Hayy!! Sen çok yaşa başkan, ağzına sağlık...
O imzandaki rakam neyi ifade ediyor...:one:
Printable View
SPK Kararını geri çekti
Komedi
http://www.spk.gov.tr/Duyuru/Goster/20180715/0
Kurul Karar Organı’nın 15.07.2018 tarihli ve 31/832 sayılı kararı ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamaların yapılmasında fayda görülmüştür.
1) VI-104.1 sayılı Piyasa Bozucu Eylemler Tebliği’nin 4 üncü maddesinin 3 üncü fıkrasının uygulanmasına ilişkin olarak alınan 13.07.2018 tarihli ve 30/831 sayılı Kurul Kararı, payları Borsa İstanbul A.Ş.’de işlem gören şirketler tarafından yapılan pay geri alım programlarının desteklenmesi ve bu şirketlerin iştirak ve bağlı ortaklıkları tarafından 30.06.2018 tarihli mali tabloların açıklanmasına kadar geçecek sürede yapılacak pay alım işlemlerine ilişkin belirsizliklerin ortadan kaldırılması amacıyla piyasadan gelen talep üzerine alınmıştır.
Piyasa Bozucu Eylemler Tebliği’nin 4 üncü maddesinin 3 üncü fıkrasına uyum konusunda sadece alım işlemlerine yönelik olarak düzenleme yapan söz konusu Kurul Kararı ile payları Borsa İstanbul A.Ş.’de işlem gören şirketlerin paylarının ve yatırımcılarının desteklenmesi amaçlanmıştır.
2) “Bilgi Suistimali” (Insider trading) suçu Sermaye Piyasası Kanunu’nun 106 ncı maddesi ile düzenlenmekte olup, 13.07.2018 tarihli Kurul Kararı ile bu suça ve cezasına yönelik herhangi bir değişiklik getirilmemiştir. Kaldı ki, Kanun ile suç olarak düzenlenmiş fiillere yönelik Kurul Kararı ile herhangi bir değişiklik yapılmasının mümkün olmadığı izahtan varestedir.
Buna ek olarak, 13.07.2018 tarihli Kurul Kararı, Piyasa Bozucu Eylemler Tebliği’nin 4 üncü maddesinin 3 üncü fıkrasının uygulanmasına yönelik olup, söz konusu Tebliğ’deki düzenleme Sermaye Piyasası Kanunu’nun 104 üncü maddesinde de açıkça yer aldığı üzere, suç oluşturmayan eylem ve işlemleri konu almaktadır.
3) 13.07.2018 tarihli Kurul Kararı, VI-103.1 sayılı Yöneticilerin Net Alım Satım Kazançlarını İhraççılara Ödemeleri Hakkında Tebliğ’in uygulanmasına ilişkin herhangi bir değişiklik getirmemiştir.
Bu Tebliğin 5 inci maddesi uyarınca, ihraççıların yöneticilerinin, herhangi bir altı aylık dönem içerisinde ilgili sermaye piyasası araçlarında gerçekleştirdikleri alım, satım, alım ve satım veya satım ve alım işlemlerinden kazanç elde etmeleri durumunda, elde ettikleri net kazancı ihraççılara ödemeleri gerekmekte olup, söz konusu yükümlülüğün yerine getirilmemesi durumunda elde edilen menfaatin iki katı tutarında idari para cezası öngörülmüştür.
4) Bununla beraber, yukarıda amacı ve kapsamı açıklanan, pay piyasalarını ve yatırımcıları desteklemeye yönelik 13.07.2018 tarihli ve 30/831 sayılı Kurul Kararı’nın kamuya açıklanmasının ardından oluşan spekülasyonlar ve yaratılan olumsuz algının; mezkur Kurul Kararı ile piyasaya sağlanması umulan faydaların ortaya çıkmasına mani olacağı değerlendirildiğinden, Kurul Karar Organı’nın 15.07.2018 tarihli toplantısında, söz konusu kararın kaldırılmasına karar verilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Başta HİSSE.NET olmak üzere sosyal medyada oluşan büyük tepki sonucu karar iptal edildi.SPK'nın hatada ısrar etmemesi olumlu.
Her işimiz böyle..
Bir ileri, iki geri...
SM-A800I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Para despotmuş/diktatörmüş/faşist yönetimmiş/demokratikmiş/parlamenter rejim varmış bakmaz.
Öyle olsaydı adını duysan ürpereceğin afrika ülkelerinin tahvillerine 4-5 kat alıcı gelmezdi.
Para neye bakar ? :oleyo:
Biz hata yapmadan dogruyu bulamayan bir toplumuz. Aklimiz calismiyor. Mutlaka dogru bir hareket yapmak icin once yanlis yapmamiz gerekiyor.
