https://i.hizliresim.com/QpsXLs.pnghttps://i.hizliresim.com/uFmtoU.png
Printable View
KAP: TCELL [ ] TURKCELL İLETİŞİM HİZMETLERİ A.Ş. Faaliyet Raporu
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/916667
Dosyalar:
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...7817a4b83e32e6
KAP: TCELL [ ] TURKCELL İLETİŞİM HİZMETLERİ A.Ş. Şirket Genel Bilgi Formu
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/916671 Şirket Genel Bilgi Formu
https://i.hizliresim.com/FT1v1r.png
Önem arz eden bişi varmı acaba
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tweetter da tt olmuş tcell an itibâriyle. Mevzu kazık faturalar....
İşte bu Yüzden Tcell hissedarı oldum.
Baktım bol bol kazık yiyorum hiç değilse arkadan toplayayım diye başladım Tcell almaya.:)
Hani fena da olmadı, artık faturalardaki kazıklara hiç bakmıyorum . Nasıl olsa kazığı atan benim diye mutlu oluyorum...:):):)
45 milyon türkcell abonesi biner Lot hisse alsa hem fatura kazıkları hem hisse tahta kazıkları kendiliğinden çözülür gâvurlar da avuçlarını yalar.
https://www.finansgundem.com/haber/t...usecek/1554906
"Temyiz Mahkemesi Halkbank'ın talebini nisanda görüşecek"
Bu konu, öncelikle Halkbank hissesi ve yatırımcıları daha sonra da BİST'in üzerinde bir süre daha adeta "Demoklesin Kılıcı" gibi sallanmaya devam edecek gibi durmaktadır.
Umarım dava Halkbank lehine sonuçlanır nitekim eğer, bu dava Halkbank'ın lehine ya da düşük seviyede zararına neden olacak şekilde sonuçlanırsa öncelikle Halkbank Yatırımcısını ihya edecek fakat eğer aksi olursa da zaten oldukça mağdur olmuş olan bu yatırımcıların daha da fazla üzülmelerine neden olacaktır. İlaveten bu davanın sonuçları ; Türkiye - ABD ilişkilerinin gideceği yön hakkında ciddi bir gösterge olacağı için tüm BİST'i ayrıca etkileme kapasitesi vardır diye düşünmekteyim.
Bu nedenle, yatırım yapılan hisseden bağımsız olarak bu konunun izlenmesinde fayda olduğunu düşünüyorum.
Uyarı Notu : Bu bir yatırım tavsiyesi olmayıp, sadece makul ekonomik ve finansal gerekçelere dayalı olarak yapılmış bir kişisel kanaat, tahmin ve daha çok bir temenni açıklamasından ibarettir. Bu tip tahmin, yorum ya da öngörülerde yanılmanın adeta esas, isabet ettirmenin ise neredeyse istisnai bir durum olduğu ve manipülasyonun bin bir türlüsünün fasılasız bir şekilde her gün sahneye konulduğu borsada, daima bir ters köşeye yatma ihtimalinin bulunduğu unutulmamalı ve herkes yatırım kararını; sadece kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.
Turkcell, çalışanları ile birlikte oluşturduğu lokasyondan bağımsız 'Esnek Çalışma Modeli'ni duyurdu- Basın Açıklaması
Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Dünyanın ilk dijital operatörü Turkcell, çalışanları ile birlikte oluşturduğu lokasyondan bağımsız 'Esnek Çalışma Modeli'ni duyurdu. Sınırları ortadan kaldıran 'Esnek Çalışma Modeli'nde tüm çalışanlar yurt içi veya yurt dışından, evden veya ofisten çalışabiliyorlar.
