++++++++++++++++++++++ :))))))))))))
Printable View
....................................Alıntı:
Conflict
@ConflictTR
·
1 sa
Manavgat'taki yangını çıkaran 12 yaşındaki çocuk: "Annem ve babam ayrılacaklarını söylediği için psikolojim bozulmuştu, kafamda ormanı yakma planım vardı†dedi
Uçak ACM air adında özel bir şirkete aitmiş. Şirketin eco su Çiğdem Özkan hanımefendi. Akp Diyarbakır milletvekili adayı imiş.Alıntı:
Ali KIDIK
@alikdk
Türk iş jetinde onlarca valiz dolusu kokain yakalandı. Brezilya Fortaleza Havalimanı'ndan Belçika'ya uçacak olan yolcunun olduğu iddia edilen kokainlere el konuldu. Yolcu ve pilotlar gözaltına alındı
Uçak Affan Holdinge aitmiş. Eski Başbakanlık uçağı.
Abdullah T.R
@TraderAT12
·
6d
#Covid_19
Kırm
Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu, 2 doz aşısını yaptırmayan müşterileri yarından itibaren iş yerlerine almayacaklarını açıkladı
.
✔kendi kendinize yasaklar koyuyorsunuz da ülkenin yarısı Aşı olmadı kardeş, ekonomik zararı size olur
Selammlarr dostum
nezaketlerinden birşey demiyor dolar cilar da...aç bi topik...bide geldinden beri dolar düşüşte. ..ugursuz derler adamlari ekmeginden etme...cok ciddi gordum yazılarını. ..boş verrrr...kah kah.....GT-I9060I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Araya para sokup topiğin insicamını bozmayın...
Son dakika: Milas'taki yangınlarda alevler Kemerköy Termik Santrali'ne sıçradı. Patlama seslerinin de duyulduğu santralden sirenler çalıyor.
Erdoğan: (Orman yangınları) Bu yerler yanıyorsa bizim ciğerimiz de yanıyor. Elimizden ne geliyorsa bunu sonuna kadar yapacağız
Erdoğan: Termik santral yanma tehdidi ile karşı karşıya, aşırı rüzgar olmasa söndürmek daha kolay. Yangın konusunda belediyeler şehirlerden birinci derece sorumlu / FoxHaber
Orman yangınları konusunda efsaneler yazmaya devam ediyorlar, ben bu yaşıma kadar orman yangınından köylerin yandığını hic duymadım, eğer yanlışım varsa düzeltin.
Erdoğan : Örneğin şu anda ülkemizin önemli iş adamlarının sahip olduğu Termik Santral yanma tehdidiyle karşı karşıya. Helikopterler ve uçaklar söndürme çalışması yaptı. Şu anda 3 bakanımız oradalar. Aşırı rüzgar olmasa söndürmek kolay olacak. Söndürürken bir taraftan da rüzgar tehdidiyle karşı karşıyasınız. Ama biz sadece bunalarla mcücadele etmiyoruz./ HaberGlobal
Kemerköy santralinde sirenler çalıyor / Son dakika
Erdoğan: Orman yangınları şu an tüm dünyanın mücadele ettiği Kovid-19 gibi uluslararası bir tehdittir, hatta bir terör tehdididir
https://s3.eu-central-1.wasabisys.com/iresim/4ev3kP.jpg
Bir zamanlar milletindi bu santral ve 40 senedir yanmıyordu.
Reis haklı rüzgar olmasa iş kolay da rüzgar var.bi de yangın olunca ateş oluyor o da bildiğiniz gibi çok sıcak bisi o da sıkıntı yaratıyor.ates o kadar sıcak olmasa gene bir derece de ateş de sıcak olunca ne yapalım haliyle di mi.hakli haklı adam . hele tarım bakanı ben onu cahil cühelâ sanmistim bazı laflarını dinleyince halbuki pilotmus.pilot olunca haliyle insan uçağa bir baktı mi seediyor hemen bu hurda bu hurda değil diye di mi.gavurlarda bu feraset nerde hurda murda dinlemeden adamlar kullanıyor o uçakları bir de utanmadan bize yollamışlar.allahtan tarım bakanımız kibar da adamların cahilliklerini yüzlerine vurmadı.
sen şimdi akkuyuya nükleer santral izni ver, patlarsa da yerel yönetimleri suçla söndüremediler diye..
