euro rekor kırdı. şey de kırar birazdan.
Printable View
euro rekor kırdı. şey de kırar birazdan.
dolarda rekor 7.857
onca önlem-normalleşmeye rağmen neredeyse zirveyi test edecek.
ben bu ülkleye en büyük kazığı geçirenlerin cengiz kolin kalyon diye başlayan ekibin soktuğunu ama bunun daha hiç bir şey olmadığını 2-3 sene içerisinde tüm biyasaları bunların bir felakete sürükleyeceğini düşünüyorum
Dolar a yurtici talep var güven sıfır
5 15 60 alda lönk lönk lönk maliyetim 1285 oldu yüklü girdim stop 1278 altı hacimli inişlerde izleyelim spot açılmadan pek böyle yapmazdım ama nasip.
şeye ve abilerine müdahalede edemiyorlar
araplardan sağlam şey gelmezse akşama şey 8
Malesef 22 ekime kadar beklerlerse şeyi 8 üstünde göreceğiz. Acilen faiz artırıp zaman kazanmamız lazim.
şey 86 ney 23
fena mı olur işte böyle böyle endex imiz ucuzluyor. yani dolar bazında :)
var ya öyle tipler bunu çok dillendiriyorlar.
dolar bazında artık ucuz değil dememiz için endex in eski rakamla yazıyorum 200.000 olması lazım ki öyle bir dünya yok..
neyin 200.000 bini?
ülkenin mevcut mali durumu 200.000 endex i destekler mi?
hiç bunu hesaplamıyor endex imiz dolar bazında ucuz kaldı diye habire tekrarlayan şahsiyetler.
Dolara bakmıyoruz beyler.
O bizim elimizde
muhtemelen para girişi olacak yine..
E ucuz baba aç dolar bazlıya bak ucuz işte ucuz demek illa artacak demek değil ki ucuzun ucuzu sonra onun da ucuzu var. Ama ucuz şu an yani. İstatistiksel olarak 2 dolar görme ihtimali 50 sent görme ihtimaline göre fazla, görür görmez o ayrı konu ayrı tartışma.
doas artı 1 açtı komik borsa yoksa kazığı geçirecek diye mi artı
Cengiz, limak, kolin vs. taşeron...
Gerçek mümin yoklukta sabredendir.
Ben demedim reis dedi dün.
yokluktada malı götürenler gavur mu yani
Hepi topu günde 10 milyon harcıyor.
Global ler neden uçuyor dün paket geçmediği halde
Bugün 117 üstü kapanış beklentim var y.t.d
hiç boşuna gaz vermeyin. dolardaki ateş sönmedikçe bir halt olmaz.
doların düşeceği söyleniyor.. katardan para gelebilirmiş.. veya arap sermayesi.. yıllardır pişirilen yemek.. dibi tuttu..
bazılarının temennisi bu..yannış bakış açısı bence.. bu aşamadan sonra doları düşük tutmaları dolarizasyonu arttırır.. çıkarsa yine arttırır.. kasayı boşalttıktan ve ekonomiyi mahvettikten sonra ülkenin durumu bu.. ellerinden bir şey gelmez.. dengeyi bulmalılar.. ana amaç dolarizasyonu önlemek değil güven ortamını sağlamak olmalı.. ben şahsen kar ettikçe sürekli dolar alırım.. portföyümün %50 si en az dolar olmalı ki bir deval olursa iyice batmayalım alım gücü anlamında..
unutulmasın.. son aylarda ciddi enflasyon oldu.. ama henüz yansımadı.. yavaş yavaş yansıyacak.. her türlü üretici fırsatını bekliyor.. elektrikten, doğalgaza ve tüketici ürünlerine her türlü üründe bu fırsat bekleniyor..herkes fiyatını arttıracak zamanı kolluyor.. mesela belki yakında peyniri kilosu 50 yerine 70 'e almaya başlayacaksın aniden.. keşke şu anda dolar 7 ye bassalar.. hatta dolar alanın eli yanar filan deseler.. böyle amatörlükleri yaparlar mı? sanmıyorum biraz akıllanmışlardır..
Şu haberler de gözden kaçmasın.
ABD: Türkiye'nin S-400'ü test edebileceği iddiasından dolayı son derece endişeliyiz.
KKTC'de Kapalı Maraş sahilinin tekrardan açılmasına Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve Yunanistan'dan tepki geldi.
Kamyonu kıymetli madenlere park ettim. Ne halleri varsa görsünler spotu da viopu da ayrı dert. Doların azgınlığı bitmeden işler hisse bacağında zor. Usd basbaya saldıray abi olmuş
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
son bir yılda borsanın hali rezillik...
dolarda olmasam kafayı yerdim herhalde...
hiçbir analiz stres yok fiboymus ortalamaymış şunla bunla uğraşmadan gidiyor...
yok borsaya yatırım iyiymişte şirketlere yatırım yapınca ortak oluyormuşsunda
sonuç ortada... dolar bazında kazandırmadıkça bana kimse masal okumasın...
yok dünyanın en iyisi falan uydurmasın bulgurun bile 1 yılda %30 arttığı bir yerde borsa sabit diye sevinenin aklından zoru vardır.
https://i.hizliresim.com/wL3tRq.jpg
bu katar spekülasyonu yıllardır var.. gerçeklik payı olmalı.. bildiğim kadarıyla resmi olarak yalanlanmadı..
neticede zaten resmi olarak var olan 400-500 milyar dolar borç, 50 milyar dolar eksi kasa ve gelecekte ödenecek sayısız dolar bazlı aptalca projenin yanında resmi olmayan borçlarda var mı?? ne kadar ?? sanırım kuyunun dibi ne kadar derin bir kaç kişi haricinde kimse bilmiyor.. dün yine %6.5 civarı faizle "gavurlardan" dolar bazlı borçlandılar , 2.5 milyar dollar eurobond ihracı..rakamlar büyümeye devam ediyor..
Türkiye'de çalışanların çoğu maaş zamlarını enflasyona bağlı bir şekilde alyorlar ve bundan sonraki aylarda döviz kaynaklı fiyat artışları maalesef enflasyona doğru bir şekilde yansımayacak, ağustos 2018'deki ani kur artışından sonra eylül ayında TÜİK TÜFE'yi %6 civarı açıklamıştı ve başkan yardımcısı hemen görevden alınmıştı, yani maaşlı çalışanlar reel anlamda daha da fakirleşmeye devam edecek.
Açığa satış açık olsaydı %2 eksi olurdu şu an endeks
sayın bakanımızın YEP deki 2023 doalr hedefi kaçtı hatırlayan var mı