Türkiye'de mobil çalışmanın öncüsü Turkcell'in çalışanları ile birlikte geliştirdiği 'Esnek Çalışma Modeli'nde çalışanlar istedikleri kadar uzaktan, istedikleri kadar da ofisten çalışabiliyorlar. İşinin gereklilikleri lokasyon bağımsız üretmeye uygun olan Turkcell çalışanları, ister uzaktan çalışıyor, isterlerse Turkcell ofislerini tercih edebiliyor. Sınırları kaldıran 'Esnek Çalışma Modeli'nde çalışanlar istedikleri zaman yurt içinden veya yurt dışından da çalışma hayatlarına devam edebiliyor. Turkcell, 'Esnek Çalışma Modeli'nde ofislerini her zaman açık tutarak tüm hizmetlerini kesintisiz olarak sunuyor.
Turkcell Hukuk ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serhat Demir, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "2016 yılında çalışanlarımıza hem 'mobil çalışma' hem de 'ofistasyon', yani Turkcell'in farklı lokasyonlarındaki ofislerinde çalışma imkânı sunmaya başlamıştık. Yaklaşık 5 yıldır haftada 1 gün uzaktan çalışıyoruz. Pandemi sonrası oluşan yeni dönemde yaptığımız anketler ve birebir görüşmelerle çalışanlarımızın fikrini alarak bu modeldeki tüm sınırları ortadan kaldırmaya karar verdik. Çalışanlarımız artık istedikleri yerden istedikleri kadar çalışabilecekler. Bu esnek modele uygun olarak uzaktan çalışma ihtiyaçlarına çözüm sunan Turkcell Life uygulamamız sayesinde ofis hayatını çalışanlarımızın cebine taşımış olduk. 'Esnek Çalışma Modeli'mizle çalışanlarımızın konforunu ve verimliliğini artırmayı, aynı zamanda en iyi çalışma deneyimini sunmayı amaçlıyoruz" dedi.
'Esnek Çalışma Modeli'ne uygun olarak çalışanların ihtiyaçlarını hızlı ve kolay bir şekilde karşılamalarını sağlayan Turkcell Life uygulamasına eklenen yeni 'Dijital Ofis' modulü ile tüm esnek çalışma çözümleri bir arada sunuluyor. Turkcell çalışanları ofislerindeki istedikleri masa veya toplantı odasını ya da kendi araçları ile geldiklerinde otopark için rezervasyonlarını uygulamayla gerçekleştirebiliyorlar. Turkcell Life-Dijital Ofis'i sadece ofis ihtiyaçları için değil; isterlerse kuaför, spor salonu, doktor, pedagog, diyetisyen, psikolog randevusu almak için de kullanabiliyorlar.
Turkcell, esnek çalışma ortamını iyileştirmek amacıyla tüm çalışanlarına her sene yenilenen "Esnek Çalışma Desteği" de sunuyor. Bu destek ile çalışma ortamı gereksinimlerinin karşılanmasına destek olunuyor. Ayrıca çalışanların ev internet ihtiyaçları karşılanıyor ve ilave çalışan kampanyaları ile ek imkanlar sunuluyor.
bir haber gönder bombala....
ytd.
Saygılar....
Dünya zarar ile (yaklaşık 300 bin tl) sattım. İlk defa şu sabah akşam konuşulan robot 30 krsluk hareketini yapmamış o. Çocukları. Benim satmamı beklemişler. Şimdi sişedeyim. Orası durdu. Çakıldı. Şaka mı bu.
TECNO KC3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hissemiz 1.109.655 alış kademesinde kalan lot ve gördüğü en yüksek fiyat olan 16.70 TL ile günü kapattı.
Birilerinin kulağına fena halde kar suyu kaçmış olmalı. :)
Yarına ümitvar olmak için yeteri kadar sebebimiz var gibi görünüyor. Yalnız, neden kimseden pek ses çıkmıyor onu anlayamadım.
Umarım bazı arkadaşlar bir sat - al operasyonu yapalım derken ellerindeki malları kaptırmamışlardır. Çünkü bu dediğim az daha benim başıma geliyordu doğrusu.
Yatırım tavsiyesi değil kişisel kanaat, tahmin ve daha çok temenni açıklamasıdır.
Keyif cayi icmek ile mesgul sanirim herkes abi...
