(+++). [emoji6]
Venus_V3_5580 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Rxpu bu para yurtdisinda mi ona gore cevap verecegim
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İnsanları uyarmak başka şey senin yaptığın başka şey...
Sen insanlarla dalga geçiyorsun ve/veya sinir/gıcık etmeye çalışıyorsun...
Ne zevk alıyorsun bundan?
İstisnasız,hafta sonları da dahil olmak üzere günde 1000 defa aynı şeyi yazmaktan ne zevk alıyorsun?
Ama kendini garantiye de alıyorsun,portföyümün yarısı dolarda diyerek...
Yükselirse eee bende zaten dolar var diyeceksin....
Çocukca...
Günde 1-3-5 defa yazsan tamam da onlarca kez yazıyorsun,bıktırıncaya kadar yazıyorsun ayıp ediyorsun....
İyi niyetli olsaydın "Dolar da Düşüş Kaçınılmaz" başlığına yazardın...
İnsanlar oradada okur, iki farklı görüşten hangisine inanmak isterlerse inanırladı
İnsanların zararından zevk almak nasıl bir ruh halidir çözemedim gitti....(ki burdakilerin pek çoğu karda)
Yazık çok yazık...
Arkadaşlar şunu gözden kaçırmayın:BURASI SPESİFİK BİR BAŞLIK....
KEYFE KEDER AÇILMIŞ BİR BAŞLIK...
İnsanlar kendi gibi düşünenlerle hasbihal etmek için açılmış bir başlık....
Tamam günde 1-3-5 kere uyardın da suyunu çıkarmanın manası var mı?
sana saygıda yok başarılar da
dth arttı 5,45 den 5,95 lere geldi.
dth azaldi 5,95 lerden nereye gider acep?
adam gizli trol hala buraya neden yazıyor diye sormayın? satmıyoruz yahu.
Ne dth imis be. [emoji41]
Anlamayanlara soyluyorum hala sabah dth degil diyen vardi :)
Bir mal dağınıksa gitmez
Dth lara ben cakmiyorum bana kızmaniza gerek yok
Cok yogun ky alimi geliyor spot dan
pala cakiyor
Dth artiyor diye sevinenler vardi
7 sinden 70 ne, ben başta olmak üzere hepimiz cinsiz...
Borsa/para piyasalarına ilgi duyanlar zaten biraz ekzantrik insanlar diye düşünüyorum?
Yanılıyormuyum?
saygılar/başarılar
Doları hisse senedi ile karıştıran troller var sanırım..bak guzel trol bu hisse senedi degildir. nisan ayında gorusmek uzere
Yaptirmin aciklandigi gun dolarin çakılması uzer
Hayaller 5.9 di bugun icin
Ama 6 aydir neden dusecegini soyluyorum
Daha ne yapayim
O dth lar cozulmeden gitmez hele ki artiyorsa :)
Topic de dth artisini dolarin artcagi seklinde yorumlayana alkis tam tersi olur ve hakli cikana tepki var :kahkah:
En guzel sekilde getirmissin. Bu sayede bildirim yapmak zorunda kalmadin.
Eger 50 60k usd yatiracaksan banka sana bunun kaynagini soracaktir (Bana sormustu)
Bu minvalde avusturya da ki hesap hareketlerin ise yarayabilir.
Ya da yukarida yazdigin gibi bir den fazla bankaya yatirmak mantikli olabilir.
DTH bir nevi halkin yonetime yaptigi santaj ya da tehditdir. Halk kendi para biriminden kacarak devlete santaj yapar. (Tabiri caizse)
Kosullari sunlardir
1. Ekonomiyi duzelt
2. Benim guvenimi yeniden kazan
Eger bunlar olmaz ise elimde ki dovizi istedigim fiyati gorunceye kadar satmam der
Devlet su yukari da ki 2 seyi basaramazsa mecburen bu santaja boyun egmek zorunda kalabilir.
Halk eskiden dolar alip satiyordu ama son bir yildir alim yapiyor ama satma konusunda pek istekli degil. Cunku ani gelisen soklardan yoruldu ve dersini aldi.
