Tabandan ısrarla mal alan adamında iflahını kestiler
İşlem hacmi iyice yavaşladı durma noktasına geldi
Alan vatandaş ta pes dedi
Printable View
Tabandan ısrarla mal alan adamında iflahını kestiler
İşlem hacmi iyice yavaşladı durma noktasına geldi
Alan vatandaş ta pes dedi
QNB ve Bofa çok muhtemel Citi'nin malını veriyor. 7.5 milyon lotu vardı 4.7 milyon lotu verilmiş gibi şu ana kadar kaldı 2.8 milyon lot. Niye böyle kustular bilinmez vuk'ta zarar görünce panik mi yaptı yoksa başka bir şey mi göreceğiz şu bilanço bi gelsin de hele.
Vuk zararı ile ufrs bi nebze faaliyeti açıklayabilir borç yeni azaldı bunun etkileri 2024 de daha iyi görünecek umarım tl borçları dövize çevirmişlerdir yoksa sıkıntı firma direk yada dolaylı usd üzerinden kazanıyor tl faiz yemesi ve usd artmaması finansalları oldukça bozabilir şuan faizler %60 usd faiz 8 diyelim kur bir yılda %52 üstü artarsa tl cazip ,%52 altı artarsa usd cazip nurdan bakınca kalan tl borcun usd geçmesi daha mantıklı tekstil ve tarım bu kur ile çok kar yapacağını düşünmüyorum enerji projeleri hızlanmalı trademarkt satılmalı yada yeni bir faaliyet dalı turizm yönelmeli türküyede bu kur sistemi devam ettiği sürece düşük marjlı emek yoğun işlerin kalma şansı yok Mısır vs fabrika taşımalılar inat ediyorlar ama durum bu fabrika arsa vs satılır enerji proje maliyetine ve yeni fabrika kurulmasına harcanır yapacak şey yok üretici 3 yıldır cezalandırılıyor gerçek olmayan kur sebebi ile alım gücü düştü Türkiye Avrupadan pahalı hale geldi
Ula noldi bizim dayreler
Burada millet patır patır bitiriyor gökdelenleri
İki kıçı kırık 1+1 i bitirip veremediler
Hadi bakalım iyisiniz konsolide 1.1 milyar kar gelmiş
Üstüne daire teslim haberi
Arkasından birde 1 e 5 1 e 10 bedelsizde çakarmı dersiniz
Demezsiniz tabi
Ayak oyunları bitmişmidir
Uzmanlar dan bilanço yorumları alalım lütfen
Hayırlı olsun 1.1 milyar kar gelmiş 2022 yılı ile kıyaslayınca olumsuz bir tablo var ancak 2022 tekstil, gıda sektörleri çok iyi bir yıl geçirmişti 2023 te tekstilde düşük kur kaynaklı kötü bir sene, işten çıkarmalar EYT tazminat ödemeleri vs. gibi tek seferlik giderler olmuştu, bakalım 2024/1.Ç bilanço nasıl gelecek V.U.K beyanına göre 500 bin TL zarar var diye hisseye taban yaptıranlar 1.1 Milyar kar ile yarın ne yapacaklar. Son bilanço ile f/k 3.55 PD/DD 0.50 oldu, dairelerden henüz bir haber yok.
Defter değeri. 28.38
Spek efendi ilk hedefimiz burası olsun
Patroncuğum sende güzel haberlerle destekle spekçiğimi lütfen
Bekın ikinizede söylüyorum böyle güzel ortamı bir daha bulamayabılırsınız
Sel olur yel olur savaş olur maazallah
Elinizi çabuk tutasınız
Haydi bakalım tavanınız hayırlı olsun hissedaşlar
Devamı gelir umarım
İlk çeyrek vergi beyanını göndermiş yine 500 bin TL zarar var. Neyse ki bu sefer taban yapmadılar.
En fazla 1 gün sevindiriyor ertesi gün hart geçiyor
Bizim dairelerden haber gelecek zaaar
Yoksa bayram değil seyran değil diyecem oda değil
Bayramda yakın
Psst lar 2 gün üst üste sevindirmiyorlar
Hemen çakıyorlar
Yine ne çıkacak altından bakalım
Dairelerden haber yok daha en son açıklamalarında yüklenici firma tarafından Mayıs sonunda iskan alınıp teslim edileceği şeklindeydi. Adamın hayatı yalan dolan, ne kadar yalan dolan nasıl olsa bir şey olmuyor diye düşünüyor olmalı
Genel kurula katılan bir yatırımcı sormuş sağolsun
Pandemi deprem derken 6 ay gecikti demişler
İç temizlikler yapılıyormuş belediyeye başvuru yapılmış
Oturum izni gelir gelmez kiracı kabulüne başlayacaklarmış
Hızlıca kiraya vermeyi planlıyorlarmış ama asıl hedef satıp nakıt akışını hızlandırmak minvalinde bir şeyler söylemişler
Teşekkürler, bugün genel kurul varmış haberimiz olmadı hissenin bugünkü yükselişi de genel kurulda ağzımızın tadı kaçmasın diye olabilir. Hissenin iki gün üst üste yükseldiği yok zaten, genel kurulda yan yattı çamura battı misali açıklamalar pandemi den falan bahsetmişler 4 yıl oldu güya Temmuz 2023 de teslim edilecekti.
