mrb, şubat ayında alınan 7000 tonluk elyaf tesis teşviği hakkında bilgisi olan var mı
sanırım şirket bu konuda açıklama yapmadı , ciroya etkisi ne olabilir sizce
Printable View
mrb, şubat ayında alınan 7000 tonluk elyaf tesis teşviği hakkında bilgisi olan var mı
sanırım şirket bu konuda açıklama yapmadı , ciroya etkisi ne olabilir sizce
Ne abiduk gubidik hisse çıktı buda ya
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu hisseyi bir türlü anlamıyorum.
Ben 9 dan alıp 3 yıl sonra 35ten verdim.
Hisse sayısını azaltmak amacıyla yaptım.
Satış olarak seçmemdeki en büyük sebep fiyattı.
Hani hep denir ya fiyata değil şirkete ortak oluyorsun.
O fikre pek katılmıyorum.
Krizde aldık zar zor 3x yaptı.
Baba hisselerin çoğu katladı gitti.
Nedense hisseye piyasa rağbet göstermiyor.
Aslında dolaşımdaki hisse sayısı da çok fazla değil.
Bu da bir avantaj.
Ama ya piyasa rağbet göstermiyor ya da fena baskılıyorlar kağıdı.
Bilemedim.
Çok çok iyi bir bilanço açıkladı, teknolojiye yatırım yapan geleceği parlak, agresif de büyüyen bir şirket ama fiyat onu takip etmiyor.
Neredeyse defter değeri fiyatına geldi.
27tl mi neydi defter değeri son baktığımda.
Fk'sı 8 küsürdü.
150-200 tl arasına otursa şaşırmazdım.
Ama yok yani.
Tüm Sabancı hisselerinde hep benzer durumlar var. Brisa da öyle, enjsa da vs.
Portföye yeniden ekleyip, bir kaç yıl toplayayım diyorum.
Ama şu halleri beni soğutuyor :))
Şirketin geleceğinin parlak olduğunu düşünüyorum ama ne kadarı fiyata yansır onu bilemiyorum.
Paydaşlarına allah bol kazançlar versin...
Selametle
Teşekkürler tosunpaşa, inşallah bol kazançlarımız olur.
Sen uzun süre taşıdığına göre bizden kat kat iyi tanıyorsundur hissenin speğinin karakterini.
9' dan 35' e geldiğine göre senin bu hisseye soğuk olmaman lazım :)
Valla ben takas vs. o tür işlerden hiç anlamıyorum, anlamaya yönelik bir çabam da olmadı :)
9'tan 35'e muhabbetine gelince 2018 rahip olayında aldım diye hatırlıyorum, hisselerimin hepsi yerdeydi.
Sonrasında hepsi demeyeyim ama çoğu yürüdü gitti.
Kords da gitti ama diğerlerinin yanında performansı biraz sönük kaldı.
Yani böyle beynelmilel bir şirketin bu bilançoyla şu an en az x2 demesi gerekir ki.
Ben 150-200 arası olsa şaşırmam.
Tabi bunu benzer büyük şirketlere bakarak söylüyorum.
Brisayı da çok beğeniyorum mesela ama onda da fiyat performansı yetersiz gibi geliyor bana.
Sabancı şirketlerine has bir sıkıntı mı, yoksa ben mi yanlış düşünüyorum bilemedim.
Alıp bir kaç sene toplayasım var.
Ama emeğime sonunda değer mi, kararsız kalıyorum.
Bak sasaya yatırım projeleri var.
Patron da az hisse düşse alıma geçiyor.
Pahalı diyoruz almıyoruz ama yıllardan beri böyle.
Bu arada tabi portföy büyüklüğüm yetersiz olduğu için aldığım hissedeki getiri de beni memnun etmiyor olabilir.
Saygılar
Sayın Tosunpasa,
Bahsettiğiniz düşük fiyatlama olayına katılmakla birlikte bunun ana sebeplerinden birini piyasadaki Koç Grubu fetişizmi ve Sabancı Grubu düşmanlığı olarak yorumluyorum.
