Avrupa Birliği tarafından başlatılan gönüllü program kapsamında Yunan adalarında zor koşullar altında yaşayan mültecilere evlerine dönmeleri için kişi başı 2 bin euro edilmesi gündemde.
Dolar: 6,3139
Printable View
Avrupa Birliği tarafından başlatılan gönüllü program kapsamında Yunan adalarında zor koşullar altında yaşayan mültecilere evlerine dönmeleri için kişi başı 2 bin euro edilmesi gündemde.
Dolar: 6,3139
Çok önce dile getirdiğim gibi Abd nüfusunun yapısından dolayı, bu virüs çok ama çok tehlikeli ülke için. Adım başı obez, yaşlı, diyabetik veya tansiyon hastası birisini bulursunuz burada. Gerçekten çok fazla sayıları. Yaklaşık rakamları vereyim size,
100 milyon diyabetik
70 milyon tansiyon hastası
70 milyon üzeri obez
50 milyon 65 yaş ve üzeri insan.
Tabi bunlardan bir çoğu bu dört kriterden birden fazlasına aynı anda sahip. Şimdi bu örneği güçlendirecek virüs bağlantılı başka bir örnek vereceğim, konunun ne kadar ciddi olduğunu anlatabilmek adına. Abd de vakanın ilk görüldüğü yerlerden birisi olan bakım evindeki 127 kişiden ne yazık ki 26sı (çok yüksek bir rakam) öldü. 65 kişi ise hastanede hala tedavi altında daha iyileşip çıkan olmadı. Geri kalanı ise ev hapsinde test sonuçlarını bekliyorlar. Demem o ki Abd deki paniğin korkunun en ciddi sebeplerinden birisi işte bu tablo. İlaç ile ilgili çok ama çok iyimser olmama (1/3ay) rağmen 18 aydan önce neredeyse imkansız demeye devam ediyor araştırmalar.
http://www.latimes.com/california/st...ad%3f_amp=true
Eğer bu Corona virüsü komplocularin dedigi gibi kasıtlı ve amaçlı uretilen bir bela ise her gün verilen Corona bazlı ölüm sayıları sizi etkilemesin. Zaten her yıl grip ve pnomoni çok daha büyük sayılarla ölüm nedeni insanların..
İşin daha ilginç yanı ise bu salgın dolayısıyla insanların sağlıklarına, temixliklerine ve de ilişkilerine eskiden olmadığı kadar titizlik göstermeleriyle bu yıl grip ve pnomoni nedeniyle ölümler çok daha azalmış olabilir.
Turkiye CDS 496 olmus? ve dolari buralarda tutuyolar valla bravo....
Buradan ayrılmak için kişi başı yaklaşık 2 bin euro veriyorlar benim duyduğum kadarıyla. oradan da ayrılmaları 2bin euroymus şimdi buradan alırken 2 bin euroyu, (euro başı 6tl den) aldılarsa şimdi 7 TL. Oldu kâr 2 bin TL :) kâr cebe yakışır şimdi geri dönerler ;)
Hala iyi insanlar var, daha çivisi çıkmamış dünya'nın!
0.8,55 de bim'in kapısına dayandım, kalabalık kuyruk olmuş
alacaklarımı aldım kasaya geldim ödeme yaptım bir şeyi unutmuşum ne olur sıram baki kalsın alıp geleyim deyince
benden sonraki bayan kendi aldığı ürünü verdi, ben gider alırım diyerek
alış verişin dozunu kaçırmışım, dışarı çıktım yürüyemiyorum, 30 metrede bir soluklanıyorum
bir vaatandaş geldi hemşerim ne vardı bu kadar alış veriş yapacak nereye gidiyorsun
evimle mesafe 200 metre kadar, poşetin birisini alıp kapıya kadar yardım etti allah razı olsun.