Urla, Güzelbahçe hala tırt yerler.. Kendi içindeki emlak balonu ile anlamsız bir yer oldu.. Oralara yönelenlere, birbirne tecavüz edenlere başarılar diyorum ben almiiim.. (Ülkede aptal sayısı zaten belli idi, sanırım artış var sayıda)
"Tcmb depo alım ihalelerine başlamıştı, TL bolluğu olunca bu da bankalara yansıdı elleri rahatladı.. Mevduat rekabeti azaldı.. Tcmb api fonlamasını pozitife geçirecektir.. Mevduatlar o zaman hareketlenir uzun sürmez.. Geçici olduğunu toplantıda söyledi merkez bankası.."
Metro Narlıdere de deneme sürüşlerine başladı. Yakında hizmete girer. 2. Etap da metro güzelbahçeye uzanıyor.
En geç 2028 de CHP nin iktidarı ile buralar ve İzmir in her yeri uçar gider. Miami den farkı olmaz.
İzmir de müstakil yaşam için deniz kıyısında başka bir yer var mı?
Urlaya- 15 dakikada, çeşmeye otobanla 45 dakikada yakınlığı ayrı bir avantaj.
2020 de burada iyi konum ve durumdaki 8-9 milyon olan villalara şimdi 25-30 deniyor. İnsanlara şu an erişilmez geliyor. Ancak 3-5 sene sonra keşke kredi olsa da alsaydım oluyor.
2020 de Ülkenin herhangi bir yerinde 1-2 milyon olan sıradan daireler şimdi en az 5-6 milyon.
Yani her şeyin fiyatı ilk durumuna göre artmış.
https://twitter.com/i/status/1788257801506070540
Çözümü İranlı biliyor...
Hava alanına ve otogara hala otobüsle gitmek rezillik. Ayrıca otogarın yenilenmeyişi o bile berbat bir durum. Daha Narlıdere metrosu bile bitmedi. Üstelik İzmir merkezinin nüfusu azaliyorken ulaşıma hala çare bulamadılar. Daha bir sürü problem var İzmir belediyeleri işçilerinin maaşını bile ödeyemiyor.
https://ticaretgazetesi.com.tr/2024/...etrosu-acildi/
Gesendet von meinem SM-X910 mit Tapatalk
90'larda Güzelbahçe için Türkiye nin suburban ı olacak diyorlardı.. Neymiş Dünyanın en uzun sahili(plajıymış) filan derlerdi.. O zaman öyle miydi bilmiyorum ama şu an en uzun sahil/plaj listelerinde yok.. Sahili gerçekten beş para etmez.. Denize girilmez, girilecek alanlar kısıtlıdır.. Zamanında yapılan kaçak derme çatma yapılanmalar ile sahil bandı da kullanılmaz halde.. Ara ara kullanılabilecek sahil hattı bulursanız girer takılırsınız.. Ha daha ileri gitsen Urla çok mu iyi orası da hikaye.. Denizi güzel değil.. Taşlık kayalık genellikle, yosun bazen de körfezin pisliği gelir.. Doğa desen o anlamda da doğru düzügün bir şey yoktur.. Güzelbahçe den iyidir ama sevilecek çok da bir şeyi yoktur.. Arkadaşın dediği gibi Çeşmeye eremeyenlerin mecbu takıldığı bir yerdi..
İzmir kimdir ki? Üretim ve iş merkezi midir? Ticaretin vazgeçilmez rotası, lojistik merkezi filan mıdır? Dünya da adı geçen Miami, Londra, New York, Şanghay, Singapur filan mıdır? Ya geçin allaaa seversen yaa..
Ama şunu da söylemek isterim.. Türkiye 90lardıki Türkiye değil.. Evlerin binaların kalitesi artıyor, yollar çevre düzenlemeleri vs yapıldı, yapılmaya çalışılıyor.. Toprak, stabilize bir yol ile uyduruk dairelere, derme çatma yazılıklara gidilmiyor artık.. Yeni yapısı ile kendine değer katması normaldir.. O kadar yatırım vardır.. Ama kıyaslayan yerler de yerinde durmuyor.. Yenileniyor.. Tabi bizdeki yenilenme de plansız, zevksiz vs.. Çok yol var çok..
