-
28/08/2024*tarihinde yapılan Özel Durum Açıklaması'nda, Kırıkkale'de yeni bir PET hattı*yatırımı yapılmasına karar verildiği kamuoyuna duyurulmuş, bu kapsamda*yürütülen çalışmalar doğrultusunda 31/12/2024 tarihinde Yatırım Teşvik Belgesi*alındığı açıklanmıştı.
**
Yatırımın ana*amacı; kola, portakal, gazoz vb. gazlı içecekler ile birlikte, son dönemde*tüketim trendi hızla artan soğuk çay , limonata, şerbet ve meyve suyu gibi*ürünleri koruyucu madde kullanılmadan üretebilecek bir tesis kurulmasıdır.*Üretimler 250 ml, 1 lt, 1,5 lt ve 2,5 lt PET ambalajlarda yapılacaktır. Ayrıca*tesis, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kullanımı açısından benzer*tesisler içinde en üst seviyede dizayn edilmiş olup, çatı GES kurulumu*planlanmaktadır.
**
25.04.2025*tarihi itibarıyla inşaat faaliyetleri ve makine montaj işlemleri %80 oranında*tamamlandığı, 2025 yılı Haziran ayı sonuna kadar makine kurulumlarının*tamamlanıp test aşamasına geçileceği, 2025 yılı Ağustos ayında test aşamasının*bitirilip 2025 yılı Eylül ayında fabrikanın seri üretime geçirilmesinin*planlandığı kamuoyuna duyurulmuştu.
**
Eylül 2025*itibarıyla makine kurulumları %100 oranında tamamlanmış, test aşaması başarıyla*geçilmiş ve tesis seri üretime başlamıştır. Müşteri talebi doğrultusunda*üretimler devam etmekte olup, tesisin tüm süreçleri planlandığı şekilde*ilerlemektedir. Şu ana kadar herhangi bir problemle karşılaşılmamıştır.
**
Tesiste*inşaat faaliyetleri %95 seviyesinde tamamlanmış olup, üretime engel bir eksik*kalmamıştır.
**
Personel*eğitimleri ile beraber tesisin önümüzdeki 6 ay içerisinde tam verime ulaşması*beklenmekte olup, 2026 yılı yoğun içecek sezonun başlaması *ile birlikte,*piyasa şartlarında olumsuz herhangi bir durum yaşanmadığı takdirde fabrikanın*tam kapasite ve verimde çalışması öngörülmektedir.
**
Kamuoyuna*saygıyla duyurulur
-
Kiral ile ilgili güzel bir haberde ben vereyim...
Zuber marka soğuk çayların üretiminide Kristal kola yapıyor...
arkasına üretim yerine bakın kristalin sakarya fabrikasının kodu var