ülker grubunun hisseleri WC kağıdından farklı değil yazık hamallığımıza taşı taşı birde zarar et.YTD
Printable View
ülker grubunun hisseleri WC kağıdından farklı değil yazık hamallığımıza taşı taşı birde zarar et.YTD
wc kagidi daha degerli,bizimin halka arzinda bir wc kac paraydi,simdi kac para,birde bizime bak anlarsin...bunlarin yatacak yeri yok...9 yil wc kagidi biriktirseydin simdi zengindin.sirket buyuyor ama yatirimcilari hergun daha da fakirlesiyor...ne kadar boyle devam edecekler bakalim...YTD
bolinger iyice daraldı.50 ve 100 günlük ortalamalar da çok dar bir aralıkta sıralanıyor.
kısa vadede yukarı tepki verip yataydan kurtulabilir.bugün marketlerde hareket vardı,gıdalar da güçlü duruyor.
buna da uğrayabilirler.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...b6c6ba6790.png
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ae13b2604e.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://i.hizliresim.com/k7Z56l.jpg
1207 adede yükselmiş sec market sayısı.
Şok %5 oldu. Aslında üçgeni direnci de kırdık kopması lazım ama prk hevesli değil gibi. Bank of kafasını kaldırmıyor satıştan.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
1207ye cikti sec market sayisi. Son bir ayda 53 tane yeni açılmış. Benim takip ettiğim iki konudan biri sec market sayisi ve ileride yapilirsa bölümlere göre raporlamada sec marketlere yapılan satislarin favoku. Bunun dışında açıkçası bahsettiginiz varlıklar bilancoda ne şekilde gösteriliyor incelemedim. Sizin bu konuda daha ehliyetli olduğunuzu düşünüyorum
Tabloda "sec ciro" seçin yillik cirosu. 2020 ise ilk 9 aylik cirosu. "Sec ciro/m" ise market başına ceyreklik ciro
PİYASAYA BAKIŞ-HSBC, Bizim Toptan'ı takip etktiği hisseler listesinden çıkardı
* * *HSBC, kaynakların yeniden dağıtımı çerçevesinde Bizim Toptan'ı takip* ettiği hisseler listesinden çıkardı.
* * *HSBC, Bizim Toptan için son hedef fiyatını 14,00 TL ve tavsiyesini'azalt' olarak belirledi.
* * "Azalt' tavsiyesinin verilmesine neden olarak Şirket'in düşük büyüme profili ve zayıf saktışları gösterildi.
HSBC de bi cacık olmaz diye düşünüyor demek ki.. olsun biz bekliyoruz.. inşallah iyi olacak... full bizimdeyim... ve beni dökecek adam anasının karnından çıkmamıştır diye tahmin ediyorum.. ünlünün fonunun 17.1den haziranda sattığı her kim veya kimler ise o veya onlar düşünsün :)
ilginçtir ki yılbaşından bu yana 15.5 milyon lot el değiştirmiş görünüyor.. ilk önce emeklilik ve yatırım fonları dokulmuş.. haziranda emap (unlunun fonu) ve sonrasında da yabancı.. herkese hayırlı ve bol kazanç dilerim..
tabii ki yatırım tavsiyesi değildir.
senaryo var o kesin fakat ne çıkacak ortaya çok merak ediyorum.YTD
Ocak 2020den ünlünün satisi yani 15 hazirana kadar kabaca takas değişimi:
Satanlar:
Emeklilik fonlari: -3.060 milyon
Yatirim fonlari: -1.840 milyon
Seker yatirim: -600 bin
Deutsche bank: - 460 bin
Burgan -180
Bizim -140
Ata -130
Alanlar:
Is yatirim: 1.5 milyon
Citi: 800 bin
Vakif 770
Ak 500
Halk 430
Gedik 420
Garanti 250
Osmanlı 230
Yky 160
Teb 100
A1 cap 100
15 haziranda ozel emirle 17.1dan 5.616 hisse satti unlu. Yani alan Ahmet Mehmet degil. Zavallılar bugun itibariyle 10.5 milyon TL zararda. Gun sonu alan satani göremiyorum bu yüzden 15-16 arasi takasi veriyorum:
Satan unlu -5.616
Alanlar
Citi 2646
Is 543
Ziraat 420
Deutsche 380
Vakif 290
Ak 270
Garsnti 255
Halk 170
Yky 120
Osmanlı 110
Ozel emirden sonra hisse yaklaşık bir ay yatay da olsa yükselişe devam etmiş. Sizin görüşünüz gore kyye mal yedirme olduysa bu dönemde olmuş olmalı. Bakalim 17 haxiran-17 temmuz bir aylik takas:
Yabancı veya biyikli satmis.
Satanlar
Citi -2.8 milyon
Deutsche -1.5 milyon
Alanlar
Is 770
Ak 580
Ziraat 560
Vakif 400
Halk 380
Garanti 330
Osmanli 180
Oyak 170
Teb 160
Tacirler 160
Gefik 130
Yky 130
Hissenin 20lerden 13lere coktugu 17 temmuz 7 ağustos takasi. Bakalim kim basmis kim almış:
Satanlar
Citi 570
Ziraat 310
Osmanli 200 (bahsettiginiz zat bu olabilir.)
