Originally Posted by
epikur
Dostum eline sağlık. Haklısın.
Evet, son çeyrek satışları 15 milyondan 41 milyona fırlamış... zannedersem bu tohum satışları işi başlamış. Böylece dediğin gibi son çeyrek artık zarar yazmalardan, kar yazmaya geçmiş. 2017 hbk si 54 kuruştan 65 e fırlamış. FK da düştü...haliyle son 2 günkü artışlarla.
İlk çeyrek beklentin nasıl? Ben 120-125 satış olmasını bekliyorum. Karlılık oranı 25-26% gibi dersek, 30-32 milyon arası gayet rahat gözüküyor. (2017 2Ç, bu 27 idi). Bu rakamlar kaydırılmış...52-54 milyon= 70 kuruş karlara denk geliyor. Ne dersin? Tahminim iyi mi... fazla iyimser mi?
Ayrıca 2018/2. çeyrekte de beklenebilecek benzer oranda bir yükselişle...90 mil satışlar ve 22% kar oraniyla...artı 20 milyon kar gözüküyor. (2017 2Ç, bu 17 idi) Böylece 55-57 mily. oluyor. Yapar 72.5-75 kuruş hbk... FK 12 ile 9,00 tl ve FK 14 ile 10,50 TL olması gayet muhtemel...6 ile 9 ay içerisinde gibi kısa bir vadede, ki o fiyatlarda bile satış için bir neden yok... bu yoklukta portföyde olması gereken temel taş oldu yani. Soda, Ereğli, Aygaz ve Tüpraşın yanına ek bir evladiyelik şirket elzemdi.
FK 8 lerden (2017 başı, ortası gibi) ....14 lere fırladı diye son aylar azaltmıştım ama....malum 10 üzeri FK lara hiç tahammülüm yok, eğer hbk fırlamıyacaksa...ama hata yapmışım. Satışlar da, karlar da yükseldi ve halen yükseliyor. Portföyümde yine artırmaya başladım bugünden itibaren.
Bir zamanlar, 4-5 sene evvel falan galiba, che big vardı...bu kağıdın hastasıydı. umarım tutuyordur halen elinde. O zamanlar fk hep 6-7 arası gider gelirdi... 1,50- 2 TL arası gibi hep toplardık...kulakları çınlasın o dostumun da.