Tam fırtına burası paylaşımlar için teşekkürler
Printable View
Tam fırtına burası paylaşımlar için teşekkürler
85000 düşüşteki mesajlarınız dolar hakkındada birşeyler yazsanız Süper olur
MI 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mesajları alıntı Yapamamışım
Şimdi oldu
Bugün EW'den bağımsız içgüdüsel bir hareket yapabilirim.
--
Son aldıklarımı maliyetine geri verdim. Yine %50 kalsın bir izleyelim bakalım.
--
Dolar için soruyorum Kanal üstünde çıkan fiyatlarda üst kanaldan bir daha tepmesi yada kanal içine girmesi eliot açısından bir önemi yada belirleyici bir özelliği var mı? Mantıken Böyle durum 3.3 dalgalarında görülmesi gibi
Sn. Devir, Bovespa neredeyse düzeltme öncesi zirveye geri dondu, gelişmekte olan ülke borsaları için bir işaret olabilir mi sizce?
https://resmim.net/f/0S7CGC.gif
Bovespa dolar bazında yerlerde sürünüyor
97000 e tepkiyi gerçekleştirdi, ongorum B:c bacağı olmasi yönünde hedefi ise 90000 gözüküyor.. işte orası bence karar yeri olacak 36000 puanlık düşüşün duzeltmesi 100600 de bitti mi bitmedi mi ?
97500 ustunde kapanışta ise muhtemel bir kompleks düzeltme bacağı ilerlemiş olacak. Yarın ki kapanış belirleyici olur.
ABD borsalarindaki görüntüde hiç hoş değil nu kabak gibi ortada ne kadar dayanacak göreceğiz..
Dow'daki görüntüyü beğenmediğim için portföyü yarıya indirmiştim. Orada 25850'nin altına satışların hızlanması durumunda aşağı düzeltme hüviyetini kaybeder. Keza MSCI-EM de alçalan kanal desteğinde. Tutunamazsa şöför atlayabilir. Bugün akşam tuzlu fıstık/bira kombinasyonu eşliğinde izlenecek gün.
--
kapanış kötü olmuş, yarın 93100 ihlal edildiği takdirde yassı kalıbın B:c ilk hedefi 90000 veya 1.62 hedefi 85500 potaya girebilir..
93100 dibi ihlal edilmeden yarın veya cuma olabilecek 97000 üzeri kapanış yukarı kompleks düzeltmenin son şansı,, yoksa yassı kalıp hedefleri potada olur bence. yassı kalıp ise yukarı düzeltmenin 2.şansı
Dow da ise ; hem haftalıkta hemde günlükte yaptığı NU sonrası fiyat kırılımı gerçekleşmiş durumda..
sn Devir merak ediyorm öngörünüzü .dow sell offun bu kadar sert olması an itibari ile 750 puan.uzaktan ışık göründü mü acaba(tünelin sonu olmadığından eminiz herhalde )
Dow Jones orta ölçekli düşüşe başladı ki 2018 Ocak ayında başladığı düzeltmenin ikinci bacağı olarak düşünülmeli bu hareket. İlk bacaktaki gibi çok hızlı da gelişebilir, yukarı tepkilerle 2-3 aya da yayılabilir.
Flat/expanded flat paterni var gibi görünüyor. Bu da bizi asgari 22000'li rakamlara götürür.
Bizde de 93169'un çalışması bu şartlarda çok zor. Kulağa hoş gelmese de durum şu. Bizde tarihsel trend desteği muhtemelen kırılacak. Keza bizim emsallerimizi temsil eden MSCI-EM de kanalı aşağı kırmış vaziyette.
--
bist100 22.000 mi dediniz sn.DEVİR? yanlışlık yok değil mi? o zaman bist kuruluşundan beri başlayan dalga 120.000 lerde bitti mi demek oluyor bu yani? buna kocama 1 etiketi mi vuruyoruz? ve aşağı 2 için düşeceğiz? doğru mu?
üstelik asgari 22.000 yani bu en iyimser tahmin belki çok daha altı yani...bu ÇÖKÜŞ demektir...