Şayet bu şirketin partonu farklı grup/kişi olsaydı bahsettiğiniz 150-200 rakamları hayal değildi.
Sayın Temel Kotil'in MMU ile ilgili verdiği son demeçte,
https://www.aa.com.tr/tr/bilim-tekno...olacak/2546637
Motor teknolojilerinde devrim yapacak diye birden fazla kez önemine değindiği seramik tirbün kanatları teknolojisi alt şirketlerimizden 'Axiom Materials' in üzerine düştüğü ana konulardan bir tanesidir.
Bir diğer Sabancı şirketi cimsa nasıl sizce sayın tosunpasa abi.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dünya da gerek tel bazlı reinforcement gerek kauçuk ağırlıklı lastikçilerde hem Rusya dan bitmiş ürün ihracat eksikliği hemde kauçukun hammaddesi karbon siyahının arzı kesildi ..
Tel bazlı bizim rakibimiz kauçuk ise bizim lastiklerde payını azaltmak için geliştirdiğimiz geniş ürün gamımız var n66 tabanlı (daha hafif daha dirençli) hammadde de indo kordsa dan geliyor tedarik içerden :)
Yani zaten Dünya da artan pazar payımız rekora çıkmıştı şimdi gündem hem kauçuk hemde tel bazlı reinforcementdan bize kayıyor bunlar 2022 de yansıyacak inşallah tabi biz bunları sadece bilançoda göreceğiz haber olarak sanmıyorum versinler..
Tüm bunların yanında Çin de yine başlayan kapanmalar da bize artı yazacak inşallah...
Neden bunlar önemli çünkü nerdeyse tüm lastikçilerle çalışıyoruz yeni bir pazarlama gereği yok ani yansımalar bekliyorum inşallah...
Kordsa nın bir rakibi var 10 kat fazla ciro yapıyor alabileceğimiz pazar payına gösterge olsun diye yazdım...
Kompozit tarafına gelirsek 1 buçuk yıldır ezberledim yazmaktan bunalttım belki ketum şirket haberler gelecek ama inşallah... sektör sürekli darbe yedi en son Boeing kazası dahil ama hidrojen gündemi borusundan deposuna malum doğalgaz krizi ile rüzgarı arkasına aldı,havacılık uzay evtol ev spor savunma.... 1 sene içinde haberler akacaktır diye dua ediyorum..
Kratos bebek onu konuşmayalım...
Çizgileri takasları patronu bunları bir kenara itin 5 yıl sonrasını hayal edin diyorum....
Allah mahçup etmesin inşallah bizi bir an önce yükselsin hedefimize..
Bir dost
Banka, sigorta, inşaat ve holdinglerle ilgilenmiyorum.
Sabancı olması da cabası :)
Ama güzel şirket.
Tuncay Turşucunun analizlerini bulabilirsin cimsayla ilgili.
Beyaz çimento olayı falan vardı.
Ama dediğim gibi ilgi alanım değil.
İyice araştırmadan işte bu benim hissem 10 yıl olsa bile tutarım demeyeceğin hisseyi alma kardeşim.
Saygılar.
Kratos üretim 2015 görünüyor hocam.
Yeterli.bir süre değil mi?
Neden bebek tabirini kullandınız.
Şirketin geleceği parlak ama fiyat yansıması hep geç ya da az benim söylemek istediğim buydu.
Umarım hakettiği yerlere gelir.
Saygılar
Ben değil şirketle görüştüm onlar bebek diyor ciro da payı itibariyle.. benim de hoşuma gitti bebek demek ilerde bir kordsa da kratos demek bir kordsa da kompozit etti 3 kordsa ucuzluğu da bir kordsa eder 4 kordsa ben 2028 için 1000 tl çıkardım önceden 2031 di bu rakam Excel tablomda bunu da ilk defa yazıyorum riskli bir söylem ama inancım ve hesaplarım bu yönde
Allah mahçup etmesin inşallah bizi bir an önce yükselsin hedefimize Bir dost
Rakam iddialı gibi görünse de aslında gayet ulaşılabilir hedef.
