ya yıldız ortak
ben sana
uçuran şeyh değil
pegi dedim.
sen gece TH
gündüz de secbul bekledin
Printable View
ya yıldız ortak
ben sana
uçuran şeyh değil
pegi dedim.
sen gece TH
gündüz de secbul bekledin
Neyse gidip diğer topiii karıştırayım..:halay: viob...
Halkbankta olmasi gereken de oydu. Hatta bir nebze daha iyilik yapmislar ve demislerki ILAC ve GIDA sat karsilginda AL.
Bizde ise Zarrap diye biri turemis, iki tarafida kafalamis, sahte belge vesaire ile GIDA transfer etmis sozde.
SAlak bir de butun yazismayi serverlerin amerikada oldugu hotmailden yapmis, bir de ustune miamiye ailesi ile tatile gitmis.
yani o paralar bizdeki gida ve ilac ureten isci emekci vesaireye gidecekekn iran rejimiine, zarrapa ve CAglayan a gitmis. Amerikada simdi hesap soruyor
-New york da ki VAka SAyisi 150 bin suan. Avukat burada gelip yuz yuzde gorusme yapmaktan bahsetti savunma icin. Buyuk ihtimalle 70 gun icinde buraya gelemez. New York dunyada en fazla Covid 19 vaksi gorulen yer. En son ucuslar oraya acilir.
-ucuslarin acilmasi en az 6 ay surse, avukatin hazirlanmak icin yeniden 6 ay isteyecegi tutar. baska nedenler ortaya koyar. Mahkemninn artik uzayacagi kesin mi kesin.
-Sizce Mahkemenin uzamasini banka mi istiyor ? Yani TVF ve Halkbank yonetimi, bu mahkemeden kol gibi bir ceza gelecegini bekliyorlar. o yuzden uzamasini istiyorlar. Ne kadar uzatirsak o kadar iyi yoluyla bence yola bakiyorlar.
-Cok begendiginiz son umudumuz Hruskada terk etti .
Sizce bu mahkeme ne zman sonuclanir ? Bir sonuc alinamayacagi icin sizce baska birseyle degismemeli mi ? Al sat yapilamaz mi ?
Hala bu hisseden karla cikacaginizi dusunuyor musunuz ?
Bu hissede karla kimse çıkamaz bence. Taktik şu olmalı: 5 liradan az bi şey almalı... Biz bunu alırsak tahminim oda hisseyi 3.75 gibi bir yere getirir. İşte buradan al-sat yapılır. Yani 3.75 den al... 4.50 gibi sat... Bunu defalarca yapabiliriz. 3.75 den belki 3.50 ye salabilir... daha altını maçası yemez diye düşünüyorum. Bende böyle bir öngörü oluştu. 4.96 gibi azıcık aldım. Citinin 3.75 ne tuzak kurdum bekliyorum. Bakalım onların aklından geçeni sezebşlmişmiyim... Zamanı gelince yanılıp yanılmadığımı anlayacağım.Bunların çakallıklarını hulk fiyatı üstlerde iken de aynı numara Haiz kaldığımız için hisse fiyatı ne olursa olsun aynını yapacaklarından hiç şüphem yok. Karşınızda bir tane kurnaz tilki yok... 100 tane var en az. Hepsi ile başa çıkmak gerekiyor. Buda çok zor iş. Allah kolaylık versin hepimize. Rastgele ama zekamızı çok iyi kullanalım.
Citi nın olayı nedir kaçırmışım orayı...
Garanti bankası 8,24 üstünde 3-4 saat işlem görmedi yeterli. Diğer bankalar da onun peşine takılır. Bu rakam üstü hareketler 98 bine getirir. Garanti buna niyet ezmezse aşağıda 88-90 arası endeks rakamı İçin destek olacak. 8,24 geçer ve kalırsa banka alırım. Treyd için.
Citi o hedefi verirken meblağı 2 mlyr $ olarak fiyata yansıttıklarını, ama gelecek miktarın kesin bilinmediğini söyleyerek 8,90 olan hedef fiyatı 3,75 e çekmiş.Halt etmişler hesaplamada.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Olan oldu içeride... Bunlar bilinmeyen şeyler değil. Ev yandı. Şöyle olsaydı yanmazdı, böyle olsaydı yanmazdı vs. Bunlar bize bir şey kazandırmaz. Yangından sonra ne yapalıma bakmalı. Yangına takılı kalırsak bir adım ileri gidemeyiz. Yangını çıkaranlara hesap sonra sorulur. Şimdi nasıl az tahribatla buralardan çıkarıza odaklan.
Bugün çizilen bu grafik güncel endeks grafiği. Fincan ve kulp. Olur olmaz bilemem, biraz sonra bir grafik daha gelecek rakamlara değil sadece şekle bakınız. Benzerlikler hemen yarın etkilemez bazen aylar sürebilir. Olma ihtimali covite yakalanma ihtimalinden daha düşük , dinamikler farklı, Yinede görmekten zarar gelmez.
