yufkanın ederi bu mudur....
en ucuz 5 litrelik su olmuş 7.5 lira....
ederi bu mudur....
ekonomide eder gider kavramları anlamsızlaştırıldı kör tuttuğunu modeli yürürlükte :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Evet bu da farkettiğim en bariz durumlardan biri.
Restorandan geçen sene aldığım menü ile bu sene aldığım menü arasında en az %40 bozulma var. Bunu en az 5-6 yerde farkettim. Tatlar yavanlaşmış, kalitesizleşmiş, ucuz yağları ucuz malzemeleri basmışlar. Bir de biz ne yapalım piyasanın hali ortada kafasında bunu meşrulaştırmışlar kendilerine göre.
Tepeden tırnağa kalitesizlik, kokuşmuşluk içerisindeyiz şu an ülkece.
Urla'da 20 gün önce 2 TL olan kenef 5 gün önce 2,5 TL.
Yarim litre su 1,5, 100ml isemek 2,5 TL.:oleyo:
yakın zamanda dolar faizi alan var mı arkadaşlar?
Reisin teklfi ,Putin'in gözlerinin ışıldamasını sağladığı idda edilldi ,
Sayın kardeşim Putin'e enerji diğer aldığımız ürünler için size Türk Lirası İle Ödeme Yapalım dediği ileri sürüldü
Bloomberg: Türkiye, Rus enerji kaynakları için dolar ödemelerini sonlandırmak istiyor
Bloomberg ajansının haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tahran’da Rus lider Putin ile Rus enerji kaynakları karşılığındaki ödemelerin yerel para birimleri üzerinden yapılması konusunu görüşmeyi planladı.
Bloomberg, kendi kaynaklarına atıfla Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tahran’daki üçlü zirve kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Rus enerji kaynakları karşılığındaki ödemelerin yerel para birimleri üzerinden yapılması konusunu görüşmeyi planladığını yazdı.
Habere göre her iki taraf ta bir süredir bu konunun üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Böyle bir adım, Ankara'nın döviz rezervlerinden tasarruf etmesine imkan sağlayacak. Yerel para birimlerinin sadece enerji ile ilgili işlemlerde değil, diğer ödemelerde de kullanılması düşünülüyor.
Moskova’nın ödemelerden elde edeceği Türk liralarının daha sonra Türkiye'de mal satın almak için kullanılabileceği varsayılıyor. Ayrıca Rus rublesi de ödeme mekanizmasının para birimlerinden biri olarak inceleniyor.
Putin ve Erdoğan’ın bu konuları Tahran’daki üçlü zirve kapsamında ele alınması bekleniyordu, ancak görüşmelerin sonunda düzenlenen basın toplantısında bu konu gündeme gelmedi.
Bloomberg’e göre 2021'de Rusya ile Türkiye arasındaki pozitif denge yaklaşık 20 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu yıl ise ticaret hacmi 50 milyar dolara çıkabilecek.
Türk politikacılar, son birkaç yıldır 2019’dan bu yana Türk lirasını desteklemek için milyarlarca dolar satan merkez bankasının rezervlerindeki azalmaya karşı koymak için ödemeler için döviz yerine yerel para birimlerin kullanılmasını yoğun bir biçimde tartışıyor.
https://tr.sputniknews.com/20220720/...058939601.html
olursa super olur, ruslarda aldıkları bu liraları ,Türk mütahitlerine ödemelerinde , Türkiyede geldikleri zaman harcasınlar değil mi canım ?
emekli maaşı ve asgari ücretlerinin güncelenmesinden sonra market pazar kamu hizmeti vs vs fiyatlarında da yakınsamayı sağlıyacak fiyat artışlarını pardon güncellemeleri görmeye başladık.
faiz sebep enflasyon sonuç ise indirsinler faizi sıfıra enflasyonda sıfır olur miss :)
Erdoğan 17 özelleştirme kararına daha imza attı: Kamu malları haraç mezat
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 17 özelleştirme kararına daha imza attı. Bu defa torbada, kamuya ait elektrik santrali, İzmir'de denize sıfır 42 dönüm arazi, çok sayıda imar planı değişikliği var. Bodrum'un en pahalı mahallesi Türkbükü'nde 8.1 dönüm arazi 75 milyon liraya haraç mezat satıldı.
mb kararı; saat 1 de mi 2 de mi açıklanıyor....
kimse takip etmiyor anlaşılan....
Deniz cekildiginde kimin mayolu kimin mayosuz olduğu gözükür[emoji39]
kimsede iplemedi arttırmayınca
KKM ci banka kuruna hapis
Canlıcı serbest piyasaya
bakalım bu iş nereye evrilecek
http://www.ozaydindoviz.com.tr/
dövizci ile banka arası fark artıyor
Arada pazar fiyatları paylaşılıyordu. Ben de yazayım. Harmancık perşembe pazarında fiyatlar bugün çok çok iyiydi, ona rağmen pazar tenhaydı. Pazarcılar " Konya bedava yiyor"diye bağrışıyordu.Kurutmak için doldurdum bu sefer, uzun zamandır azar azar alıyordum. Sarmısak kg10tl, siyah-beyaz kabak 1tl, karpuz kg 3tl,iri domates 5tl, patates 3kg 20, soğan 3kg 20, patlıcan 3kg10,salatalık 3kg 10,biber 5tl,yeşillikler 5 tl.
Bugun kkm donusu varmis 40 k ya 3 ayda 8k vermis %80
Biz hala mevduat 20 mi 23 mu bulabiliriz hesabi yapiyoruz.
İlk 3 ayda yillik ,%48 verdi 20.4 -20.7 arasi %80.
Cok buyuk yanlis yapmisim kkm ye girmemekle.
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Asagida yazdim son 4 ayda %80 yillik kkm verdi. En azindan enflasyona esit
Ben 1000k ya %1.70 aylik almak icin kirk takla atiyorum M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ustad aylik 6.67 oran iyi degilmi
Benim fon mevduat karisimi ayda %1.70 zar zor geliyor arada 5 puan fark var.
20 aralik carpilmasinda soktan cikipta kkm yapamadim.
Yapanlar baya iyi kazandi.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet normal mevduata, ppf'ye göre falan çok iyi ama şu aşamadan sonra dolar faizlerinin yükselmesiyle kkm'ninde çok bir anlamı kalmadı.
Yukarıdada dediğim gibi kkm'nin tek anlamı kaldı doların kkm yaptığınızın altına düşmesi yada o civarda kalması, o taktirde daha fazla dolar alabiliyorsunuz yoksa aldığınız dolar aynen duruyor gibi oluyor.
Ama tabiki normal mevduata göre kat kat iyi.
Benim kkmnin yarisi gecti nerdeyse daha nklolay faizine (=23.5)yeni geldi 18.xx lirada yine bi icat cikarirlarsa zarar edicem buyuk ihtimalle.