Vestel batacaksa neden bedelli yapmıyor
Printable View
Vestel batacaksa neden bedelli yapmıyor
saol.tamam anlaşıldı. satışlarını giderek arttıran vestel beyaz eşya yatırım kararı aldı(sürekli yeni mağazaların açıldığını da görüyorız) ve ardından bedelsiz sermaye arttırımı geldi. bedelsiz sermaye arttırımı ilgi görmedi. hatta hisseye para bağlanmak istenmediğini görüyoruz.
fiyat zirvede olduğu zaman bedelsiz sermaye arttırımı çoğunlukla ilgi görmez. oysa borsa değerinin daha yüksek olduğu
aracı kurumlar tarafından açıklanıp al tavsiyesi veriliyor. bu açıkladığın olumsuz durumlar mı yükselişi engelledi?
ya da beklenti önceden satın alındığı için fiyat en yüksek noktasını bulmuştu?
bu olumsuz durum şirketlerin geleceğini nasıl etkiler. yatırımcılar için riskin ölçüsü nedir?
Muhtemelen. Söyle bir bilgi vereyim . 1 veya 2 yıl önce bir japon bankası vestel e kredi (veya dış ticarette sigortada olabilir)vermeyeceğini açıkladı. Hemen iş yatırım beni aradı vestel ve vesbe ye kredili alımı kapadı. Bunların hepsi piyasada duyuluyor.
Riskin bizim açısından ölçüsü : Valla ben çok uzun zamandır hissedeyim. Ben bizim açımızdan riski çok yüksek bulmuyorum. Ama sanıyorum hata ediyorum. Ama bu para yokluğu bilançolara etkiyor, buda bizim beklediğimiz karları getirmiyor veya getirmeyecek. Karlar finansman giderlerine yediriliyor. Zaman içinde düzelirmi . Tek beklentim Vesbe zorlu grubunun en karlı şirketi. Bu şirket Anz için çok önemli. Bu hisseleri bu fiyattan nasıl sattı anlamıyorum. Bunları geri almak isterse hisseyi çok kırar .
Edit: Birde bu satılan hisseleri alanlar herhlade boşuna almıyorlardır. mutlaka kar etmeyi planlıyorlardır
Zoren i bilmiyorum ama meta nikel in patlak olduğunu düşünüyorum. Dünyada Nikel arzı fazlası var herhalde. Yunanistanda avrupanın en büyük nikel madeni kepenkleri kapadı geçtiğimiz yıl. Pil de kullanacaz falan dedilerde , nikelin ana kullanım alanı (%70)paslanmaz çelik, öyle bir tesisin te Türkiye de kurulması pek muhtemel değil
Bu sefer satılan 5 milyon lot u 3 aracı kurum almıs. Bu bir yandan iyi diğer yandan fren görevi görebilir. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aslında bu tahtacıyı gamestop taki gibi yapmak lazım :vk::vk:
Evet şimdi önce kim batıyor vesbe mi birlik mensucat mı
Ne zaman kaldırsa kafayı aynı kurumlardan muhtemelen aynı kişiler hemen vuruyor darbeyi.
1-9 Eylül aralığında yabancı alımı olmuş ama tahtanın umrunda değil şimdilik
İnsanın sabrını sınayan ender kağıtlardan..
Ayet mi var 5 fk da fiyatlanir diye anlamadım:)
Hayırdır inşallah, hareketlendi bir anda.
Bu hafta bölünmeye izin verilir mi acaba?
Tesis KOBALT üretimi için alınmış olmalı.Zira KOBALT nikelden elde edilir. Burada da KOBALT ın kullanım alanı çok geniştir.
En büyük nikel yatakları Manisa-Turgutlu-Çaldağ, Manisa-Gördes ve Eskişehir–
Mihalıççık-Yunus Emre yörelerinde bulunur.
Arz sıkıntıları ve Çin’in paslanmaz çeliğe olan talebindeki artış nikel fiyatlarının son iki
yılın en yüksek seviyesine yükselmesine yol açmıştır.