Ama işte fiyata ne zaman yansır :)
Yoksa şu an bile söylediğiniz rakamın beşte birine gelmişti.
Bir ikincisi yatırımcı sunumunda kompzitte ki rakibi 10 katı ciro yapıyor diye gördüm.
Ardından rus şirketine yaptırım diye bir haber gördüm. Sanki ikisi de aynı firma.
Ama haberi bulamıyorum.
Yanlışım varsa düzeltiniz.
Sizin bilginiz var mı?
Arkadaşlar selamlar, arada bir uğrarım ötelenen temettuye p.tesi için hazırlıklar tamammi diye bir selam vereyim dedim. Hayırlısı olur umarım hakkımızda hepimiz için. Kaldı bugünkü kapanisla birlikte iki gün.. saygılar.. ytd
Bugün son gün temettü verecek hissenin hareketlerine bak çay demle[emoji16]
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şartları güzel bir kredi anlaşması yapılmış. Ama baya yüksek geldi gözüme.
Geçen yıl 768 milyon TL kâr yaptı şirket. Kredinin şu anki kur'a göre değeri 1,65 milyar TL.
Hali hazırda net borç miktarımız 4,25 milyar TL.
Temettüler güme gitmez inşallah :)
Hayırlısı bakalım.
https://i.hizliresim.com/c93z5hq.jpg
Yakalamışlar düdüğü....
https://i.hizliresim.com/nddaw1z.jpg
Petrol fiyatlarından dolayı patenaj çekiyor gözüküyor , marjlar üzerinde etkisinden çekiniyor olabilir piyasa
https://www.enkocaeli.com/haber/9459...k-yeni-yatirim
7000 ton kapasiteli elyaf tesisi için teşvik belgesi resmen alınmış.
kdv ve benzeri muafiyetler olacak. biraz google araması ile belgeler bulunabiliyor.
yapım süresi nedir, getirisi ne olacak hakkında pek malumat sahibi değilim.
https://www.aksa.com/tr/yatirimci-il...unumlari/i-113
Aksa mart 2021 sunumunda yıllık 350bin ton kapasitemiz var diyor.
yani kapasite olarak onun 50'de biri kadar, ne kadar getirisi olacak bilemiyorum ama sonuç olarak sıfırdan yatırım ve bunu başlangıç olarak da düşünebiliriz. büyütmenin daha kolay olacağı görüşündeyim, önemli olan ilk kurulum.
belki hızlı bir büyüme içerisine girer, kim bilir?
Sonuçta yeni bir alan ve sıfırdan bir yatırım.
daha fazla detay için uzman temel analizciler lazım.
ama bu sayfa bu konuda biraz fakir :)
yine eklemeden edemeyeceğim, bu tip haberleri sasa, kontr vb. hisseler 50 tane kapla duyurup hisseye rağbeti arttırıyorlar.
yatırım önemli, sürdürülebilir kar ve kar büyümesi önemli ama yatırımcılara da bunları duyurmak lazım.
saygılar...
Uluslararası Finans Kurumundan 110 milyon dolarlık finansman
https://parafesor.net/ifcden-kordsay...man-04-04-2022
Sayın Tosunpaşa,
Çok güzel bir noktaya değinmişsiniz. Fakat bu şirket çok büyük ve çok fazla farklı iş kolları olan yeni teknolojiler geliştiren bir şirket. Dolayısıyla tek bir kişinin altından kalkabileceğinden fazlaca bir iş yükü ve araştırma süreci mevcut. Olsa olsa bir ekibin altından kalkabileceği bir araştırma olur.
