İskan alınmadı galiba? Kat irtifakı tapusu mu var elinizde?
Printable View
aynen
GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hayırlı olsun. stresli gercekten. umarim sorunsuz teslim alırsiniz
GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[QUOTE=Realtor;344947]Niyetim asla sizi yalanlamak değil. Geçen 10 gün kaldım. Abartmayayım ama ekonomik krize bağlı olarak suratları asık olmasına rağmen "birşey sorabilir miyim?" dediğinizde bir turiste Avrupa kıtasında ancak bu kadar sıcak davranılır 👏🏻 Ha diğer yandan 5 dakika sonra Cumhurbaşkanımız hakkındaki endişelerini ve Ege Denizinde devam edenler gerginlikler hakkında şikayetlerini de dile getiriyorlar, o da ayrı 😊 Her sabah televizyonda bi 15 dakika banko Türkiye konuşuluyor.
Istanbulda iskan alinmama gibi bir ihtimal yok. Yeterki muttahit Belediyenin istedigi rusveti versin.....
Istanbul ilce belediyeleri resmen mafya olmuslar. Muttahitlerin anasini aglatiyorlar artik. Harac rusvet ile almayacagin insaat izni yok. Bu kirli isler eskiden muttahitler icin cok kar birakiyordu. Fakat artik belediyelerde eskiden oldugu gibi haraci bir kac kisi yerine bir cok birim ve bir cok kisi istiyor....Buda artik yetmeyince cesitli santajlarla muttahitlerden inanilmaz paralar kopariyorlar....Iktidarin ilce belediyeleri daha insafsiz ve vicdansiz. Muhalefetin elindeki belediyeler rusvet ve haracin miktari konusunda cok daha insafli.
Onun icin bir cok muttahit artik iktidarin elindeki belediye sinirlarindan cikip muhalefetin elindeki belediye sinirlarinda is yapmak istiyor.
Mesela once muttahide milyon rusvetler karsiliginda imar planina gore 10 kat cikma izni olan bir yere 20 kat izni veriliyor...Muttahit dagittigi onca milyonlara ragmen epey karda oldugu icin memnun tabi....Derken insaat bitme asamasina geliyor..Muttahid iskan almaya gidiyor. Belediyedeki ayni rusvetciler bu defa muttahide abi is patladi. Birileri sikayet etmis... iskan icin cok para istiyorlar. Muttadit iskan almazsa kat mulkiyet tapusu veremez. Buda iflas demektir. Muttahid mecbur bu defa elindeki onlarca daireyi rusvetci belediye yetkililerine vermek zorunda kaliyor...
Yada sehirin islek bir yerinde degerli bir arsa var. belediye meclis uyeleri toplanip o arsayi oy coklugu ile yesil alan olarak ilan ediyorlar. Daha sonra sahibi ile temasa gecerek kendisine yardimci olabileceklerini soyluyorlar. Sonra Yesil alan karari kaldiriliyor.....Artik gerisini siz tahmin Edersiniz herhalde.
Istanbul Turizm sektorunun kan agladigi hem doluluk hemde fiyatlarin %50 dustugu bir zamanda bir arkadas 2-3 yildiz standartinda turistik bir oteli isletme ruhsati ile birlikte devir aliyor. Once makul miktarda cikan resmi harci belediyeye oduyor. Sonra sira asil meseleye geliyor. 40 bin dolarla zar zor kendini kurtarabilmis. Kavga gurultu cikarip konu biraz daha yukarda duyulsaydi ben 100 bin ilede kurtulamazdim dedi. Nasil olsa o bolgede otellerin hepsinin imara aykiri mutlaka eksik bir acigini bulurlar. O zamanda sittin sene ruhsat vermezler.
Ozellikle son yillarda ulkede yasanan siyasi kaotik olaylardan dolayi kamuoyunun dikkatinden kacan belediyelerin her gecen artan ve artik iyice zivanadan cikan rusvet, harac ve imar yolsuzluklarina artik hukumet el atmalidir. Yoksa bu isler boyle devam ederse ulkeye cok yazik olur.
hem hükümet el atmalı demişsin, hem de iktidar belediyelerinde daha fahiş istekler var demişsin. nasıl olacak acaba ...
iktidar belediyelerinde ayrıca başka yerlere bağış istiyorlarmış diye duydum.
Yunanistan'da malımıza mülkümüze el koyarlar demişsiniz de o konuyu iyi düşünmek lazım. Özellikle son 6 aydır İstanbul'da bir sürü alım fırsatı oluyor. Mesela 2 sene önce inşaatı biten Üsküdar Acıbadem'de yeni bir binada 1 Milyon TL istenen daireyi 800 bin TLye alma şansım oldu. Ama cemaatçi ayağına milletin mallarına işlerine nasıl çöküldüğünü görünce cesaret edemedim. Senelerin birikimi, bunların ne yapacağı belli olmuyor, en iyisi şu hırsızlık ve kanunsuzluk düzeni bitene kadar nakitte kalmak.