Bilmedigin konularda çok yazma derim. O döviz borcundan çok döviz bazlı fiyatlanan varlığı var, uçaklar. Bir havayolu şirketi bilançosu nasıl incelenir nasıl fiyatlanir bildiğini hiç sanmıyorum.
Printable View
Amin amin SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Salsa Polyester: -13 milyar TL
Salsa Polyerster'in 2. çeyrek itibariyle 13 milyar TL net açık döviz pozisyonu bulunuyor!!
Bu arkadaşta dolar batağına saplanmış.!!
Yıllık dolar faizi ~%12.!!!
SPK uyuyor.!!!
Direkt gözaltı pazarı.!!!
Bakmayacaksın.!!!
Gözünün yaşına.!!!
Küçük yatırımcıyı koruyacaksın.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
kapanış 3458 yarın 2. gün kapanışı teğitini takip edicez.
kolay gelsin.
SPOT kapanış, 400 mlyn tl ile en iyi satıcı olan BofA artı kapattı,
https://r.resimlink.com/KgeaAC3s.png
Emekli fonları yukarıdan almış gibi sanki.
Fitch, THY’nin kredi riskini de artırdı. Kredi derecelendirme kuruluşu, ‘B’ olan THY dolar cinsi ‘Ekipman Teminatlı Geliştirilmiş Kredi Sertifikası’na ait kredi notunu ‘BB-‘ye düşürdü.
Bak.!!!
Çöp seviyesinde.!!!:oleyo:
BB-
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
ben yıllardır borsada oynarım bizim enişte toplasan 1 yıllık borsacı sasadan bildiğin malı götürdü 15 den beri taşıyor. 100 olacak demişti 100 den verecem demişti. dediği olacak gibi
al bekle sat bekle bozkurt abim.
bazen sadece sabırla beklemek bile yeterlidir kazanmak için !
git köye al 3-5 dönüm yer ve tv izlediğin ünlülerin seninle komşu olmaları için yarışmalarını izle.
Hatta izin alıp filme al reality show yap ne bilim işde.(ben kameradan anlamam filmdende anlamam.ortaokula kadar ankesörlü telefon kullanmayı bile bilmiyordum ben )
Vadelide patronu hırsız olmayan güzel bir gıda şirketi eksikliği var…
Hiçbirşeyden anlamam.anlarım dersem zaman sermayemden yerim hep soran olur :)
Hem anlasaydım köyümden çıkmaz köydeki tek bakkal dükkanıda benim olurdu:)
Ticaretden anlamak değilde. alıp sattığım bahse konu olan emtiayı bilirim.
ama paladyum platin örneğinin vermiştim nasıl felaket zarar ettiğimi.
not1:asıl mesleğiniz nedir sn Bozkurt abim ? merak ettim.
not2 :özelden kağıt hakkında yazıyordum ama başlangıç yazdım. gelişme ve sonuç yazmadım.
devam et derseniz devam ederim ordan.
not3:not:her sektörde bulundum diyemem.ama daha ilk solo selpak filan varken yeni başlamışken bu işi yapmayı düşünüyordu patron .(benim hiçbir gerçek patronum olmadı tek istisna hariç).
doğru akım hız kont ünitesi üreten bir atölyemsi bir yerde çalıştım.oatron derken zaten abi kardeş olduk .
gittik maltepe gülsuyunda ufak bir dükkana.bildiğin büyük bir rulo düşün kağıt rulo.
adamın tek yaptığı o ruloyu daha küçük rulolar haline getirmekdi.makinenin hızını ayarlamak gerekiyordu doğru sarım için.
patron girmedi o işe.(tuvalet kağıdında marka imajı hariç hiçbirşey yok benim bildiğim .benim bildiğim diyorum çünkü uzman değilim sadece uzakdan öyle duruyor yanlış birşey söylemek istemem.)
Kucakta gida ile bekliyok bakalım,samsunlu abim bi kıyak daha yapar diye:he:
Birde sekerimiz var o kendi aleminde fre takiliyo
Moody's affirms Turkish Airlines' B3 CFR; outlook changed to stable from negative
10 May 2022
Döviz borcu batagında.!!!
TL nin dolara karşı değer kaybı hep zarar yazıyor.!!!
Yıllık dolar faizi~%12
Enerji fiyatlarının yüksek olması yanında bonus.!!!
Yöneticilerin yolsuzlukları ve
Enflasyon muhasesi uygulansa.!!!
Kokuşmuş çöp.!!!
Seviyesinde.!!!
Bilanço hilelerini yani bilanço makyajlama yöntemlerinin neler olduğunu araştır.!!!
İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında işlem gören şirketlerin uygulamış olduğu bu yöntemler.!!!!
Bilançolar, finansal bilgi kullanıcılarını aldatmaya yönelik.!!!
Yöneticiler ve ilgili çıkar grupları tarafından rant sağlamak amacıyla olduğundan farklı düzenlenebilmektedir.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Türk hava yollarının ~ 13 milyar dolar dış dolar borcu var.!!
%12 dolar faizinden.!!!!
Yıllık ~1,5 milyar dolar faiz ödeme yükümlülüğü var.!!
Bu günkü dolar kurundan.!!!
Hesapla.????
Sadece ödemek zorunda olduğu ~1,5 milyar dolar.!!
