dolar bazlı eksi 6 düşüş..
dolar şu an artı yüzde 2 ( 27 lira oldu dolar ) + hisse -4 düşüş = eksi 6 düşüş var şu an .
HIRSIZLAR
NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin
Printable View
dolar bazlı eksi 6 düşüş..
dolar şu an artı yüzde 2 ( 27 lira oldu dolar ) + hisse -4 düşüş = eksi 6 düşüş var şu an .
HIRSIZLAR
NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin
Adam borsadan kazandığı parayla 2 miyonluk araba merceds almış kendine.
https://twitter.com/altan1120/status...06653750788097
https://www.hizliresim.com/mi8p3y2
. ee tabi son 2 senede THYO 20 kat ralli , Froto ŞİŞE Mİgros AYGAZ gibi bist100 hisseleri 10 katlık ralli yaptılar..
çok kolay para kazandılar bir çok kişi çok kolay 2021 yılından beri... hem çok kolay hem çok fazla para kazandılar
2021 yılından beri tek kaybeden kront yatırımcıları oldu.
Spk bu hırsızların bedellisini onaylamassa , hiç şaşırmayacağım.
KKM üç ayda yüzde 40 getiri.
https://www.hizliresim.com/3ty9s7m
Dedim ya daha önce , 2021 yılından beri tek kaybeden kront yatırımcıları oldu.
Yıllık 6 milyon pazarlama masrafı yapan ve arge yatırımı yapmayan , Papya tuvalet kağıdı pardo pardon. papil hissesi 600 milyon piyasa değerini geçmiş . F/S 13 le fiyatlınyor, F/K ise düşük çünkü yatırım faaliyetlerinden kar yapmış.. diğer faaliyelerinden yüksek kar yaptığı için F/K düşük çıkıyor.
Papya F/S , pardon pardon, papil F/S : https://www.hizliresim.com/fb0uxfu
https://i.hizliresim.com/iue1mvy.PNG
Yıllık sadce 4 milyon tl pazarlama gideri ve 3 milyon tl arge gideri yapan LİNK denen hissenenin piyasa değeeri 800 milyon tlye yaklaştı piyasa değeri
F/S 19 larrla fiyatlanıyor , F/K da 19 larla fiyatlanıyor.
Link F/S : https://www.hizliresim.com/7oy6xoe
sizin ben yapacağınız hissenin işin aqq .
soktklarımın 30 mlyon dolarlık hissesi .
Adi HIRSIZLAR.
2 ay önce , seçimlerin ikinci turu öncesi dolar ve borsa ile ilgili yazdıklarım.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...17#post6426017
NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Hayır, taban oldu. Hatta tabanı deldi.
Çünkü Dolar bugün yüzde 2 yükseldi .
kront hırsız hissesi ise dolar bazlı bırak taban olmayı tabanı deldi. Dolar bazlı düşüş eksi 11 .
Herhangi bir mala , hizmete , varlığa vs tele bazlı kim kaldı ki ülkede bakan veya tele bazlı hesaplayan ? .
NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Twitterda #kront etiketiyle çağrı yapıp bütün kront mağdurlarını bi araya getirip organize olup bütün kront yatırımcılara çağrı yapıp toplanıp , SPK binasına gitme ve Borsa istanbul binasına gidip sizin , medyada ve internet sitelerinde habernizi yaptırmak gerek .. ki 5 milyon yatırımcı ve Tüm Türkiye görsün sizlerin ne adi HIRSIZ olduğunuzu
Benim beklediğimden de daha hızlı artan döviz, akaryakıt başta olmak üzere Yapılan ek vergi zamlar sebebiyle daha önce yıl başında 15 bin tl beklediğim asgari ücretin , 17 bin tl ye yükselmesini bekliyorum.
Şu an asgari ücret 11.400 lira.
11.400 lira çarpı Temuuz-Aralık arası yüzde 50 enflasyon = 17.100 tele ( tele yi bilerek "tele" olarak yazıyorum. istesem " tl" olarak yazarım ama istemiyorum öyle yazmak)
2021 yılında asgari ücret 2800 liraydı.
