Viking kardeş satacağını kim demiş sadece kote ettiriyorlar . Cinalinin dediği gibi bir hazırlık var
Printable View
Viking kardeş satacağını kim demiş sadece kote ettiriyorlar . Cinalinin dediği gibi bir hazırlık var
Bu saatten sonra olayın boyutu değişti acaba piyasa olacaklara nasıl tepki verecek , beklenti bitti denirse ne olacağını az çok hepimiz biliyoruz
Beklentlerin neler olduğunu yıllardır hepimiz biliyoruz öyle değil mi
İşbir Süngerin bu kadar lotu kaydileştirmesi gerçekten ilginç, %15 i tamamlayıp pazar değiştirme için mi yoksa başka bir iş için nakit oluşturmak için yapıp yapmadıkları yakında ortaya çıkar diye düşünüyorum.
Çarşamba gelen kap haberi açıkçası beni ürküttü
Emir iptali ve iyileştirme açılmadan belli bir süre önce kapanıyor
Sizin 67 dediğiniz İşbir holdingin sungerdeki payidir
Benim dediğim husus İşbir sünger ve İşbir sentetikin holdingde ortaklığı var
Birbirine karıştırmayın
Paylarını birazdan yazarım
Artık takasları daha dikkatli takip etmek gerekecek anlaşılan.
Buldum buldum sunger %9.7 sentetik %7.88 Gercek kisi %82.35
İşbir sünger neden sadece 7.000 adet
Kaydilestiriyor
Halbuki 62.393 adet hisse var
Şimdi cinali hocam bu durumda sunger toplam sermayede %9.77 parasal olarak 62.093 tl. Eee bu adamlarin elinde ne kadar oluyor.Beher hisse 1 tl dersek toplamda 635
000 hisse dersek Sungerde 62 bin var.Dogrumudur.Ya soru sordum cevap verdim biraz karisik oldu.
[QUOTE=cinali;4813016]İşbir sünger neden sadece 7.000 adet
Kaydilestiriyor
Halbuki 62.393 adet hisse var[/QUOTE
Sermaye 635.040
İşbir sünger yüzde 9.83 62.393 adet nominal değerde hisse adedi
İşbir sentetik yüzde yüzde 7.88. 50.029 adet nominal değerde hisse
Kalan miktar bireysel yatiromcida olup borsada işlem gören ve kaydilesmeyen hisseleri.
İşbir sünger bugün 7000 i kaydilestirince
56.393 lot hisse kaydilestirmemis oluyor
İşbir Sentetikte kaydileştirme yapar mı acaba? Bekleyip göreceğiz gibi görünüyor.
Burada birden fazla senaryodan bahsedebiliriz.Birincisi 7000lot satılmak için kaydileştirildi.Genelde diğer kağıtlarda da öyle olur.Patron spekle anlaşır.Hisse belli bir fiyata çekilir.O fiyattan patron malı speğe devreder.Spekte hisseyi bell belli bir fiyata çektikten sonra malı boşaltır.Bunların spekle böyle bir anlaşması varsa Speğin bukadar hisseyi Sip te boşaltması zor.Ya malı devrettikten sonra veya devretmeden önce SİP ten çıkmak için SPK ya başvuracaklardır.Dünkü gelen olumlu haber bir spekle anlaşıldığını biraz gösteriyor.Ardından Bedelsiz Birazda yanında bedelli yapabilirler.Tavan tavan giden diğer kağıtların dip yaptığı bir kaç gündür hisse nin dip yapmaması olumlu.Kötü senaryo yönetim speğe gözdağı vermek için 7000 lotu kaydileştirmiş olabilir.Bence bu zayıf ihtimal.6 yıldır bu hissedeyim.Bu hisse yüzünden borsa çok hisseler kaçırdım.Hakkımızda Hayırlısı neyse o olsun.
Muhabbeti kaçırmışım tühhh . Bu kaydileşme haberlerinin devamı gelecek gibi..tabi sonucu ne olacak tahmin etmesi zor inşallah hayrımıza olur.
Bence SPK pöip kağıtları ile ilgili yeni düzenlemeler getirebilir aman gurban olayım yatırım tavsiyesi değildir.
Hala söylüyorum ve söyleyeceğim. Ödenmiş sermeye , döviz karşısında artık sürdürülebilir değil erimişte erimiş nereye kadar eriyecek daha... satış hedefleri mükemmel vizyon güzel fakat sermeye ya-kış-mı-yor.
