Allah'ım bu para insanı nasıl da bozuyor.... nükleer savaş mı olacak
Printable View
Şu Viop kazandığımız büyük kısmını Global Menkul Değerler sahibi kutmana veriyorum çok zoruma gidiyor... SANKO kontrat başına 4 TL olur dedi eski müşterisiyim diye... uygulaması kullanışlı değil...globalin uygulaması çok hızlı mecbur 9300 TL veriyoruz kontrat başına... Bakalım yazdık bir kaç aracı kuruma geri dönüş yapanlar ile anlaşamadık... Aracı kurumlar eskisi gibi yatırımcı için rekabet etmiyorlar
Biraz çırpıldım ama tutunmayada gayret ettim.. Overall u selocan kurtardi ondada realize ettim biraz daha .numuelik biraktiklarim cogaldi yarin onlari duzenleyecegim Kapanisa yakin petkm artirdim..
Short dusunmuyorum dalga yapisi nedenli bullish beklentilerim devam ediyor.. Her ne kadar korelasyon olmasada Spx sayimda bu beklentiye destek veriyor.. Sistemsel olarak 15 ve alti satta kapatti xtum deki satislar tedirgin edici goreceli biraz daha dik duran xu30 durusu umit verici... Ozetle ben trendin devam edecegini ongoruyorum... Kismet..
Borsa yüzde 80 yükselsin. Sen fonunu yüzde 81 yükselt. Bunun anlamı C ile geçtin demektir. Bir de prim verecekler. Maaş aldığına dua etsin.
Altından (xauusd) bir halt olmaz diyenlerdenim...
Bak bunun gibi şeyler başarıdır.
İlla yıl sonunu tepeden kapatmasına gerek yok.
Yıl sonu tepeden kapatmak başarı sayılmıyor.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...502c11b41e.jpg
Viop akşam seansı hareketli olacak...dengesiz hareketler var...
Senin çok yüksek Hocam...9.30 TL aşırı fazla benim için ...hangi aracı kurum senin ji
Yenmek mi ? güldürme beni :)
Ama şöyle olursa belki.
Üç oğlum var biliyosun.
Şimdi diyelimki ben 3 hisse seçsem ve portföy oluştursam.
çocuklarıma 1 er tane seçiniz bu üçünden desem...
En az biri beni geçer !
Bence onu seçersin( 10 yaşında olanlardan biri çok fena...3 hisse eşit oranda kazandırmadığı sürece biri beni geçecek ilkokuldakiler...
Aslında mevzu derin ve uzun.
Ama genede güvenin için çok teşekkür ederim goca manavım :)
özetle senin oluşturduğıun portföyde rastgele birini seçersem seni geçme ihtimalim var.Aksi halde zor.sen çok iyi hisse seçiyorsun.
Ama risk katsayım düşük olabilir nispeten. ( o da bir ihtimal sadece.)
Zor olduğu için profesyonel çalıştıriyorlar. Yoksa ceket koy borsa çıksın ceket prim kazansın diye değil.
Siz en iyisi bir fon yöneticisi bulun ve düz borsa yılı tepede kapatınca prim ne aldınız diye sorun. Bakalım cevabı ne olacak.
Biz yazınca olmuyor.
Dostlar viopta Xauusd pozisyonu mantıklı mı vergiden ötürü ? 2023 te ciddi pozisyonlanacağım altında.
Eksi yani şu olabilir.
Çok ters bir durumda ver dersen dur 1 sn diyebilir. Yoksa hayatın olağan akışında sıkıntı olmaz bence.
Mesajım silindi yanlışlıkla.
Vergisi bildiğim kadarıyla yok.
Artısı makas yok. Bankadan ve hatta carsidan avantajlı sadece araci kurum komisyon var.
Fiziksel teslim olacak imiş mart sonrası 50 gram üstüne. Daha ne olsun.
Ben nakite geçince nakiti ne yapacağım diye çok zarar ettim dolar almaya elim gitmedigi için. Bunda hem dolar hem de altın almış oluyorsun tek islemle. Bence mükemmel.
Mesela aniden çıkabilecek dünya savaşında evdeki altın mı yoksa açılmayan borsa daki altın mı.
Bunun gibi durumlar hariç ideal.
Sn seçbul , cevap için çok teşekkür ederim.
İnşallah hayat hep olağan akar hepimiz için.
Size bereketli ve hayrlı kazançlar dilerim.
Tuttuğunuz altın olsun .
Teşekkürler.
Sn seçbula ve Sn nosfeçağrı dostlarım.Adana ya gelirseniz kebap , Ağva'ya köye gelirseniz balık ızgara borcum olsun.
zifiri karanlıkta bile göreceksin
gürültüde çıtırtıyı bile duyacaksın
avına bir pençe mesafesi yaklaşana kadar sabredeceksin
ne gibi ? PARS gibi
sen stop loss koy da istersen kaplumbağa gibi sprint at, sıçra
Ocak-Şubat vatandaşın nakit olarak zirvede olacağı bir dönem, herif genelde vatandaşın tersine oynadığına göre vatandaş alacak, herif de fazlalıkları eritecek bence.
Yeni yılda yabancılar da iştahlı oluyor, onlar vatandaşın safında yer alabilir.
Ekonomi bilimi katılımcılar kendi çaplarında yeterli seviyede akılldır prensibine dayanıyor, öte yandan pratikte her zaman yeteri kadar enayi vardır prensibi geçerli.
Son dönemde piyasayı etkileyen her şey kamu tarafından kontrol edilme eğiliminde, kuralları değiştirebilme, istihbarat ve parasal güç ile bir şekilde durum idare ediliyor gibi.
Altın s marj kapalı ama çarşıdan kiloda 5000 tl daha pahalı ölü doğmuş bence .
Darphane altın toplayıp çarşıdan orada satsa deli karda kim talep ediyor aklım almıyor
Konuyu kavramadan konuşmak var ya...
Altins1 de kredili islem yok,açığa satış yok.
21 marta kadar altının beklentiyle gramdan azıcık ayrışabilir.ama o tarihten sonra her gün fiziki teslimat var.o zamandan sonra aynı olur.
öyleki bir gramda 1 tl marj olacak.Kuyumculara darbe...
tek sorun.olduya..Altın bir günde %20 yükseldi.
tavan %10 olduğundan, o fiyata 2. gün satarsın.
buna ait olarak marj ilerde serbest olmalı.