Eger yatirimlarin ve sicak paranin artmasi isteniyorsa yapilmasi gereken sey tl nin degerini dusurmektir. Dolarin su fiyatta olmasi ulke ekonomisine bir katki saglamaz. Yukseldiginde halk tl ye gecip o para ile yatirim yapabilir eger guven duyarsa devlete ve ekonomiye.
31-05-2019, 12:28#3337vicente vicente şu an forumda
Kıdemli Üye
Duhul
Feb 2017
Gönderi
11,549
Dolar ölmüş.
Dth lar bozulmadikca cacik olmaz
S400 olsa bile kullanilacak cok dth var.
Tam 6 aydir soyluyorum tarihe dikkat...
Dogru soyleyene neden kizilir
Size dolarin neden çıkmayacağını soyledim
Pembe dth lar artiyor masallarina inanin o zaman
ABD verisi öncesi bi kumar oynayıp long yaptım. 5,71 stop
Vay arkadaş benim uyarı gönderimin arkasına bile 4 tane DTH yorumu yaptıya la...
Seriye bağlamış keleş gibi.....saydırıyor...
Tamam kabul pes ediyorum...
Bir de önerim var;Başlık da D,T ve H kelimelerini kullanmayalım ki Vicente ye malzeme vermeyelim...
saygılar/başarılar
Vicente trol maaşları ne kadar?
Satmıyoruz. hadi dolar duser topigine anlat.
PowerPC ne yaptı en çok onu merak ediyorum.
Tek bir sorum var:
DTH lar çözülmeden USD ciddi yükselmeye başlarsa açıklaman ne olacak? Anladığım kadarıyla, DTH çözülmeden ne olursa olsun USD artmayacak gibi bir düşüncen var?
Polemik için değil, merak ettiğim için sordum.
Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Smart! What a lovely question.
ABD verileri güzel geldi ama dolar tepkisiz kaldı. Bizim bilmediğimiz bişey var galiba.
Arjantin dth larida boyleydi.troller iyi is cikaramamiski devali bir gecede yedi kafaya
Devamlı trumpın fed e faiz indir baskısı varken, fedin bilançosu (4,5 trilyon dolardan 3,9 trilyon dolara düşmüştü) tekrar artmaya başlamışken nasıl bi mucize olacakta şu aşamada yükselecek.. Tabi yaptırım hikayesi vs şeylere itibar ediyosanız başka.. Bizim gibi sıcak paraya morfin gibi bağlı ülkelerde tek kriter fedin para basıp basmadığı, faiz artırıp artırmadığıdır. Fedin bu ay piyasaya basıp verdiği 75 milyar usd bizim önümüzdeki 3 sene muhtemel vergi açığını fonlamaya yetiyor biliyor musunuz
Butunv75 milyarda sana geliyor
2020 de gelismekte olan ulkelere 100 milyar dolar civarinda para girmesi bekleniyor. Bunun neredeyse yuzdw 70 tek basina Hindistana gidecek. Turkiyenin pastadan alacagi pay yuzde 1 ya da 2 olur.
2010 yılından beri yaşadığımız kontrollü bir devülasyon.. (1,4/5,75)..fed in para basıp faizleri sıfırda tuttuğu dönemde tarım, hayvancılık, imalat sanayi gibi alanlarda gerekli yatırımı yapmadığıımız aksine bütün kamu kuruluşlarının özellleştirilip kaliteli vergi yaratamadığımız ayrıca enerji gereksinimiz gereği fedin para basmayı bırakacağının belli olacağı 2013 nisan ayı sonrası bilhassa bu kur atakları başladı... Ve belirli dönemler halinde(18 ay ortalama) yüzde 30 /70 arası devülasyon yiyiyoruz..yemeye de devam edicez.. Maalesef bangledeş, tayvan, kamboçya gibi ülkelerle benzer muamele görüyoruz.. Alım gücümüz hızla düşüyor.. Düşmeyede devam edicez.. Ama paramızın alım gücünü koruma yolu olarak sonsuza kadar dolar alımı kurtuluş değil.. Portföy çeşitliğini öneririm.. Bu sarmaldan artık kurtuluş yok
Usd/zar 14,8999 +0,2779 +1,90%