Yaklaşık 82 bin dolar veya 70 bin Euro başka bir ifade ile 201 tane lira altın :wave::kahkah: sıradan bir ev ikinci bir ev gelmez.
Sayın DNZL20 size bir ekleme yapayım PÖIP ten cıkıs icin de olabilirmi.Bu insanlar 7000 lotu satamayacağın> biliyordur sanırım.Bencede bir anlaşma var gibi keza gecen hafta da yakla@ık 5.000 lot farklı kisiler tarafından kayda alındı ve bu işlemler sonunda aciklik 14 leri bulacak gibi.Ekstra olarak kap haberi seans bitmesine 15 dakka geliyor ama taban yapmiyor üstüne birde karanlık oda mevzusu var ama gene salmıyor aşağı bekledik beklemeye devam yaşayıp göreceğim niyetim o.
Sırat köprüsü
Beklenti bitti mi yoksa bitmedi mi buna karar verilecek
Beni aydınlatın üst pazara geçmek için ; önce halka açıklık %15 olacak (tam emin değilim)mevzuat bu... Ancak bu yetmiyor birde şirket üst pazara çıkmak için talepte bulunacak , talep olmazsa pazar değişikliği olmaz. Yanlış var mı bunda.
Şimdi..... hızla kaydileştirne devam ediyor bu oranı %15 e taşıyacak gibiler, boşuna taşımıyorlar üst pazara da geçmek isterler bence maktıklı olan bu. Bilmiyorum teknik hatam varsa kusura bakmayın...
Dogru biliyorsun birde piyasa degeri falan var ama o da tutuyor mu fiyatlarla.👍👍
https://www.borsaistanbul.com/files/...i-2020-5-8.pdf
Mevzuat burda %10 şart var fiili dolaşımda ama dediğiniz gibi diğer kriterler de karnemiz nasıl acaba ?
Arkadaşlar 8 yıldır bu hissedeyim
Biraz azalttım sebebi son dönemde hızlı prim yaptı
Birde son 7000 kaydilestirme bana mantıklı gelmedi neden hepsini kaydilestirmedi
Biraz killandim inşallah yanilirim
Hepsini kaydilestirse daha anlamlı olurdu
O zaman satma düşüncesi olarak düşünmezdim
Satsada düşer demek istemiyorum hisse satan şirket hisseleri de acaip prim yapabiliyor
Herkes kendi kararını ölçüp tartar verir
Ben etkilemek için yazmıyorum belkide en uzun bu hissede olan forum yazaniyim.
24 den 9 adet kaldı
İnşallah hayırlısı olur
SPK.kotasyon yönetmeliğinde pazar değişikliği şartları yazıyor şartlara uyda bile şirket müracaat etmesi şart
Hayırlısı olsun Ali bey, bende açıkçası hızla primlenmesinden korkup , savunmaya geçtim.
Benim trader de fiili dolaşım yüzde 12,73 gözüküyor.son bir haftadakilerr hariç.Bence bunlar bedelli de düşünüyorlar. Bugünkü fiyattan hisseyi satsalar.30000x7000:21000000 TL az değil.Birde üzerine bedelli yapsalar.İyi para toplarlar.Hindistandaki şirketi alınca paraya sıkışmış olabilirler.
Paraya sıkıştıklarını düşünmüyorum, kasada 200 milyon üstü nakit var, bunun kokusunun bu ay sonuna kadar çıkacağını düşünüyorum, bedelli ve bedelsiz yapsalar harika olur ama önce son 15 günde giren ky ve günlükçüleri azaltmak gibi bir niyetleri varsa onuda bilemeyiz. sayın cianli sizede hayırlı olsun,.
Teşekkürler
İnşallah bedelli vede bedelsiz birlikte olur
Ama genel kurulda ben yazılı teklif verdim
Ret ettiler ihtiyacımız yok diye
Sermaye küçük olunca bedelli yapsa ne olacak kaynak yaratmaz
Bedelsiz yapılsa buda kaynak yaratmaz
Egerki hisse satmak için kaydettirmislerse
Şu dönemde alıcı var rahat satarlar
Bakalım izleyelim 9 aylık blanco göndermeleri gerekmediği için ya yeni olumlu haber beklemek yada 12 aylık blanco beklentisi yukarı götürebilir.
