Originally Posted by
erhanacikgoz1
3 5 kuruşlar 10 milyonu viop bağlamak arasında ki ilişkiyi anlayamadım. Konuyla bir alakasını kuramadım hani.
10 milyon TL benim finansla özgürlük seviyemin çok üzerinde.
10 Mılyon TL param olsa riske girmeme gerek yok. Artık o noktada minimum risk seviyesinde hareket ediyorumdur. Fazlalığı yine riskli yatırımlar yaparım.
Olaya şu gözle bakıyorum ben Zenginlik Bankada kaç paran oldugu degıl ne kadar harcayabildiğindir. Benim için böyle.
Benim hedefim çalışmadan Kazandıgım parayı harcamak. Çalışmadıgım halde 10 bın TL mı gelıyor bugunku şartlar altında bitti.
10,000 Tl 2000 İne yatırım yapar geri kalanını yerım fınans özgürlük bu benim içn. Harcayamadıktan sonra veya harcayacak vaktin kalmadıktan sonra rakamların büyüklüğü anlamsız.
10,000,000 TL param olsa büyük ihtimal en az yarısı banka faizindedir. Geriside altın ve hisse alırım belki.
5,000,000 TL nin %10 ortalama faiz olsa bizim ülkede 500,000 TL / 12 = 41,000 TL aylık gelir deli eder adamı. Daha neye ihtiyacım olsun. En zengınler lıstesıne gırecekmısım yemısım en zengınler asıl zengın benım her ay 40,000 TL para yiyorum.
Finansal özgürlük tek hedef degıl tabiki ilk hedef insanın finansal özgürlükten sonra hayata tutunduracak birşeylerlede ugrasıyor olması lazım. Dolayısıyla bu fazlalıkla belki bir melek yatırımcı olurum bır gırısıme para yatırırım belkı elon mask tarz dunyaya bir rokette turkıyede fırlatırım :) hani ne biliyim. Uğraşacak birşeyler bulurum diye düşünüyorum. Hayata insanlara faydalı birşeyler yapmaya calısırım.
benım 1 milyon TL kazanmanın en kolay ve kısa yolunun ne oldugunu soyle gideyim ona para yatırayım.
Derdim bu benim Magzamı ac diyorsun tamam cıkar masrafını getırısını goturusunu acalım magzayı restorant mı oke varım hangisi.
Hisse işimi geçmişe dönük kanıtla 50,000 TL ne zman hangı hısslere gecerek 1 mılyon TL yapabılırsın.
Aselsan 5 lirada alıp en tepe 40 lırada satsan bıle 8 kat ediyor. Yani 400 Bin TL Yani hisse piyasasınında garanti yok ki. Viop robot işine göre daha riski düşük. Ancak bu seferde zamandan çalıyor. 5 yılmış 10 yıla cıkıyor.