:) dedim bizim 666 iranda yaşıyor galiba, iran bayramları diğerleri ile aynı gün yapmaz. ya 1 gün ekren yada geç, gerçi bu iran mı, sudimi karıştırdım ama onların tarihleri başka.
Printable View
Onlar ayin gorulmesine gore yapiyor, son gunlere kadar kesin degil de... oldugum yerde bayram yok.
Asil dusunulmesi gereken konu ulkenin borsasi resmi tatil gunleri diye sitesine koyup 2019'a linkliyor.
http://share.matriksdata.com/Images/...1058408103.png
Katardan içinde dolar olmayan 15 milyar dolar karşılığı yada tl karşılığı SWAP anlaşması yapılmış, bu işlem sadece ikili ticaret için kullanılıyor. İngiltere ve Japonyadan haber yok. Haber gelirse kur 6,5 haber gelmezse veya gelme süresi uzarsa kur 7.
Malasef dolar düşse de çıksa da para olarak kaldığı sürece sorun yok, senet gibi değil. İngiliz sterlini 346 yıl önce çıktığında 1 sterlin 12 ons değerindeymiş. 346 yılda sterlin %95 değer kaybetmiş. TL ise sadece 15-20 senede %75 değer kaybetmiş.
Bu swap görüşmeleri yada swap cümlesi sizce de çok sulandırılmadı mı.
Dolar konusunda alinan kapital kontrolleri konusunda kararsizim. Dolarin stabil olmamasi hem borsa ici iyi degil, hem de insanlar icin iyi degil. Ama bu adamlar vaktinde Bank of England'i iflas ettirmis. Baska nasil basa cikilir bilemiyrum su asamada.
Doların sahibi dolara ulaşabiliyor, sorun diğer dünya ülkelerinde, onlar ulaşamıyor. dün ne olduğu önemli değil bugün rus parası dolara karşı %1,5 değer kaybetti. 1 günde. Diğer bir konu ise ikili tepe yaptı, herkes 6 lirayı hedef gösteriyor ve dolar bolluğu nedeni ile doların değerlenme ihtimalini kimse düşünmüyor.
https://www.resmin.net/images/2020/0...6b9866d5e5.png
Bankacılık endeksinde döviz bazında bakmayı geçtim (o inanılmaz batık) tl bazında da 2013 ten beri büyük sıkıntı var.
Halk davası nedeniyle ise bu sıkıntı vay derim ne bankaymış tek banka tüm ülkenin bankacılık sisteminin içine etmiş.
Sanki daha büyük bir sorun var gibi bizim bilmediğimiz.
Endeksi çok rahat 200bin üzerine taşıyacak potansiyel var bankacılık endeksinde, çok garip.
Bu arada şimdiden tüm dostların Ramazan Bayramları mübarek olsun...