Daireleri kiraya vermeleri daha iyi yıllık 55-60 milyon sabit kira geliri sürekli bir akar, zaten bu faiz ortamında kimse daire falan almaz, yüksek enflasyon ortamında borç azaltmaya gerek yok paran olup paran eriyeceğine borcun olup borcun erisin, devir elin taşıyla elin kuşunu vurma dönemi hatta döviz yataya sarmışken döviz cinsinden borçlanarak yatırım yapıp şirketin gelirlerini artırması daha isabetli olur. M.Şimşek yabancıya galiba dövizin sabit kalacağı garantisini vermiş getirin dolarlarınızı yıllık %50-55 faizinizi alın gidin diyor. Bir de şirket temettü dağıtmama kararı almış :) borsada işlem gördüğünden beri temettü vermemiş bir şirket, nasıl böyle bir şirket borsada işlem görüyor anlaşılır gibi değil temettü verecek olsa Rıza'nın canından herhalde bir parça kopmuş gibi olur.
Şişko nun ne menem bir ……. Olduğunu unutmuştuk
Bayram bayram hatırlattı geberesice
Yine zarar açıklamış, nasıl bir stok yönetimidir bu işleri nasıl beceriyor anlamadım tekstil tarafı küllüm zarar etmiş diğer tekstil firmaları nasıl kar ediyor anlamadım. Res kapasite artışı güya 2024 ilk yarısı faaliyete geçecekti şurda kaldı 1 hafta haber yok, gyo projesi zaten yalan oldu gitti. Böyle patronla zor işler.
Şirketi batırmadan tekstil işini mısır yada Türki cumhuriyetlere kaydırmayı düşünebılırlermı
Hadi bunlarda olmadı diyelim kol kes yapıp komple tekstil den çıkarlarmı
Akıllarına geliyormu
Durum gerçekse hemen şimdi karar almalılar
Yok vergi vermemek için borsada bizleri tokatlamak içinse devam
Nasıl olsa devlet te bir şey demiyor
Hem devleti hem milleti tokatlamaya devam
tekstil stoklarında bence sorun var.
giderleri düşmüşler, mamul maliyetlerini güncellememişler.
burada vergiden kaçınma görüyorum.
2.çeyrek dairelerde +500M gelecektir.
Tekstil de 2.çeyrek de 500M getirecektir. diye düşünüyorum.
burada bir oyun dönmüş.
İşleri güçleri borsada , vergide bilançoda oyun çevirmek
Bu kadar kafayı iş güçlerinde yorsalar bir yere gelirler ama can çıkmayınca huy çıkmıyor
2.çeyrek dairelerde +500M gelecektir.
Tekstil de 2.çeyrek de 500M getirecektir. diye düşünüyorum.
burada bir oyun dönmüş.[/QUOTE]
Selamlae neye istinaden söylüyorsunuz? Tam tersi stokları güncelledikleri icin maliyetler cok yüksek gelmis ve brüt kar baskılanmıs. Haksız mıyım?
Enflasyon muhasebesinde şöyle yapılıyor anladığımız kadar ile.
Diyor ki ben bu ürünü üretmek için; 50 TL'ye pamuk, falan fıstık aldım.
Ürettim şu an ürün olarak duruyor. Henüz satmadım. (son mamül üretim artışı iki çeyrek arasında %30)
fakat, 50 TL'ye aldım bu hammedeyi, ürünleri ürettim.
tekrar aynı son ürünü üretmek istesem ise, ham madde maliyetim enflasyon ile 80 TL olacak.
dolayısı ile maliyetim 80 TL'dir aslında.
satış gerçek paradan tahakkuk usülü, stok ise tekrar değerleniyor. Bu arada satılacak üründe artacaktır. ama belki 2.çeyrekde
60 cent üstü tutunması ciddi önemli.. bu bi gösterge olacak
Uşak seramikte olanlar seninde başına gelsin dombili
Hatta beter olasın
Daireler nihayet teslim alınmış, gidip bir tanesinin salonun orta yerine zıçmak lazım senin de senin dairenin de..
Arkadaşlar sakin, daireler yatırımcı olarak bizim değil, patronu kendi malı gibi düşünün. İster satar ister kiraya verir ister metres evi yapar.
Bu şirketi de hiçbir şey vaat etmeyen altcoin olarak düşünürüm, canı isterse yükseltir canı isterse düşürür.
Patronun benim gözümde değeri işte bu kadar.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bi haber var mı yoldaşlar?
Aynı tas aynı hamam
Dışardaki 1 lotun peşine düşmüşler hepsine talipler sütü bozuk k.pekler hedef portföyle de anlaşmalı mal devri oldu. Yıllar yılı kovalasın bunlar kadar aşağılık sünepe ş.refsizi dünyaya gelmez.