Teorik olarak oluyor gibi görünse de pratik de mümkün olmuyor. Satıp diğer bankadan tekrar almak en kısa çözüm.
Printable View
Bu hafta sonu likitlerin getirisi fena değildi normale dönmüş,tabiki böyle oynak piyasada güvenirliği yok...Altın fonları tekrar coşmaya başladı,3200 üstünde ons,beklenti 3500 üstü,ama bir düzeltme yapma olasılığıda var oda 2900 demek tekrarında...ytd.
yatırım yapacak yer bulamaz oldum neredeyse ev alacağım bu gidişle bilmem akıllıca mı olur, altın çok çıktı diyorum uzak duruyorum, hisse yoğunlara bakıyorum borsa güven vermiyor, yabancı fonlardan alayım desem trump denen delinin çıkıp ne diyeceği belli değil, borçlanma ve ppf ler bir düşük bir yüksek getiriyor çok dengesiz, kısa vadeli serbestlerden devam ediyorum şimdilik ama nereye kadar zaten enflasyona yeniliyoruz bir yerden sonra onlar da düşecek.
Dövizdeki artış aylık faiz getirisinden fazla olamaz izin vermezler buna euro dahil en iyisi faiz veya serbest likit fon..
30 Nisan sonrası stopaj nasıl olur, artar mı düşer mi sizce dostlar?
Faizler arttı
Bu hafta likit fonların getirisi çok iyiydi yine,düştüğü zaman tam düşüyor,çıktığında düştüğünden fazla çıkıyor,temennim böyle gitsin,çünkü bayağı likit fondayım,eurobontlarımda var tökezleme,altın fonumda süper gidiyor,ama onlar likin fonlarımın 10/2 kadar,borsa %10 anca,döviz %1,zaten erobont döviz demek,dövizdeki baskı bontlarımıda etkiliyor.
PPF ler coşmuş.
Serbest PPF ler 0.6 kadar aşağıda kalmış.
RPP 0.199
GJH 0.13
neye elimizi atsak kurutuyoruz...
DUH HEDEF PORTFÖY UFUK HİSSE SENEDİ SERBEST FON (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) dün %4.5 bugün de %15 getirmiş. Daha yepyeni bir fon. ne alıyorlar, satıyorlar acaba merak ettim. Üstelik tefasta işlem gören bir fon. Gerçi aynı şekilde tepetaklak aşağı gitmesi çok olası da insanın canı çekiyor be. Yatay piyasada %15 ne demek...
Günaydın arkadaşlar,
15 gün için tercih edilebilir PPF ları hangileri olabilir.
Fon alımlarımı Burgan üzerinden yapıyorum. Burganda anlaşmalı kurumlar altında Akbank ALE ppf var. Bildiğim kadarıyla bu fon sadece Akbank üzerinden alınabiliyordu. Benim sorum Burgan üzeriden ALE fonunu alsam 13:30 dan önce satış emri verince hemen hesaba geçer mi yoksa TEFAS üzerinden almış gibi 14:30 dan sonra mı hesaba geçer? Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
2 gün sonra stopaj kararı var bakalım ne olacak..genel beklenti sabit olacağı yönünde lakin burası türkiye her an herşey olabilir de..
https://www.sozcu.com.tr/gozler-resm...dikkat-p167290
"Ancak, mevcutta fonu bulunan yatırımcıların portföylerine yeni fon eklemeleri durumunda, eski fonlar da dahil olmak üzere tüm fonlara yeni stopaj oranı uygulanacak."
Önceki alımlara da uygulanacağını bilmiyordum :Sad:
Geriye dönük uygulama normalde olmaz lakin bu ülkede bunları da görmüştük olur mu olur vallahi..yeni normal böyledir artık
Likitler bu ara iyi gidiyor,temennim tekrar tökezlememesi.
bgp ve ppn ye az önce baktım 0.0963 getirmiş mevduatın çok altında değilmi ?
bu bgp hep devamlı ilk 3 de gezerdi aylık getiride çok gerilerde kalmış fon tarafında yöneticilerimi değişti acaba ?
günlük 0.20 0.25 hatta 0.30 getirdiği olurdu iyice çökmüş dibe inmiş günlükte getirisi rezalet :)
4 aydır PPF den uzağım ilk kes bugün baktım euro ve dolar yapmıştım ocakta 1/2 1/2, Euro %18 civarı kar bıraktı diyebilirim :)
Deniz portföy onikinci serbest döviz fonu DAS, dolar olarak günlük fiyatını TEFAS üzerinde göremiyoruz. Aracı kurum portföyde görülüyor. Banka - aracı kurumda günlük fiyatı 1,097385 dolar . Ancak app.fundfy.net sitesinde 1,098877 dolar görünüyor. 100 bin dolarda 100 dolar fark ediyor getirisi. Böyle durumla karşılaşan var mı ?
Likitler fena gitmiyor bu aralar,zaten iktidarda destek verdi milyon adetlerdede fena bırakmıyor,temennim böyle gitmesi,eurobontlar yine yavaş ilerliyor dövize baskı sonucu,altın fonu ons 3500 gördükten sonra 250 dolar geri geldi,olsun alacağımızı aldık %50-50,sanırım,3250 destek buldu ons şu aralar 3300 üstünde,daha hindistan düğünleri vs var beklentim 4000 ons ve üstü...ytd.
Merhaba arkadaşlar, Cuma günü Rut ve IVY emirleri vermiştim. Bugün de IEV emri verdim. Tüm talimatlar iki gün arayla gerçekleşecek. Cuma verdiklerim yarın, bugün verdiklerim çarşamba. Fonların normal alım süreleri 1 gün.
Neden olduğuna dair fikri olan var mı?
Günlük likit fon getirim emekli maaşının yarısı,2 günlük emekli maaşı,aylık 15X25=375 :yes:,öyle fazla parada gözüm yok,az,öz getirsin yeter neyse yerin kulağı var,ne diyordu imamoğlu malınıza bankanızda paranıza çökebilirler diyordu :shh:
Aranızda aracı kurumlardan direk tahvil yada ozel bir kuruma ait bono alan var mı?
Mesela Eregli
7-8 Mayıs yıllık %56 getiri oranı ile talep topluyormuş.
Burada dikkate almamız gereken neler var?
Stopaj mı işliyor, yoksa gelir vergisi mi, yada dikkat edilmesi gereken başka konular varmı?
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
https://i.hizliresim.com/72s8mup.jfif
Arkadaşlar alış 1 satış 3 valörlü fonlarda mesela bugün 13.30 kadar satış verdiğimizde yarınki fon fiyatından mı yoksa pazartesi günkü fon fiyatından hesaba para geçiyor. Saygılar
Selamlar,
İş Bankası hesabımdan Tefas para piyasası fonu almaya çalıştığımda hata veriyor, alamıyorum. Hata mesajı şu : Value can not be null.
Hata kodu: 1841220
Yani belki de hesapta bulunan parayı sistem göremiyor.
Işbankası kullanıp da bugün bu hata ile karşılaşan var mı?