bilicide bu değer artışı kar olarak gözükecek mi sayın bağbozumu?
Printable View
''Mal ve hizmetlerin üretiminde kullanılmak veya idari maksatlarla veya işlerin normal seyri esnasında satılmak yerine, kira elde
etmek veya değer kazanması amacıyla veya her ikisi için elde tutulan gayrimenkuller “Yatırım Amaçlı Gayrimenkuller†olarak
sınıflandırılır. Yatırım amaçlı gayrimenkuller gerçeğe uygun değer yöntemi kullanılarak finansal tablolara yansıtılmaktadır.''
''Yatırım amaçlı gayrimenkullerin gerçeğe uygun değerlerinin tesptinde şirketle ilgisi olmayan bağımsız değerleme uzmanları
tarafından bu gayrimenkuller için öngörülmüş değerler dikkate alınmıştır. Bağımsız değerleme uzmanları tarafından her bir
yatırım amaçlı gayrimenkul için 2021 yılında ekspertiz raporu hazırlanmıştır.''
(*)Arsanın hisseleri eşit oranda Bilici Yatırım San.Tic.A.Ş. ile TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ‘ye ait olup söz
konusu arsa yeni kurulan adi ortaklık tarafından gelecekte yatırım amaçlı gayrimenkul olarak kullanılmak üzere inşaa
edilmekte olan 5 yıldızlı otel projesine tesis edilmiştir. Söz konusu otel projesi tamamlanmış olup, şirket oteli Yatırım Amaçlı
Gayrimenkul olarak sınıflandırmak suretiyle kayıtlarına almıştır. 28.12..2020 tarihli değerleme raporu; arsa ve oteli
kapsadığından; otel binası ayrı olarak gösterilmemiştir.''
Hesap Adı 01.01.2021 Alış Transfer Çıkış
Gerçeğe
Uygun Değer
Farkı 31.12.2021
Arazi ve Arsalar (*) 86.635.125 450.000 - - 13.384.875 100.470.000
Bina (Adana Yazıhane) 1.140.000 - - - 880.000 2.020.000
Toplam 87.775.125 450.000 - - 14.264.875 102.490.000
33. Yatırım Faaliyetlerinden Gelirler/Giderler
Grup’un dönem sonları itibariyle Yatırım Faaliyetlerinden Gelirleri aşağıda açıklanmıştır:
Hesap Adı 01.01.2021 01.01.2020
31.12.2021 31.12.2020
Yatırım Amaçlı Gayrimenkul Değer Artış Kazancı 14.264.875 5.535.124
Maddi ve Maddi Olm. Duran Varlık Satış Karları 1.487.126 848.209
Toplam Yatırım Faaliyetlerinden Gelirler 15.752.001 6.383.333
Yukarıda paylaştığım veriler geçen yıl sonu bilanço dipnotlarından alıntılanmıştır. Her yıl sonu yansıtıldığı gibi bu yıl sonu (2022) bilançosuna da Yatırım Amaçlı Gayrimenkul Değer Artış Kazancı olarak yansıtılacaktır. saygılar..
YATIRIM AMAÇLI GAYRİMENKULLER (devamı)
Divan Adana Oteli (devamı)
SPK tarafından değerleme hizmeti vermek üzere yetkilendirilmiş olan gayrimenkul değerleme
şirketinin, 29 Aralık 2022 tarihli raporuna göre Divan Adana Oteli’nin gerçeğe uygun değer tespitinde
Maliyet Yaklaşımı Yöntemi ve Gelir Yaklaşımı yöntemi kullanılmıştır. Rapor konusu taşınmazın
gerçeğe uygun değeri için toplam 430,100,000 TL; TSKB GYO A.Şâ€™nin %50 hissesinin gerçeğe
uygun değeri için ise 215,050,000 TL kıymet takdir olunmuştur. Otel’in yapı ruhsatı ve yapı kullanma
izin belgesi mevcuttur.
*TSGYO nun 2022 yıl sonu bilanço dipnotundan
Rica ederim Sn. marv. Yukarıdaki dipnotuna istinaden yaptığım hesaplamadan, blcyt mın da bilançosunda %50 hissedar olarak
114,775,000 TL değer artış kazancı olarak yansıyacaktır.
Bu yıl sanırım deprem felaketi dolayısıyla Genel Kurul tarihi ve temettü önerisi biraz gecikti. Umarım makul bir temettü dağıtım kararı çıkar, şirketin nakit pozisyonu buna müsait şayet önemli bir yatırım planlaması bulunmuyorsa.
Şirket yatırım ilişkilerine göndermiş olduğum ileti ve genel cevabı paylaşmak istedim. Hayırlısı bakalım.
Merhaba Sn. Yetkili,
Öncelikle Şirket'in gösterdiği başarılı sonuçlar için emeği geçen tüm personele tebriklerimi iletir, başarıların devamını dilerim.