1980'li Yıllarda Oyak Renault otomobil pavlikası Mudanya yolunda sap gibiydi, bir de şimdi gidin bakın fabrikayı zor bulursunuz.
"Şu mektepler olmasaydı, maarifi ne guzel idare ederdim." Emrullah efendiden beri, değişen hiç bir şey yok.
Iyi bir şey olursa bizden, olmuyorsa CeHaPe'den o da tutmazsa Allahın rüzgarından, malum Türkiyede rüzgar hiç esmez, şimdilerde başladı esmeye.
Erdoğan : (Aşı olmayanlara kısıtlama getirilmesi sorusuna ) Aşı olmayanlara zorlama yapılmasından yana değilim
Dedim di mi?
Yardıma gelen Rus uçağı, o kadar yukarıdan bırakmış ki suyu, su havada bulut olarak asılı kalmış...
Kiralanan da aynı hesap, kontrol etmek denetlemek lazım, kendi pilotun, kendi uçağın gibisi olmaz..
İspanya'dan gelen CL-415, mekik gibi dokuyor...demek ki geçerli konsept bu işte...THK'da da birileri akıl etmiş ki, Fransa, İspanya, Yunanistan gibi karar vermiş uçağın modeline...normalde bu işlerde karar verilirken, çok düşünülür, taşınılır, hesap kitap yapılır, 50 yerden fikir alınırdı eskiden...eskiden eskiden kımız içerdik biz testiden, ne zaman ayrana döndük kafa yapmaya başladı..
Erdoğan : Enflasyonun Ağustos ayıyla birlikte düşüşe geçeceğini düşünüyorum , bende artık buradan bazı yerlere sinyal vermiş olayım , enflasyonun artık yükselmesi mümkün değildir bu yüzden faizlerinde düşmesi gerekmektedir
Cübbeli, üflese söndürür...yangın söndürme unsurlarına katılmalı bence...Alo Cübbeli Hattı; (bağlanmak için beklerken otomatik operatör; yangını tekbir getirerek siz de söndürebilirsiniz, tekbir getirmek için 1' i, küfür yeme pahasına bağlanmak için 2'i, tekkeye yardım için 3'ü tuşlayabilirsiniz.)..tiiiyt..iki..
-Hoçam nükleer yangın diyööler...
-Lan iki tekbir getirip söndüremediniz de beni mi rahatsız ediyorsunuz akşam akşam namazımı bozdurdunuz bana, yatın zıbarın ben müdahale ederim birazdan..
Muğla Valiliği ve Milas Belediyesi bölgenin boşaltılması için karar aldı
Ören, Alatepe, Kurtak, Çamlıca, Bayır, Fesleğen, Demirciler ve Karaağaç mahallelerinin tahliye edilmesi için çalışma başlatıldı / Son dakika - Milliyet
Hadi gene iyisiniz dolarcılar en zor anınızda yetişti imdadınıza yine RTE :)
Ama belli olmaz yarın aksi bir hareket olursa gün içinde MB bağımsızlık ayağına bir açıklama yapabilir şu an faiz artışı düşünmüyoruz diye
adam merkez bankası yerine PR çalışması yapıyor
faize dokunulmadığında piyasa sevindirik olup dövizi az da olsa aşağı salacaktır..
Faiz karşıtı, yeni MB mizin de eski yuvası Yenişafak ne diyor RTE' nin faiz açıklamasına diye bakarken ne çıktı karşıma;
Kamuflajlı Afganlara Sınırdışı
Sosyal medyada paylaşılan ve Afgan mültecilerin askeri kamuflaj giydiği görüntülerin ardından operasyon için düğmeye basan ekipler, 9 kaçak mülteciyi Zeytinburnu'ndaki bir adreste yakaladı. Kimlikleri tespit edilen Afganlar için sınır dışı işlemi başlatıldı.
https://www.yenisafak.com/gundem/zey...iliyor-3675852
Kıllanalım şimdi;
a. Ulan o adamlar o kamuflaj kıyafetle, taaa İran sınırından Zeytinburnu'na nasıl gelmiş, bi Allahın kulu görmemiş mi?
