Bu günü yaşanmadı sanıyor....
Printable View
Borsada benim sistemde hala kar yazmaya devam ediyor,anlamadım gitti.
Mustafa Sönmez
@mustfsnmz
·
7 Std.
BDDK bülteni 14 Aralık , yüzde 67 gösteriyor. Gün itibariyle %70 i bulmuş olabilir. Korkunç bir dolara hücum var
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
bir hususta ikazda bulunayım al sat yapanlar için ; maliyet ve kar / zarar hesaplarına , hesap özeti kısmından bakılmaz . orada alışların ağırlıklı ortalama fiyattan hesaplanan maliyeti görünür yanıltır , o dikkate alınmaz ! ne zaman yanıltmaz ? hiç al sat yapmıyor isen dümdük sadece alış yapıyor isen ve aracı kurumun backoffice programı daha önce alıp portföyünde sıfırladığın ! aynı enstrümanı ( yatırım ürününü ) ,tekrar aldığında, geçmişteki datayı da maliyet hesabına katmıyor ise ! işte o zaman bakılır. Bakılır bakılmasına da bazen backoffice yazılımlarının saçmalaması sebebi ile absürt rakamlar da ortaya çıkabilir. atıyorum 7 liraya ereğli almışsındır 1 tl maliyet gösterir. eskiden çok olurdu bu. Onun içün siz Fifo kuralına göre olan maliyetlere iki tarih arasında gerçekleşen işlemler kısmından bakıp kontrol edeceksiniz. O da yetmez mesela aldığınız enstrüman hisse ise ve o iki tarih arasında temettü verdi ise sistem gerçekleşen işlemlerde maliyet kısmından o temettüyü iskonto etmez. Onu da hesaplamanız gerekir.
bazı amatör yatırımcılar borsayla yeni tanışanlar , matematik bilgisi zayıf olanlar , al sat yaparken maliyetlerine kar zararlarına kullandıkları data ekranındaki portföy işlemlerindeki sütunlardan bakıyor bu feci bir hata , feci hata !
İki türlü amatör yatırımcı var.!!
Biri krediyle işlem yapan.!!
Sazanlar.!!!
Diğeri de.!!!
Hamsi olup balinaların ağına çabuk takılanlar.!!
Sayın Süt bıyık.!!
Viob başlığına yaz bunları.!!
Dolar yazacaksan.!!
Başım gözüm üstüne.!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Özgür Demirtaş yine çıldırmış:)
Bu gün Borsa Kurban Bayramını erken kutlamış...Kurbanlar kesilince güzel ızgara yapıp yemişler...Ben banka hissesini bir kısmını satıp başka kağıt almıştım...Banka kağıdı temettü kağıdımdan daha iyi topalrlamış...Neyse Borsa da ağacı sallamışlar dökülen elmalarda güzelce yutulmuş...
Pazartesi günü borsa için ümitliyim...USDTRY de 17 geçerse güzel olur....
Herkese bol kazançlar....
Türkiye'nin 5 yıllık risk primi (CDS) 573 puana yükseldi.
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!!
Neriman özsoy 33 yaşında, hem japonyada oynamış şimdide brezilyanın bir takımında voleybol oynuyor
Bir kadın ülke ülke geziyor, oysaki O da ülkesinde oturup bizimle sh vah çekebilirdi
Hayalleri ve idealleri olan insanları heleki kadınları seviyor taktir ediyorum
Keşke 3 4 5 6 7 yaşlarınd a kuran kursu yerine hayl kurmayı öğreten yerlere gönderseler çocukları.
Sene 2018 santa domingo da bir hostel de fransız guenasından bir kadınla sohbet etmiştik. Ulan dedim ellerde ne kadınlar var, bizim erkek nüfusun %40 ından daha faydalı. Tabii burda fayda oldukça göreceli
İzmir ticaret odasıda ne yapıyonuz kafayı mı yediniz lan sürdürülemez bu gidiş diye açıklama yapmış
.....................
Benim anlayamadığım konu.!!
Tek adam sisteminde.!!
Vatandaşı gögüşlemek üzere.!!
Kurulu sisteme yatırım yapanlar.!!
Sonra burda tek adam rejimine.!!
Ve ekibine ver yansın eden kişiler.!!
Bu sistemde parasını tutanlar.!!
Aslında hepsi.!!
Bu sistemin yaşaması için .!!
Onun kuyusuna su taşıyorlar.!!
Ne acayip milletiz be.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
Bugün borsa dolara merkez müdahale edince kızdılar hırsını BİST’ten çıkardılar
Bi de
"enflasyon sebep değil sonuçtur len amq"
dediyse şampanyalar patlamıştır.
https://eksisozluk.com/entry/131241301
Alıntı:
selaaaam ben ilaç sektöründe çalışıyorum.
az önce aralık sonuna kadar tüm satın alma işlemlerini durdurma kararı aldık. sabahtan beri bütçe hesapları yapılıyor, tam bütçe bitiyor kur değişiyor, pek çok reçetede karlılık eksiye düştü, ortalık kan gölü.
yapımda ve yayında emeği geçen herkes sürünür inşallah.
Emin Çapa
@ecapa_aklinizi
·
1 Std.
Ürkütücü olan halkın akın akın bu seviyelerden dolar almaya devam etmesi.
Bazı şubelerde döviz mevduatı oranı %70'i geçmiş durumda. Istanbul'dan bahsetmiyorum; Kayseri, Konya, Antep, Adana.
Konuştuğum bir şube müdürü, "fiyata bakan yok" dedi.
TL'den kaçan kaçana. Hiç iyi değil.
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
El Bab' taki öğretmenler kazan kaldırmış...bunlara da %50 vermek lazım, Keleşle gelirler sonraki sefere alimallah..
TV de krizi konuşuyorlar, hala 'Yeni Ekonomi Model' diyorlar...
Alayı pudra şekeri çekiyor bunların...Yüz yok bu adamlarda, bildiğin kaşar...
TLC açayım da, ev mev dekorasyonu tadilatı izliyeyim, yoksa kusacam..