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...1878493/detay/
Satılık değil, Kiralık 200 bin TL/ay
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...8684523/detay/
Maliyetine villa sadece 8.750 milyon..
Bu tip villalar için yazın 11-12 istiyorlardı.
Konut kredi olayınca düşüyor.
Aslında kelepir. Dolar karşılığı olarak bir daha zor bulunur.
Kusuru biraz tepede....
Kapalıçarşı 31,9700 31,9900
Dolarda 32 li fiyatlar da bitmiş...
Yanılıyorsun. Bu evler denize çok yakın olmasına karşın tam tepede. Siteler ve Yalı mah. sini tepeden görüyor.
Bizim de Kahramandere mh (Güzelbahçede) satılık villamız var.
Konumu iyi ama epey tadilat istiyor.
3-4 senedir boş .
Dolar işi bitti form geyik yeri oldu. Şimdi de faiz işi bitti aynı akıbet. KONUT başlığı sinek avlıyor. Herkes ilgi alanına göre başlıkta arama yaparken konutu faiz başlığında yazarsanız kimseye bir faydası olmaz.
Ben rahatsız değilim, sadece arayana kolaylık olması ve başlıkların daha okunur olması adına...
Benim için dünyada ege denizinin muadili yok. Kıyısında keyifle yaşayabilirsiniz. Tabi ki fırtınalı günleri saymazsak. Muğla egenin zirvesidir. Ancak kuzeyden güneye her noktası keyiflidir. Keşke bizimde İtalya gibi bütün egeyi uçtan uça gezen demiryollarımız olsaydı.
Bak bunu ben de düşünüyorum.. Hatta İzmirde sadece merkezden kuzeye vw güneye 2 ayrı hat olsa trenle kıyıdan yazlık yerleri dolaşarak geri gelse.. Atıyorum, Konak-Güzelbahçe-Urla-Seferihisar- Gümüldür-Özdere-Selçuk
Konak- Karşıyaka-Eski Foça- Yeni Foça-Aliağa-Çandarlı-Dikili
Yazın yollar çok kalabalık, otobüsler tıklım tıklım.. Kesinlikle olumlu olur.. Turizim açısından da..
Küresel ısınma.var kuzey ege tercihimdir
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...5266491/detay/
28 gün tatil 2 milyon.
Denize sıfır 5 yıldızlı otelde...
Üstelik ömür boyu...
Aynı şekilde 1.5milyona da ilanlar var
Önemli olan aylık gelir kısmı, ondan bahsedilmemiş(yaklaşık da olsa)
Alıntı:
Yemek için oda sahiplerine özel indirimli fiyat uygulanmaktadır.
Otel sizin adınıza işletip gelir paylaşımı yapmaktadır.
Gelir, havuz sistemiyle yapıldığı için her yıl değişkenlik gösterebilir.
Tüm vergiler ve masraflar düşüldükten sonra net tutar ingiliz pound u olarak aktarılmaktadır.
Sezonda 2 hafta %50 indirimli, sezon haricinde 28 gün ücretsiz kullanım hakkı vardır.
Selçuk Aliağa arası İZBAN var zaten kıyıdan gitmiyor sadece turanda denize 0 geçiyor bayada uzun sürüyor . direk Selçuk ve Aliağa yok tepekoyde ve menemen de inip bir daha biniliyor sıkıcı yani.
Otel kendine gelir elde etmek istemiş anlaşılan.. Nakit yani.. Odaların da full dolduğunu sanmıyorum.. Kuşadası özellikle Davutlar, Güzelçamlı tarafı biraz varoş yerler.. Yazım gundi dolu..
Dolmayan otel odasına kimse gelmediğinde gelir gelecek mi? Pek mantıklı bir iş değil gibi geldi bana..