Bugun ki yukseliste etkisi oldugunu dusundugum isimlerden biri gedik degisken portfoy yoneticisi eral karayazici...kendisi cok buyuk hayranlikla takip ettigim isimlerden biri...bugun iletisim sektorunun gorece iskontosundan bahsettigi bir tweet le hisse yukselmeye basladi...
Ayrica son bir haftadir vadeli tarafta long pozisyon alirken spotta da 3 gunde yaklasik 5 milyon lotu gedigin toplamasi beni bu sekilde dusunmeye itiyor...
Oyle ki endeksteki uzun pozisyonlarini olasi dususte tcell en onden duser yaklasimiyla hedge etmek icin mart vadenin en buyuk short pozisyonunu alan teb bile sikisip mal toplamaya basladi...
Gun icerisinde dikkatimi ceken seylerden biri de seasn sonuna dogru ak yatirim 2.8 milyon satici gedik 3 milyondan fazla alici iken sanirim bir virman olayi gerceklesti ve ak yatirim akd den kayboldu...
Eskiden beri kullandigimiz bir tabir vardir...bu hareketlerin arkasi haber diye...umarim oyle olur...
O kedi buraya gelecek:)
Saglicakla kal abi...
Ben 17 li rakamlardan aldım. 200 bin lot civarında. 14 lü rakamları bile gördüm. Sabırla bekledim. Ama 16 mı rakamların başında pes ettim.Tarihi zirve nasıl 16.70 olur. Yanlış kagidami yazıyorum. TECNO KC3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
son 30 dakika işlemleri
https://i.hizliresim.com/UQvQAV.png
Son derece dikkatli bir yatırımcısın, bizim takip etmediğimiz bir sürü faktörü / olayı / kişiyi / gelişmeyi / parametreyi takip edip bunlarla hissenin fiyat hareketleri arasında mantıklı sebep sonuç ilişkileri kurmaya çalışıyorsun. Daha da ötesi, yaptığın tespit ve tahminleri kendine saklamak yerine gelip burada bizlerle paylaşıyorsun, kanaatim o ki sen hakiki bir teşekkürü hak ediyorsun, ne diyeyim; ömrün sağlıklı ve uzun, kazancın bol olsun.
Sen de sağlıcakla kal sevgili arkadaşım.
Son saate kadar ümitlerimi kırdı canımı sıktı ama yine de sarkuysan sattım bu o. Çocuklarına malımı kaptırmadım.
Yeter artık.
Kedi mi gelir pisik mi gelir bilmem, ama ne gelecekse gelir bu hikaye yeniden başlar....:)
Çaylar demli olsun.
Uzun süredir al sat yapmadan bekliyorum.
Çünkü tren kaçmaya çok müsait. Arkasından mendil sallatabilir :)
Boru değil 20 yıllık patlamayı bekliyoruz :)
Bende çok bekledim bu uyuz eşşeğin yolunu. Bugün 16.59 dan yüklü giriş yaptım vioptan abd verisinden sonra. 20 yıllık patlamamı yapıyor fışkırtmamı yapıyor ne yaparsa yapsın artık her seferinde ütülmekten bıktık bu koca eşşekte. :)
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ekonomiye ilişkin torba yasa bu gece TBMM’den geçmiş.
Mobil telefon ve internet altyapıları için teşvik var.
Normal şartlar altında Turkcell ve Telekom’un bunu fiyatlaması gerekiyor. Ama söz konusu Turkcell olunca insan bi şüpheye düşüyor :)
TORBA YASADAKİ DETAY:
Mobil telefon kapsama alanının ve internet hizmeti altyapılarının yaygınlaştırılmasını teşvik edecek düzenlemeler yapılacak.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bütçesinde yer alan ilgili ödeneklerin, evrensel hizmet ödemelerinin yapılabilmesini teminen yıl içinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bütçesine aktarılabilmesine imkan sağlanacak.