Şu ana kadar, Şİrket Faaliyet Raporu, Olağan Genel Kurul toplantı tarihi ve Yönetim Kurulu temettü tavsiyesi hakkında henüz bir açıklama bulunmamaktadır.
İlke olarak genelde içinde bulunduğumuz ay içerisinde açıklanmış olurdu. Her hangi bir olumsuz durum yoktur umarım.
Finansal tabloları incelediğimde, belirttiğim gibi sonuçların gayet başarılı ve nakit akışının da yeterli olduğunu; şayet Şirketin önemli bir yatırım planı yok ise yönetim Kurulumuzdan tatminkar bir nakit kar payı dağıtım oranı beklentimi değerli yönetime iletmeniz dileğiyle saygılar sunar, geri dönüşüm yapmanızı rica ederim.
Bülent İbrikçioğlu
Yatırımcı
İZMİR
Merhaba,
İlginiz için bizde teşekkür ederiz. Bulunduğumuz bölge dolayısıyla OHAL kapsamında olduğumuz için henüz süremiz var. Gelecek hafta faaliyet raporu ve genel kurul ile ilgili bildirimleri yapmayı planlamaktayız.
İyi günler dilerim.
hisse çok düştü ama tepki yok ilginç..
Kimse kalmamış bana göre rasyolari sektör ortalamasının üzerinde biraz pozisyon aldım
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hoşbulduk hocam
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
% 1400 Bedelsiz
ve güzel bir temettü
gelse
hayat daha güzelleşse
olmaz mı?
BİLİCİ YATIRIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
BLCYT
bilici 2022 Kar Dağıtım Tablosu.pdf
İmzalı GörüntüleBildirimlerFinansal TablolarHak Kullanımları
Gönderim Tarihi
12.04.2023 18:16:32
Bildirim Tipi
ÖDA
Yıl
-
Periyot
-
Kar Payı Dağıtım İşlemlerine İlişkin BildirimA+ A-
Özet Bilgi
Kar Payı Dağıtımı Hakkında
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ?
Hayır
Yapılan Açıklama Düzeltme mi ?
Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ?
Hayır
Karar Tarihi
12.04.2023
Konunun Gündemde Yer Aldığı Genel Kurul Tarihi
10.05.2023
Nakit Kar Payı Ödeme Şekli
Peşin
Para Birimi
TRY
Pay Biçiminde Ödeme
Ödenmeyecek
Nakit Kar Payı Ödeme Tutar ve Oranları
Pay Grup Bilgileri
Ödeme
1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı - Brüt(TL)
1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı - Brüt(%)
Stopaj Oranı(%)
1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı - Net(TL)
1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı - Net(%)
A Grubu, İşlem Görmüyor, TREBLCY00026
Peşin
0,2000000
20
10
0,1800000
18
B Grubu, İşlem Görmüyor, TREBLCY00034
Peşin
0,2000000
20
10
0,1800000
18
C Grubu, BLCYT, TREBLCY00018
Peşin
0,2000000
20
10
0,1800000
18
Kar Payı Ödeme Tarihleri
Ödeme
Teklif Edilen
Nakit Kar Payı Hak Kullanım Tarihi (1)
Kesinleşen
Nakit Kar Payı Hak Kullanım Tarihi (2)
Ödeme Tarihi (3)
Kayıt Tarihi (4)
Peşin
25.05.2023
29.05.2023
26.05.2023
(1) Kar payının şirket tarafından ödeneceği ve payın kar payı hakkı bulunmadan işlem görmeye başlayacağı tarih (teklif edilen).
(2) Kar payının şirket tarafından ödeneceği ve payın kar payı hakkı bulunmadan işlem görmeye başlayacağı tarih (kesinleşen).
(3) Payları Borsa‘da işlem gören pay sahiplerinin hesaplarına giriş yapılacağı tarih.
(4) Borsada işlem gören tipteki payların hak sahiplerinin belirlendiği tarih.
