Sayın medwig geçen seneye göre durum nasıl yarın hisse ye nasıl yansır acaba saygılar.
Printable View
ben hisseye negatif etkisi olcagini sanmiyorum. gecen sene 40 milyon zarar aciklamis, bu ilk ceyrekte 1.2 m.. demekki sirkette ilk ceyrek te bayagi biseyler iyiye gitmis ama borsa bu nolcagi belli olmaz....kesinlikle y . tavsiyesi degildir
Bugün Borsa Gündem haber sitesinde*yayınlanan haberde şirketimiz hedef gösterilerek çeşitli ithamlarda*bulunulmuştur.*Halka açık olan ve*borsada işlem gören şirketimize yönelik kamuoyunu ve yatırımcıyı tedirgin*etmeye yönelik haber ve yorumlar yer almıştır.*Haber sitesi tarafından "Doğtaş Kelebek'te*Feto Operasyonu" şeklinde başlık atılarak Cumhuriyet tarihinin en eski ve köklü*şirketlerinden biri olan şirketimize hain darbe girişimini gerçekleştirenler ile*birlikte haber yaparak karalamada bulunulmuştur.*Yine*aynı haber sitesi tarafından şirketimizin kamuoyuna ilan edilen Finansal*Raporlarımıza ilişkin çeşitli yorumlarla kamuoyu tedirgin edilmeye*çalışılmıştır. **
Bu*şekilde*ciddi sonuçlar doğurabilecek *yatırımcılarımıza *ve markalarımıza*zarar verme amacı güden haberlerin acilen düzeltmesi*talep edilmiştir.*
Söz konusu*haberlerin şirketlerimizle ilişkilendirilmesi kabul*edilemez. Her türlü hukuki ve cezai talep ve dava*hakkımızı saklı tutarak*kamuoyunun bilgilerine
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Satışlar artmış, giderler kısılmış, faaliyet geliri artmış. Banka kredisine yüklenilmiştir. Döviz kur farkından doğan giderker, bariz şekilde pazarlama ağı artmış
Şirket, iyi yolda olduğunu söyleyebiliriz
Faaliyet karı 17.8 zarar 2017/3 Aylık DÖNEM KARI ZARARI: -1.183.747
bu kadar yatırım ve şube açılışlarına rağmen faaliyet karı artmış.
Ayrıca borsa gundem in saçma sapan haberlerine de ayrıca kapak olmuş bir bilanço.
Bu nasıl bir yaklaşım tarzı bir personeli fetocü diye bütün şirkete mal etmek neyin nesi oluyor.
Daha öncede buna benzer bir haber yayınlamış ve yayından kaldırılmıştı.
bu tarz haberlerin aslı astarı olmadan önyargılı davranmak saçmalık.
Ülkemizde olağanüstü bir durumdan geçiyor ve bu tarz adamlarda her kurumda olabilir dikkat edilirse bir ayıklama yapılmakta.
YTD
6 aylık ve 9 aylıllar için ben umut verici gördüm bilançoyu...ve ilk3 ay ölü sezon olmasına rağmen...
Bir hafta once Dogtas'in CEO'su ilk ceyrekte %41 buyuduk diye basin aciklamasi yapmisti. Gelen ilk ceyrek bilancosuna gore satislar %25 buyumus. %25 oldukca iyi bir buyume ama, yaratilan beklentiye, KDV indirimine ve sektorun en buyuk oyuncularina (Istikbal/Bellona) yapilan FETO el koymasina ragmen bu buyume bence yeterli degil. Zararin gecen seneye gore az da olsa azalmasi guzel. Gecen sene ilk ceyrekte zarar 4.6milyon TL idi, bu sene ilk ceyrekte zarar 1.2milyon TL. Gelen bilanco iyi, ama beklentilerimi karsilamadi.
Evet dananin kuyrugu koptu nihayet bir kac arkadasinda dedigi uzere bekledigimiz is ve ciro yapilmis aslinda ama finansal giderler arttigi icin zarar yazilmis ben kendimce bu bilanconun hisseyi cok negatif anlamda etkileyecegini dusunmuyorum yarin belki bi nebze panik satisi olabilir ama gun oconde toparlar cabucak umarim ama herzaman soyledigim gibi kisa ve orta vade de hakkettigi yere mutlaka gelecektir
SM-A310F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Takas gönderecek varmı. Karanlık odada neler oldu ?