Özellikle paslanmaz çelik üretiminde ve elektrikli araçların akülerinde kullanılan nikel
talebinin %85’i paslanmaz çelikten kaynaklanmaktadır. Elektrikli araç aküleri hâlihazırda nikel
talebinin sadece %3’üne sahip olmakla birlikte, söz konusu payın giderek artması
beklenmektedir. Bu bağlamda, 10 bin ton seviyesinde olan elektrikli araçlar için nikel talebinin
2020 yılında 45 bin tona ve 2025 yılında da 150 bin tona ulaşacağı tahmin edilmektedir.
Yaklaşık 2 milyon tonluk yıllık nikel piyasası kapsamında Londra Metal Borsası ile
Şangay Borsası piyasasında 400 bin ton stok bulunmaktadır. (https://www.mta.gov.tr/v3.0/sayfalar.../img/Nikel.pdf)
Dün ekranıma düşen haberde dünyada kobalt talebinin yüzde 56 oranında artması bekleniyormus önümüzdeki yıl için.
Bugün de zoren bir turizm şirketi ile 7 noktada e şarj noktası için anlaşmış.
Bu yapılan yatırımların geri dönüşü olursa Vestel ve Vesbe olması gereken yerlerde olur.
Öbür türlü zorlu grup Vestel i, Vestel Vesbe yi sömürüp duruyor.
Bende ağırlıklı Vestel var. İştiraklerinden, zorlu gruptan 5 milyar alacağı var anasını satayım. Az para değil ki.
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
Nihayet güzel bir gün geçirdik endekse rağmen.
Haftanın ilk 3 günü yüzümüzü güldürdü.
yükselen trendin hızlanması
https://www.hizliresim.com/6lcmmed
Garanti dün aldığını geri verince tahta bozuldu. Nerede duracaklar bakalım.
Tokkan hocam bu hafta tahta da cok iyi marj vardi al sat yapabilen için. Tahtayı takip eden biri olarak sizce al satcı cok mu tahtada yoksa aracı kurumlar mı arasında al ver yapıyor? SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geçmiş olsun hocam, gün içi 1 lira 1,5 lira oynadı becerebilen kazanmıştır. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Üstadlar vesbe sağlam dururken Vestel neden düşüyor nedir Vestel de ki sorun?
Vesbe nin beklentileri,hikayesi ,tekniği ve dolayısıyla islem hacmi yabancı ve yerlide alım yaptırdı. Vestel endexe uygun hareket yapıyor bi sorun görünmüyor SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu konuşuldu mu bilmiyorum ama yakasa bakınca 5 Milyon lot özel emir ile yapılan satış Emeklilik Fonları, Yatırım Fonları ve Yabancı Fonlara gitmiş gibi. 6 Eylül'den bu yana sadece Yatırım Fonları net satıcı olmuş (-282K) diğerleri alıcı olmuş.
48 alışta 13 bin lot, 48.02 satışta 10 bin lot var. Enteresan bir deneme.
HSBC’nin VESBE’de alıcı olduğu günler en keyiflisi her zaman.
bak sen vesbe ye hareket etmiş biraz,yoksa bedelsiz onay vaktimi gelse ne olacak .bu bedelsizi böyle karsılayan onayı nasıl karsılayacak bekleyıp görelim
Selam, çok güzel yerlere geleceğini düşünüyorum,sadece birazcık sabır..
Yatırımcı arkadaşlara bol kazançlar...
Vakıf ve Halk böyle bir günde yeşil kapatmasını sağladı en azından.
Kime alıyor halk, emeklilik fonları mı? SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilemiyorum hocam kime aldıklarını, görebilen vardır belki.
https://www.yatirimkredi.com/vesbe-yabanci-takas-orani
Cuma günü perşembeye göre yabancı payında artış olmuş virman sebebiyle mi yoksa halk ve vakıfın aldıkları mi bilemiyorum.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.