Ne şanslıyız ki bu sayfada yazan bir sürü kişi var. Gelin hep beraber birleşelim, herkese şirketin bir iş kolu ya da geniş iş kollarından bir alt iş kolu olarak bölüştürelim. Bir hafta süreyle herkes yapsın araştırmasını sonra da bunları bir sunum şeklinde pdfleştirip paylaşalım.
Hem araştırırken detaylı öğrenmiş oluruz hem de gelecekte şirketle ilgilili bilgi arayanlara iyi bir kaynak olur .
Ne dersiniz kimler katılmak ister ?
Ben varım.
Ödevimi verirseniz araştırırım :)
Ama temel analizim kuvvetli değil.
O yüzden yorum yaparken belki okuyup da bir kişi bana bakıp da hisse alır diye pek fazla fikir beyan etmiyorum.
4 hissem var hepsinin forumunu takip ediyorum.
Burdan çok fazla farklı bir şey de yok aslında.
Ha gerçekten sağlam temel analizcilerin olduğu hisseler var.
Mesela ozkgy forumu dehşetti bu konuda,ardyz öyle, Ülker öyle.
Ama hisselerin çoğunun fiyat performansı da başarısız benim dikkatimi bu çekmiştir mesela.
Enteresan bilgiler var, adamlar patron kadar şirkete hakim neredeyse ama sonuç sıkıntılı.
Yani temel analizde bir yere kadar.
Fk'lar, pd'ler, gelecek vizyon projeleri vs.
hepsi bir yere kadar işliyor.
Benim vardığım sonuç patron sağlam mı,
Hissenin yürümesini engelliyor mu, senin beğendiğin veya beklentiye girdiğin şeylere piyasa rağbet gösteriyor mu veya gösterecek mi?
Olay eni sonu oraya gelip takılıyor.
Her neyse ben acemiyim yazdıklarım saçma sapan şeyler olabilir :)
Ama ödev verilirse yaparım :)
Saygılar
Bir kaç gün daha bekleyelim çıkmazsa kimse yarım yarım bölüşür başlarız :wave:
Tamamdır :)
Bir süredir 35 civarında dinlenme ve güç toplama süreci yaşanıyordu bugün bir atak yaptı, yurtdışı üretim ayağı ve bu pazarlardaki konumu nedeniyle TL'deki değer kaybının karlılığına olumlu etkisi oluyor. Mevcut döviz kuru seviyeleri ile güçlü bilançolar beklenebilir, bakalım ilk çeyrek nasıl bir bilanço gelecek. Bu 30'lu fiyatlarda iken Aksa 20'li rakamlardaydı ara oldukça açıldı o bakımdan biraz daha efor sarf etmesi gerekir.
ben de bu şekilde kanallarda takip etmeyi düşünüyorum..
temel analizleri okumak için de merakla bekliyorum..
https://i.resm.im/jZqgHrO.JPG
Yaza yaza biraz harekete başladı :)
Amerika'daki şirket Kordsa Inc. %100 sermaye artımı yapmış bu arada.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1021310
Bu sene Kordsa senesi olacak gibi....
Küresel bir şirket olma vizyonu ile yurtdışında büyüme stratejisinin bir parçası diye düşünüyorum. Kötümser olmayı gerektirecek bir durum yok bence önemli olan yatırımın geri dönüşü, kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez misali bir süreç umarım olumlu gelişir. Hektaş bugün son 4 yıldaki 3.bedelli sermaye artırımını açıkladı oranlar da öyle az buz değil ama yatırımcıları çok mutlu :) şirkete büyüme sağlayacak bir hamle olarak olarak düşünmek lazım (en azından şimdilik) bilançolara yansıması zamanla belli olur hayırlısı diyelim.
Erdgass hc nasıl keyifler bu yaka da.. yıllarımı verdim bu tip sirketlere 😊, zamanında alınan 1 lotun bile ne kadar kıymetli olduğunu insan ilerleyen zamanda çok daha iyi anlıyor..
Düşerse de bende yukselsede bende dediğim husus bu, sadece arada neler olmuş diye bakmanın doyulmaz keyfi.. ytd