Originally Posted by
kennym
caziplik görece bir kavramdır.. bana cazip olan şey bir başkasına cazip gelmeyebilir bu kısmı anlamamanız garip , neden derseniz piyasa yapısının kendisi buna göre şekillenir..
5x fiyatlı bir senet kimilerine cazip geldiği için alım yapılır, başkası aynı ürünü 4x cazip geldiği için ilgili kademede bekler , kimisi 2x i cazip bulurken kimisi x fiyatı bekler..
bu kısım tamamen sizin algı ve beklentilerinizle ilgili.. ataşehirde 25000 tl indirimli bir daire gibi bir ifade bana bişey ifade etmez..
kişisel görüşüm ataşehirde kira nedir , kaç yılda yatırım kendisini döndürüyor , 25000 eksik olması bu süreye ne kadar etki ediyor bilmiyorum.. bu değerlere bakarım.
bu demek değil ki aynı durum başkası için geçerli değil , misal sizin için 25000 tl indirim cazip olabilir, kişisel beklentiniz bu daireyi 25000 tl indirimli alıp 10-15 000 fazlasına satabileceğiniz üzerineyse aradaki fark size cazip gelebilir.
ama piyasada karşılığı olup olmadığını ancak işlmeleri yapmaya başladıgınızda görürsünüz. belki piyasa oyle bir durumdadır kı bazen 25000 tkl indirimli aldıgınız şeyi 50000 indirim de yapsanız satamazsınız. alıcı yoktur , piyasa daralmıştır .. şimdi bu durumda çıkıp da sokak ortasında ulan siz benim malımı ucuza almak için fırsat kolluyorsunuz adiler diye bağırmanın size bir faydası olmaz...
270.000 tamamen basit bir hesap , yanlış anlaşılmasın.. ilgili bölge çok yeni , şuan orada kiralar ne seviyede bilmiyorum muadiller baz alınabilir aynı bölgede ..
kaldı ki bu tarz durumlarda sermaye yapınzı da önemli , elinizde 5 milyon cash varsa 270000 ila 350000 arasında sizin için pek bir fark olmayabilir algı açısından.. bu yuzden size fiyat daha önce cazip gelecektir..
daralan piyasada alıcı ve satıcı durumları ise negatif etki edeceği için , bol kaynaklı kişiler genelde zararın pskolojik yükünü çekmek zorunda olan taraftır. algıları yüzünden piyasadaki diğer kişilerden daha önce tav olurlar ve mal taşırlar..
kaynağı kıt olan kişiler ise daha temkinli davranmak zorundadır aksi takdirde hem ellerindeki maddi kaynağı hem de pskolojik güçlerini kaybederler.
umarım 2. asli edinimize en kısa sürede kavuşur , yatırımlarınızdan kar ile ayrılırsınız.