2021-2024 yılı başı asgari ücret farkı 17 bin bölü 2800 lira = 6 kat.
Bist endeksinin 2024 yılı ortasına kadar en az 12 bin puan olmasının bekliyorum.
2021 yılında bist endeksi 1300 tü.
12 bin bölü 1300 = 9,23 kat. Yani endeks 2024 yılı ortasına kadar 9-10 kat artmış olacak.
Şu an itibariyle, 2021 yılına göre artış miktarı 4,8 kat.
6300 bölü 1300 = 4,84 kat
Yıllık 5 milyon pazarlamaya ve 960 bin tl argeye para harcayan FORTE denen hisse, F/K ;70 ve F/S; 13 ile fiyatlanıyor.
https://www.google.com/search?q=fort...t=gws-wiz-serp
Bist 100 endeksi 5 kat ralli yaparken aklın nerdeydi HIRSIZ KRONT hissesi de şimdi güm aşağıya düşüyorsun yine ?
3günde yüzde 20 düşürdüler adiler hisseyi , bist100 ise 3 günde sadece yüzde 4 düştü.
kront hissesi gibi başka HIRSIZ çetesi yok borsada.
35 milyon dolara şirket satıyorlar HIRSIZLAR F/K:20 ve F/S 5 olarak satıyorlar HIRSIZLAR .., brüt kar marjı yüzde 85 olan , her yıl arge ve satış pazarlamaya 100 milyontl harcayan , bu sene muhtemelen 150 milyon tl olcak ek olarak bedelliden de 70 milyon tl harcanacak yani toplamda 220 milyon tl olacak,arge ve pazarlamaya harcanacak para bu sene .
HIRSIZLAR
yıllık pazarlamaya 350 bin lira ve 9 milyon tl argeye para harcayan Smart yaızılım denen hissenin piyasa değeri 400 milyon tl , F/k :40 F/S :5,74
İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, iki ülke arasında enerji, ulaştırma, altyapı, lojistik, e-ticaret, finans, sağlık, gıda, turizm, emlak, inşaat, savunma sanayii, yapay zeka ve ileri teknolojiler gibi alanlarda 13 belgenin imzalandığı, anlaşmaların toplam tutarının 50,7 milyar dolar olduğu duyuruldu
https://www.bloomberght.com/turkiye-...alandi-2334931
Hangi hisseye yarar bu haber?
KONTROLMATİK .. bi zamanlar 15 lirayken yazdığım kontrolmatik , 182 lira oldu. Uçmaya devam etmesinin bekliyorum özellikle bu haberden sonra ve genel olarak ta bu haber olmasaydı bile 2026 yılına kadar çok yiyi kazandırır bana göre.
KONTROLAMTik yanında , tüm genel yenilebilir enerji pozitif etkilenir
Bu hisse ise tam bi hayalkrııklığı. Yıllardır tek yanıldığım hisse bu oldu. Çünkü burda finansal tablolar işlemiyor, Burda algı, hırsızlık , alava delavera , dolandırıcılık aklınıza ne pis şeyler gelirse hepsi bu hissede yaşandı yıllardır.
Yazık . bU DURUM Tam tersi olabilecekken , mahvettiler hisseyi.
HIRSIZ VE DOLANDIRICI OLMAYI TERCİH ETTİLER.
Burada yazası gelmiyor insanın artık, tahta üzerinde spek hareketler sebebi ile lakin şöyle bir durum var twitter da ve investing de cimere bedelli onaylanmasın diye şikayet edenler ve siz de edin diye telkinde bulunanlar var.
Şimdi bu para bize sıçrama tahtası işlevi yapacak ise bedelli bir an önce onaylanması gerek ve bence çok gerekli lakin daha önce şirketi savunurcasına çok yazı yazdığım için daha temkinli olmak durumundayım illa da bu para bize başarı getirecek diyemem.