Faiz tutarı:
Bu günkü dolar kurundan.!!!
Kasım Aralık Ocak Şubat Mart dolar kuru.!!
Bonusu.!!!
Kaç milyar TL eder.????!!!!
Basit hesap.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Dow 66000.e gidiyor demismiydim. Demiştim sanırım.
Covidle eksi faize park edilen parayı kırbaçliyorlar
Trilyon üstü trilyon dolar tahvilde. Bozduran rahat edip koşuyor parası ile bir yerlere. Kalanı daha daha kırbaçliyorlar. Bozduran bozdurana. Melete melete bozdurmaya devam. En son akıllı para kalacak orada ben alırım diyecek . Her yer dolar her yer euro her yer enflasyon. Bir bakmışsın Dow 66000.
Doğruları yazmak.!!
Tavuk toplumlarda kimsenin hoşuna gitmez.!!
Gerçekler acıdır.!!!
Bak cebindeki 200 TL ye.!!
Piyasaya ilk çıktığı
2009 yılında 123 dolar ediyordu.!!
Şimdi 11 dolar ediyor.!!!
Nereden nereye.!!!
Tsunami den de beter.!!!
Çarptı.!!!
Anlayana.!!!
https://pbs.twimg.com/media/ExF941YXIAEqp7y.jpg
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Havacılık uluslararası standartta bir alan. Uçak, pilot, bilet satış standartları vs olması lazım.
Torpille pilot almak zor, minimum yetenek gerekir.
En önemli varlığı uçaklar uluslararası oranlardan kiralanıyor, eldekilerin de ikinci el değerleri var. Not düşürme manipulatif, Türkiye ile alakası en fazla %20 olan bir şirket aslında.
Düzgün yönetilince kar elde edebilecek önemli bir varlık.
Genel müdür değişince almak lazımdı, dur bakalım nasıl biri derken fiyatlar arttı.
İlber Ortaylı yeni YouTube program ismi harika cahille sohbeti kestim.
1 favok ne ogrenmeni öneririm
2 borca bataklık için borç ve varlıklar karşılaştırılır artı ozkaynaklar. Bu söylediğimde hicbirsey anlamadığını biliyorum böyle bir bilgi birikimin olmadigi belli.
Ama şu an ki durumu ile THY batak demek için cahil veya manipulator olmak lazım bence.
Çok dogru dediniz. Sadece şu salak bankalarla falan olmasın yanı düzü bütün kağıtlarla beraber gidelim fizana... 6 /7 sene ugrasmayalim bir daha...Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
GUBRF de pozisyon ilk sıraya gelmiş. Açıklama vs olması gerekir.
Yeni bir vaka olmaması için önlem alınmalı ve kamuoyu aydınlatılmalı.
https://i.hizliresim.com/mu5yn71.jpg
Her zaman olduğu gibi geçen hafta sonuda burada fekekat konuşuldu, resmen klasik oldu hafta sonu borsa batacak kriz çıkacak muhabbetleri burada. Credit batırıldı,global kriz çıkarıldı, BIST çökertildi. Burayı okuyuota etkilenmemek imkansız. Elimde biraz BIST vadeli kontrat long ve yüklü ttkom long vardı hafta sonu. Tabi not düşmüş birde credit spekulasyonu yapılmış üstüne Dow çökmüş. P.tesi piyasa açılır açılmaz eldeki pozları kapamayi düşüyordum. Ama ilgin bisi oldu. Pazar gecesi telefonum bozuldu. Laptobumda geçen ay çalınmıştı. Yani sadece telden bakıyordum piyasaya. Kazakistan'da yaşadığım için buranın saatine göre 12.30 da açılıyor BIST. P.tesi sabah erkenden telefoncular çarşısına gittim telefon almak için. Telefon buldum ama telefon kartımı telefona tanıtmak için bir takım işlemler gerek. Bir türlü o prisuduru yapamadım. Buradaki vergi numaram ve ve şifrelerim bozulan telefonda kayitliydi hepsini kaybettim. Gün boyu uğraştım olmadı ve telefonu almaktan vazgeçtim. Bu arada hiç piyasaya bakamadim. Akşam oldu antrenmana gittim (antrenörüm) cocuklardan birinin babasıyla saha kenarında sohbet ediyorum aniden adama dedim telefonunu verir misin verdi benim türk hattını taktım ve mobil traderi yükledim açılması için hatta sms gelmesi lazımdı pek umudum yoktu ama sms giriş şifresi geldi ve programı açtım şok oldum. Piyasa ucmustu inanamadim. Açıkçası piyasayı eksi ve haliyle ttkomu baya aşağıda görürüm derken extreme biçimde tersi olmuş ve benim long vadeliler ve ttkomlar acayip kar yazmış. Hemen hepsini kapadım. Hayatimda ilk defa kontrat başına bu kadar marj yakaladım. Eğer telefon bizulmasaydi sabah piyasa açıldığı gibi kapayacaktim pozları belkide 3-5 bin puan yukarı gidincede shorts dönüp batacaktim. Eminim negatif düşünen bir çok kişi dün battı. Onlar shortladikca piyasa yukarı gitti. Gelin bu short ve kriz sevdasından vaz geçin. Eminim kieger piyasa çökerse siz yine long ta yakalanacak siniz.
O zaman yeni mottamız
Vop yapın
Vıop a bakmayın
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.