Bende banka hissesi almıyorum faaliyet raporunda yapıkredì ortaklıgı görmedin entek vardı bir daha okumak lazım
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Bende banka hissesi almıyorum faaliyet raporunda yapıkredì ortaklıgı görmedin entek vardı bir daha okumak lazım
[QUOTE=Serdardm79;3636270]Bende banka hissesi almıyorum faaliyet raporunda yapıkredì ortaklıgı görmedin entek vardı bir daha okumak lazım
Bi bilgi gedik yatirim arastirmasinda gecmis, faaliyet raporunda bende göremedim, yapi kredi ortaklik yapisinda %81,9 oranındaki hissesi Koç Finansal Hizmetler'e aittir, bu finansal hizmetler icinde aygaz'dami var, bilgisi olan varsa bizlerle paylasirsa memnun oluruz
Yazılmış işte Aygaz, YKB %1.61 hissesine sahip
Aygaza meil atmistim gelen cevap soyle
Sorunuza ilişkin olarak web sitemizin, yatırımcı ilişkileri bölümünde yer alan ve aşağıda linkini paylaştığım sunumun 38 ve 39. sayfalarına bakabilirsiniz.
Enerji Yatırımları A.Ş. (EYAŞ) Tüpraş’ın %50’sine sahip olduğunda Aygaz da dolaylı olarak EYAŞ üzerinden Tüpraş’ın %10’una sahip olmaktadır.
Benzer durum Koç Finansal Hizmetler A.Ş. de Yapı Kredi Bankasının %81,9 una sahip olduğundan Aygaz dolaylı olarak bankada %1,61 orana sahip olmaktadır
KAP: #AYGAZ [ ] AYGAZ A.Ş. Finansal Takvim
Şirketimizin 2019 yılı 2.Çeyrek Finansal Sonuçları 07.08.2019 Çarşamba günü KAP'ta yayınlacaktır.
Aygaz dikkatimi çekenler.
ilk çeyrekte 10 milyon TL kar
2. çeyrekte 121 milyon kar açıklamış.
6 aylıkToplam : 131 milyon kar açıklamış.
Elektrikte meyvelerini almaya başlamış.
ENTEK 2018 yılı 6 aylıkta 9 milyon TL gider yazmışken
ENTEK 2019 6 aylıkta 54 milyon TL katkı sağlamış. (sene sonu 100 milyon TL beklentim)
Tüpraş yıl sonu karı artarsa Aygaz ında karı artacaktır. (Tüpraşın 2018 yılı ilk yarı bilançoya katkısı 140 milyonTL iken 2019 6 ayda bilançoya katkısı 47 milyona TL ye düşmüş. 2019 yılı Türaşın bilançoya katkısının 250 milyon TL olması beklentim)
2019 yılı 2018 e göre daha iyi kapatır diye bekliyorum.
Olumlu gördüm. Hayırlı olsun.
Sizlerin de yorumunu beklerim.
Entek gecen ciddi bir hesi bunyesine katti aygazi olan entegide takip etmeli
https://www.ziraatyatirim.com.tr/TRK/sabah-stratejisi
Aygaz (AYGAZ, Sınırlı Pozitif): Aygaz'ın 2019 yılı ikinci çeyreğinde net dönem karı bir 120,7mn TL ile hem bizim beklentimiz 82mn TL'nin hem de piyasa beklentisi olan 94mn TL üzerinde gerçekleşmiştir. Tahminimizdeki sapmada, Tüpraş ve Entek kaynaklı iştiraklerden kaydedilen gelirlerin beklentimizden yüksek gerçekleşmesi etkili olmuştur. Şirketin ikinci çeyrek satış gelirleri satış miktarındaki %6'lık artış ve kurların olumlu katkısıyla bir önceki yılın aynı dönemine göre %23,5 oranında artarak 2.745mn TL olarak gerçekleşirken, brüt kar ise maliyetlerdeki %27,8'lik görece yüksek artışın etkisiyle, %15 oranında gerilemiş ve 190,1mn TL olarak gerçekleşmiştir. Diğer taraftan operasyonel giderler aynı dönemde %14,7 oranında artarken, diğer faaliyetlerden gelirler ise 1,9mn TL'den 16,1mn TL'ye yükselmiştir. Böylece faaliyet karı 2Ç2018'deki 92,8mn TL'den 2Ç2019'da 54mn TL'ye gerilemiştir. Diğer taraftan, Tüpraş ve Entek'in bu çeyrekteki katkılarına bağlı olarak iştiraklerden gelirler 2Ç2018'deki 93,1mn TL'den 2Ç2019'da 111,9mn TL'ye yükselmiştir. (Tüpraş'ın etkisi 2Ç2019'da 88mn TL olurken, diğer iştirak Entek ise 24mn TL pozitif katkı sağlamıştır. 2Ç2018'de ise Tüpraş 103mn TL olumlu katkı yaparken, Entek ise 11mn TL olumsuz etki yapmıştı.) Finansman tarafında ise finansman giderleri 26,7mn TL'den 48,2mn TL'ye yükselerek karı baskılamış ve net dönem karı 120,7mn TL olarak gerçekleşmiştir. Şirket bir önceki yılın aynı döneminde 148,3mn TL net dönem karı kaydetmişti.
İkinci çeyrek kar rakamı ile birlikte Şirket'in ilk yarı net dönem karı, zayıf ilk çeyrek karının etkisiyle 130,8mn TL olmuş ve bir önceki yılın aynı dönemine göre %35,8 oranında gerileme kaydetmiştir. LPG fiyatlarındaki gerilemenin etkisiyle 2019 yılı ilk yarısında stoklar bir önceki yılın aynı dönemine göre brüt kara 39mn TL negatif etki etmiştir.
