merkez bankası bağımsız olsa FED faiz indirmeden indiremez derdim, fakat reis sabırsız.
bu toplantıda bence de merkez bankası faiz indirmez ama temmuzda belli olmaz. FED ise en erken eylülde indirir gibi geliyor.
Printable View
merkez bankası bağımsız olsa FED faiz indirmeden indiremez derdim, fakat reis sabırsız.
bu toplantıda bence de merkez bankası faiz indirmez ama temmuzda belli olmaz. FED ise en erken eylülde indirir gibi geliyor.
23 Haziran için sandık kurulu başkanları AKPli çıkmış:
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem...cikti-5120013/
döviz çiftlerinde baktğınız obo tobo gibi formasyonlara çok önem atfetmeyin.... niye peki çünkü fx piyasasının işleyiş mantığı sebebi ile....
olay iki bacaklı birinci bacağını açıklayalım : gbpnzd çiftinde short açtığınızda eğer depo hesabınız euro ise , depo hesabınızdaki para hangi aşamalardan geçerek gbpnzd de short açıyorsunuz ? aynı şekilde eğer depo hesabınız $ ise işleyiş şekli nasıl oluyor ? bunları biliyor musunuz hangi aşamalardan geçtiğini paranızın ?
ikinci bacağını açıklayalım ....
31 mart seçimi öncesi şubat mart gibi özel bi bankanın hazinesinden haziran da MB dan faiz indirimleri serisi başlayacak bilgisi almış idim..(insider idi )
Sonrasında seçim iptali falan oldu gündem de yeni seçim var..
Ama ben yinede bu toplantıda bir indirim bekliyorum..
ÜFE %28.7 iken faiz indirmek ne kadar doğru?.
Gerçek enflasyon zaten ÜFE ile TÜFE'nin zamansal harmonik ortası değil mi?
Faiz indirirse ÜFE (%28.7) çok hızlı şekilde TÜFE'ye geçişmeyecek mi?
Hele bir de kur yükselirse baz etkisini de sıfırlayacağı için 1 çuval incir berbat olmayacak mı?
Doları buralarda tutabileceğine inanıyorsa indirsin faizi de görelim bakalım...
Paylaşımlarım sohbet amaçlıdır...
Diğer taraftan otomotiv sektörü gördünüz çökmüş.
Konut deseniz satılamıyor.
Reel sektör dönüşemiyor.
Üstteki açıklamalarınıza nazaran, tek bir soru.
Neden politika faizi %24'iken bankalar %19.5-20.5 arası faizi 2-3 ay verdi.
Kredi faizlerini düşük tuttu.
Bir çuval inciri berbat etmek için mi?
birkaç ay önce işletmeler %20 ilerotatif kullanırken bugün %29 fiyat veriliyor.
Yani birkaç ay önceye göre ödenecek faiz miktarı %45 armış durumda
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Genel Merkezi'nde milletvekilleriyle yapacağı toplantıda Askeralma Kanunu Teklifi'ni ele alınacak. Erdoğan'ın kabineyle yapacağı görüşmede de ABD'den gelen S-400 mektubu, F-35 gerilimi, ekonomideki gelişmeler, terörle mücadele ve İstanbul seçimi konuşulacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi öncesi yarın kabine üyeleriyle bir araya gelecek.
Yarın gerçekleşecek toplantının en önemli maddesi ABD ile tansiyonu yükselten S-400 hava savunma sistemlerinin alımı oluşturacak. Toplantıda ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan'ın Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a gönderdiği S-400 ve F-35 mektubu da görüşülecek.
Toplantıda 23 Haziran'da yapılacak İBB Başkanlığı seçimi için alınacak güvenlik önlemleri de değerlendirilecek. Seçimlerin huzur ve güven ortamında geçirilmesi konusunda yapılan çalışmalar hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kabineyi bilgilendirmesi planlanıyor. Erdoğan'ın toplantıda İstanbul'daki seçim güvenliğiyle ilgili tüm tedbirlerin alınması için çalışma talimatı vermesi bekleniyor.
