5 6 ay kadar önce geçirip iyilesenlerin de antikor seviyeleri düştü .
Printable View
Bende olsam atardım yalan yok :) bu kadar baskı fazla. İnsan gezmek istiyor. Cafede white mocha istiyor. Zaten
gün içi 7 ye kadar kapalı. Neden 8-9 lara kadar açık olmaz ilginç. Yasaklarla bu iş bitmez. Diyanet işleri başkanımız
covid olmuş dualarımızı bekliyormuş. Herkes oluyor. Süleyman Soylu olmayan kimse kalmadı biri hariç :)
Gece seansında teb daha 3000 aldı
İş 2000 daha sattı
genel olarak bakarsak endekslerde teknikçilerin piyasanın az işlem gördüğü katılımın zayıf olduğu saatlerde macd'ı yukarı çevirip kısa yeşil barlar için uğraşması dışında pek olumlu bir durum yok.
özellikle kapanışa yakın veya akşam seanslarında teknikçi boğa cengaverler her kademeye long yazıyor ama bu durum ne kadar sürebilir bilinmez.
dolar 7 üstüne atmasın diye 128 milyar dolar satıldı deniyor ama endeksin düşmemesi kime yarar? varlık fonundaki şirketlere yeni bir değerleme, bir satış veya halka arz mı gelecek?
ankarada avmlerde ki çılgın kalabalığı görünce 2 hafta sonra korkunç bir virüs patlaması bekliyorum
%83 başarı oranı olan aşı ile aşılanıyoruz bişe olmaz dimi yani
Aşıda sorun yok. Aşıya ulaşımda sorun var. Normalleşme isteniyorsa, en çok teması bulunan meslek gruplarından başlayarak hızlı bir şekilde çemberi daraltmak gerekiyor.
“Önceki gün itibarı ile Türkiye’de 2 doz aşısı yapılmış ve üzerinden etkinliğin tam olması için gereken 14 günlük süre geçmiş 834 bin kişi var.
Bu 854 bin kişiden 255’inde Covid-19 vakası görüldü.
Bu 255 kişinin sadece 15’i hastaneye yattı.
Yoğun bakım gereksinimi olan ise olmadı.
Yani bu saatten sonra artık tek çaremiz aşı.
Yoksa salındık çayıra.
Haberiniz ola.”
https://m.haberturk.com/yazarlar/fat...lah-asi-kayira
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bizim aşı virüsü yok etmez ama pandemiyi kesinlikle yok ediyor. Kuzenim doktor, Kesinlikle imkan olunca aşı ol diyor kendi olmuş hastanelerinde tek çalışandan bile vaka çıkmamış aşı sonrası.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
John Henderson yeni resmi;
Bu kompozisyonu, eski ve hala yararlı olan koyun, çoban, keçi ve kurt metaforlarının aktardığı geniş çapta anlaşılmış kavramlar etrafında inşa ettim . Bu alegori çok katmanlı; benim birincil metaforları kullanmam apaçıktır, ancak birincil metaforlara ek, çok daha incelikli, metafor katmanları yerleştirilmiştir.
Sonunda daha ayrıntılı bir açıklama sunacağım ve kafa karıştırıcı noktaları açıklığa kavuşturmaya daha istekliyim, ancak şimdilik izleyicilerin metaforik katmanları kendi başlarına keşfetmekten daha çok keyif alacaklarını düşünüyorum.
[IMG]https://i.hizliresim.com/HjdVre.png
Ben kapının girişinde Ölüm Tanrısı Anubisi görüyorum, Kurt başlı olan..
Maskeli tüm insanları sıra halinde tranformation center a davet ediyor...
İki elinde aşı olan bir kartal var, görünen..(etkisi 2 defa aşı olmak,derler ya!)
İçerde aşılamaya giren maskeliler,koyun sürüsü halinde..
Sıradan kaçan(aşı olmaktan kaçan) maskesiz keçi boynuzlu birini ispiyonlayan maskelililer...(Keçi metaforu?)
Daha derin mevzularda gizli olabilir..
