Bence genel anlamda zaman kazanmaktan ziyade acil toplantı yapmadan piyasayı 13 Eylül'e kadar sakinleştirme derinde.
Printable View
Halk banka cezamı geliyor ne ! ALBAYRAK: Halkbank`ın faaliyetleri uluslararası hukuka uygundur.
enflasyon rakamları
mb açıklaması
dövizin tepkisi.. piyasalar sallamadı mı yoksa faize kadar yukarı mı basacak, faizi altta karşılamak için..
kıymetli teorilerinizi alalım
“Merkez Bankası fiyat istikrarını desteklemek amacıyla gerekli tepkiyi verecektir. Son gelişmeler dikkate alınarak Eylül ayı Para Politikası Kurulu toplantısında parasal duruş yeniden şekillendirilecektir: goo.gl/UYiZgc”
Meali:Merak etmeyin ben faiz artıracağım,sadece ağustos enflasyonunu görmek istedim..
En azından ben böyle anladım..
*TCMB: BU ÇERÇEVEDE, DAHA ÖNCE YAPILAN İLETİŞİMLE DE UYUMLU OLMAK ÜZERE, SON GELİŞMELER DİKKATE ALINARAK EYLÜL AYI PARA POLİTİKASI KURULU TOPLANTISINDA PARASAL DURUŞ YENİDEN ŞEKİLLENDİRİLECEKTİR
Gün içi faiz belirlemeye dönüş veya glp’yi etkin kullanmamı geliyor acaba ?
Bugün itibarıyla enflasyondan sonraki düşüşte ilk ciddi alımımı yaptım.%30 dolar-eurodayım
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bankalardan ihbarlı nakit usd talebinde problem yaşayan var mı? (Geçen hafta içerisinde iki farklı günlerde, İng'den 10k+10k olmak üzere; ihbarlı nakit usd aldım. Hiçbir problem de yaşamadım.)
piyasa profesyonelleri mb nin çok daha önce faiz silahını kullanması gerektiğini biliyor.. bunun anlamı şu; PROFESYONELLER TARAFINDA MB NİN İTİBARI SIFIRLANMIŞTIR..
zira mb nin en az profesyoneller kadar tecrübesi, bilgi birikimi ve kapasitesi var.. o zaman yapılan iş bilinçli, art niyetli ve kasıtlı.. (tabi bu ülkeyi düşünen bizler için sorun)
yani dolar mb tarafından ve/veya yönetim tarafından bilinerek, istenerek ve kasıtlı olarak yukarıya çekildi.. esasen artık amatörler de mb yada yönetime güvenmiyor .. itibarsızlaştı-değersizleşti güven sıfırlandı..
ee bundan sonra yapılacak faiz artışı da kaybedilen bu değerleri yerine getirmeyecek heleki herkesin beklediği gibi 300bp ye kadar olan faiz artışı..
ülke istenilen noktaya getirildi.. devasa bir dolar borcu, çok yüksek ve gittikçe yükselen döviz kuru buna bağlı hızla yükselen enflasyon ve bununla irtibatlı yükselmek zorunda kalan faizler..
hoş oldu mu? onlara göre hoş oldu.. yapılması gereken bir HIRSIZLIK vardı.. ve yapıldı/yapılacak.. halka göre hoş olmadı.. hatta halkın büyük bir çoğunluğu bu durumu görmek dahi istemiyor , o yüzden düşünmüyor , değerlendirmiyor..
Aslında olay belliydi bence.Sabah herkes çakma enflasyon değerleri ile çakma haliyle bile ani artış yapacak doları çakıp sonra düşünce gene almak derdindeydi.Bankalar makasları anormalleştirerek bu tarz hareketlerde pek kar marjı bırakmıyor.Asıl döviz artışları ise kalp krizi gibi aniden geliyor :)))))) Misal geçen perşembe ,misal 2 hafta önce pazar akşamı londra alışları falan.Böyle günler artık önemini yitirdi,genel olay belli dolar altın hep yukarı hep yukarı..
Saray'ın 30 Ağustos menüsü: Ejder suyu, Zencefilli Somonlu Suşi
https://www.evrensel.net/haber/36048...i-somonlu-susi
Star meyvesi ve Ejder meyvesi..
https://pbs.twimg.com/media/DmJ39UkX4AAuCkY.jpg
Ha bu arada benim altın alış günlerim nedense hep böyle saçma sapan günlere denk geliyor,sabah da 260 dan gramı şeettiler bana gene sağolsunlar:))))))))) Ben alacağım gün seviyeye bakmıyorum o gün alıyorum geçiyorum,satış yapmadığımdan hep yukarı trend varsa sonuç pek değişmiyor.Bazen uygun yerden almış oluyorum bazen pahalı,şans artık o kadarı :))))))
Albayrak, kaynak çeşitlendirmesine gidiyoruz. Ancak temel borçlanma ve kaynak piyasamız Avrupa ve ABD olmaya devam edecek, demiş. ABD, bu açıklama ile mutlu olur mu dersiniz. :)
70 yıldır göbekten bağlı oldugumuz ABD ya da Avrupa ile kaşık atmaya kalktığımızda iki kere düşünüp konusmamiz gerektiginin farkina %75 devalüasyon gordukten sonra anladilar sanirim. Artik ABD'nin gozumuzde prim degerimiz daha düşük. En ufak sürtüşmede daha büyük yıkımlar gelebilir ekonomik açıdan. S&P, Moody's, Fitch gibi kurumlar notumuzu indirince onlari halkin gozunde itibarsizlastirip olayi cozeceklerini sandilar. Realiteden uzak, populist aciklamalar hep zarar verdi, verecek.