Amerika üzerinden büyük bir satış yapıp nakit girişi yapar mı bilmem, abonelik sistemi izin vermez gibi onun dışında 2 seçenek kalıyor ya bedelli ya tahsisli, şahsen ben ikisine de razıyım yeter ki bir an önce olsun yoksa böyle giderse cimere çok şikayet gittiği taktirde spk üzerine bir baskı oluşması durumu var, bir de yakın zamanda iptal edilen bedelli artışlar yatırımcıyı bu yönde itiraz konusunda motive etmeye başladı, bu pazarda artık zaman kaybetmemesi lazım şirketin, falliyet gösterdiğimiz alanların başında gelen pam sektörü için bileşik büyüme beklentileri %23.5 gibi devasa bir rakamdan %27.3 gibi devasa bir bileşik büyüme yönünde revize edildi sadece pam pazarı için 2027 pazar büyüklüğü 8,83 milyar usd rakam korkunç o tarihe kadar tekrar bir yukarı yönlü revizyon olacağını düşünüyorum, yine de bu rakama göre hesap yapar isek mevcut 6 üründen sadece 1 tanesi olan pam ürününden 4 sene sonra usd kurunu 2027 için çok mütevazi bir rakam olan 56,6 dan alsak 500 milyar tl ciro yapar pazar büyüklüğü tl olarak biz bu pazardan sadece % 1 alsak 5 milyar tl eder ki Lütfi bey en az %1 hedef koymuştu o tarihten daha öncesi için, bir de DDM ve DSP gibi yeni büyük pazarı olan ürünleri de katınca bir garip fiyatlama çıkıyor ortaya.
Şimdi bu hedefler için speğin yerinde olsam patron ile alakalı ise şirkete zarar vermezdim, değil ise patronun yerinde olsam spk incelemesi olmadan şu piyasada sanki borç kapamak için bedelli yapmış zor durumda finansalları olan bir şirketmiş gibi muamele göstertmezdim hisseme, canı gönülden bedellinin onaylanmasını bir an önce istiyorum.
Yatırımcı olan itiraz etmemeli zaten, patrona güvenmiyorsan bedelli yapmasa da yine yapar yapacağını, şirketin faaliyet gösterdiği alanların hemen hemen tamamında bileşik büyüme %25 üzeri, var mı başka bir sektör bu hızda büyüyen ve o sektörde ağır ar-ge yapan bir firma söyleyin birde patronu bedelli yapmasın yok öyle 3 kuruşa 5 köfte neyse bizim yatırımcı yine bedelliye öcü der belki de ben haksızımdır, böyle bir sektörde kötü yönetilsen bile kör topal gidersin ama rekabetten geri kalırsan 3 olmaz 5 olmaz 7 sene sonra çok zorlanırsın bunun içinde adımlar atılıyor diye biliyorum şirkette yani olaya hakimler sadece bizim istediğimiz kadar çok hızlı gelişmiyor bazı şeyler hepsi bu.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Bu yazdığım pazar büyüklüğü pam için, veri ile ilgili pazar bunun on katı belki, zaten ufone den alınan iş veri ile ilgili idi ve en büyük iş anlaşmamız idi pazar büyüklüğü oradan da belli oluyor, şayet oradaki pazardan da % 1 alır isek burada yazılması sakıncalı olacak kadar absürt rakamlar çıkar ortaya, bir an önce yıllar geçsin isteriz :) neyse iyi geceler diye notumu düşeyim ve artık şirket bedelli yaptıktan sonra bize bi şeker versin diye temenni de bulunarak mesajımı bitireyim iyi geceler.
Bu yazdıklarınız bu hissedeki yatırımcıların yatırım sebebi. Sıkıntı ise borsadaki fiyat oyunları. Şu an 500 Tl olsa garip karşılanmaz şu an borsada. Ancak malesef 23 Tl. Daha önce, hatırladığıma göre 70 liralarda bedelli açıklamıştı Aslan Çimento. Tavan tavan gitmişti ©20'lilk günlük marjda. KY bedelliye katılabilmek için hisse satar genelde. Bu hisselerin peşinde olduklarını düşünüyorum. Hem de mümkün olan en düşük fiyattan. Umarım yanılıyorumdur.