Ekonomide yaşanan son gelişmelerin detaylarıyla ele alınacağı kabine toplantısında enflasyon ve faizdeki gelişmeler, yapısal reformlar, son açıklanan finans paketi ve döviz kurundaki seyir ele alınacak. Bu çerçevede toplantıda ekonomik istikrar ve güven ortamını teminat altına alacak adımların sürdürülmesi kararlılığı vurgulanacak.
Seçimlerde oy oranının düşmemesi için suni olarak mevduat faizlerini baskılayıp politika faizinden kopardılar.
Ne için piyasaya düşük faizli kredi pompalayıp hormonlu ,aldatıcı geçici bir ortam yaratmak için.
Bunu yaptıklarında ne oldu?
Mevduat faizinin baskılandığını ve politika faizinden kopartıldığını gören mudi haklı olarak döviz mevduatını daha da arttırdı
Ocak ayında bu baskılama yeni başladığında dolarizasyon %50'lerde iken 2-3 ay içinde oran %55.41'e fırladı.
Yani sadece 1 çuval inciri berbat etmediler kendi politik gelecekleri için halkın gelecekteki refahını bugünden sattılar.
Burada sıklıkla söylüyorum. Merkez bankasının elinde döviz kurunu kontrol edebilecek yeterli araç seti var.
Ama bir hata yapmaz ise. 12 Haziran toplantısında muhtemel bir hata yapması olası.
Amacın ne? Faizi verimli ve kalıcı olarak düşürmek mi istiyorsun?
O zaman 12 Haziran'da faiz indirmeyeceksin.
Şu an neden %24 faiz var?. Faiz %12 iken inat edip erkenden %11.25'e çektiği için...
Saat 14:00 'de açıklanacak @Merkez_Bankasi Para Politikası Kurulu toplantısı
kararları öncesinde (4) saatlik verilerle son durum.
23 Mayıstan çekilen düşen çizgisi bu sefer kırılacak mı?
[ Piyasa genelinde faizlerde değişikliğe gidilmesi beklenmiyor ]
https://twitter.com/switrabel/status...28992448700416
https://www.trthaber.com/haber/gunde...il-418973.html
Bakan Akar, ABD Savunma Bakan Vekili Shanahan'ın mektubuyla ilgili "Üslubun müttefiklik ruhuna uygun olmadığını gördük.Gerekli çalışmaları yapıyor, cevabı hazırlıyoruz" dedi.
MB hata ediyor mu ediyor tabikide..
Ama esas neden ABD ile kavgalı oluşumuz
Fon akışı kesildi TR ye..
Tabiri caiz ise kedi sidiği gibi akıyor..:)
Para akışı varken MB cılığıda nisbeten kolay tabi..:)
TR eksen kayması yaşıyor..ABD ve batı bloğundan rusya çin avrasya bloğuna kayıyor..
s400 ler bunun görünen yüzü..
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan'ın S-400 mektubuna ilişkin, "Üslubun müttefiklik ruhuna uygun olmadığını gördük. Gerekli çalışmaları yapıyor, cevabı hazırlıyoruz" dedi.
Kuru düşürmek için dünya kadar dolar sattılar.
Şimdi faiz indirerek kuru yukseltmezler sanırım.
Faiz iner kur yükselir birde millet fiziki dolara dönerse hisseli harikalar kumpanyasını izleriz sanırım.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Normalde merkez şuan 2 puan faiz indirimine gitmeli ama İstanbul seçimlerinden önce zor gibi görünüyor. Ancak temmuz toplantısında 3 puan bir indirim birden gelebilir. Çünkü enflasyon eylül ayında 13-14 civarında bir yerlerde olacaktır. Faizlerin inmesi şart olacak bir yerde.
Hulusi 5 gün sonra hemde ppk öncesi gene çıktı ortaya.
Faiz sabit kalırsa kamular bugün ne yapar doları bakalım gene iffet cengiz olacakmı usdtry.
Doları gömmek istiyorlarsa seçim arefesi yarım puan ya da çeyrek puna arttırsa faizi eli rahatlar [emoji15]
Paylaşımlarım sohbet amaçlıdır...
Yazacak birşey kalmadı.
Manipülatif piyasada neyi yazacaksın..