Yönetim Kurulumuzun 12/04/2023 tarihli toplantısında,
Türk Ticaret Kanunu ("TTK"), Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Sermaye Piyasası Kurulu ("SPK") Düzenlemeleri, Kurumlar Vergisi, Gelir Vergisi ve diğer ilgili yasal mevzuat hükümleri ile Şirketimiz Esas Sözleşmesi'nin ilgili hükümleri ve kamuya açıklamış olduğumuz "kâr dağıtım politikası" dikkate alınarak;
SPK'nın II-14.1 "Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği" hükümleri dahilinde, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu ("KGK") tarafından yayımlanan Türkiye Muhasebe Standartları ("TMS")'na ve Türkiye Finansal Raporlama Standartları ("TFRS")'na uygun olarak hazırlanan, sunum esasları SPK'nın konuya ilişkin Kararları uyarınca belirlenen, bağımsız denetimden geçmiş, 01.01.2022 - 31.12.2022 hesap dönemine ait konsolide finansal tablolara göre; "Ertelenmiş Vergi Geliri", "Dönem Vergi Gideri" ve "Ana Ortaklık Dışı Kontrol Gücü Olmayan Paylar" birlikte dikkate alındığında 317.059.195 TL Net dönem karı oluştuğu, bu tutardan Genel Kanuni yedek akçe düşülüp, 2022 yılı bağışlar tutarı eklendikten sonra 305.067.881 TL Net dağıtılabilir dönem karı oluştuğu görülmüş olup,
Bu karın;
Kar Dağıtımında 01.01.2022 – 31.12.2022 hesap dönemine ait Yasal Muhasebe Kayıtlarının esas alınmasına;
- Nakit Kar payı dağıtımında; Kar payı dağıtımına başlandığı tarihte Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. (MKK) kurallarına uymak suretiyle, mevcut çıkarılmış sermayenin % 20 oranına, tekabül eden 20.000.000 Türk Lirası tutarındaki brüt temettünün nakden ödenmesine,
Nakit temettü ödeme tarihinin 25 Mayıs 2023 olarak belirlenmesi hususu 10 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak 2022 yılı Olağan Genel Kurulu'nun görüş ve onayına sunulmasına karar verilmiştir.
yabancı payi 1,29
sirket eylul 2022 de kapasite artisi icin 40 m yatırım harcamasi yapmis ciroya %15 karliliga %8 etkisi olacak ve 31.12.2022 de devreye alinacaktir seklinde bir aciklama yapmis. forumda pek takipcisi yok deprem sebebiyle 7 gun uretim faaliyetlerine ara vermiş gozukuyor. 22 lerden 12 lere soluksiz gelmesi enteresan. kasada bolca nakit kkm uzerinden 10 m kadar bir banka kredisi gozukuyor.
BLCYT.E Pay Başına Brüt Temettü: 0,2 TL Teorik Fiyat: 10,28 TL (Teorik fiyat, fiyat adımına yuvarlanmamıştır)
bunun bir sıkıntısı var ama bilmiyoruz...çok baskı var...
hisse ile kardes olduk sanırım ilgi sıfır...
Piyasalar yangın yeri gayet normal.
Orta uzun vadede elbet hak ettiği değere gelecektir.
2 ileri 1 geri 20 tl gelecek gibi. Ytd.
İyi bir trend yakaladı bakalım devamı gelecek mi.
Bilanço gelsin bakalım çarpanlar bu kadar uygun kalacak mı.
6 aylık bilançoda kesin olmamakla birlikte tekstil ana kolundan ve finansal gelirlerinden ayrı olarak 4 milyon 800 bin civarı özkaynak yöntemiyle değerlenen yatırımlardan ve 97 milyon 385 bin civarı da yatırım amaçlı gayrimenkul değer artış karı gelebilir.
Adana divan otele Bilici yatırımla birlikte %50 ortak olan TSGYO şirketinin finansal tablo dipnotlarında bu rakamlar yansıtılmış, şayet Bilici yatırımda yansıtır ise süper olur:ok: Y.T.D. ve kesin bilgi değildir.
Beklentinin üzerinde kar açıkladı ama müşterisi kalmamış demekki buraya yazan olmamış
Hissenin de namuslusu lazım. böyle orosbu hisse olmamali
1 ay olmuş kimse yorum yapmamış
hadi ben yapayım, ne olacak bunun hali xyz üstad . 3. ceyrek nasıl gelır?
Maliyetim 18,53 iyi durumda Bilici yatırım fakat mutlu değilim.
Haftayı güçlü yükselişle kapattı boğa tuzağı değilse pazartesi borsadan pozitif ayrışma yaşamaya devam etmesini beklerim şahsi düşüncemdir ytd.daha net olsun borsanın ne halt ettiği önemli değildir ytd.
Bilici yatırım Adana kökenli acılı 5 adana kebap çek arka masaya :)Tahta yapıcının niyeti pazartesi belli olur ytd.
F/K 4,35 PD/DD 1,61 verileri iyi fakat yükseliş yaşamadı %0,82 prim kaybıyla başladı haftaya.
Elbette bir gün yan hisselere sıra gelecektir hele böylesine verileri iyi olan hissede.umarım o zaman hissede olurum kısmet.
Yarında kırmızı kapatabilir bilici yatırım fakat ralli beklentim büyük hareket beklentim hep olacaktır belki 3 gün sonra yada 10 gün sonra her an olabilir zamanını bilmiyorum fakat trene doğru yerden bindim önemli olan budur hareket başlarsa 40 civarları kalıcılık mantıklı olandır kısmet ytd.