Teşekkürler spenc hc. çok şükür burada keyifler iyi ara ara bakıyoruz.
Printable View
Bir şeyler olmuş buna deli boğalar gibi, tekniğe bağlı hareketler mi anlamadım. Hayırlısı diyelim.
Hocam senin soda tarihin kadar olmasada, sodadan sonra ikinci hissemdir kendileri, kordsa ikinci arzda 6 kusur liralardan 3.31 lere iki misli düştüğünde bile sıkıntı yaşamadım bilhakis sevindim. Sen düşün nerelerden nereye gelmiş. Kimse kordsayi kotulemesin bence. Oturup yazdım günlerce, sonrada dedim ki birazda tahtacı yazsın ben okuyayım. Nitekim öyle de oldu şükür.. ytd
https://dosya.co/5z9bfjpjjejr/1C2022...ri(2).pdf.html
Ziraat yatırım 1. Çeyrek analizi
Glabal bir şirket ama forum da ilgi neden bu kadar az.bir sebebi mi var. Anladım tarihi zirvelerde ondan olabilir belki.daha nereye gidebilir mesala.saka maka baya çıkmış bu ya.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Valla ben bir yere çıktığını düşünmüyorum.
Bu bilanço bu şirket bu fiyatlara bence bedava.
4 yıl önce aldığımda da sükseli bir hisse değildi şu anda değil.
Bence daha gidecek çok yolu var.
Biraz önce kompozitle ilgili bir kap daha geldi.
Otomotiv ve yarış arabaları da artık bizden sorulacak.
Yola devam :)
Fiyat elbet bir gün ederini bulur.
Fon hissesi. buradaki yatırımcılarında çoğunluğu yatırımcı. trader değil çoğunlukla. al sat yerine al al al hatta düşüş olursa daha çok al ve yat . kords da heyecan yok. gayrimenkul gibi. hergün fiyatına bakılacak sebep yok
SM-C9000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
+1
SM-C9000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Oof of Sayın Kordsa Formu sakinleri son günlerde çok dertliyim. Derdimin ana konusu da tahmin edersiniz ki Kordsa. Hepi Topu 4 şirketten oluşan bir portföye sahibim. Ama bir yanım sat birini 3 şirkete düşür derken, diğer yanım da manyak manyak işler yapma diyor. Satsam hangisini satıcam yok satmasam daha çok Kordsa için her ay maaş bekleyeceğim. Neyse tek derdimiz böyle olur inşallah.
Bir anlık gaza gelmezsem öyle olacak gibi duruyo 😃
Kordsa ile yola devam
Komoozit alanı ile ilgili hazırladığım görüntüleri sayfaya yüklemekte sıkıntı yaşıyorum. Boyut hatası veriyor düzeltmek için yardımcı olabilecek birisi varsa çok mutlu olurum
Boyutu düşür
Boyut düşe düşe 900 kb a kadar düştü hata hala devam
evlere şenlik hisse.. yakında heyecan yaptırır mı ki burası..:)
https://i.resm.im/P8Tq59G.JPG
kords :kalp:
Bilanço geldi
Güzel bir bilanço hayirli olsun
Bence en küresel en güzel şirket bilançosu.
Bir dost
Güzel bir bilanço....
2022/3 Bilançosuna hızlı bir göz attım...ama bulamadım....Kordsanın yurt dışında üretip yaptığı satış ve Türkiyeden yapılan ihraacatın toplam yurt içi satışlara oranı nedir?
45.81 maliyetle ilk alımımı yaptım.
Kötü bir başlangıç oldu. :)
kur farkı geliri nereden gelmiş acaba? Finansal gider ve gelirler böyle dengeli gelirse sonraki çeyrekler çok iyi olur. Her çeyrek 148 m vergi gider görmeyiz. Kur farkını çözemedim.
Uzun süreli inat ve uğraş sonrası şirketin kompozit iş kolu ile ilgili hazıraldığım sunuma ait fotoğrafları yüklemeyi başarabildim.
Bu sunum biraz yüzeysel olmakla birlikte genel tanıtım niteliği taşımaktadır.
https://i.hizliresim.com/42x8cx1.jpg
https://i.hizliresim.com/8rokazg.jpg
https://i.hizliresim.com/tqxpih2.jpg
https://i.hizliresim.com/2hi2hlu.jpg
Umarım bu sunum kompozit iş koluna dair aklınızdaki soru işaretlerini biraz da olsa giderebilmiştir.
Nasip olursa ilerleyen vakitlerde daha detaylı bir sunum hazırlayıp yine sizlerle paylaşmayı çok isterim.