Dji 22000 demek istedi.
ASUS_T00J cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sizin sorduğunuz sualin bir cevabı Dow grafiğinde mevcut. 22000 Dow için.
https://i.hizliresim.com/b6374V.png
--
Çin borsasında da 2650 ana desteğin kırıldığını bu arada belirteyim. Burası son uzun vadeli trendin başlangıç noktasıydı.
--
Bu papaz görünümlü casus Brunson'a da fazla bel bağlamamak lazım. Döviz piyasasına göre adamı kesin salacaklar. Yalnız unutmayın ki piyasa artık yön değiştirdi. Yön değişince karakter de değişir. Şu sonuç çıkarsa bu olur tarzında çıkarsamalar çalışmaz.Günlük saatlik hareketler göz boyar, neticede piyasa anonsun niteliğinden bağımsız olarak trend yönünde devam eder.
--
bu USD/TRY 60 dk grafiği...acaba böyle bir üçgen gelişiyor olabilir mi? grafikte d-e dalgaları bitmiş gibi bir ihtimalde koydum ama güdük duruyor çok kısa kalmış oluyorlar...sank çizgilerle çizdiğim rota mantıklı gibi...önce d dalgasını tamamlamak için yukarı sonra e için aşağı ve sonra zirve için yukarı gibi...bu DOW eğer 22.000 leri görürse bizim bist ve dolarda da buna uygun hareketler beklenebilir...
ya da ÜÇGEN değil başka birşeyler oluyor...
http://i.hizliresim.com/k6odLD.png
Sıçtı papaz bez getir
Türk borsasının Ekim aylarında düştüğünü görmedim. Ya da ben hatırlamıyorum. Olursa ilk olacak herhalde.
--
Parite daha tepki vermedi. Verirse partide eller havaya safhasına geçilir.
--
geçmiş dönem ekim ayları;
https://i.hizliresim.com/GDVMO2.png
Papaz şartsız salıverilirse dolar kurunun 5.50-5.70 aralığına ineceğine dair geniş bir konsensus var. Bence bu senaryoya oynayıp oralardan dövize geçmek için bekleyen çok kişi de var. Bu tür durumlarda çoğunluğun muradına eremediğini örnekleriyle biliyoruz. Bakalım felek bu dolarcılar için nasıl bir sürpriz hazırladı..
--
Ben de diyorumki sıçtı papaz bez getir cıkamaz kanaatim bu yönde
Papaz gidince memleketin borcu mu bitecek yoksa ekonomiz mi düzelecek?.
Faizler mi düşecek?, Zamlar geri mi alınacak?
Batık şirket veya bankalar mı kurtulacak millete izah etseniz ......
Dünyanın ilk enflasyon polisi de bizde.
Ama haberi sunanlar o kadar komik ki gülüyor anlamakta insan zorlanmaz
piyasa düşmek istemiyor gibi sanki
Yatırım kararları SPK'nın kurallarına göre verilmelidir. Bu konuda bir yetkim, bilgim ve deneyimim bulunmadığı için yazdıklarım, yatırım kararları verilirken kullanılmamalıdır
Amerika borsalarında resmen serbest düşüş var, Dax çok fena yamuldu, Türkiye Brunson gündemiyle biraz kafasına göre takılıyor olabilir, ama sonrası hiç iyi görünmüyor.
Papaz salıverme beklentisi ile piyasada beklenti oluşturdular, beklenti bitince tersi yönde hareket borsanın her zaman gerçeğidir. Biz teknikciyiz papazı başkası konuşsun. Evet bugün 93100 ihlal edilmediği için y.d. düşüşe rağmen umut devam ediyor ama yarına dikkat etmek lazım 97000 veya hizli yassı yaparsa endeks 96000 tepe yapıp ertesi gün 93100 altı kapatırsa sen gör cümbüşü. Bol kazançlar cümleten ..
$/TL'de üçgen formasyon geçerli değil. İsteyene bu seviyelerden dolar verildiğine göre daha da düşecek.
--