Spk kararı olumsuzdur dedik, ters teper dedik, örnekle anlattık işte.
Karar olumlu olur diyen cahiller bile vardı.
Ekonomiden, piyasadan anlayanlar sadece yorum yapsınlar, başkalarını yanıltmasınlar dedik.
2 tane spk tebliğini okuyup kendi başına anlayamayacak adamlar, burada akil vermeyi bıraksın, hatta borsayı bıraksın dedik.
Karardan vazgeçilmesi olumlu oldu.
Piyasa çok eksi açardı bu nedenle de onu yazmak istemedim.
Liyakat ne kadar önemli, liyakatlı yöneticiler ne kadar önemli, kararları alanlar yöneticiler çünkü.
Pazartesiden itibaren zor günlerin,
Zor günleri....Bizi bekliyor olacak..
Bu arada SPK nin baskani 16 yil boyunca Bank Asya da gorev yapan Ali Fuat Taskesenlioglu dur.
Haklisin. Herkes kendinen otosansur uyguluyor.
Yazarken dusunuyor acaba basima bir sey gelir mi diye.
Sadece burada degil. Whatsapp da konusurken bile insanlar tedirgin oluyor
Eskiden facede falan guzel cesur paylasimlar olurdu, simdi milletin agzini bicak acmiyor.
http://www.bloomberght.com/haberler/...inda-duzenleme
TÜİK, Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlandı
Selam millet
Ya birsey diycem
Arada okuyorum burayı
Hep ayni Kişiler yazıyor
Gece gündüz Cumartesi pazar ve Bayram tatilleri dahil
Sizin sosyal bir hayatınız yokmu buradan başka
İnanın ciddiyim
Tabiide yazın okuyalım ama merak ettim nezaman baksam herkes burda o kemik kadro
Hiç düşünmeden adımlar atıyorlar. Sanki kabile devleti mübarek.
Bağımsız ve özerk bir kurum olmadıkça itibarı ve saygınlığı da olmaz.Örneğin ABD'' de durum nasıl bakalım:
https://www.bls.gov/bls/infohome.htm
The Bureau of Labor Statistics (BLS) of the U.S. Department of Labor is the principal federal agency responsible for measuring labor market activity, working conditions, and price changes in the economy. Its mission is to collect, analyze, and disseminate essential economic information to support public and private decision making. As an independent statistical agency, BLS serves its diverse user communities by providing products and services that are accurate, objective, relevant, timely, and accessible.
Who We Are
About half of our 2,400 employees are economists and statisticians, and almost 1,000 employees work across the country in regional offices.
Our Commissioner is nominated by the President, confirmed by the Senate, and serves a 4-year fixed term. The Commissioner is the only political appointee at BLS. This position is currently vacant. View our past Commissioners.
Deputy Commissioner William J. Wiatrowski is our highest ranking career employee and has been acting Commissioner since January 2017. Learn more about Bill and our other senior staff.
Interested in how much of your tax dollars we use? You can see our budgets and strategic plan.
ABD İstatistik kurumu bağımsız hizmet veren bir kurum.Yarısı ekonomist ve istatistikçi 2400 personeli var ama siyasi otorite sadece 1 kişiyi ,kurum başkanını 4 yıllığına atayabiliyor(Aynı Fed başkanı gibi ABD başkanı tarafından atanıyor ve Senato tarafından onaylanıyor),Görev süresi tamamlanıncaya kadar görevden alınamıyor ve talimat verilemiyor.
En alt satıra özellikle dikkatinizi çekerim;''İlgilenenler ,ödediğiniz ne kadar vergiyi nasıl kullandığımızı bütçe ve stratejik planımızdan görebilir'' diyor.Doğrusu bu şeffaflığı ve hesap verilebilirliği gördükçe nasıl imreniyorum,bir gün bizim ülkemizde de görmeye ömrümüz yetecek mi acaba!
Olmaz olur mu ya. Mesela ben bugun sabah kalktim, esim ve cocugumla kahvaltiya gittim, alisveris yaptim.