Alanlar
Is 480
Ak 110
Garanti 100
Oyak 100
Qnb fin 100
En dipten bugüne
Dokulenler
1.9 deutche
1.2 citi
Hissemizde yabancı kalmamış veya birileri bıyıkları kesmiş...
Alanlar
Garanti 620
Ak 330
Yky 290
Gefik 260
Qnb 240
Invest az 180
Philips 180
Infi 170
Seker 140
Is 115
Gelelim son 1 yillik takasa. Oldukça hareketli
Satanlar:
Unlu 5.6 ozel emirle
Deutsche 3.6
Emeklilik 3.1
Yat fonlari 1.7
Citi 700
Seker 400
Alanlar
Is 3.4
Ziraat 1.9
Ak 1.8
Garanti 1.8
Vakif 1.6
Halk 0.9
Yky 0.7
Gedik 0.5
Deniz 0.4
Teb 0.35
Info 0.35
Emeklilik ve yat fon satislarini karşılayan kurumlarla unlunun ve yabsncinin satışlarını karşılayan kurumlar ayni gibi. Ve bunlar satmamis. Yatirim tavsiyesi degildir
seç marketler Aş ilk genel kurulunu yapmış
https://i.hizliresim.com/CYil2Q.png
.... Seç market AŞ kuruldu(%90 Bizim Toptan %10 Yıldız Holding)
Merak ettiğim 2014 yılında Bizim Toptan ,Şok Marketler 'in iş ortağı olarak faliyet gösteren 196 franchise mağazasının sözleşmesini tüm hakları ile birlikte 30 milyon tl ye satın aldı (usd 2.09 tl)
Bugün Seç marketler ismini alan iş modeli 1207 mağazaya ulaşmış.
İş modeli dediğimiz bu sistem sözleşme ve haklar ile bizim toptan için bir değer oluşturmuşmudur?(Şu anki bilançoda bu değeri ölçen kalem hangisidir ve güncelmidir?)
yeni kurulan Seç Marketler A.Ş ye bu haklar devir yapılabilir aynı sermaye olarak konabilirmi ?böyle bir durumda yeniden degerleme ortaya çıkarmı? şuan lisans sözleşme ve haklar bizim toptanda ise yeni kurulan şirket bu hakları almadan faliyet gösterebilirmi vs...
emap satışının oldugu aydan bugune takas
https://i.hizliresim.com/xtQShQ.png
Nedir bu yani, dördüncü çeyrek kârı 2019 dan düsuk kaldı diyemi bu hengame.
Seç market sayısı 1207... bu ocak ayının başında güncellenen sayı.. önümüzdeki hafta kaç olacak bakalım.. seç market sayısı ve bizim toptan tarafından bunlara yapılan satışlar... benim takip ettiklerim bunlar. yoksa tahtacı 14.97 yapmış.. 13 yapmış 18 yapmış umrumda değil.. fiyat etki edemediğimiz bir sonuçtur.. yıldız holding yüzde 23ünü 145 milyon dolara arz etmiş.. şirketin değeri kabaca 630 milyon dolarmış.. sonra 2012de yüzde 16.6sını kabaca 407 milyon dolar değer üzerinden almış.. ve halka arzda 145 milyon dolar civarına sattığı hisseleri yaklaşık 70-75 milyon dolar arasında yerine koymuş.
1.737 milyon geri alınan paylar. 492 bin yıldız holdingin borsadan aldığı paylar.. 26.362 fiili dolaşımdaki paylar görünüyor.. bundan 1.737i çıkartınca 24.6 milyon kalıyor...
hesaplarda ufak tefek hatalar olabilir. ama ciddi hata yoktur.
umarım beklentim gerçekleşir. gerçekleşmezse de problem değil.. uzun vade bekleyebilirim inşallah.
yatırım tavsiyesi değildir.
Ne gudubet bir firmaymış bu arkadaş... Huylu huyundan vazgeçmiyor vesselam...
Yabancı takası en son 21.12.2020 de dibi görmüş.. Citi tarafında biraz kımıldanma var..
......Ama çok geri kaldı..
https://i.imgyukle.com/2021/02/02/HbWKxP.jpg
Bugünkü hareket bana çok tanıdık geldi. Haftalıkta yeşil kapatması olumlu. Kısa süre sonra herkesin şaşırdığı bir seviyeye gelmesi muhtemel.
YTD
Herkesin sasirdigi seviye derken mesela
güzel kağıt, alım için takipteyim !!
Sec market sayisi 1265. Son bir ayda 58 tane açılmış. Yaklasik gunde 2 tane. Bu hızda giderse yilda 700. Fena değil.
Borsanın en suskun ve en sinsi hissesi
Bir kaç o........çocuğu yüzünden sürekli sindirilip baskılanıyor fakat bu baskı da bitecektir.
Yatırım tavsiyesi değildir