Sayın kazançkapısı günlük işleriniz çok yoğun sanırım sayfaya yorum yapmaz oldunuz yada Teknosaları sattınız mı ? Saygılar...
Printable View
Sayın kazançkapısı günlük işleriniz çok yoğun sanırım sayfaya yorum yapmaz oldunuz yada Teknosaları sattınız mı ? Saygılar...
Çok kalmadı yakında son çeyrek bilanço beklentileri satın alınacak...teknosada çok muthiş bir son çeyrek bilançosu bekleniyor...tahminen yılı 550 milyon kar ile kapatacak...bu kar ile teknosanın kabuğunu kırdığı görülecek...piyasanın dikkati yavaş yavaş çekilecek..ki son zamanlar da çok güzel de olmuştu ama bu spk nın verdiği voalite tedbiri hızımızı kesti biraz..
artık dünya yenilenebilir enerjiye odaklandı avrupa amerika asya hatta petrol zengini ortadağu ülkeleri bile güneş enerjisine yoğunlaşmaya başladılar...bu ortamda sabancıların da elini çabuk tutmaları gerekiyor...acilen artık GES işlerine girmeleri gerekiyor...bir kulağımız sürekli oradan gelecek haberlere odaklanmalı...her an bunun ile gelişmeler olabilir...
geçmiş sayfalarda toledo solars firmasının ürettiği ges panellerin ne kadar kaliteli olduğunu anlatmış idik..bu ürünün kullanım alanı çok geniş...ülkemize girdiği anda piyasayı sarsacağı gibi pazar payından lider olabilir...bu işi yapacak firma resmen köşeyi döner..umudumuz teknosanın bir şekilde bu işin içinde olmasıdır...
sosyal medyada iklimsanın ges yaptığını zaten biliyoruz...bunun için üç bankanın da kredi desteği verdiğini biliyoruz...tek eksik olan kendi inverterleri vede panelleri idi..bu iki ayakta da güzel anlaşmalar yaptılar..geriye karar alıp uygulamak kalıyor...
aslında söyledikleriniz doğru..zaten fonların alış miktarları son günlerde çok arttı..fonların alışları 23 milyon adete ulaştı..yabancılar ve emeklilik fonları da topluyor...bu toplama olgunlaştıkça çıkış ivmesi de artacaktır...yerliler bence satıyor fonlar ve yabancılar ise topluyor...ges ile ilgili haberler çıkmadan önce bu toplamaların iyicene olgunlaşmasını bekliyorum...umuyorum ki sabancılar da artık biraz ges konusunda hızlanır...çünkü geç kalındıkça atı alan üsküdarı geçiyor...
bazı yatırımcıların da aklına şu geliyor toledo solars ile anlaşmayı sabancıların kordsa sı yaptı teknosa ile ne alaka ?? ben de diyorum ki madem teknosanın hiç bir alakası yok neden inverter firması ile anlaşmayı teknosa yaptı ?? biliyoruz ki bir GES santralinde kaliteyi belirleyen en önemli iki unsur ( aynı zamanda bir GES te tüm maliyetlerin %70-75 ini bu iki ürün oluşturuyor ) inverter ve paneldir...panel amerikalı bir firmadan ,inverter de Çin in en önde gelen inverter üreticileri ile anlaşmayı teknosa yaptı...eğer ges üretmeyecek ise neden teknosa gidip üretimde kullanılan inverter firması ile tedarik anlaşması yapıyor ??
bu veriler de yurtiçinde panel üretiminde lisans hakkını teknosanın kullanacağını bana düşündürtüyor..yurtdışını ise bilemem..belki de yakın çoğrafyalara da teknosa ihracat yapabilir ama yurtdışı üretiminde ise başka yolları da kullanabilirler onu bilemem...
hissede zayıflama söz konusu bu kadar beklentiye yıkılacakmış gibi duruyor
GES sektöründen olan bir yatırımcı daha önce bir GES santralinde maliyet kırılımını şu şekilde belirtmişti..
%67 panel
%12 konstrüksiyon ve montaj aparatları
%6 inverter
%5 kablo
%4 işçilik
%4 ges panosu
%2 scada+mühendislik
görüldüğü gibi panel ve inverter toplamı %73 tür ve en stratejik ürünler bu ikisidir...