Bu kapsamda, uluslararası örneklere uygun şekilde, evrensel hizmet yükümlüsünün belirlenmesine yönelik yöntemlerin çeşitlendirilmesi, evrensel hizmet yükümlüsünün birden fazla işletmeci arasından belirlendiği hallerde net maliyet hesabına esas teşkil edecek yöntemin tanımlanması, evrensel hizmet yükümlülerine evrensel hizmet işine ilişkin bedelin yüzde 30'una kadar avans ödenebilmesi ve ortalama 18 ayı bulan ödeme periyotlarının kısaltabilmesine imkan tanınması amaçlanıyor.
Ayrıca evrensel hizmet kapsamında yürütülecek projelerde, zorunlu hallerde altyapı kurulumu gerektiren işlerde evrensel hizmet yükümlüsü olma şartı aranmayabilecek.
MBu Tür haberler birçok hisseyi uçurur.
Nitekim geçen gün TOGG bağaj kapağının bilmem nesini yapacağını açıklayan Karel uçtu.
bukadar hassas borsamızda her hisseyi uçururacak bu haber , türkcel de robot çalıştırmaya vesile oluyor.
. Bir yerden haber pompala Dalış yapan küçük Balıkları AĞA Doldur kafasını kopar. Taktik bu.
Endeksi en çok etkileyen bir kağıt üzerinde böyle bir oyuna izin vermek normal mi?
20/25 milyar Dolarları Görmüş bir şirketi gâvura 5 milyar dolara peşkeş çekmek normal mi?
Sorsan burası borsa fiyatı piyasa belirler der işin içinden çıkar. Biz de salağız yuttuk.
Sahipli kağıtlarda yapabiliyorlar mı böyle oyunları?
ya hiçbirşeyden anlamayan oyuncak olmuş gafil duyarsız yetkililer, ya da çete halinde ciddi nitelikli dolandırıcılık işlemi bunlar....
Teknoloji sektöründe entegre raporu yayımlayan Türkiye'nin ilk şirketi Turkcell oldu - Basın Açıklaması
Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Turkcell, başarılı faaliyetlerini ve güçlü performansını sürdürülebilirlik anlayışıyla tek çatı altında toplayıp, paydaşlarına değer yaratma modelini anlattığı 2020 Entegre Faaliyet Raporu'nu yayımladı. Böylece teknoloji sektöründe entegre raporu yayımlayan Türkiye'nin ilk şirketi Turkcell oldu.
Turkcell, uzun vadeli değer yaratma stratejisini ve özgün iş modeli kapsamında yürüttüğü başarılı faaliyetlerini sürdürülebilirlik bakış açısıyla paydaşlarına aktardığı, Türkiye'de teknoloji sektörünün ilk Entegre Faaliyet Raporu'nu yayımladı. Uluslararası Entegre Raporlama Konseyi'nin belirlediği çerçeveye uygun olarak hazırlanan Turkcell 2020 Entegre Faaliyet Raporu'nda tüm paydaşlara Turkcell'in uzmanlık ve yönetim becerisi ışığında entegre ve sürdürülebilir değer yaratma faaliyetlerine ilişkin bir değerlendirme sunuldu.
