyen birisi var. Sistem ikisini eşleştiriyor. Siz karşıdakiyle İspanyolca pratik yaparken o sizinle Türkçe pratik yapıyor. Online Polyglot kulüplerinde internet üzerinde özgürce bir ülkeye gitmeden pratik ..
Hakan AKBSAlıntı:
Ingilizceyi akıcı bir şekilde konuşuyorum ve işim gereği her gün kullanıyorum. Günde 100 kere gramer hatası yapıyorumdur. İnanın kimsenin umurunda değil, gramer hatasıymış, aksanmış. İletişim kuracağınız kişinin amacı "iletişim kurmak" olacağından, konuya odaklanacak.
Bizim ülkenin bok yemesi, yok aksan düzgün olacak, kusursuz gramer olacakmış. Bunlar hep gelişmenize engel.
Aksan ayrıca nereden geldiğinizi, kimliğinizin bir parçası, bebekler bir kelimeyi yanlış söylediğinde nasıl sevimli oluyorsa, etkisi öyle oluyor yurt dışında 😉
@FantastikBereli
·
8s
Dikkat: Doğru telafuz bazen önemli
Plaji parmakla gösteren arkadaşım, "Look at the beach!" demeye çalışırken, parmağının gösterdiği noktada bir kadın olması ve telafuzunun yanlış olması, biraz problem yaratmıştı ama durumu kolayca izah etmiştik.
Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken
@MehmetHasanEken
·
13 Eyl
Bugün borsada yaşananlar tam manasıyla bir "Keriz Silkeleme" operasyonu örneğidir.
Şayet kabul edilmezse, Azerbaycan bütün gücüyle, topyekün saldırmalı. Direk Ermenistan'a saldirılmalı.Alıntı:
🔴Azerbaycan, Ermenistan'a tek taraflı insani ateşkes teklifi sundu.
Tamamen ezmeden kesinlikle yenilgiyi kabul etmeyecekler.
https://i.hizliresim.com/jf16r75.jpeg
Alıntı:
Melih Altınok
@melihaltinok
·
5s
Hekim. Sakın eline düşmeyin.
Recep Tayyip Erdoğan
@RTErdogan
Türkiye devlet görevlisi
Türkiye’nin yurt kapasitesi İspanya, Hollanda, Almanya ve Fransa’nın toplamından daha fazladır.
Bu ülkeler öğrenci konaklama taleplerini %6-%15 oranında ancak karşılarken Türkiye geçen sene başvuru taleplerinin %90’ından fazlasını karşılamıştır. #GSBYurtları
BBC News Türkçe
@bbcturkce
·
3d
AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, düşük maliyetle enerji üreten ve yüksek kâr elde eden enerji şirketlerine yönelik kâr sınırlanması getirileceğini açıkladı.
Olabilir.................Alıntı:
Dr. Fatih Erbakan
@ErbakanFatih
·
7s
Milli Görüş sözü veriyoruz; işçi, memur ve emekli maaşlarına yüzde 150 maaş zammı yaparak işe başlayacağız!
Abdullah Çiftçi
@abdullahciftcib
·
5d
Haber: ABD'de enflasyonun beklentileri aşmasıyla kripto paralarda büyük satış geldi. Bitcoin günlük yüzde 9'a yakın kayıp yaşayarak 20.350 dolara geriledi.
Soru: ABD'de enflasyona karşı Bitcoin'i ürettiler diye açıklama yapan ekonomist arkadaşların bu duruma bir yorumu var mı?
Abd'de Müslüman'ı Allah korusun. Bu araştırma ve bu haber bu anlama geliyor.Alıntı:
Abdullah Çiftçi
@abdullahciftcib
·
10d
ABD’de yapılan bir araştırma, mevcut eğilimin sürmesi halinde ülkedeki Hristiyanların oranının, 2070 yılına geldiğinde normal nüfusun yarısından daha aza düşeceğini ortaya koydu.
Öğrenciye kendi ikametgahınin olduğu bölgede okul tercihi halinde ek burs verilmeli.
Öğrenci ailesine yakın yerde okumalı.
Öğrenciler yarım gün işte calışıp okuyacağı sekilde ders saatleri okullarca planlanmalı.
Alman okurken çalışabiliyorsa noye biz yapmıyoruz.
Şindiki durumda 23 yaşına gelip de ömründe bir işte çalışmamıź mexunlar ülkesi oluyoruz.. be yaaa.! :hi:
Alıntı:
Şenay 🇹🇷
@Senay__34
·
21s
Birini tanımanın en iyi yolu nedir?
efsun 🇹🇷
@efsunelif1
·
17s
Borç ver.
Aywaa..
Lisede biz fransizcaciydik.
Diger sinif ingilizce.
Ingilizce hocasi dersin metnini, sorularini, cevaplarini ezberletirdi onlara.
O siniftan mezun olan bir arkadas turistlere msl satan bir magazada hemenise baslamisti.
Yine o siniftsn 3 profesör, 2 doçant, birksç doktoralı cıktı.
Bizim siniftan yuksek lisans yspan bile cikmsdı.
Fransizcamiz tıntın idi çünkü. :(
Devlet lisesiyse ve ingilizceyi oğrettiyse iyi hocaymiş. Ben ortaokul-lise Fenerbahçe Lisesinde ögrenemedim Ingilizceyi. Hiç ogreneni de gormedim. Nedense Ingilizce dersini hiç sevmiyorduk. Ingilizce dersinin oldugu gün kırıyoduk okulu. Bize yakin Bati Dilleri Merkezi vardı, oraya devam edenler galiba 3 kisi hepsi de Tip Profesoru oldular.