b. Kamuflaj giyerek büyük bir teknik hata yaptıklarının farkında değil garipler..:oleyo: Bilselerdi, bi kot tişört çekerlerdi. Kamuflaj giymeyenleri nassı bulacaklar bakalım, ben olsam ben Suriyeliyim derdim..
c. ABD kimseye söylemeden ansızın bi gecede pılısını pırtısını bırakarak kaçtı, devşirmeleri de mal gibi ortada kaldı, bindirip iki uçağa götürmedi, siz şuradan İran üzerinden yardırın ben hallederim dedi, halletti mi halletmedi mi o bile ortada şu an..
d. Bunların hepsi yani bu görüntüdekilerin dışındakiler de genç, erkek, saç traşları, boy pos, şekil şemal filan, bildiğin asker yani...bence büyük tehlike bu açıdan...ne eğitimi almış bunlar, ABD bunları orada ne maksatla kullanıyordu...ulan çoluk çocuk aile bunlar dersin bi derece..
e. İran sınırı evet bi Yunan sınırı değildir lakin, orada da Hudut Birlikleri var ve işlerini ciddi yaparlar, öyle elini kolunu sallayarak geçemezsin, evvelden ezelden mülteci gelir oradan düşük sayıda, ta Pakistan, Hindistan, Myanmar'dan gelirler, küt yakalanırlar. Hatta 90 larda İran tarafında sınıra yakın köylerde bir Kasap Doktor türemişti, organ ticareti yapıyordu, kesiyordu yani gelenleri...Hikaye anlatmasınlar..Ya ABD bi şey vaat etti yan çizdi, ya da abarak gubarak yapıyorlar..
----------------------------------------------------------------------------------------------
Yazarları genel olarak faiz mi o da ney demişler, bir tek Ahmet Ulusoy çızıktırmış, saymış saymış sonunda;
Özetle; enflasyon dünya piyasalarındaki fiyat artışlarının da etkisiyle zirve yaptı. Temmuz sonrasında yavaş da olsa azalma eğilimi başlayacaktır.
Ayrıca, iç piyasada sadece aktif kamu politikalarıyla enflasyonun önlenemeyeceğini de görmemiz gerekir.
Merkez Bankasının sıkı parasal duruşu, bütçe kanalında mali disiplinin devamı piyasa aktörlerinin bu politikalara desteği enflasyonun kontrol altına alınması için etkili olacaktır.
demiş...yani Şahap olm biz seni oraya boşuna mı gönderdik, hani faizleri düşürün diye ortalığı birbirine kattıydık, kaç ay oldu hala niye düşürmüyorsun, düşür faizleri açılsın piyasalar dememiş..
Tabi memlekette RTE önce konuşmadan kimse, ihtiyaten terste kalmamak ve madara olmamak için, konuşmuyor, yarın bakmak lazım bakalım koro halinde faizler düşsün demeye başlayacaklar mı?
3-4 gündür şu uydu görüntülerini atıyorum buraya, ne yalan söyliyim 60 tane iş makinası gördüm envanterde, en az 30' u dozerdir.
2 tane paletli dozer, akşamdan sabaha, sabahtan akşam, havaalanı pisti gibi yangın kuşağı yapar araya oraya o yangın ulaşmaz dedim..
İlginçtir yapılmadı, Jandarma etrafına hendek kazdı, tanklar boşaltıldı, zaten boş yansa da bir şey olmaz, içeride de zaten ateş yanıyor dendi..
Termik santralin yolunu biliyormuş gibi görünüyor yangın..hatta elektrikleri bile kesmemişler, havai hatlar kopmuş kıvılcım saçıyor ortalığa patır patır....bu kadar da iş bilmezlik olur mu, olmaz diyecem bi yandan da tereddüt ediyorum..
https://i.hizliresim.com/fyrwt06.jpg
5 ağustos 2021 tarihli resmî gazete’de yayımlanan anlaşma gereğince türkiye her ay somali’ye 2.5 milyon dolar karşılıksız para gönderecek.
https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...20210805-3.pdf
Gaz ve elektrik zamları enflasyona hiçmi etkilemeyecekmiş acaba?