DUZELTME:
Enda Enerji Holding A.Ş.
Pamukova Elektrik Üretim A.Ş. ilk büyük kapsamlı yatırımı olarak Enda Enerji Holding A.Ş.âââ��¬ââ��¢ ye sermaye artırım yöntemiyle %19,5 oranında ortak olmuştur.
Enda Enerji Holding A.Ş, gerek bağlı kuruluşları, gerekse iştirakleri vasıtasıyla sadece enerji sektöründe faaliyet göstermektedir. Faaliyet konuları ve ilgi alanları başta yenilenebilir enerjiler olmak üzere, yatırımcı sıfatı ile her türlü üretim teknolojileriyle, enerji yatırımı projeleri geliştirme, yatırımları gerçekleştirmek, üretim santrallerini işletmek ve enerji ticareti yapmaktır. Bunların yanı sıra, devam eden enerji özelleştirmelerinde (üretim ve dağıtım) yer almak da hedefler arasındadır.
Endaâââ��¬ââ��¢ nın mevcut enerji yatırımları toplam 8 farklı santralde kurulu kapasite olarak 175,84 MWâââ��¬ââ��¢ a ulaşmıştır. Yeni planlanan yatırımlara ek olarak, mevcut yatırımlarda kapasite artışı çalışmaları devam etmektedir. Bu çerçevede hedeflenen toplam kapasite 256 MWâââ��¬ââ��¢ tır. Enda bu santralleri doğrudan veya iştirakleri vasıtasıyla dolaylı olarak yönetmektedir.
Faaliyet gösteren enerji santralleri ve bilgileri şu şekildedir:
Santral Adı: |
Santral Cinsi |
Kapasite |
Bölge |
Eğlence I |
Hidro Elektrik Santrali |
26 MW |
Adana |
Eğlence II |
42,65 MW |
Adana |
Akçay |
28,78 MW |
Aydın |
Gönen |
10,6 MW |
Çanakkale |
Çayören |
4,6 MW |
Balıkesir |
Tuzla |
Jeotermal Elektrik Santrali |
7,5 MW |
Çanakkale |
Yaylaköy |
Rüzgar Elektrik Santrali |
15 MW |
İzmir |
Urla |
13 MW |
İzmir |
Germiyan |
10,8 MW |
İzmir |
Alaçatı |
16 MW |
İzmir |
Mordoğan |
13,8 MW |
İzmir |
Yatırımı devam eden enerji santralleri ve bilgileri şu şekildedir:
Santral Adı: |
Santral Cinsi |
Kapasite |
Bölge |
Manavgat 2 |
24,1 MW |
Antalya |
Pamukova elektirik verutunun..pamukova elektırıkte ENDA ENERJININ %20 SINE SAHIP...yukardakı ruzgar santrallerı de bu ortaklık kapsamında..soyledıgınız dogru sayın lucky26