Faizi 4 puan indirir
Dolar 6.30 ları vurur..
Seçimi Binali ye kazandırır lar ardından da s400 ler 2020 ye ertelendi haberi düşer..
Haşırt 5.80 yeniden..
Geçen sene rahip i vermem ve saat 12 faiz artışına karşıyım ..saat 14.00 6.25 puan faiz artışını hatırla..
G.Öztürk tahtaları gibi oldu piyasalar..
Hiç bir dediklerine zerre kadar inanmıyorum..
RTE TR yi halka açık şirket gibi yönetiyor..
Devlet bitmiş durumda..Serbest piyasa diye birşey kalmamış..
Devlet eli ile manipülasyon yapılıyor..
Not..Ayhan başkan bir ses ver..Umarım bir sıkıntı yoktur..
Yaşıyor başkan merak etmeyin.
Fenerbahçe formunda bu aralar tek tük.
Buralara uğramıyor.
Sayın partili cumhurbaşkanımız Erdoğan dan da hiçbir haber yok.
O kadar gelişme oldu hiç demeç vermedi .
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet ama durum trajikomik bir hal almıyor mu?
Yani yaptığın hamle niyetin ile uyumlu değil.
Bu arada yanlış anlaşılmasın merkez bankasının uyguladığı bu hatalı politika şahsi olarak belki benim gelirimi arttırabilir. Zira hem faiz hem de döviz artınca benim pozisyonum optimum noktaya geliyor.
Ama önemli olan bu mu?.
Ticari açıdan orta ve uzun vadede oluşacak istikrarı kısa ve orta vadede elde edeceğim kara tercih ederim.
Bizim F35 ler, teslim, kesin siparis, Yunanistan ve Polonya ya kaydirilacakmis yuksek ihtimal. Yunanistan 5 yildan once F35 sahibi olmayacakti. Sayemizde bizde olmayan dunyanin tek 5. Nesil operasyonel, F22, haric savas jetine sahip olacak hemde kisa sure icerisinde.
F35 in ulkemizde uretilen parcalarinin uretimi de Abd ve/ veya İsraile kaydiriliyormus . 10-14 milyar dolar arasi bir is payimiz vardi.
Merkez faize ellemez. Secim sonrasi S400 den cark gelir. Temmuz da indirir. Baska bir secenek goremiyorum. Ya da gormek istemiyorum diyelim. Cozum mu degil elbet. En azindan kisa vade rahatlama, topu taca atma olur.
Aslında uyguladıkları strateji orta ve uzun vadede kendileri de dahil hiç kimseye yaramıyor.
Ben önümüzdeki 10 yıl elde edeceğim karı kestirmeye çalışırım.
Eğer politika bu 10 yılda maksimum refah ve getiri sağlayacaksa destek veririm.
Ama hep günü kurtarma pahasına ileriye sorun yığarak ilerliyorsa kısa vadeli kazancımın ne önemi kalır.
Abovvv Helin paylasilamiyordu
Merak edenlere teşekkür ediyorum. Ayvaliktayim bağ bahçe işleri ile uğraşıyorum.
En büyük askım fener topigine ve siyadet topiğindeki bi ********e yazma dışında foruma girmiyorum. Bana ne dolardan mb den enflasyondan jafa dinliyorum
Kendime cok güzel bi çicek bahçesi yaptım.
https://resimyukle.xyz/i/MCWf21
https://i.resimyukle.xyz/NR53aS.jpg
https://i.resimyukle.xyz/LbHMR7.jpg[/url]
https://i.resimyukle.xyz/SASNH5.jpg
Bu sene ilkkez er>k ağacımdan 5-6 tane erik aldım. ŞEftalinde 3 tane var nar elma ve armutta cok var kirazım vernedi. Kismetse seneye
Patlıcan biber domates kabak salatalık ve kavun ektim. Bu sene yazın enflasyonu ben d<şüreceğim
Hergün badavut koyunda 150-200 kişi ike denize giryorum.bayramlarda 5-6 000 kisi ust üste giriyor. Tüm koyu kapatmıs gibi hissediyorum. Her aksam cundaya ayvalık merkeze iniyorum. Sessizken o kadar güzel ki.