Negatif faizli tahvil döneminde bizim eurobondlarýn getirisi gayet makul. Biraz engebeden düz yola çýksak para akacak buraya
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Printable View
Deutsche Bank'ýn üçüncü çeyrek zararý, yeniden yapýlanma ve bazý birimlerde gelirlerin düþmesinin etkisiyle 832 milyon euro olarak gerçekleþti.
Odeabank degisik bir banka. Ben yurtdisindan transferwise araciligi ile turkiyeye para gonderirken para odeabank uzerinden hesabima geciyordu.
SM-C5010 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn rxpu,
7186 sayýlý kanun kapsamýnda yurt dýþýnda bulunan para, altýn, döviz gibi varlýklarýn Türkiye’ye getirilmesi durumunda Bankalara yatýrýrken beyan edilmesi ve % 1 oranýnda verginin Banka tarafýndan ilgilisinden tahsil edilmesi gerekmektedir.
(19.07.2019 tarih, 7186 sayýlý Resmî Gazete Gelir Vergisi Kanunu ile bazý Kanunlarda deðiþiklik yapýlmasý hakkýnda kanun ve 02.08.2019 tarihli Resmî Gazetede yayýmlanan Bazý Varlýklarýn Ekonomiye kazandýrýlmasý Hakkýndaki 1 seri nolu tebliði inceleyebilirsiniz.)
Ancak sizin bahsettiðiniz paralar yurt dýþýnda deðil yurt içinde olduðu için bu kanun kapsamýnda olmadýðýný, Yurtiçinde bulunan varlýklar için bu kanun kapsamýnda Bankalarca yapýlacak bir iþlem bulunmadýðýný düþünüyorum.
Yastýk altýnda bulunan bir paranýzý Bankaya yatýrarak ekonomiye kazandýrýyorsunuz. Bunun sorgulanacaðýný düþünmüyorum.
Bir de kafama þu detay takýldý.Genel olarak bilgi için soruyorum. Ben bu paranýn vergisini (ücretlilerden kesilen gelir vergisi v.b) yurt dýþýnda zaten son kuruþuna kadar ödedim. Yani bu vergilendirilmiþ kazancým.
Böyle bir kazancý Türkiye'ye getirirken de mi %1 vergi ödemek gerekiyor? (Not: Türk vatandaþlýðýna sahip deðilim)
Benim bugüne kadar bildiðim daha doðrusu tahmin ettiðim yurt dýþýnda kazanýlan ama Türkiye'ye beyan zorunluluðu olmasýna raðmen beyan edilmeyen gelirler için (yurt dýþý veya off-shore satýn alýnan eurobond, tahvil v.b. gelirleri, yurt dýþý kira gelirleri, yurt dýþý temettü gelirleri v.b) böyle bir uygulama yapýldýðý.
5.7099 vurdu çekti.
Normalde yurtdisindan getirilen paradan yuzde 1 ya da 1.5 gibi vergi aliniyordu ama uzun yillardir varlik barisi oldugu icin bu vergi alinmiyor (kalkip kalkmadigini bilmiyorum)
Senin durumunda sikintili olacak bir sey yok. Cunku sen sirket sahibi ve para kazanan bir kisisin ve pekala dolari kasanda saklayabilirsin. Kimse bunu sorgulamaz.
Ha issiz gucsuz olursun ama koyarsin bankacinin onune 50 bin dolar bu para ne diye sorar.
sabahtan beri bu para mevzusu ama kritik bilgi yeni geliyor :)
vatandaþ deðilmiþsiniz..kanuni olarak vergi durumunuz ne mesela ? dar mükellef ?
vatandaþ olmadýðýnýza göre nasýl bir sýkýntý olabilir ki? o zaman bu kadar kasmanýn anlamý var mý? ..TR de yetkililer baþka bir ülkenin vatandaþýna "bu dolarlarý nerden buldun mu" diyecek.. bunu sorsalar bile ne kadar kasarlar?.. aksine TR deki bir bankaya dolar geliyor diye sevinirler..
Çok þükür bugünde para kaybettik
Vatandaþý olduðum ülkede ikamet etmediðim için ve yýlda 186 günden daha fazla Türkiye'de ikamet ettiðim için dar mükellefiyet mümkün deðil diye biliyorum.
Ayrýca dar mükellefiyet mümkün olsaydý da çok uygun bir seçenek olmazdý zira Avusturya'da vergi oranlarý Türkiye'den daha yüksek. Tek avantaj 12.000 Euro yýllýk gelire kadar gelir vergisi %0. Ama o da tabii 1 yýl içinde 186 gün ve daha fazla gün sayýsýnda orada yaþayanlar için.
Bir de kritik konu Türkiye'de mavi karta sahibim. (Amerika'daki yeþil kart gibi).
Paranýn kaynaðý ne derlerse ben Türk deðilim, üstelik suriyeli arabým dersen, kahve bile söylerler.
Sýkýntý yapmana gerek yoktur:kahkah:
Yabancidan yabanciya arac alabilirsin [emoji3]
https://www.finans365.com/kim-bu-31-ciler/14459/
31.leri araþtýrmýþlar sirada 69. lar var
Hocam almaniz lazim ya
http://www.berkay.com.tr/yazdir?D2F3...D76C002C46CD10
Alabilir, elektronikcilerin pek araþtýrma alýþkanlýðý yoktur da.:he:
Trump bu seferde dolarý düþürerek ekonomimizi mahvetmeye çalýþýyo sanýrým :)
Türkiye'de vergi mükellefi oldugunuz icin baska ülke vatandasi olmaniz bir sey ifade etmiyor vergi konusunda.
