%26 bedelsiz sermaye artırımı genel kurulda onaylandı.
Printable View
yüzde 26 bedelsiz sermaye arttırımı kabul edilmiş bugünkü genel kurulda.yaklaşık 9 milyonluk net karı peşinen kar olarak dagitmaktansa böyle bir yola başvurmuşlar.
hayırlısı.
Haberde yorumlanacak bir şey yok , sermaye artırımı için rutin işlemler, hissenin performansına artısı eksisi olmaz kanaatindeyim piyasanın bilmediği bir şey değil, spek bunu kullanabilir , o ayrı şey , karar vermek için bir fikrim yok hisse her halükarda kelepir uzun vadede , 3 aylık bilançoyu görmek mi gerek bilemiyorum. ucuzluk kavramı da değişkendir , bistte diğer hisseler güzel düzeltme yaparsa cazibesini yitirebilir. ytd
Abi patronlarda pozitif bir ayrışma görebiliyor musunuz acaba? Yoksa eski tas eski hamammi
Birde meshur MEC amcamiz vardi.
Sn. Kazançkapısı pasta nasıl acaba? TEB satışamı geçti naptı böyle.
Tşk.Bu düşüşte bunada şükür.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...bd38249e56.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kademeler nasıl ortaklar
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Arkadaşlar daha silverin arcelik ve vesbe nin melezi olarak görmek gerektiğini söylemiştim. Arçelik yurtiçinde hitap ederken vesbe ise genellikle yurtdışına hitap etmektedir..
Vesbe bu kötü endekse rağmen çıkış yaptı buda bilançosunu iyi olacağını düşündürüyor ki benim de beklentim buydu..arçelik ise bu gün dikkat etmedim..Ama arçelik bu gün bilançosunu yollamiş...arçelik ve vesbe silver için öncülük gostergelerdir. ..o yüzden de arçelik bilançosunu iyi incelemek gerekiyor...çünkü silverin cirosunun yüzde 60 ı yurtiçi satışlardan geliyor...
Sn.keko yorumlarınızı bekliyoruz her zaman.
https://i.hizliresim.com/Lbrl9b.png
İş yatırım arçelik için al tavsiyesi veriyor...ihracat rakamları çok iyi gelmiş iç pazarda çok az düşüş var ancak arçeliğin finansal borcu çok karı törpülemiş...
Gelelim bizim silverımıza iç ve dış pazar satışlar yarı yarıya gibi ancak ihracat artışıyla ciro iç pazardan daha yüksek gelebilir,finansal borcumuz yok gibi bu da arçelikten pozitif ayrışma...
Bilanço güzel gelecek gibi 3,5-4,5 milyon arası mümkündür...y.t.d
Inşallah istikrarlı büyümeye devam ederiz.
aklın yolu birdir hemen hemen benzer düşünüyoruz...sanki düşüncelerimi okuyup da yazmışsın...:) silver satışlar yönünden hem vesbe hemde arçelik ile benzerlik taşıyor...yanlız bu şirketlerin finansal borçları çok olduğu için karları önemli ölçüde törpüleniyor...genelde iş yatırımın sayfasından bilançoları inceliyordum ama henüz o sayfaya bilançolar düşmemiş...kaptaki açıklamalardan bakmak lazım bu biraz zaman alan bir şey...salı ve cuma günleri genelikle yoğunum o yüzden de benim çok da derinlemesine inceleme imkanım yok...
ama imkanı olanlar iyi bir inceleme yapmalarında fayda var...arçeliğin 2017 son çeyreğinde 90 milyon kar açıklamışken 2018 ilk çeyrekte ise 177,5 milyon açıklamış...demek ki satışlar ve karlar 2017 nin son çeyreğinden daha iyi olmuş...vesbe ise 2017 yılının son çeyreği ile neredeyse aynısı bir kar açıklamış...
bu öncü verilere yüzeysel baktığımızda silverin de ihracatının 2017 yılı son çeyreği ile paralel olacağını ,yurtiçi satışlarının ise 2017 son çeyreğinden iyi olacağını düşünebiliriz...o taktirde 2017 yılında 3,300 milyon kar açıklayan silverin karının 3,5-4,5 milyon tl aralığında olması gerektiğini mantığımız söylüyor..
