T+1 fiyat ile T+3 de ele gecer akhisar a selamlar
Printable View
burgan ON digital'de yatırım fonlarından MKK masrafı almıyordu, değişti mi uygulama?
https://i.hizliresim.com/l6z3o43.JPG
Merhabalar,
Buralarda katkı yapan pek kalmadı, in cin top oynuyor artık maalesef. Bu durumun bir nedeni var mı arkadaşlar, ne dersiniz.
Artık insanlar paylaşmaya eskisi kadar değer vermiyor. Yapay Zeka da tembelliğe alıştırdı. Forum formatı uzatmaları oynuyordu, artık ölümünü bekleyebiliriz sanırım. :) Yaş ortalaması alsak, baya yaşlı çıkar forumdaşlar eminim. :)
Yaş konusuna katılıyorum.
PPF nin alternatifi yok. o yüzden kimse arayışta değil .
Geçen sene de benzeri olmuştu.
Faiz indirimleri başlayınca gene paylaşımlar artar.
Tahvil icerikli ppf getirileri iyi durumda, anlamadigim konu tlref 49 dan 46 ya indiginde getirileri yukseldi fakat tekrar yukseldi tlref ama ppf ler hala yuksek, tahvil faiz orani yukseliince degeri düsmesi gerekmiyor mu? Gün icinde kvba ve ppf arasinda dönüşüm yapmak için neyi takip etmeliyiz.serbest ppf ler gunluk 0,13 getiri yaparken kvba ve tahvil icerikli ppfler 0,15-0,16 civari oluyor
CPH2095 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arbitraj fonları çok eleştirildi ancak Şu posta bakmanızı tavsiye ederim. Arbitrajı bilmeyenler olabilir:
https://www.hisse.net/topluluk/showt...49#post7042149
Ppf getirileri düşüşte 0.0010 günlük getirisi serbest fon içinde mkk nitelikli yatırımcı istiyor
Bayramınız kutlu olsun.
Hayirli bayramlar
NRC fonundan tamamen cikmaya karar verdim. Bir sure daha bekliyordum, daha da dusmez herhalde dipten geri gelir bundan sonra diye. Daha fazla beklemenin faydasi yok.
Daha da bulasmam bu kuruma, Degisken fon olup, borsa duserken sadece izlemek ve bundan %3 yonetim ucreti almak...
Baska Degisken fon onerisi olan var mi? Incelemeye alayim.
Daha faiz konusunda açıklama gelmeden TLREF pat diye düştü. Artık PPF lerden kaçış başlar.
TL-Ref gecelik faiz 1 aydır devamlı sabit yüzde 49 dan 4 günde yüzde 46 ya düş(ürül)dü.
PPF getirilerinde ani düşüşler oluyor.
TL-Ref savaş-mavaş dinlemiyor.
MB, piyasa beklemese de surpriz şekilde faiz düşürse şaşırmayacağım.
Deniyor ki biz faizi doğrudan düşürmedik de, millet gecelik PPF lardan çıkıp mevduata gitsin.
Sonra faizi indirip mevduatı da düşürmüş olacaklar.
Hem faiz düşecek, piyasaya can suyu verecekler, faiz düşünce de enflasyon düşecek.
Ne dahi bir çözüm ama.
Beklenenden çok cari açık ve savaş uzarsa turizm gelirindeki azalma ile dolar üzerinde baskıya karşı faiz silahı dışında ne var?
Önümüzdeki hafta petrol ve altın fiyatları açısından bayağı hareketli geçecektir herhalde
YKB'den:
Yapi Kredi Portfoy Temmuz 2026 Serbest (Doviz-Pound) Fon (YTC) talep toplama donemi basladi. Fon alim islemlerinizi 23-27 Haziran tarihleri arasinda Yapi Kredi subelerinden gerceklestirebilirsiniz.
Petrol sert düşüyor cruid gece 70.00 in alına inebilir, dikkat :ok:
şu AES t-+1 alış t+3 satış demiş :he:
alış saatleri 09:00 -17:45
ben yarın Salı günü saat 09:00 alış göndersem bu emir çarşamba günkü fiyattan mı eşleşecek :he:
Altın fonundan çıkıp petrole 67-69 ( yarın desek) 1/2 si ile girmeyi düşünüyorum.
4. satırda bir hata var mı???
Likit fonları fena gitmiyor bu aralar,bazen düşse bile anında telafi ediyor sonradan,yıllık %60-70 bırakıyor...ytd.
fon fiyatını hesaplarken tr saatiyle 18 deki fiyatı kullanıyor.(tam saat için izahnameye bakmak lazım)
Gece amerikan borsasısın kapanışındaki fiyatını değil.Düşüş 19 gibi başlamış.
AES in içinde USO diye bir etf vardı. Dün %8 düşmüş, piyasa öncesi işlemlerde şu anda %1,8 düşüş var.
Böyle giderse yarın %10 düşüş bile görülebilir.
........................
TURK LIRASI GECELIK REFERANS FAIZ ORANI
48,40
+1,84 (%3,95)bugün
XREF ler tavan yapmış.
PPF ları iyi prim yapmış olabilir.
Merhaba.
NCS döviz fonunu dolarla aldım. Hesabını tutmak için fundfy'de portföy oluşturmaya çalıştım. Ancak eklemeyi sadece TL ile yapıyor.
Döviz fonlarını döviz olarak sepete girebilip bakabileceğimiz ücretsiz bir site var mıdır? Ekstradan köşede duran sadece nakit doları da ekleyebilirsem o da iyi olur.
Hayırlı olsun
Stopaj 17.5 olmuş.
Doviz tarafında faiz indirimi ile birlikte bakalım ne yapacaklar.
Ellerinde bir tokmak suçlu yatırımcı diyerek tepesine vuruyorlar, piyasayı nasıl toparlayacaklar bakalım,zaten yabancı denen makluvat uğramıyor,hazır içeridekilerinide kaçırıyorlar yaptıkları saçma sapan düzenlemelerlen,ülkeyi soy soğana çevir suçu başkalarına at,taktik bu,yani batmaya devam,eğerki birşeyler yapılıyorsa sektörlerin çok bocalamasıylan yoksa çoğu bitik...
merhaba arkadaşlar. elimizdeki dövizi fonda değerlendirmek istesek, "serbest döviz fon"lardan mı almamız gerekiyor ? mesela akyatırım döviz fonu kodu nedir ? bu fonlarda dördüncü beşinci vs yazıyor, ne anlama geliyor ? tefaş'ta AJL'ye bakıyorum, son bir yıl getirisi % 29 diyor. bu getiri TL bazlı mı, usd bazlı mı ?
İçerikleri de önemli. Bence içerik açısından en iyisi NCS. Bazı fonlarda çok uzun vadeli junk ülke tahvilleri veya batabilecek yabancı şirket bonoları var. İçeriğe de bak. NCS iyidir. ---NOT: NCS'de değişmeye başlamış. %41 yabancı borçlanma araçları. Bir ara %90 Ters repo idi.