Simdi eskiden ne yapiyorduk gazetelere falan bakiyorduk simdi gazete kalmadi memlekette
Ne bilim Facebookta falan takiliyorduk o da eski cazibesini yitirdi
Burasi bizim bir nevi sosyal medya alanimiz.
tüik in hazine ve maliye bakanlığına bağlanması:
bu konuda konuşmak bile istemiyorum.. yıllardır bu adamların beceriksiz olduğunu söylüyorum.. bunlar ülke yönetiyorsa bizim galaksi yönetmemiz gerektiği açık. evet. gerçekten bu kadar net.. bu forumdan 15 kişi bulup kabine yaparız ve gayet sorunsuz yönetebiliriz..
bu adamların standart olayı "millet çalışıyor görsün, yeterli bizim için" dir.. tüm tv ler hizmetinde adamların.. gayet saçma ifadeleri tv de kullanabiliyorlar.. ama muteber ifadeler gibi algılatılıyor.. zira "bu ülkede 15 yıl once buzdolabı mı vardı ?" diye retorikal bir ifade kullanan recep erdoğana itiraz etmeyen muhabilrler var.. normalleştiriyorlar saçmalıkları.. adeta kara para aklama ifadesinin "kara propaganda aklama" versiyonu..
şimdi.. bir testteki tüm yanlış seçenekleri yaptıktan sonra doğruyu yapma eğilimindeler.. ancak artık level atladılar.. başka sorunun yanlış seçeneklerine atlıyorlar.. yani bir önceki soruda yanlış seçenekleri tükettikten sonra bariz doğru olan son seçeneği bilerek yapmayıp başka sorunun yanlış seçeneklerine atlıyorlar..
şimdi diyebilirsiniz ki bu kadar yanlışı ardı ardına nasıl yapıyorlar.. yani hiç doğruları işaretlemeden..
evet.. bu enteresan bir durum.. :kahkah: ama başarıyorlar bu kadar yanlış yapmayı..görüyoruz yıllardır her konuda..
Barclays USD 5,10.. tahmin
HALKB ceza yı,unutma,unutturma..! Uyuma
Bir sabah uyandığımızda piyasalar taban,taban gidecek..
buna da hazırlıklı ol,
Ey 15 Temmuzcular
Tankın üzerine çık ve ABD hazinesini uzaktan da olsa bombala:plc:
Sana yapılmış olan bu harekata KISA poz.alarak karşılık ver..
(Ne zamansa?)
En alt satır için ömrümüz yetmez, çocuklarımızın gormesi bile süpheli. Zaman eğrisi seffaflık için bence geri sayıyor.
Kardeşim sende ABD den öyle örnekler getiriyorsunki; biri normal dört işlemi çözememişken integral türev gibi soruları çözebilirmiyiz diye soruyorsun?
Dört işlemleri çözmeye ömrümüz yetermi ondan bile süpheliyim.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn tospa balkondan hiç girmiyorsunuz anlaşılan
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Enflyonun dusus sirri tuik mis belli oldu biride benim eve maas baglasa cokmu sey istitorum nasilsa hersey bi yere baglancak
Enflasyon dusmez aga. Cekirdek citliyorduk. Arkadas dedi ki bu cin mali. Inanmadim. Pakete baktik. Harbiden cin menseli.
Bildigin ayçiçeği çekirdeği. Nasil olacak bu isler. Hani bilimde sanatta cok uretiyor olsak cekirdegi cinden alalim dicem. O da yok . Cok kizdim. pazartesi gidip gene turkcoin sortlayacam. Ytd.
Daha önce bir çok kez yazdım. İthalatın esas sebebi bu küçük gördüğümüz şeyler. Özellikle kozmetik ve gıda ürünleri.
Bir de şu var. İthalat yaptığımız ülkelere aynı oranda ihracat yapmıyoruz. Mesela almanya bize 10 satıyor 1 alıyor. Bu böyle olmamalı. Bunlara bile ayar verseler yeterli.
Ne oldu sonuç
Fitch geçirdi
GAP var mı eksi artı
Beklenti ne
dünyada en fazla mersedes/audi/vw makam arabası kullanan ülke hangisi acaba açıklansa keşke öğrensek ?? belki bir araştırma vardır bu konuda..
gördüğüm kadarıyla bakanından, genel müdürüne, belediye başkanına kadar tam bir israf hakim kamuda makam araçları konusunda..ayrıca ticaret odaları, sanayi odaları, ve kendini önemli hisseden bir çok kurum bu kervanda..
Türk siyasi tarihine "yanına passat mı çekeyim" şeklinde geçmiş bir kara mizah örneğide var..
Eger devlet kemer siksa ve bunu halka anlatsa, emin ol halkta bir sekilde bunun icinde olur ne bileyim tuketimini azaltir, bankada ki dovizini bozdurur ama adam bakiyor hepsinin altinda milyonluk arabalar, saraylarda yasiyorlar, bankalarinda dolarlar, meclise lamborgini ile geliyorlar, o seyahat senin bu seyahat benim, hanimlarin elinde 50 bin dolarlik hermes canta, kolunda 100 bin dolarlik saat.
Butun bunlar halkta olumsuz bir algi yaratiyor ve doviz satin dedikce doviz aliyorlar :)