Aynen öyle , Bu hesapları Sayın Forza hatırlarsanız yıllar önce yapmıştık ... PAM pazarı , GTT fiyaskosu , yurtdşı yurtiçini 2 ktlayacak fiyaskosu, katar dünya kupası stadyumları fiyaskosu , amerika piyasası sözde altüst edecek ürün fiyaskosu vs vs liste uzar gider bekleye bekleye yıllarımızı ömrümüzü verdik .
Sonuç fiyasko ve hayalkrııklığı. Hisse 23 lira. dolar bazlı ise, doların kendi enflasyonunu da hesap edersek halka arz fiyatında
Kendimi dolandırılmış ve kandırılmış hissediyorum . Eminim varsa çok eski yatırımcılar da aynısını düşünüyordur. Bu kadar üst üste başarızlık tesaduf olamaz . Burda kesinlikle yalan , dolan art niyet var.
Bu noktada benim düşüncem, yatırımcının ne olacağını kestirememesi ; ne iyi olur diyebiliyor nede kötü olur diyebiliyor.
Şirkete güven kalmadı ki. Hadi biz 3-5 yatırımcı takip ediyoruz biliyoruz.
Yanlış olmasında her geleni düdüklemek üzerine kurulmuş bir sistemde yatırımcı neden gelsin. Kurumsala 109 sattıktan sonra şelale olan hisseye hangi kurumsal yatırım yapar.
5 senedir her yıl yalan dolanla ümitlenen yatırımcıya hangi umut hisse aldırır.
PAM pazarı çok büyük; şu anda övünülen gartner kuppir vs. raporlarında ilk 10. da gösterilen şirket %1 payı neden alamıyor?
Aslında kafaların ne kadar küçük olduğu belli değil mi?
Şirketin kurulumu 2005 tamı tamına 18 yıl olmuş biz halen büyüyecek diye bekliyoruz.
Aynı oğlunuz olsa askere giderdi şimdi.
Çocuğunuz üniversitedeydi.
Ceviz dikseydiniz büyük bir ceviz ağacınız vardı.
Kocaman 18 yıl geçmiş... Kocaman... Kron halen büyüyecek diye bekliyoruz. Halen pay alacak diye bekliyoruz...
Ne biliyim hocam şirkettekiler bizle .....şak geçiyor gibi geliyor bana....
Sözüm meclisten dışarı bu mallara ne verirsek yiyorlar diyorlarmış gibi geliyor bana...
2005 te siz şirket açsaydınız 18 yılda ne kadar geliştirirdiniz bir düşünün...
Kendinizi koyun oraya. Size yatırım yapan yatırımcıyı ....ker miydiniz? bir düşünün. Bunları düşünün hep.. Bize bunları yaptılar.
2022 yılında satış pazarlamaya 53 milyon tl, 34 milyon tl harcandı..
geçmiş dönemler ve 2023 ilk bilançosununa heap edersek, Bu sene bence satış pazarlamata 100 milyon tl ve argeye 50 milyon para harcanacak.
Yani toplamda 150 milyon tl satış pazarlama ve argeye hacanacak.
Bedelliden gelecek 100 milyon tlnin, 70 milyonu da yatırımlara harcanacak.
Yani bu senen toplam 150 milyon tl + 70 milyon tl = 220 milyon tl satış pazarlama ve argeye harcanacak.
2024 yılında tahminim satış ve argeye 250 milyon tl harcanması.
2025 yılında ise ,350 milyon tl harcanması.
2026 yılından ise 500 milyon tl harcanması.
2027 yılında 750 milyon tl
2028 yılında 1 milyar tl tl .
Yani 2028 yılına kadar toplamda , 220 milyon tl + 250 milyon tl+350 milyon tl+500 milyon tl+ 750 milyon tl+ 1 milyar tl = Yani 5 senede toplam 3 miyar 70 milyon tl satış pazarlamaya ve argeye harcanacak.
Ve siz böyle bir hisseyi F/S ;5 , F/K ; 20 mi olarak fiyatlıyorsunuz?
Tabi ki fiyatlarısınız, çünkü hepiniZ anlaşmalı HIRSIZSIZNIZ. Bedelliyi seymaye artışını negatif algı için kullanıyorsunuz şimdi.. daha önce bir çok kez negatif algı hatta manipülasyon yaptığınız gibi. HIRSIZLAR.
