eğer seçimden sonra yönetim değişirse deli gibi yabancı girişi olur... sebebi bu bence... dolar düşer borsa çıkar
Printable View
Daha geniş(4+1) ,farklı muhitte bir ev alacaktım.Geçen eylülde 1.4 mil. iken şimdi 2.6 milyon olmuş.
Kafa patlat,hayatın ekran karşısında geçsin,HİSSE+VOB DERKEN Eylülden beri kazanç tl. olarak %80 olmuş.
Ama ev bundan daha fazla prim yapmış.Çok zoruma gidiyor.Dolarda duran bile beni geçmiş.Dolar, eylülde 8.20 olsa şimdi 15 olmuş.
Kredi çekmek istemiyorum ama sanki illa ki ,git kredi çekerek al ,diyorlar.
Çünkü mesela 1 mil. kredi çeksen onu 10 yılda yaklaşık 2.5-3 milyon olarak ödersin.(tam hesaplamadım)
Ama borsada %60 kazansan (benim açımdan gayet standart bir oran) bileşik getiri 10 yılda 100 milyon ediyor..
Borsayı az buçuk değerlendirenler için bu maliyette konut kredisi çekmek çok avantajlı.
hayırlı günler kıymetlilerim
Hepimiz ayrı ayrı dillerde aynı şarkıyı söylüyoruz sebep kazanabilmek başarabildik mi?
BIST100 Sirketler uçacak kaçacak yükselecek düşecek şuradan tepki verir peki neden haklı gerekçeniz ne Bilgi tecrübe teknik temel haber spekulatör patron
dün bist100 333 milyon işlem hacmi BIST30'da ise 235 milyon endeks'lerinin tamamında ise 426 milyon satış oldu hisse değişimi 'oluyor dikkatli olun bizler anlayamayız da birileri KAMU banka ları ve garan ile piyasayı force edip değiş tokuş peşinde sanki diye yazı okudum ..
evler pahallı usta ev alma
bence seçime aşırı anlam yükleniyor.
hele ki reel ekonomi anlamında.
zaten kimse ağır konulara makas atmıyor. Misal dağlara taşlara niye aynı tip okullar açtık.
ya da bu okumuş çocuklar neden kaçıyor.
zaten böle konulara giren parti de oy moy alamaz.
Gelinen aşamada...
Türkiye Ekonomi Programı ile ilerlemek, eski programa dönmeye kıyasla halen gerekli ve zaruri durmakta. Faiz kapısı bir açıldı mı, siyaseti dize getirinceye kadar bu oyun oynanmaya devam eder. Biliyoruz ki piyasada, intikam ateşi ile yanıp tutuşanların sayısı az değil.
Lakin...
Seçimden sonra, "melez bir program" üzerinde düşünmekte ve orta vadeli perspektife oturtmakta fayda var. Zira AK Parti geçen yıl 20 yıl içinde takvime bağlı icraat ve uzun vadeli bakış açısını toplumun tüm kesimlerine benimsetti.
OKAN MÜDERRİSOĞLU sabah gazetesi.
bu kafanın ne anlattığını anlayanlar varmı bu topikte.:)
Moiz Kayseri ye yerleşmiş mi Ayasofya abi
Geçen seneden önce kazandığını görebiliyordun.Hedefim yılın 2. yarısında girip şubata kadar %60 kazanmaktı.
Enflasyon %10-20 olunca ve borsa ralli yaptığında dolar gerilediğinden , bu kazanç çok anlamlıydı.Ama şimdi en az %65 kazanman lazım..Hatta dolara bakarsan %90
Emeklilerin bayram ikramiyesi 1.100 tl. olmuş.
Geçen sene de aynı değil miydi?
Halk ile alay etmemek lazım.En azından 1.700 tl olmalıydı.
bu okan diyen adam çıkarsa ben kanal değiştiriyorum zorlanmayayım diye
Bilmedikleri yada işlerine gelmiyen artık 90'lı yıllarda değiliz internet, iletişim araçları gibi kayıt yapan teknoloji'ler daha fazla.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Merkez Bankası Başkanı Prof.Dr. Şahap Kavcıoğlu'nun ekonomi adına ne yaptığını söyleyebilir misiniz?
bayramdan sonraki perşembe cuma piyasa açık olacak değil mi?