ABD de paket geçmiş
Pazartesi gaplı açılışı sabırsızlıkla bekleyecek ayının biri
"e pluribus unum" (çokluktan birliğe) ABD kuruluşundaki 13 koloninin birleşme sloganı, kesin hermetik bir aforizmadır.
Resimdeki kartal değil güvercin.
Transformation center içinde bantta ayaklarından ters asılmış kurbanlar
Yerdeki kaldırım taşları Çin ve İtalyan bayrağı renklerinde
"Pan" mitolojide arsızlığın, ahlaksızlığın, hedonizmin, günahkarlığın sembolü
Girişte tabelada salgın güvenlik talimatlarının altında "hepimiz aynı gemideyiz" kabilinden yazıyor.
(tepelerinde hepsinin sağlık-Tıp simgesi olan kadeh-yılan olan binalar) Arkadaki fastfood ve lokantalar da "tek yiyebileceğiniz Melinde'nın koyun katliamı" "lamburger"(koyunburger) "Bol kanlı Kanlı Mary" yazıyor."Fauci's Feast" Trump'ın salgın danışmanı Fauci'ye gönderme.
"Live howling" (canlı uluma)
3 tane saat her biri başka saati gösteriyor.
Kurt kafaların ellerinde birer havuç da var.
Cahil bir baba ve eğitimli oğlu, ormana kamp yapmaya gider.
Çadırlarını kurup uykuya dalarlar.
Birkaç saat sonra baba oğlunu kaldırır ve sorar;
-Gökyüzüne bak oğlum, ne görüyorsun?
Oğlan cevap verir;
-Milyonlarca yıldız görüyorum baba.
Baba konuşmaya devam eder;
-Peki bunlar sana ne ifade ediyor oğlum?
Oğlan;
-Konuyu astrolojik olarak ele alırsak, evrende milyonlarca gezegen vardır.
Bu gezegenler birleşirip...
Babası oğlana bir anda tokadı yapıştırır ve:
Avanak oğlum çadırı çalmışlar! :)
BENCE PİYASADA BÖYLE BOŞ BOŞ KONUŞAN ONLARCA, YÜZLERCESİ, VARDIR...
dün sadece 15.000 kişi aşılanmış 65 yaş atına inemiyorlar çünküşu ana kadar 7 milyon kişi aşılanmış bunların sadece 2.300.000 civarı 2. aşıyı olmuş eğer kısa zamanda 10 milyon doz daha gelemezse 65 yaş altını aşılamaya açamayacaklar çünkü kalan aşılar sadece ilk aşıları vurulanlara yetiyor. şu ana kadar ülkanin sadece %2.80 i iki aşıyı vuruldu yani şu anda toplum içinde dolaşan her 100 kişiden 3 kişisi bile aşılı değil onlarında önemli bir kısmı yaşlı avm de dolaşanlardeği dışarıda gezen her 100 kişiden 99 u aşısız
sence diyanet işleri başkanı aşı vurulmamışmıydı aşı olan her 100 kişiden 13 ü şu anda hastalığa yakalanma riskine sahip
henüz 65 üstü aşı olduğundan ve dışarıya çıkma oranları düşük olduğundan aşının gerçek etkisini 65 yaş altına aşı vurulup piyasaya çıktıklarında göreceğiz
bununla ilgili birisi çalışma yapmıştı...matematik hesabı yani...tam hatırlamıyorum ama eğer bu hızla aşılama olursa toplumun %60 mı %70 mi ne 2 doz aşılanması 2,5 yıl falan sürer diyordu...belki de 3 yıl tam hatırlamıyorum...aşılama OCAK ortasında başladı sanırım...neredeyse 2 ay geçmiş...senin hesap doğru ise 2 ayda %2,8 lik kısım aşılanmış ise o bahsettiğim aşılama süresi sanırım doğru çıkar gibi...hatta iyimser bir hesap yapmış bile diyebiliriz...
aşının işe yaradığı söyleniyor...bir şekilde bir yolunu bulup çok daha hızlı aşılama yapılmalı...virüs sürekli mutasyona uğruyor malum...