bu konuda sayın kazançkapısı ile hem fikirim...ama bu düşüncem ilk etapta ve yüzeysel olarak vesbe ve arçeliğe baktığımda oluştuğunu söylemek istiyorum...daha kesin ve doğru tahminler yapabilmek için daha derinlemesine inceleme yapmak gerekiyor...silverin en güzel yanlarından birisi de borcunun çok az olmasıdır...
silver için önemli olan cirosunu artırıyor olabilmesidir....
son zamanlarda endeks 120 binlerden ta 106 binlere kadar ve tam %14 lük bir düşüş yaptı...silvere baktığımızda endeksin en sert düştüğü günde dahi ya çok dik durdu yada az da olsa çıkış yaptı...silver kendi dinamiklerine göre hareket ederek endeksten pozitif ayrıştı...eğer birileri bilançoları bizden önce biliyorsa? ve hissede buna göre hareket ediyorsa ? silverin son hareketleri ve duruşu silverin iyi bir bilanço getireceğini işaret ediyor...
silveri da sürekli takip ediyorum..son günlerde düşmemesini hep taktir ettim...umarım bu hisseyi alanlar ve ayakta tutanların bir bildiği vardır diyeyim....umuyorum ki benim elimde olmazsa da elinde bulunduran eski değerli dostlarım kazanırlar...bu hisse ile gönül bağımız var...sonuçta geçmişte hem ekmeğini yedik hem de topiğinde emek verdik...kimse emek verdiği bir yerin harap olmasını istemez...bizim bir çeşit yuvamız gibidir..
ben hepimize başarılar diliyorum....
bir kaç ay önce silver ,blcyt ve arsanın fiyatlarının neredeyse aynı olduğunu hatırlıyorum...şu anda ise sert endeks düşüşü yüzünden diğer iki hisse bayağı aşağılara savrulmuş iken silverin 2,38-44 civarlarında olması sevindirici...umarım bu dik duruşunu bir de güzel bilanço ile süsler...
Sn.Keko bir an olsun eski günleri anımsattığınız için çok teşekkür ederim.Bu tip yorum ve analizlere cidden ihtiyacımız var.Şunun şurası zaten bir elin parmak sayısı kadar ortak kaldık burada.
Son gün keyifsiz ve cansızdı.Soluklaniyormu ne yapıyor bizimkisi.
https://i.hizliresim.com/jykP2G.png
Seçim öncesi ötv indirimi gündemde..
Bol Şanslar.......:kalp:.......iyi hafta sonları olsun.:cck:.....:wave:
şu yazıların üzerine tıklayın linkler var :
buradan formu doldurun :
YARIŞMA >>> KATILIM LİNKi
buradan da doldurulan form sonucu liste var hem sizin hem de rakiplerinizin.
İZLEME >>> TAKİP LİNKi
Ötv indirimi gelirse satışlarımızda olumlu yansıması olur inşallah.Bu haftanin bereketli ve kazancli olması dileğiyle.
Sayas Silvr tamamen çıkılmıştır .kalanlara bol şanslar .bol kazanclar
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilanço bu hafta güzel bir rakamla gelsede hareketlensek artık yata yata bir hoş olduk.
Sn.mastori üstad bilanço açıklanma tarihi tahmininiz nedir acaba? Birde beklentiniz ne düzeyde acaba?
Arkadaşlar bilanço bugün açıklanacak. Hissede bunun baskısıda var işlem hacmi çok düşük hakkımızda hayırlısı olur umarım
“”Fikirlerim beni bağlar alacağınız hisseyi okuyup, araştırıp alın. Ben asla alın veya satın demiyorum.””
Yarın resmi tatil bist bizim bilançoyu çarşamba günümü değerliyecek yani?
Üstteki yorumumdan kısa bir süre sonra masallah bist resmen göçtü.Bilanco iyi gelsede bu piyasa bunu fiyatlar mi?