Turkcell Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Osman Yılmaz, Entegre Faaliyet Raporu hazırlamanın sadece Faaliyet ve Sürdürülebilirlik raporlarının bir arada sunulmasının ötesinde bir bakış açısı değişikliğinin de göstergesi olduğunu söyledi. Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "2020 yılı faaliyet döneminde dijital odaklı öngörülü stratejimiz ve çeşitlendirilmiş iş modelimiz ile başarılı operasyonlarımızı sürdürdük, güçlü finansal ve operasyonel sonuçlara imza attık. Teknoloji ve iletişimin gücünü topluma fayda yaratabilecek bir kaldıraç minvalinde kullanan bir şirket olarak sürdürülebilir bir gelecek yaratmak gayesi ile bu alanda da çalışmalarımıza devam ettik. İnsan Hakları ve Çevre Politikalarımızı yayımlayarak bu konudaki kararlılığımızı ortaya koyduk. Birleşmiş Milletler CFO Görev Gücü'nde yer alarak 75. BM Genel Kurul toplantısında açıklanan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Finans ve Yatırım Prensipleri'nin oluşturulmasına katkı sunduk. 5 yıl vadeli 50 milyon Avro tutarında yeşil kredi finansman anlaşmasıyla Türkiye'de bugüne kadar yapılan en uzun vadeli kurumsal yeşil kredi anlaşmasına imza attık. Entegre Değer Yaratma ve Sürdürülebilirlik Komiteleri'nin kurulması ile sürdürülebilirlik yaklaşımımızı üst yönetim seviyesinde sahiplendik. Yatırımcı ve paydaşlarımızı daha bütüncül bir perspektif ile bilgilendirdiğimiz Entegre Faaliyet Raporumuz ile Turkcell'in öncü kimliğini bu alanda da sürdürerek sektörümüzde bir ilke imza attık. Entegre Raporlamayı kurumsal raporlama aracımız olarak gelecek yıllarda da kullanmayı sürdüreceğiz."
Borsadaki her işleme şüphe ile bakan yatırımcılar, dün tam da kapanışa yakın bir zaman diliminde sahneye konulan bu yükseliş hareketine de şüpheli bakıyor ve bu hareketin ertesi sabah hisseye balıklama atlayanlara mal servis etmek kurgulanmış bir mizansen olup olmadığını anlamaya çalışıyorlardır. Bu şüpheci arkadaşlar, şimdilik pek topa girmiyor ve durumu gözlüyor olsalar gerek.
Nitekim dünkü son dakika hareketinin mimarı Gedik Menkul Değerler dahi bu gün alıcı tarafta olması gerekirken satıcı tarafta duruyor.(406.349 lot net satış) Adama sormazlar mı madem ertesi sabah satacaktın dün akşam neden 1 milyon lot alım talebi ile görkemli bir kapanış yaptın, öyle mi? Tabii bu pozisyon yatırımcıları satışa sevk etmek için yapılmış bir yanıltmacanın parçası olabileceği gibi aynen öyle düşünüp öyle yapıyor da olabilir. Yani bu kurum aniden taraf değiştirebilir.
Potansiyel alıcıların bu hisseye dalmaları için, trenin ağır ağır hareketlenmesi ve hedef istasyona doğru gitme kararlılığında olduğunu göstermesi lazım. Nitekim eğer bir cengaver treni hareketlendirip 16.90 TL no.lu makasa doğru götürmeye başlarsa, istasyonda bekleşen ve acep bu trene binsem mi binmesem mi diye tereddüt edenlerin bir kısmı koşa koşa trene binecektir diye düşünmekteyim.
Du bakali n'olcek ve bu tiyatro nasıl devam edecek?
Not : ben bu yazıyı kaleme alırken 400.000 Lot üzeri satış yapan Gedik yazıyı yolladığım anda 40.385 Lot net satış rakamına düşmüş yani sattıklarının önemli bir kısmını geri almıştı bile ama yine aynı miktar satışa döndü. Yine de hissenin bu fiyatlarda tutunuyor olması iyi. Ayrıca, bu gün için iyi bir indikatör gibi görünen Gedik Menkul Değerlerin hareketlerini takip etmekte fayda var gibi görünüyor.
Uyarı Notu : Bu bir yatırım tavsiyesi değil, makul ekonomik ve finansal gerekçelere dayalı olarak yapılmış bir kişisel kanaat, tahmin ve daha çok bir temenni açıklamadır. Bu tip tahmin, yorum ya da öngörülerde yanılmanın adeta esas, isabet ettirmenin ise neredeyse istisnai bir durum olduğu ve manipülasyonun bin bir türlüsünün fasılasız bir şekilde her gün sahneye konulduğu borsada, daima bir ters köşeye yatma ihtimalinin bulunduğu unutulmamalı ve herkes yatırım kararını; sadece kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.