Yıllık 6 milyon pazarlama masrafı yapan ve arge yatırımı yapmayan , Papya tuvalet kağıdı pardo pardon. papil hissesi 6 , FS : 13 ile fiyatlanan papil, 5 senede kaç para harcayabilir satış pazarlamaya ve argeye ?
Temmuz ayı enfalsyonu 2 hafta sonra açıklanıyor .. Benim beklentim yüzde 15 ler civarı .
Yani Temmuz başı 100 lira olan herhangi bi mal ürün hizmet, sadece 1 ayda temmuz ayının sonunda 115 tl olacak.
Ağustos ayından da enflasyon beklentim yüzde 15 . Yani temmuz ayının sonunda 115 tl olan bu mal ürün hizmet vs. Ağstos ayı sonunda 132 lira olacak. 2 ayda 100 liradan 132 liraya çıkmış olacak bu mal ürün hizmet.
2021 yılından beri yaşanan 5 katlık enflasyon hariç.
Bedelli kararı....
hisse üzerinde negatif bir araç yaratma amaçları dı bence , burda amaç negatif algı ile manipulasyon yapmak ve zaman kazanmak bence.
Yoksa şirket zaten yüzde 85 brüt kar marjı ile çalışıyor. SAtış pazarlama oranını aynı tutar mesela 2022 yılında toplam 80 milyon tl satış pazarlama masrafı yaptıysa , 2023 yılında 80 milyon değil hadi 100 mil tl yapar . Hem büyümeye devam edebilir hem de kar yapabilir..
Ama bunlar, yıllardır bi sürü negatif algı kullandıkları gibi son kale son kalan çare bedelli yi de kullanarak , yine negatif algı yapmak istediler bence .
paraya doymak bilmiyorlar yıllardır
Yazık .
Eğer niyet iyiyse,
bu yukarda yaptığım satış ve pazarlama istatistiğini; Çıkıp en üst düzey deki şirketteki kişi desin ki 5 senede toplam 3 milyar tl satış pazarlamaya argeye yatırım yapacağız desin ,
Piyasa F/K ve F/S yi nasıl fiyatlanıyor , Piyasa nasıl geleceği satın alıyor piyasa gösterir herkese.
Niyet iyiyse, çıksınlar desinler 5 senede tahmini olarak 3 milyar tl yatırım yapacağız.
peki niye demiyorlar?
çünkü niyet kötü.
Piyasa , Sasa ve kontr gibi hisselerde boşuna mı sürekli geleceği fiyatlıyor.. Çünkü şirketten sürekli 2025 yılına kadar , 2030 yılına kadar , 5-10 senede bu kadar , şu kadar yatırım yapacağız , şu kadar para harcayağız gibi medyada ve internette açıklamalar yapılıyor..
herhangi ufak efek bi hisse değil , bildiğimiz Koç holding ... 2021 yılından beri 6 kat arttı .
https://www.google.com/search?q=Ko%C...hrome&ie=UTF-8
gerçi bist 100 kendisi de 5 kat ralli yaptı yüksek enflason nedeniyle.
Bu hisse ise HIRSIZLARIN yuvası.
İnsan bazen kızıyor ama bazen de teselli oluyor, Zeynep hanım buranın yarı fiyatından aldı sabrediyor o bilmiyor mu enerjilerde parasını 5 e katlamayı burada niye sabrediyor ise biz de sabretmeliyiz diyor, ama işin diğer tarafı şirketin iç bilgilerine sahip olan rahat oluyor yatırımcı güven bunalımı içindeyse hele için için kendini yiyor, burada da yatırımcının isyanı haklı oluyor adam akıllı bir gelecek projeksiyonlu yatırımcı sunumu sunarsın sonra yatırımcı da kafası rahat hissesine sahip çıkar çok da düşemez o zaman.
Kendi adıma pazar deli gibi büyüdüğü müddetçe değil 2027 - 2030 ve sonrasında dahi burada olabilmeyi amaçlıyorum bölündüğünde 7 liralarda olacak belki 2024 yılbaşı gibi ama 5 sene sonra belki 7 lira hisse başı kar dağıtacak diye umut ediyor teselli buluyorum.