Eğer halk 7 coni doları olacaksa ben tamamını 3.5 dolardan satarım başkasıda kazansın halkın normalleşmeye başlaması için 8.50 kırıp
Hacmini buralarda yapmalı sonra yavaş yavaş çıkar sonra 15ten düşüş noktasına gelmeli sonrasını düşünürüz ama benim umudum yok ben ancak 2 yıl dayanırım
Davadan aklansakta en banka en az 2 sene kendine gelemez tepki ve mal kaldıranlar alımıyla hızlıca 8e gelir sonra daha çok 6 8 arası gider gelir sonra yükselir benim anlamadığım nokta bu seviyeden mali neden kaptırıyor bide bizim yönetim geri alımı yönetemedi geri alacam deyip almıyor yönetim istesin fırsat versen 7 8 yapar çiniden mali kapar ama yok neden bizim yönetimi yöneten var karar alıcı bir mekanizma yok
Bugün vakıfın derdi neydi acaba birde İsc ve halkı göz önüne alırsak trampa olayı nasıl olur
Yok yok... 4-5 lira olacak diye çok yazdılar. Doğruya doğru. Şimdi her şeyin bir makulu var.....0.1 kadar ihtimal var mı? var. Ancak karşında devletin malı var.. Senin fiyatlar iflas fiyatı oluyor... Devlet bankayı iflas ettirmez kapatır. Ortaklarına dediğim gibi 4-5 lira gibi hisse başı paralarını geri verir. Devlette karlı olur yani... 7 - 8 dolardan sat... 20 centten geri al. ( 10 sene erime ile 20 cent)
Bankalarda kavga başlamış tamam yarın biraz işc biraz garan alırım kısa süreliğine. Evladiyelik olmaz .
Yazdıklarınıza biraz dikkat edin .. Halk cafe olmuş gider cafe herkes gider yapıyor .. Herkes fikrini kurallar dahilinde beyan edebilir ama her mesaj sonrası sürekli gider yapmaya izin vermem .. Dikkat edelim biraz ..
Avrupa merkez bankası artık spekülatif şirketlerle ülkelerin de tahvillerini menkulleştirme kararı aldı ve "B eksi" reytinge sahip olanları dahi satın alacak yani "yatırım yapılabilir seviyede olmayanları. Halihazırda son 1 ay gibi çok kısa bir sürede tüm dünyada piyasalara 8 trilyon dolar enjekte edildi ve bu rakam 3 ay içinde 15 trilyon dolara çıkacak. Sadece ABD'nin enjeksiyonu 3 ay içinde 8 trilyon dolar olacak yani bilanço 12 trilyon dolara ulaşacak. Önümüzdeki yıllarda da bu 15 trilyon dolar 50 trilyon dolara ulaşması bekleniyor ki bunun yarısını FED tek başına koyacak. Devasa enjeksiyonlar söz konusu dikkatini çekerim. Menkul kıymetler piyasalarında ne kadar varlık varsa çekecek bunlar hem de "yatırım yapılabilir" kategorisinde olup olmadığına bakmadan.
Öte yandan BİST çok ama çok ufak bir ulusal borsadır. BİST'te işlem gören 400 küsür şirketin tedavüldeki hisselerinin toplam değeri 35 milyar dolar etmiyor ki TR yıllık GSMH'sinin %5 i eder. Gelişmiş ülkelerin borsalarında bu oran %100 ü aşar. Bunun %60'ının yabancılarda olduğunu dikkate alırsak yabancı fonların elindeki hisseler 20 milyar dolar eder ki batıdaki tek 1 büyükçe şirketin piyasa değerine eşittir. Trilyonlarca doların piyasalara sokulduğu ve sokulmaya devam edileceği bir küresel ortamda böyle değerler tırışkadandır. Demek istediğim şu: Yabancıların elindeki toplam BİST pozisyonunun hiç bir kıymeti harbiyesi yoktur. TR bankalarında bulunan dolar mevduatının 10 da 1 i bile yabancıların BİST'teki toplam pozisyonlarını karşılıyor. BİST'i artık yabancılar değil yerliler kontrol altında tutuyor.
Pegide meydan savaşı var. Bugün işlem hacmi rekoru kırıldı Pegide. Borsada tedavülde işlem gören lot sayısı 37 milyon lot iken bugünkü hacim 24 milyon lot oldu. Elinde 850,000 lot hisse olan 2 küçük ortaktan her birinin payı 3.5 ay önce hisse 86.60 da zirve yaptığında 80 milyon TL'ye yakın bir değerdeyken bu virüs (panik) yüzünden hisse 23 TL ye kadar satış yedi ve 80 milyon tl hemen hemen %75 eriyerek 20 milyon tl ye düştü. 2.5 ayda 60 milyon tl kağıt üstünde bir değer kaybı yaşadı bu 850,000 lotluk küçük hissedarlar. Ali'nin kağıt üstündeki kaybı ise 4 milyar tl gibi oldu. En üst düzeyde profesyonelce yönetilen ve her kategoride Tombikten üstün olan Pegideki pay oranlarını yükseltiyorlar görüldüğü üzere.
Borsaya kote olan veya olmayan her şirketin ticari amaçları şu olmalıdır: Mümkün olduğunca en yüksek kârı ve sürdürülebilir büyüme oranını elde edip pazar payı ile ciroyu en yüksek mertebede hem kalıcı hem de sürekli olarak artırmak. Ek olarak da şirketin ve hissedarların menfaatini her daim gözetmek. Bu amaçların realize edilmesi için profesyonel yönetimim işbaşında olması şarttır.
Bir şirket kamu şirketinde yukarıdaki hedefler gündeme gelmez çünkü onlar yukarıdan aldıkları talimatla yönetilir, yönetimler profesyonel değildir, şirketin ve hissedarların (özellikle de azınlık olanlar) menfaatleri asla ön planda değildir. İşte bu yüzden bir kamu şirketinin hissesini almak yanlıştır. Borsaya yeni gelenler bunları not etsin.