Bu dolar kuruyla son YEM kampanyasıda SAZAN beton beyinlere malı düdükleyemezlerse betoncularda güzel bağırışlar bekliyorum. Bunlar havlayışlarını zevkle izlemekten evde çekirdek kalmadı amk.
Aslında ENERJİDE topu dikmeler betondan önce gelecek gibi, çünkü enerjinin malı düdükleyecek SAZAN beton beyinleri yok
yazzııık !...
Üretici fiyatlarının bir ayda en yüksek arttığı ay 2006 yılının Haziran ayı idi (% 4,02.)
Ağustos 2018 % 6,6 ile 11 yıllık rekoru kırdı.
Sorun kanamayı durdurup ameliyatın tarihini belirlemekten çıktı, kanamayı durdurup durduramayacağımıza dönüştü.
https://twitter.com/mahfiegilmez/sta...35719559409665
gerçekler bile bazı kesimi ıslah etmiyorsa geriye tek yol kalıyor.
*merkez bankası tl depo karşılığı döviz depo ihalesinde teklif ve satış olmadı
Vakıftan bayram öncesi 400 bin USD sorunsuz verildi ama YKB 40 bin USD`ı talep edilenden ancak 3 gün sonra denkleştirip verebildi. Ama zannetmiyorum ki bir art niyet olsun, aynı sürede ilgili bankaya fazla hucum olmuş nakit bulmakta zorlanmış olabilirler. Ama sonuçta hepsi nakitleri sorunsuz verdi.
Faiz arttırımını teyid ediyorlar ama neden bu kadar erken?. Bu ihalelerin vadesi 1 haftayı geçmiyor ki. Yani bu ihaledeki para döndüğünde faiz hala değişmemiş olacak.
Normalde acil toplantı fiyatlaması öncesi bu tepki veriliyordu. Ama merkez sabahki açıklaması ile böyle bir sinyal vermedi. Yoksa?
2013 ilk Hafta Dolar 1.78 / Benzin 4.65
2014 ilk Hafta Dolar 2.17 / Benzin 4.95
2015 ilk Hafta Dolar 2.35 / Benzin 4.21
2016 ilk Hafta Dolar 2.94 / Benzin 4.3
2017 ilk Hafta Dolar 3.53 / Benzin 5.2
2018 ilk Hafta Dolar 3.76 / Benzin 5.6
Bugün Dolar 6.6 / Benzin 6.93
Petrol 135 - 30 dolar arası Fiyatlar ( Dolar x 2.6 - 1.45 ) oranlar arası oluşmuş
Buna Göre 75 dolar petrol fiyatında oran 1.7 gibi
1.7 x 6.60 Tl : 11.22 tl - şu an olması gereken fiyat veya %60 zam daha görmesi gerekiyor
Kurlar MB - Benzin Opet webside dan alıntı
Birçok değişken olacaktır - Enflasyon rakamlarını görünce basit fikir vermesi amacıyla paylaştım.
bence öğle yemeğinden sonra kahveler içilirken faizi açıklarlar ama tatlıya da kalabilir.
acaba ?
gidiyim biraz $ bozayım.
sürüden çok ayrı kaldım. asosyal olacağım yoksa..
farkettiğim bir zamcık daha paylaşayım
daha önce fiyatını konuştuğum Atiker Gold OBD-II 1.940 TL 'dan --> 2.810 TL'ye süre maksimum 2-3 ay olmuştur..
BRC muhtemelen uçmuş olmalı... o artık hayal...
oto parça fiyatları ha keza...
yüzde 2,30 diyenin ta.....
Takip ettiğim kadarıyla 4-5 iş gününe kadar uzadı yüksek meblağlı çekimler. Kabaca o krizde 4 milyar dolar yastık altı edilmiş diye düşünebiliriz.
Ama bizim basın, bankalardaki döviz hesaplarının 2 haftada 8 milyar dolar azalmasını, halkımız çağrıya uydu 8 milyar dolar sattı diye verdi.
Halbuki döviz hesaplarındaki azalma, dövizin çekilip yastık altına alınması ile de olur. Satıp satılamadığını TL mevduattaki artışla da kıyaslamak lazım fakat emeklilere verilen 12milyar TL yi de hesap etmek gerekir.
Rakamlar önümde değil ancak aklımda kalan 23milyar TL artış olmuştu, emeklileri çıkarsak 11milyar TL kalır bu da 1,7milyar dolar eder. Geri kalan 6,3 milyar doların bir kısmı borç ödemesi için kullanılmış kalanı yastık altı edilmiş gibi düşünebiliriz.
O mok yiyesicelerin yedikleri bir EJDER meyvesi 6 Usd karşılığı ithal ediliyormuş. Bunu gördükten sonra tek CENT satıp bu haram zedelere yediren benim gözümde ...önde gidenidir. Onlar EJDER meyvesi zıkkımlansın bunların hülocularıda ŞARBONLU dana yesin az bile...
Tüik "gıda"da aylık fiyat artışını %0,06 bulmuş...
Nerdeyse hiç artış yok...
Utanmasa deflasyon bulacak.....
Yermisin?
Yarına mı bırakırsın?
saygılar/başarılar