https://covid19asi.saglik.gov.tr/
rakamlar sağlık bakanlığından
1. doz aşı vurulan sayısı 7.500.000kişi
2 doz aşı vurulan kişi 2.390.7.24
85.000.000 milyonun % %3 ü yaklaşık 2.500.000 yapar
yani %2.80 civarı halen çift doz aşıyı olabilmiş durumda
Özeti şu aşı sevkiyati geldikçe çok çok hızlı aşılama yapabiliyoruz ve aşı virüsü yok etmese bile pandemiyi kesinlikle yok ediyor. Abd de günlük 2.5 milyon aşılama var rekor kırıyorlar her gün, kısa sürede ( Nisan sonu ) abd için kitlesel korunma sözkonusu olacak.
Avrupa pek parlak değil.
Türkiye ise tamamen tedarik ile kısıtlanıyor tedarik varsa aşılama süper hızlı tedarik yoksa yapacak bir şey yok.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çok hafif atlatacaktır ölürse sıkıntı büyük:)SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim babam dahil çevremde 65 yaş üstü olup aşıya çağrılan yok başka yerleri bilmem
Randevu ile aşılama yapılıyor. Şartları uygun olan kişi randevu alıyor. Çağırma şeklinde olmuyor.
............
ispanyol gribi 2 yıl sürmüş ama o zaman çok fazla mutasyon ortaya çıkmamış. o kadar hızlı da bulaşmıyormuş. şimdiki ne zaman biter allah bilir. pfizer da her yıl aşılama gerekebilir diye bir açıklama yapmış.
kim bilir belki de star wars serisindeki gibi maske artık hayatımızın bir parçası olacak.
Çift foz olmadan bi anlamı yok ayrıca nüfusun sadece %9 uyani 2 ayda %9 aşılamaya ulaşılabildi%60 aşı hedefimiz varsa 1 yılda ulaşıyoruz hedefe. aşıların geçerlilik süresi 8 aysa 65 yaş üstünün aşılama bitmeden yeniden aşılanması gerekiyor. kısır döngüye giriyoruz.
Yarın vadeli %+1'e yakın bir açılış beklentimiz bâki..
Kapanış tahminimiz ise %+2 üzeri... gidişat ,durum,hâl ve istikamet üzere..yorumumuz..
Mevcut LONG poz.larımız
Cuma itibarıyla, FROTO,SASA,KOZAL,CCOLA....
APS hızla artıyor..bir yöne kuvvetli ÇUVAL FORMASYONU olacak.
50M nufus üstü bizden iyi sadece ingiltere amerika var onlarda aşıyı üretenler
Share of people with at least 1 dose:
[emoji1134] Israel 57%
[emoji1256] UAE 35%
[emoji636] UK 31%
[emoji1071] Chile 20%
[emoji1041] Bahrain 18%
[emoji631] US 16%
[emoji1212] Serbia 15%
[emoji1173] Morocco 10%
[emoji1126] Hungary 9%
[emoji1250] Turkey 9%
[emoji1087] Denmark 8%
[emoji1103] Finland 8%
[emoji1151] Lithuania 7%
[emoji1189] Norway 7%
https://twitter.com/redouad/status/1...035844609?s=19
YTD
Aşı olsa bence çok daha iyirakamlar yakalarız inşallah en kısa sürede şöyle bir 50m doz gelir de cos cos coslatir keyfimize bakarız. Esas kritik olan konu tedarik. Aşılamada başarımız bence ortada benim hem dedem evde ( 94 ) hem de babam hastanede oldular dedem 2. Dozu da oldu 5 dakikalık işlem devletimiz varolsun.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şeffaflık problemi var. Şimdi bizde ne kadar aşı var bilemiyoruz. İngiltere, avustralya ve ab aşı ihracatı konusunda birbirine girdi. Bundan mı açıklamıyorlar, yoksa sorun mu var bilemiyoruz.
Diğer yandan aşı hakkı olup olan ve olmamayı tercih eden kaç kişi var onuda bilmiyoruz. Çok fazla soru işareti var.
En azından 65 yaş üstü tamamlansa yaşlılarımızı güvene alırız.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi