Tekrar donmemin nedeni hisse ısrarla drenc üzerinde tutunmasi sattığımın lot 20 bin ama artık 7500 le devam hisse yi cesitledirip uzun hafta sonları hep nakit te kalmak artık borsa da robot istilasi var karı görünce satmak en iyisi
Printable View
Tekrar donmemin nedeni hisse ısrarla drenc üzerinde tutunmasi sattığımın lot 20 bin ama artık 7500 le devam hisse yi cesitledirip uzun hafta sonları hep nakit te kalmak artık borsa da robot istilasi var karı görünce satmak en iyisi
Bilanço öncesi arkadaslara tire yi tavsiye ettim tIre 1.50 den aldılar bilanço kötü geldi hisse 1.37 kadar düştü dün sanki bilanço iyi gelmiş gibi tavana kadar cizdiler yani bilanço nun hiç bir önemi yok önemli olan sirket sahibi klimasan demiştim aynı fiyatlarda işlem gördüler şimdi 11 tl ismen 2 tl de işlem görüyordu şimdi 3.90 ama biz hala 4.80 zaman kaybı
Nafi birhalt yemeden hisse gitmez isterse kasada 750 milyon para olsun
Teknik olarak fiseklemesi için 5.05 bandının üzerinde hacimli tutunmalı.
O saatten sonra bu hissede güzel şeyler olur.
Onun haricinde al gülüm ver gülüm.
Ama ben tamamen Indikatorler bazında değerlendirdiğimde hissede kısa vadede olsa kalmam konusunda ısrarlıyım.
Ekim sonuna kadar toplamaya devam edeceğim.
Bu toplama esnasında yukarı sert hareketler başlarsa b planını uygularım kendi adıma.
Herkese bol kazançlar.
SM-M105G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ama Venedik Üstad ve ben biraz inadız! İlla Kutpo’dan Zengin olcaz! Nafi bir bizi bıktıramadı. Sanıyorum o bizden önce pes edecek ve yürütmek zorunda kalacak. Biz temel anlamında şirkete güveniyoruz. Ve bir gün Nafi bile gidişi durduramayacak, Çünkü Ambalaj kapatılınca firmanın brüt kar marjı patlamış durumda, ayrıca 6. Ay itibariyle alınmış sipariş avansları yaklaşık 65 Milyon civarında yani firmanın ciro sorunu yok. Yatırım teşvikler kaynaklı ciddi bir vergi indirimi var sanıyorum 2020’de indirime başlanılır. Yeni yatırımlar ile işçilik maliyetlerini de ciddi anlamda düşürüyorlar. Yatırım amaçlı gayrimenkuller kaleminde ciddi bir fon birikimi var ama özellikle belirtmiyorlar, Nafi iki dönem şirketi rahat bıraksın bu kağıt 25-30 liraya ulaşır.
Benim anlamadığım aslında bu tür bir yükseliş Nafi içinde büyük karlar yaratır ama ne diyeyim Kendisi Taşra Tüccarı ve Tahtacısı da kendini yanlış yönlendiriyor. Oysa bu şirket Bist’te YILDIZ olur ve Nafi’de Patronlukta sınıf atlayabilir.
Y.T.D Ben borsadan,teknik analizden anlamam kendimce yorumlar yapıyorum!
Kutpo teknik olarak 3 yıllık düşüş trendini kırdı. Bu doğal olarak bir çok teknikçinin dikkatini çekti. Hisse 5,1 TL’yi gördü ve geri çekildi. Aşağıdaki düşüş kanalı içine dönmeyerek teknik olarak yukarda kalmayı becerdi. Bu hissenin teknik olarak yukarı gitme yönünde istekli olduğunu gösteriyor. İşlem hacminin desteklemesi ve herhangi bir iç,dış olumsuzluk olmaması durumun da hissenin yükseleceğini bekleyebiliriz. Özellikle 5,1 TL ve üzerinde kalması durumunda yukarı yönlü hareketlerin hızlanmasıda olası. Hiç bir hisse her zaman düşmez veya yükselmez. Temeli sağlam olan hisse şayet bilançolarında da çok büyük bozulmalar da yok ise hak ettiği yere gelecektir. Kutpo gibi sığ ve patron hisselerin de bu yükseliş patron istemeden olmaz. O yüzden Nafi ağa ne derse o olur.
Bu arada doğal gaza devamlı gelen zamlar sektör için olumsuz.
Doğal gaza zam gelmeden önce hisse ucuyordu da, zamdan sonra mı bu hale gelid acaba sn. Venedik.
Gazları çıksın güralların, aylardır milletti telef ettiler resmen, onca iyi haber ve iyi bilançolara rağmen 5 liaya bile layık görmüyorlar koca kutpo hissesini.
Kendileri karun gibi zengin oldular, ama yatırmcının kuruş kazanmasına tahammülleri yok.
Üstad, Kutpo tahtasının özelliği yatırımcısını bu şekilde kahretmesi. Bilanço ile zaten patron istediği gibi oynuyor. Üstelik sığ tahta olması , malın toplu olması hissedeki tüm hareketlerin kontrol altında olmasına sebep oluyor. Sabır testi yapıyor yatırımcısına. Bir hissede bu kadar çok sabır edilir mi o ayrı mesele tabii. Fakat şu an genel borsaya baktığımız da bir kaç hisse dışında tüm hisseler değerinin çok altında. O yüzden kendimce sabır ile beklemeye devam ediyorum. Bakalım ne olacak. Dediğin gibi zam olsada olmasada bizim için değişmiyor.
Temel böyle güzel olunca hisseden kopamıyoruz ne yazıkki. Kar rakamına mı bakacağız, fk, pd/dd sine mi, sermayeyi mi, fiili dolaşımına mı, hangisine bakarsan bak bu fiyata olmamalı diyor ama sahipler böyle uygun görüyorlar, güç gürallarda şimdilik.
https://i.hizliresim.com/kM8aZJ.png
Patron gitmesini istemiyor gidecek olsaydı bilanço öncesi drenc i kırdığı gün hızlı yükselir geri gelme korkusuyla kimse hisseye girmeye cesaret edemezdi. ve hergün yükselirdi kaçan balık olurdu. bu hissenin temel teknik grafik ve bilanço ilgisi bek yok sadece gereken iyi haber dusmesi buda Nafi nin insanligina kalmış
Karton fabrikası kapanması
En eski olan porselen fabrikası kapsamlı bakım
%16 işçi sayısının dusmesi
Patronun gonderdigi haber başlıkları
Bir tek iyi haber geçen sene temettü odemesi hisse 4.45 ten 4.97 leri görmüştü iyi haber e aç bir hisse 0.10 kuruş için bukadar tepki gelmişti
2016 yılı 2. Çeyrek bilanço açıklandıktan sonra yaptığı hareket dışında o dönemden sonra gelen her bilanço açıklamasına hemen hep aşağı tepki verdi. 2019 2. Çeyrek açıklanan bilançodan sonra hisse aşağıya tepki vermeden ilerlemeye çalışıyor. 2019 3. Çeyrek bilançonun da 2. Çeyrekten daha iyi gelmesi olası. Kutpo gün gelir bir gün yıl sonu bilançosu. 50 milyon TL ve üzeri gelirse işte o zaman uçar.
Piyasadaki malın çoğunu emeklilk kanalıyla toplamışlar, kıyıda kenarda kalanları da kusturmak için minik hacimlerle ve de yerinde saydırarak alma peşinde. Kontrol kendilerinde olunca büyükler giremiyor, mal bulamıyor, küçükler zaten harap düşmüş, baba ve kız bunu başarı olarak hanelerine yazıyorlar herhalde.
Endeks yine 100 bine dayandı ama en ufak bir kıpırdama bile yok, bakalım cehenneme kadar öyle devam edecek halleri yok ya.
Akşama bu fiyatlarda kalmaya devam etsin, bir iyilik düşüneceğim gürallara, dörtte biri, dörtte ikiye çıkartayım o kıymetsiz mallarına talibim.:)
Bizim bilmediğimiz Nafi’nin bildiği bir oyunun içindeyiz. Çakallarla dans ediyoruz. Allah yardımcımız olsun. Benim malları alamadığı için o ne düşünüyor acaba😂😂😂
Tüm portföyü bu hisse olanlara Allah sabırlar versin, geçmişte biraz fazlaydı mal bende, sonra iyiki azaltmışım,
Endeksden kopmuş, temelden, teknikten kopmuş, direk güral formasyonu. 20 dk dır işlem yok.
Tabi bu hissede beklemeniz de artisi oldu normal banka alay dik şimdiye kadar 2 ve 3 tl zarar olacaktı hisse başı şimdi her ikisinden De kazançlı çıktık
Kutpo , Kutpo’luğunu yapar. Yakışanı yapıyor kan emiciler.
Bir firma düşünün kendi malının değerlenmesini istemeyen anlaşılır gibi değil.
Eleman hisseyi bu sefer temel olarak değil teknik olarak pazarlıyor. Bir çok teknik analizde hisse dikkat çekiyor. Teknik olarak 5,1 TL ve üzeri kapanışlarda hissenin uçacağı kaçacağı fişekleyeceği yazılıp duruyor. Bir algı oluşturuluyor. Hisseye 5 TL üzerinde alım potansiyel olarak oluşturuldu. Bakalım şu meşhur 5 TL üzerlerine oturduğumuz da neler göreceğiz.
Ne temel, ne de teknik, güral formasyonu.
Tahtada kademeler boşken ve geri gelirken 3 bin lot yazıyorum alışa, hemen 3 kademe yukarı zıplıyor, siliyorum oraya veriyor, bu nasıl bir paranoyak bir tahtacı anlamış değilim, hisseyi çıkartmıyorsan ver aşağı.
patron tamam dediği an hacim artar, kademeler dolar, güçlü ve sağlıklı bir yükseliş başlayabilir ancak.
Şu anda yatırımcıların sinir sistemi ile oynuyorlar. İkinci çeyrek bilançosu çoğu şirketten iyi olmasına rağmen inanılmaz baskı kuruyorlar.
Gerek genel kurulda gerekse vergi dairesi nezdinde bunların tekerlerine çomak sokma yönünde girişim yapılabilir ama bunun için zaman ve enerji lazım.
https://invst.ly/b-879
Tekniği dikkate alsaydı kırmzı yeşili kesmiş, kutpo için teknik nedir ki la.
5 üstüne atmadan biraz daha aşağı basıp son bir silkeleme yapar mı, endeks izin vermiyor.
Kutpo inletmeye devam ediyor. Şaşırdık mı? . Elbette hayır. Beklenen hareketler. Yola devam.
Üstad, nerde 90 orda 100. Bu ********lere elimdeki malı seve seve istediğim yerden vericem. Yatırımcı görsünler. Yok öyle dipten mal almak. Gücümüzün ölçüsünde beraber yürüyeceğiz ağalar ile. Gerçi bugüne kadar anlamıştır bunu😂😂😂
En eski olan porselen fabrikası 1 yıldır bakımda onu açsa haberi düşse yeterli olacak yada sermaye artırımı
Hisseye uygulanan bu stres mutlaka bir haber ile açığa çıkacak. Bundan şüphem yok.
sevgili venedik kardeşim ihracatta patlama var denilir,9 aylıkta da kar patlaması olabilir diye düşünüyorum sence yeterli olabililir mi?Sermaye artırımı 100 yıl da olabilir gibime geliyor...sevgiler YTD
Üstad, Kutpo’nun patronu bu ülkenin zengin patronları gibi Tilki biri. Elinde kullanacağı bir çok veri var. Bunu yatırımcı lehine kullanmayı tercih etmeyen bir yönetim anlayışı mevcut. Hissede iyi bir operasyon yapmayı düşündüklerinde spekülatör ile anlaşmadan bunu yapamaz. Bunu ister bilanço, ister sermaye artışı isterse daha başka olumlu bir veri ile yapma gücü her zaman var. Zamanlamayı yakalayanlar kazanır yapamayanlar seyreder.
2009 ekonomik kriz de borsa %10 düşerken Nafi bedelsiz açıkladı tabi bu düşüşlerde mali topladı anlayacağınız nasıl bir adamın hissesini almışız adam kimseye yedirmez spek i bırakın adam kardeşine bile yedirmedi
Bizim dül dül kıçını kaldırmaya çalışıyor ama patron yükü ağır koyuyor😂😂. Gün sonu kapanışı 5 TL altında yapar bu bizim dül dül.
Teknik işlememiş
[emoji1787]
Vay yavrum vay[emoji23]
GM8 go cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gören de tavan yaptı tavanı bozmuyor sanacak
Ben hareket beklediğimi ve bu hareketinde teknik ile alakalı olduğunu söyledim.
Israrla teknik işlemez dediler.
Kapak oldu.
Hepsi buSM-M105G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ne oldu teknik saat gibi işliyor. -1 çok prim yaptı. Teknikcilerden daha fazla teknik çalışmalı biz burda patron dan başka kimse tanımıyoruz
Ben sattım çıktım
Darısı inşallah sizinde başınıza.
Kutpo , özbal, tuck ile alış veriş tamam şimdilik benim için.
Hisselerde günlük, haftalık, takılın derim.
Eskiden kutpo gibi değerli şirketleri arardı yatırımcı.
Ama maalesef temel analiz tek başına bir işe yaramıyor.
Teknik mutlaka bilmek gerek.
Şirketin biri bilmem ne kadar zarar yazmış ama tavan tavan gidiyor.
Ben kısa da beklerim.
O yukarıda yazdığım 3 hissenin de takipcisiydim.
Kâr görünce veririm.
Siz neyi nasıl biliyorsanız öyle yapın.
Tekrar görüşmek dileği ile.SM-M105G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Peki siz ne kadar kazandınız?
Mesela
https://hizliresim.com/p/yukle