Bakan Bilgin: (Emekliye bayram ikramiyesi artışı) Bu konuda henüz bir kararımız yok- NTV
Emekli ikramiyesi 1.100 olmasa vedat bilginmi açıklardı güldürmeyin beni.:)
Enflasyon Rallisi , dolar rallisi,seçim rallisi .....böyle böyle gidiyor , arkada dile getirmişiniz.
isimlere takılmayın hepsinin isim babası Badem spor.:wave:
borsa onlar için göstermek istedikleri ekonominin çıpası , kaçan yabancı ile daha kontrollü borsa haline geldik.
Yani uzun lafın kısası ülkenin %90'nı fakir..
Türkiye'de enflasyondan pek etkilenmeyen 8 milyon insan var.
Bunlar her dönem zengin ve yaşamını rahatça sürdürüyor. (Milyon TL üstü Araba, ev, arsa tüm ticaret bunlar arasında dönüyor)
Geri kalanın tamamı enflasyondan eziliyor ve bir alt lige düştük.
kimin umurun' da dersek bu konuda ses çıkaran da yok
Rakamlar belli gider gitmez bugün bir hedef daha gerçekleşmiş. Pardon aslında dün gerçekleşmiş.
Yatırım tavsiyesi değildir. Pala suyu yavaş yavaş ısıtıyor ki kurbağalar kaçmasın. Ateşin altını açınca pin bar gelecek zaten ve ciyaklamalar başlayacak...
Dikkatli olsun herkes.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Vedat bey öyle der
Kendini feda eder.
Reis fiyat yükseltir..
HALK kahramanı olur... SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
günün bana göre en tikkat çekici hareketi Deva da .
bu kadar yükselişe rağmen anti depresan içmiş gibiydi kaat.
ardı gelise şaşırmam
abka da bebek hisse soruyordu...bebeğin kralı deva..ama iki yıldır kanser etti milleti...bugün ciddi bir kırılım yaşanıyor, bence de arkası gelir.
ama bu hisse beni ov yatırımcılıktan uzun vadeciliğe terfi ettirdi...3 yıl oldu ilk alımı yapalı, 3 yıl daha tutarım diyorum...şu an 37 tl, bir ay sonra 100 tl de olsa satmam, o kadar uzun vadeci oldum yani:)
Elimdeki hisseleri nerde ise bitirdim endexi shorta döndüm bir cisim çarpması gerekli. İnşallah. :)
2845 civarı not alalım.
KARA KEMAL ,
gargaranın 2. bölümünü çekmeye başladık.:)
hayırdır pala depreme denk geldi galiba sallıyo masayı ... ya da bozkurt reisin shortunu görünce korktu indirdi şalteri:kahkah:
Bak 4-5 milyar çevirecekler kara kemal 16.30 kadar.
Taşınan Açıklar nispeten azalmış, GARAN EREGL KRDMD taşınmış,
https://i.hizliresim.com/dqb1a5e.PNG
XU100 Endeksi hem haftalık, hem günlükte aşırı alım bölgesinde geziniyor.
Günlükler 2.485, haftalıklar 2.340 seviyelerine kadar geri çekilmeleri tolere edebilecek yapıda görünüyor.
şu an için biraz bankalar ile aşağı saldı ama sıkıntı yok sanki ereğli ile endeksi tutarlar diğerleri eksi yinede Dikkatli olmakta fayda var....
Yetmez ver ver ver büyük shortcular ezdiler geriye yeni yetme tüysüz shortcular kaldı.
Endeks kısa vadede iyi dayak yedi, bakalım kapanışta ne yapacak.
bazıları içinde ONAY almak için biraz geri gelmesi gerekirdi denilebilir mi ?
https://i.hizliresim.com/pom45vy.png