Sayın Eneshg,
Kur farkı geliri ve buna bağlı olarak ortaya çıkan kur farkı gelir vergisi, şirketin döviz bazlı satış yapması ve içinde bulunduğumuz dönemde döviz kurlarının stabil olmaması sebebi ile ortaya çıkmaktadır.
Mesela rakamların ve tarihlerin uydurma olduğu alternatif bir gerçeklikte düşünecek olursak.
Tarih 1 Şubat, 1$ = 10₺ Şirket 100 dolar değerinde ihracat gerçekleştirdi. Günü kuru ile 1000₺ karşılığında.
Şirketin döneme ait Geçici gelir vergisi beyan tarihi 15 Mayıs tarihinde ise güncel döviz kuru 1$ = 15 ₺
Şirketin 1 şubat tarihinde yapmış olduğu ihracatın vergi beyannamesi verildiği güne ait karşılığı 1500₺ işte bu aradaki fark kur farkı geliri buna istinaden çıkan vergi ise kur farkı gelir vergisi.
[emoji106][emoji106][emoji106] tebrikler güzel olmuş.. Elinize sağlık
Kompozit sektör raporlarında cagr %20 de gördüm %3 de..
Henüz tatmin eden bir rapora denk gelmedim..
Çin ordusu dün kompozit malzemeden 20kg drone test etti uçaklarda hidrojen depolama kompozit tank tırlar öyle hidrojen depolamada kompozit şart axiom kompozit tank üretti geçen yıl mesela ama kime satıyor bilmiyorum tabi..
Otomotiv ise dev bir hikaye yakında araçlar büyük oranda carbon fiber olacak
Trb ve microtex ile oraya da girdik..
EVTOL dev hikaye carbon fiber mecburen kullanımı..
Uçaklar zaten mevzuata uymak için hafiflemek zorunda kompozit elzem..
Kompoziti kimse öngöremiyor daha.. 2023 de ciro süpriz yapacak inşallah..
Hmls polyester elyaf n6 n66 bazlı tire reinforcement zaten ana sektörümüz... O da çelik tele alternatif..
Tahtada 3 5 çakal oynasın bakalım
Bir dost
Elinize sağlık. Ben de dün itibarıyla ortak oldum Kordsa'ya. Uzun süredir takibimdeydi. Şirketin potansiyeline göre hisse çarpanlarını uygun buluyorum. Hem küçük hem de yatırım yaparak büyüme hedefleyen bir şirketin bu çarpanlarla fiyatlanması ilginç. Gerçi Kords hep ucuz fiyatlanıyor 2 senedir takip ettiğim kadarıyla. Umarım ileride güzel temettüler verir bize.
Teşekkür ederim Sayın Sertol,
Onlar oynasın dursun kendi adıma konuşmam gerekirse daha kuvvetli lot toplamama sebep oldukları için kızamıyorum.
Kords neden düşüyor acaba ? Yatırımları ve potansiyeli, artı enflasyonu düşününce bu fiyatlar çok anlamsız
Hocam ayı piyasasında dünya.
Bizde enflasyon etkisi var tabi ama bu genel olarak tüm hisse senetlerine zaten yansımadı. Sorun hisse fiyatlarından ziyade diğer ürünlerdeki astronomik fiyat artışlarında yaşanıyor bence.
Kords da bonus olarak hep düşük fiyatlanıyor zaten.
Umarım bir gün zincirlerini kırdığını görürüz.
Tüm bunların yanında sosyal medya fenoları tarafından pazarlanmamasının da bir etken olduğunu düşünüyorum ben.
Herşeyin fiyatı uçarken borsa düşmez diye düşünüyorum.
Sessizlik iyidir, iki gündür güzel.. arada uğrarım böyle ama arada her zaman degil.. 😉 ytd
Bu hafta hareket haftası artık kords için
Merhaba,
Her zamanki gibi sessiz forum :)
Daha önce CEO açıklamıştı ama son durumu teyit amaçlı olarak yatırımcı ilişkilerine "kompozit iş kolunda hedef, gelirlerin yüzde 50'sini oluşturması mıdır?" diye sordum.
Nihai hedefin toplam cironun %50’sinin kompozit segmentinden gelmesi olduğunu söylediler.
Toplam cironun yüzde 50'si kompozitten gelirse, kompozit kâr marjı daha yüksek olduğundan net kâra daha olumlu katkı yapar bence. Yani ileride net kârın yüzde 60-70'i kompozitten gelebilir diye düşünüyorum. Yanlış düşünüyor da olabilirim tabii ki:) Hayırlısı.
Sasa ve Aksa hisseleri tam gaz gidiyor, bizim ki çok nazlı. Neden acaba????