Gedik Menkul Değerlerin net satış rakamı 1.111.242 Lot oldu. Yanıltmaca mı gerçek mi , bir cepten diğer cebe mi? Gel de işin doğrusunu anla!!!
Yatırım tavsiyesi değil şaşkınlık ifadesidir.
Bir diger husus takas tarafinda bir bozulma yok...deutche takasi kasimdan sonraki en yuksek rakama ulasti 770 milyon lot oldu...citi hir ara 474 milyon lota dusmustu simdi 488 milyon lot...
Sanirim babalar cep to cep takiliyorlar...
Parca parca yazip mesaj kirliligi yarattigim icin ozur dilerim...
Abd vadeliler 1.47 seviyesine kadar geriledi...dolarin 7.40 altina gelmesi durumunda bankalar onculugunde endekste guzel bir hareket olabilir...
Senin bahsettiğin şu fon yöneticisi var ya aslında son derece zeki ve akıllı bir arkadaş. Geçmişte CNBC-E daha sonra da Bloomberg-HT'de defalarca dinlemiştim. Zehir gibi bir adam. Gözleri adeta velfecri okuyor:) ve son derece sağlam öngörüleri var. Zaten bu tip konumlara bir insan ancak bileğinin hakkıyla gelebilir. Yani hak etmeyen hiç kimseye yüz milyonlarca hatta milyarlarca TL tutarındaki fonların yönetimi emanet edilmez.
Ancak söz konusu arkadaşın twitindeki "BIST İletişim sektörünün gerek alternatiflerine kıyasla, gerekse temel değerlemeler itibarı ile ilgi çekici bir iskonto kazandığını düşünüyorum" ifadesi biraz sorunlu.
Bu arkadaş sanki bu duruma şimdi hatta dün ayılmış ve o yüzden bir aksiyon alacakmış gibi bir twit atmış. İyi de, Turkcell'in de içinde bulunduğu iletişim sektörü, bu gün aniden iskonto kazanmadı ki , yani yıllardır hep öyleydi. Dolayısıyla bu arkadaşın ani iletişim sektörü aşkı ve eğer yönettiği fon adına yapıyorsa TCELL alımlarının arkasında bir başka somut neden olabilir.
Hasılı kelam ben bu ani ilgiyi halen ; kulağa kaçan kar suyu teorisi ile açıklamak eğilimindeyim. Malum bu tip arkadaşların kulaklarının fena halde delik olması şart :)
Yatırım tavsiyesi değildir. Güzel güzel beyin fırtınası yapıyoruz işte.
bu kadar zeki olmaya gerek yok abi. zekilik bi durumda yok. varlık fonu malı kaçtan aldığı belli. en az 1.6 milyar dolar. ki faiz hariç. çukurovanın borcu kaç yıl geçmiş bu faizide ekle.. diğer payıda ekle.. 2 milyar dolardan aşşa değildir %26 pay.. bunu nasıl finanse ediyor her ay faizi ekle.. mal ucuz. her varlık fonu kağıdı aynı durumda.. malın maliyeti bu şekilde.. yönetim kontrolü için fazladan değer koyulsa bile malın her ay maliyeti var. birşekilde. temettü verse 4 de 1 i düşüyor ki faize ancak yeter.. açıkcası müdür değişmişken varlık fonunda yeni açıklamaları bekliyoruz.. eski müdür borçla aldıkları malla varlık diyordu.. oysaki borç komple.. bekliyoruz..
Şirketimizce, Superonline İletişim Hizmetleri A.Ş.'nin kaynak kuruluş/fon kullanıcısı olarak yer alacağı,yurt içinde halka arz edilmeksizin, tahsisli olarak ve/veya nitelikli yatırımcılara satılmak suretiyle ilgili mevzuat kapsamında 600.000.000-TL(AltıYüzMilyonTürkLirası) ihraç tavanı kapsamındaki kira sertifikaları ihracına ilişkin Kurulca onaylanmış 3. tertip İhraç Belgesi ekte sunulmuştur.
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...7821ce93a01f30