Şu anda iştirakler için halka arz için olumlu
Hava var
Genel kurulda eğer pandemi olmasa bu yönde düşünceleri var olduğu yolunda izlenim edinmiştim
Hayırlısı olsun bakalim
BDDK ''nin almış olduğu bir karar var. Daha önce cirosu 500 mio TL yi gecen firmalara kredi derecelendirme firmasi tarafindan kredi notu alma zorunluluğu getirildi. Ancak sonradan yapilan duzenleme ile bu ciro kriteri ile degil toplam kredi tutarı 500 mio TL yi aşan firmalarda 06.2021 tarihine kadar kredi notu alma zorunluluğu olarak değiştirildi. İsbir bilançoları incelendiğinde borçluluğu 500 mio TL üzerinde degil mi? Peki kredi notu notu hesaplanırken firma sermayesi dikkate alınmıyor mu? Bu sermaye ile kredi notunu yükseltmesi için sermaye artırması gerekmez mi? Bunlari sorgulamak lazım. İyi bir kredi notu yüksek bir sermaye ve özkaynak ile iyi cikar. 06.2021 tarihine kadar bakalim ne olacak..
Yatirim tavsiyesi degildir. Kendi düşüncemdir. Dikkate almayınız..
Kredilerde sermayeden ziyade Özkaynak önemlidir.simdi İşbir bu sermaye ile kredi alamazmi diyeceğiz
Sermayesi yüksek olup ozkaynagini yitirmiş şirket kredi alamaz ama İşbir bu komik sermaye ile rahatça kredi alır.
Yani sermayeye kredi almanin ilgisi yoktur
Sagliklar
Cinali bey,
İşbir gibi bir firmanın elbette kredi bulmak için sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Ancak kredi puanına gore bankalar teminat yapısı ve fiyatlama yaparken aynı bireysel kkb puanına gore kredi nasil çıkıyorsa kredi şartlarını gevşetebilir. Bu da bana gore düsuk olan sermayesini yukselterek sonuçta burada sermaye sabit ozkaynaklar degişken bir veri oldugu icin kredi puanına iyi bir yansimasi olur. Bu kredi notuna gore daha ucuz maliyet ile finansman sağlayabilir. Teminat yapısı daha gevşek bir kredi bulabilir vs.
Yatirim tavsiyesi degildir. Kendi dusuncemdir.Dikkate almayınız.
Bir GES projesinin maliyeti 1 mio USD dir. Firma Kasım ayı içerisinde tamamlanacağını belirttiği 6.5 mio USD GES projesi bulunmaktadir. Ayrıca Hindistanda ki şirketin %50 sinin satın alınacağı açıklanmıştır. Bu GES projesi ve Hindistan da ki firma nasil satın alınacaktır. Kredi mi kullanılacaktır başka bilmediğimiz kaynak mi yaratacaklardır. İnsanın aklina bu yatırımları ve şirket satın alımını nasil finanse edeceğini düşünmüyor degil..
Yatirim tavsiyesi degildir. Kendi düşüncemdir.Dikkate almayınız.
Borsada işlem gören tipe dönüşüm
İŞBİR HOLDİNG , işbir sentetik dokuma tarafından 10.000 adet
Yorumunuz nedir arkadaşlar ciddi ciddi dönüşüm haberleri geliyor hergün?
Kağıt kabus filmine ya da çok bilinmeyenli denkleme döndü.Bu bizi ya batıracak ya çıkaracak.Kumar oynuyoruz resmen.
Bence bunlar yüklü bir bedelliye hazırlanıyor.
İşbir Sentetikle beraber %15 i geçtiler, sıra geldi 2. Aşamaya diye düşünüyorum; Bu aşamada bu kalitede bir şirketin ya bu pazarda kalmasına müsade edecekler yada pazardan çıkmak isteyeceklerdir yada kendi kontrollerinde veya (dışında)gelişen hisse senedi fiyatlarını kontrol altına almak. Bu filmin sonu ya çok güzel olacak yada birden çok bilinmeyenli denklem.
Mevcut pazarda, bu şekilde, bu kadar lotu satması mümkün değil. (YTD Sadece yorum)
Unutmayalım ki "Dürüstlük ve İnsana Saygı"çalışma şeklimizin esasıdır. Yine unutmayalım ki etik kuralları anlamak, uygulamak, yaygınlaşmasını sağlamak, bizim şu kısa hayatımızda geleceğe bırakacağımız en önemli mirastır. Göreceğiz Metin Bey göreceğiz, bekleyip hep birlikte göreceğiz!
Metin Gültepe
İşbir Holding CEO'su