https://www.ekonomim.com/sektorler/o...-haberi-769975
Printable View
12 eylül akşam açıklanıyor 2,çeyrek bilanço hisse fiyatı 65,10 Ege Gübre şuan 72,75 yeni zirvesi 83,55 hissede mal toplu küçük hisse bir anda isterlerse uçurtma yaparlar..düzeltme yaşamaya devam ediyor izlemeye devam ytd.
Bitmedi mi suskunluğun:)
Yukarı zorladı gidemeyince de aşağıya niyetlendi, sanayi hisseleri hareketli, sanayi giderken lojistik gitmez mi.
Borsa işi sanırım bitti..başka bahara artık..bence..tabi..uzaklaşmalı yok bilip..bol kazançlar..
SM-M205F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
hayırlısı diyelim...herkes kısmeti kadar kazanacak diyorum...ben tutmaya devam edeceğim...
Yeni zirve için yeteri kadar dinlendi
https://i.hizliresim.com/c7bvndq.png
egegübre bilanço beklentileri ile yükselmiyor...bilanço sadece bu işin tuzu ,biberidir...asıl beklentisi limanının gerçek değerine gelmesidir..bu gerçek değerine gelmesi de limanın halka arzı, limanın yeniden değerlemesi veya limanın bir kısmının byd ye satılması ile olur...
onun dışında bilançoyu olumlu etkileyecek faktörler de liman iskelelerinin 100 er metre uzatılması ve yeni modern vinçlerin alınması ile kapasitenin çok artmasıdır...bu artacak kapasiteyi de bölgeye gelecek byd veya byd ile birlikte chery ve MG nin gelmesi ile dolduracaktır....
liman zaten dolar ile iş yapıyor...dolar bazında bile son aylarda hizmetlere zam yapılmıştı..ayrıca son üç ayda döviz %10 yükseldi...bunlar da bilançoyu olumlu etkileyecektir..
bilanço küçük balık ,liman ile ilgili gelişmeler ise büyük balıktır..bakalım hayırlısı ile oltamıza ne takılacak ??? :)
byd hikayesi doğduğunda elimizde ilk çeyrekte zarar eden bir egegübre bilançosu vardı..sonrasında gelen ikinci bilanço ile de ciddi bir kar yapan egegübrenin olduğunu gördük...buda ister istemez egegübrenin değerini artırdı...döviz kurunun yükselmesi ile bu karlılık daha da artacak görünüyor...gübre işinden çıkılması çok faydalı olmuş...karı törpüleyen gübre kısmı artık çok etkisiz...yavaş yavaş tam anlamı ile bir liman şirketine dönüşüyoruz...bunun böyle olması gerektiğini 4-5 yıl önce söylemiştik...
bu hafta %1-2 marjla yatayda kalır diyorsun...bu hisse düşük sermayesi ile ve yüksek beklentileri ile her zaman agresif olacaktır...çıkışları da düzeltmeleri de sert olacaktır...son üç ayda çıkışlarının ne kadar agresif olduğunu gördük ..son bir iki haftada da düzeltmesinin ne kadar sert olduğunu görüyoruz...
egegübrenin yapısı budur bence bu şekilde de devam edecektir...egegübreyi %1-2 marja haps edemezsiniz...bünyesi bunu kabul etmez...
Borsa sıkıntılı ama eggub te bir sıkıntı yok. Devamke
yok gitmez yok ekim sonu kasım başı bırakın bunları!11 Eylül-19 Eylülden bu yana ne değişti:)
Boş ver xu100 ege gübrenin borsayla işi olmaz önemli olan ege gübrenin ne yaptığıdır..düzeltme devam ediyor yapacak bir şey yok..xu100 aylarca yatayda kalma ihtimali çok yüksek ytd..altın ons rallide.. gümüş ons büyük ralliye başlamadı..xu100 orta vade bir cacık olmaz ytd..şu ortamda altın,gümüş ve xu100 yenebilecek hisseyi bulmak..
19 eylül düzeltmeyle düşüş trendine girdi ege gübre tepki vermeden düşüş yaşıyor hiç tepki vermedi ve dönüş emaresi yok şuan için izleyelim bir yerden tepki yükselişi gelecektir...negatif durumda ytd..Totem yapalım..etkisi olmaz gözüküyor yarın için ytd..
Günlük takasa bakmıyorum sadece düşüncemi yazıyorum..
Ben Manisaliyim ve sanayide çalışıyorum.
Chery tahsil edilebilecek büyüklükte bir alan göremiyorum.Fabrika alani için cakisma yapmaları lazım.
SM-G991B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Manisa OSB çok palalı ve büyük.Ali aga limanlarda otoban var.Ayrica demir yolu var lojistik olarak çok uygun.Yan sanayi olarak yeterli ve yakınında izmir var.
NTV televizyonunda haber geçti .çinli dev bir firma türkiyeye yatırım yapacakmış .liman olarak ta samsun limanı diye haberlerde dinledim .alt yazı olarakta geçti .artık samsun u manisam biz bilemeyiz .kararı çinli firma yetkilileri verir .ben ful egegübrede yim .ufak ta karsan ve koçaer var .bekliyoruz zaten
zaten düşerken bugünle beraber işlem hacim çok düşük .bu inandırıcı değil ..en fazla 67.00 civarına kadar sarkabilir .endeks ve gelişmeler ne olur bilemeyiz .beklemedeyiz
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır: BYD Türkiye'de üretime 2026'da başlayacak - AA
o zaman liman ve arazi işlerini şimdiden başlaması lazımki .2026 da üretim yapabşlsin ...
Byd verilen arazi tek parça ,konum olarak güzel bir alan.Insaat çalışması başlamadı daha bir hareket görülmüyor.Basladimi Çinlilerin hemen bitirir ne kadar hızlı oldukları zaten ortada.Liman da bence belli Eggub zamanı var...
byd ile birlikte chery ve MG nin de bölgeye gelmesi halinde limanlar cıvıl cıvıl olur...kapasiteler fuul olur...eğer kreon dostumuzun dediği gibi iskelelerin büyümesi ile kapasite 7 kat artarsa ?? o vakit dolar bazında iş yapan egegübrenin limanı resmen para basar...buda karlılığı çok artırır...
çok yoğunlaşacak bölge limanlarından istikrarlı bir sevkiyat için byd ve diğer otomobil firmalarının bir liman ile anlaşmaları lazım...şu anda körfeze en hakim liman egegübrenin limanıdır...limanın arka alanı çok büyük egegübrenin....kısacası şartlar çok uygun...artık umudumuz bu ihtimalin gerçekleşmesindedir...asıl büyük balık bu anlaşma olacak...