Demekki adamlar o malum siteye saglam rüşvet veriyor daha evvelde aynı sitede şirket için kara propaganda yapıldıgı hafta sonu yeni haftada hisse yüzde yirmi prim yapmıştı.Yazmayım diyorum ama o malum sitenin kendisi fetocu ... küçük yatırımcıyı sürü pisikolojisi ile paniklettirmek ve zarar ettirmek için kurulmuş manipülasyon servisi şahsi düşüncem.
Hisse günlerdir fiyatlamada kasıldı durdu sebebini şimdi anlıyorum (zarar beklentisini fiyatlamış ve bunu bilenler varmış) bu beklenti bittiğine göre önümüzdeki gün ve günlerde olumluya döner umarım.
YTD.
Şirketin yarından itibaren hisseye var gücüyle sahip çıkıp yukarılara taşıması gerekir.
Bir kaç Çapulcu sitenin olumsuz yazılarına pabuç bırakmazlar, Akıllı adamlardır.
Sayın kuzeys bilanço yorumunuzu alabilir miyiz saygılar.
Sayın Uyargile katılıyorum.Herkes hissesine sahip çıksın. Dergi haberi=buraya gelip akıl veren sözde genç=bu son haber vb.... Bunların hepsinin niyeti aynı bunlarla daha çok karşılaşıcaz.Bu geminin yolu uzun sabır dostlar ytd.
MX5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Slm arkadaşlar daha ne olsun şirket gercekten iyi yapilanmaya gitmis fabrikada faaliyete gectiginde yurtdisina ihraclarda yükselecek ben cok begendim.bilançoyu 2. Cevrekte iyi kar aciklar kendi fikrim asparagas haberler boş isler tabanda yaptirsalar böyle çalışkan ve güzel bir sirket az bulunur
ASUS_T00J cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen sayin uyargil, sirket gayet güzel yoluna devam ediyor ben ceo yu gayet begendim sektöre hakim bir yönetici hayirlisiyla cift haneli rakamları görecegime inaniyorum sevgiler. Ytd
Arkadaşlar merhaba,
Günlerdir beklediğimiz bilanço nihayet geldi. Beklentimizin maalesef aşağısında bir bilanço oldu bunun yegane sebebi finansal giderlerin artması oldu.
Şimdi tablomuzu incelemeye başlayalım. En sonunda kısa uzun vadede senedimizin nerelere gelebileceğini düşünelim.
*Brüt kar= 2016/3 31.938.221-2017/3 41.541.402
Brüt karda %30 artış var. Ayrıca ciro %25 artarken brüt karın %30 artması Satış maliyetlerinin de düştüğünü göstermektedir.
Yine ayrıca öle bir sezonda bu şekilde bir artış satışlarımız 2. ve 3. çeyrekte nerelere gelebileceğinin işareti olarak ta sayılabilir.
panik yok beyler bu ****** site hep yapıyor bu haberleri.
gerçek olsa bile aselsan 1 hafta 10 günde 16 dan 20 ye gitti bunlar olacak meyve veren ağaç taşlanır ama o site bu haberi silecektir şirket ihtarı çekmiştir
SM-A500H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
*Faliyet Karı= 2016/3 2.807.210-2017/3 17.840.573
Faliyet karı tam 6 kat artmış. Personel pazarlama genel yönetim gibi giderlerden düşüş olması çok çok olumlu. Bu da yönetimsel bir başarıdır. Hem bu maliyetleri kısıyorsun hem brüt karını %30 arttırıyorsun. Bu kesinlikle önemli bir yönetimsel başarıdır. Maliyet ne kadar düşerse kar o kadar artar ki gördüğüm kadarıyla bu konuda çok ciddi bir gelişme var.
Öte yönden başta belirttiğim gibi faliyet karının tam 6 kat artması şirket açısından çok önemli bir veri...
*Finansman gelir giderleri;
2016/3=(8.510.000) 2017/3=(18.644.000)
Malesef katil bu :) Faaliyet karını resmen eritmiş. Kur artışı bu durumu tetiklemiş. Ancak bir şirketin devamlılığı için kredi mektup ipotek gibi kavramlar olağan ve normaldir.
* Dönem zararı 2016/3=4.650.881 2017/3=1.183.747
Dönem zararının 4 te 3 ten fazlası bitmiş. Bu çok önemli.
Buraya dikkat Faaliyet karı 6 kat artmış ve dönem zararının 4 te 3 ten fazlası erimiş.
Dolayısıyla şirketimizin tablosu için kötü demek abestle iştigaldir.