Fakirin ekmeği umut.
Bende şahsım adına yılbaşına kadar rahat 2 ye belki 3 e katlayacak bir çok hissede olmak yerine burada olacağım, belki yatayda kalıp enflasyona karşı iyice ezecek bizi ama belki de 2 yeni iş anlaşması ile hiç beklenmedik rüyalara dalacağız dedim ya umut işte ikisinden birini seçecek ve sonuna kadar da kararımızın arkasında duracağız başka hiç bir seçenek yok.
Bence Ekim-kasim-aralikta yeni kaplar, yeni gartner incelemesi, yeni partnerler açıklanır.
O sene bu sene mi diyen yatırımcılar gelir almaya başlarlar. Sonra yükselirken bir kap gelir Sn.Biri kendi paylarindan bilmem kaç adet bilmem kime sattı diye bizde vay anasını deriz hisse yükselir satan satar kalanlarda portföyünün %50 sini kaybeder.
Kront yatirimciligi her zaman spekülatörun kazandığı bir yatirimciliktir. Yada traderlarin neyse artık.
Abi ben anlamıyorum kimse yanlış anlamasında şu yapılanlar bana acayip koyuyor arkadaş. Şuna yatirilan paranın 3-5 katını kazanabilirdik ya... Sırf zararda olduğumdan satmadigim için giden hisselerin arkasından bakıyoruz.
Babalar endeks gidiyor ama #kront gidecek diye bekliyoruz,
CyberArk ile yarisiyorsan orda burda ,rakibimiz CyberArk diyorsan ona göre hareket edeceksin. Buyumeni ona göre gerceklestireceksin.
Neyse abi bakın ben yine soyliyim , noterden yazılı açıklama yazdirip bunu zemzem suyuna batirsalar üstüne Dua okuyup , vaftiz edip Papa'ya öpturup tüm kutsaliniz ile birlikte sunsalar , Ulan noter onayı Sahte olabilir mi diye düşünün derim.
Sonradan üzülmeyin...
Ha gider 5 kat ama sizi epilepsi krizlerine sokar kimse demesin 5 kat gitti ne istiyorsun diye. Çük..nüz düşse bundan bilin yani o derece...
5 katlarına skaqrım onların..
2021 yılından beri zaten enflasyon minimum 5 kat artmış , ülekede her şeyin fiyatı 5 ile 10 kat arası artmış..
üstüne ulan ben kerizmiyim , hem bedelliye katılacağım para vereceğim ..
hem de yıllarca beklemişim onca stres sinir üzüntü bu sebele vucudumun belki de hücrelerimin bir kısmı kansere dönüşmüştür stres üzüntü sebebiyle.
hem de temmuz -aralık ayı arası yani yılsonuna kadar yüzde 50 daha enflasyon olacak ülkede. ( sadece temmuz ayı ve ağutos ayında , yani 2 ayda toplam enflyon yüzde 30 yaklaşabilir)
5 katlarına skaqrım onların..
amacım enflasyon kadar kazanç olsaydı bist 100 hisseleine girerdim . Enflasyon kadar kazanırdım.
KALDI Kİ THYO SASA KONTR HEKTS vs gibi bazı bist 100 hisseleri, enflasyondan bile çok daha fazla kazandırdı.
piyasa değeri ufak , çok riskli bir hisseye girmişim (görece olrak bist 100 hissselerine göre) , yıllarca beklemişim ve amacım enflasyon kadar mı kazanmak olacak?
yok öyle 5 kuruşa köfte.
isterlerse yıllarca bekletsinler HIRSIZLAA ,ALACAĞIMI ALMADAN ANA HİSSELERİMİ SATMAYACAĞIM.
NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararının kendisi versin
2028 yılına bile kadar beklerim ..
5 senede tahminim toplam 3 milyar tl yatırım yapılacak.
İste o zaman da 30 kat enfalsyon + yüzde 500 reel büyüme beklerim . Ve ordan satarım.