Türkiye'de yasayan ne durumda ise, ayni sekilde sizin icinde gecerli. Bence Sayin EGEDUK'un dedigi gibi olur.
Türkiye'de nereden buldun sorusu olmadigi icin sorun olmamasi lazim (lazimda maliye baska dünya oldugu icin her sey mümkün).
Mavi kart vergi mükellefligi konusunda ABD'deki yesil kart gibi degil Benimde mavi kartim var, ama Türkiye'de vergi mükellefi degilim. Avusturya'yi bilmiyorum, ama Almanya Türkiye gibi ikincil ikamet olayini tanimiyor mesela. Türkiye'de adesinizi ikincil ikamet olarak tanimladiginizda direk dar mükellef oluyorsunuz.
Sizin aslinda en büyük sorununuz bir isyeri sahibi olmaniz. Bu durumda gercekten nereden buldun diye soru cikabilir, sizin vergi kacirdiginiz (faturasiz kazanc saglamistir gibi) kuskusu olusabilir maliye acisindan.
Esed rejiminin Savunma Bakanlýðý, terör örgütü YPG'nin ana gövdesini oluþturduðu Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) Suriye ordusuna katýlma çaðrýsý yaptý.
ABD Hazine Bakaný Steve Mnuchin, Trump yönetiminin Türkiye'ye yönelik bir dizi yaptýrým önlemini hazýrda tuttuðunu söyledi.
Yaptýrýmlarýn 'gerekli olmasý' halinde kullanýlabileceðini söyleyen Mnuchin, ancak ABD yönetiminin önceki yaptýrýmlarýn kaldýrýlmasýný saðlayan Suriye'deki ateþkes sürecinden þimdiye kadar memnun olduðunu ifade etti.
Demokles’in kýlýcý
FED 0.25 puan indirime gitti
*fed, 3. Faýz ýndýrýmýnýn ardýndan faýz ýndýrýmlerýne ara ýsaretý verdý
*fed açýklamadaki ifadlerini deðiþtirdi, gelecek verileri izlemeye devam edeceði ifadesini tekrarladý
Medwig bu nasil bir azim nasil bir calisma. Hayran oldum resmen. Fazla mesai yapiyorsun bu aralar. Butun sirket bilancolarini yayinliyorsun. Senin hakkin odenmez.
Güzel indirdiler
Sn rxpu, TC Uluslararasý Göçmen Koruma vs vs diye yazan ve 990 gibi baþlayan nolu kimliklere sahip 18 yaþ ve üstü mesela Irak’lý Türkmen’lerin ülkemizde ne tür alým satým, ticarî vs haklarý olduðu konusunda bilginiz varsa lütfen paylaþabilir misiniz? Teþekkür ederim.
*fed/powell: Fed varlýk balonlarý görmüyor
*fed/powell: Fed hali hazýrda büyük finansal dengesizlikler görmüyor
*fed/powell: Iþletme yatýrýmlarý ve imalatta küresel bir toparlanma görmeliyiz, faiz oranlarý iþletme yatýrýmlarýndaki ana faktör deðil
*fed/powell: Likidite akýþýna yardým edecek tedbirleri deðerlendirmeye devam ediyoruz
*fed/powell: Hazine kaðýdý alýmlarý, repo operasyonlarý en azýndan ocak ayýnýn sonuna kadar devam edecek
*fed/powell: Psimetrik yüzde 2 enflasyon hedefine ulaþmak için yollar düþünmeye devam ediyoruz
*fed/powell: Para politikasý çerçevemiz için gözden geçirme gelecek yýlýn ortasýna kadar devam edecek
*fed/powell: Enflasyon bekleyiþleri bizim para politikasý çerçevemizin merkezinde
*fed/powell: Görünüm fed beklentileriyle tutarlý olmaya devam ettiðin sürece cari para politikasý uygun olmayý sürdürecek
*fed/powell: Fed þu an için faizleri artýrmayý düþünmüyor
*fed/powell: Fed, ekonominin bu yýl ters rüzgarlara dayanmakta olduðunu görüyor
*fed/powell: Görünümde deðiþiklik olmasý halinde politikamýzýn yönünde deðiþiklik yapabiliriz
*fed/powell: Ekonomideki, görünümdeki geliþmeleri yakýndan izleyeceði, verilere, risklere bakacaðýz
*fed/powell: Rezervleri artýrmak uzun vadeli menkul kýymet arz ve talebini etkilememeli
*fed/powell: Rezervleri artýrmak uzun vadeli menkul kýymet arz ve talebini etkilememeli
*fed/powell: Maksimum istihdam ve fiyat istikararý görevlerimiz çerçevesinde faizleri indirdik
*fed/powell: En önemli þey rezervleri 1,5 trilyon dolara çýkarmak
*fed/powell: Fed enflasyon bekleyiþlerini yüzde 2 hedefi ile tutarlý seviyede çýpalamaya güçlü þekilde baðlý