Düğün sezonun açılması 600 milyon ciro hedefi (ki bu hedefin olabilme ihtimalini bu tabloda az ok gördük) 2 çeyrek cironun en az 150 mil gelmesi toplam satışın 250 milyonu bulması ve karlı bir bilanço olması çok çok ihtimal dahilinde iken ;
Zarar var yarın alttan alırım üstten çakarım diyen çakal tayfası boşuna sevinmesin. Yarın hiç bir şekilde satış olmasını beklemiyorum. Aksine bu güzel faliyet karlılığının hakkının verilerek 3 üstüne atmasını bekleyeceğim..
Sevgiler...
Vay agzina saglik sn kuzeys
*Yine özkaynaklar 2 kattan fazla artmış
25.912.397 den 54.585.740 TL ye çıkan bir özkaynak var. Buda özkaynak eriyor diyen arkadaşlara bir kapak olmuş.
Dolayısıyla 2 dönem artan satışlarla bu öz kaynakların dahada arttığını göreceğiz.
Bu şirket ben büyüyorum diyor..Karlar çok yakın diyor.
Ya siz ne diyorsunuz ??
Satacak mısınız buyurun satın.
Ben nasıl evladımın büyümesine tanıklık ettiysem şirketimin de büyümesine tanıklık edeceğim....Ve ediyorum...
Sayın Kuzeys bilanço analiziniz için teşekkürler emeğinize sağlık.
Açılış 2.83
2.70 satıcılı
Bence gayet güzel bilanco.büyümeler zaman alir
Ziraat Yatırım,
Doğtaş Kelebek Mobilya (DGKLB, Sınırlı Pozitif): Şirket 2017 yılının ilk çeyreğinde 1,2mn TL net dönem zararı kaydetmiştir. Şirket 1Ç2016'da 4,7mn TL zarar kaydetmişti. Şirketin satış gelirleri ilk çeyrekte %24,7 oranında artarak 104,5mn TL'ye yükselirken, brüt karı ise %30'luk artışla 41,5mn TL'ye ulaşmıştır. Buna ilaveten operasyonel giderler %23 oranında azalmış ve buna bağlı olarak da faaliyet karı 2,8mn TL'den 17,8mn TL'ye yükselmiştir. Diğer taraftan finansman giderlerinin 8,5mn TL'den 18,6mn TL'ye yükselmiş ve bu dönemde de zarar açıklanmasında ana etken olmuştur.
Bence UV'ler için çok güzel bilanço gelmiş tek sıkıntı finansman giderleri önceki döneme göre çok artmış bunun sebebi de yatırım giderleri için bankadan kredi kullanmak zorunda kalmış olabilir
sonuç itibariyle çok iyi performans göstermiş ciro artarken faliyet giderleri düşmüş
bunun meyveleri 2.3. çeyrekte olmaya başlar
Unutmamak gerekir, şirket ev mobilyaları üretiminden başka konut sektörünede iş yapıyor ve bu sektörden milyonlarca liralık ihale ve iş kazanıyor şirketten her an her zaman ihale aldık açıklamaları gelebilir.
Alıcılar kuvvetleniyor
Şu mali tablo da düşmesini gerektiren hiç birşey yok geleceğe ışık tuttmuştur. Zaten alıcıların kuvveti tahtadaki durumu bariz gösteriyor.
Yataş şirketimizin zararından ilham alarak yükseliyor. Bakalım bizim satışlarımızı geçebilecekler mi. Faliyet karları ne olacak??
Piyasanın bence yataşın bilançosunu gördükten sonra doğtaşta iştahlı alımlar yapacağını düşünüyorum..
Çünkü doğtaşın faliyet karını geçmelerini hiç mümkün bulmuyorum.
Bekleyelim görelim.
Önümüzün açık ve aydınlık olduğuna inancım tam...
2016/1 Doğtaş Faaliyet Karı=2.807.210
2016/1 Yataş Faaliyet Karı=8.149.413
Buraya dikkat ;
2017/1 Doğtaş Faaliyet Karı=17.840.573
2017/1 Yataş Faaliyet Karı=????
Geçen sene göre kendini 6 ya yataşı 2 ye katlayan doğtaş var karşımızda.
Sizce yataş faliyet karında doğtaşı geçebilir mi ????
Sn. Kuzey gercekten yaptiginiz arastirmalar ve analizlerle biz ky lara isik tutuyorsunuz emeginize saglik