Aygaz 2019 yılı beklentileri aynen korumuştur. 2019 yılında Şirket 695-735 bin ton aralığında otogaz satışı, 295-310 bin ton aralığında da tüpgaz satışı hedeflemektedir. Ayrıca şirket tüpgaz pazar payı'nın %41,5-43,5; otogaz pazar payının da %21,4-%22,6 aralığında oluşmasını beklemektedir.
HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-Oyak Yatırım, Aygaz için 13,20 TL hedef fiyat ile 'AL' tavsiyesini sürdürdü
* * Oyak Yatırım, Aygaz için 13,20 TL hedef fiyat ile 'AL' tavsiyesini* sürdürdü.
* * Oyak Yatırım'ın (
http://www.oyakyatirim.com.tr
) konu ile ilgili* raporunda şu değerlendirme yapıldı:
* * "AYGAZ: Aygaz 2. çeyrekte bizim beklentimize paralel ancak piyasa* beklentisi olan 94mn TL’nin üzerinde 121mn TL net kar açıkladı. Şirketin %10 dolaylı iştiraki Tüpraş’ın beklenenden iyi net karı Aygaz’ın da karının beklenenin üzerinde gelmesine yol açtı. FAVÖK ise 70mn TL ile stok zararları nedeniyle ortalama beklenti olan 88mn TL’nin altında kaldı. Net borç geçen çeyreğe göre %27 artarken net* borç/FAVÖK ise 2.4’ten 3.7’ye tırmandı. Şirket 2019 için satış hacmi* hedeflerini değiştirmedi. Hisselerle ilgili 13.20 TL ve %33 yükselme* potansiyeli ile AL önerimiz devam ediyor."
https://www.oyakyatirim.com.tr/Repor...n_20190808.pdf
* * AYGAZ 2Ç19 sonuçları: Satışlar 2,745 mln TRY (+24% yıllık, +17%* çeyreklik), FAVÖK 70 mln TRY (-38% yıllık, -29% çeyreklik) ve Net Kâr 121 mln TRY (-19% yıllık, 1Ç19: TRY10 mln). Net kar iştiraklerin güçlü* katkısıyla piyasa beklentisinin üstünde gerçekleşse de geçtiğimiz yıl %5.1, geçtiğimiz çeyrek ise %4.2 olan FAVÖK marjının %2.5’e kadar* gerilemesiyle şirketin operasyonel performansı beklentilerin altında* kaldı. 2Ç19 finansal sonuçlarının hisse fiyatına negatif etki* edebileceğini düşünüyoruz.
bana göre bilanço bu ortamda çok başarılı, 9 civarlarına düşerse almak için bekliyorum ama her şey kısmet belkide hiç düşmeyebilir...
Ya da kriz var, kar payı yok demesin.
koçlar yapmaz bunu başka kagıtlarla karıştırmayın aygaz bu...düşerse inşallah düşer almak için fırsat kolluyorum...bu sene de en az 90 kuruş temettüsü var...saygılar...
HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-Ziraat Yatırım, Aygaz için 14,11 TL hedef fiyatını ve 'AL' önerisini sürdürdü
* * Ziraat Yatırım, Aygaz için 14,11 TL hedef fiyatını ve 'AL'* önerisini sürdürdü.
* * Ziraat Yatırım'ın (
http://www.ziraatyatirim.com.tr
) konu ile* ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:
* * "Aygaz'ın 2019 yılı ikinci çeyreğinde net dönem karı bir 120,7mn TL ile hem bizim beklentimiz 82mn TL'nin hem de piyasa beklentisi olan 94mn TL üzerinde gerçekleşmiştir. Tahminimizdeki sapmada, Tüpraş ve Entek kaynaklı iştiraklerden kaydedilen gelirlerin beklentimizden* yüksek gerçekleşmesi etkili olmuştur.
* * Şirketin ikinci çeyrek satış gelirleri satış miktarındaki %6'lık* artışın olumlu katkısıyla bir önceki yılın aynı dönemine göre %23,5* oranında artarak 2.745mn TL olarak gerçekleşirken, brüt kar ise* maliyetlerdeki %27,8'lik görece yüksek artışın etkisiyle, %15 oranında* gerilemiş ve 190,1mn TL olarak gerçekleşmiştir. Diğer taraftan* operasyonel giderler aynı dönemde %14,7 oranında artarken, diğer* faaliyetlerden gelirler ise 1,9mn TL'den 16,1mn TL'ye yükselmiştir. Böylece faaliyet karı 2Ç2018'deki 92,8mn TL'den 2Ç2019'da 54mn TL'ye* gerilemiştir. Şirket'in FAVÖK'ü de ikinci çeyrekte %38,2 oranında* azalarak 70mn TL'ye gerilemiştir.
* * Diğer taraftan, Tüpraş ve Entek'in bu çeyrekteki katkılarına bağlı* olarak iştiraklerden gelirler 2Ç2018'deki 93,1mn TL'den 2Ç2019'da 111,9mn TL'ye yükselmiştir. (Tüpraş'ın etkisi 2Ç2019'da 88mn TL* olurken, diğer iştirak Entek ise 24mn TL pozitif katkı sağlamıştır. 2Ç2018'de ise Tüpraş 103mn TL olumlu katkı yaparken, Entek ise 11mn TL* olumsuz etki yapmıştı.) Finansman tarafında ise finansman giderleri 26,7mn TL'den 48,2mn TL'ye yükselerek karı baskılamış ve net dönem* karı 120,7mn TL olarak gerçekleşmiştir. Şirket bir önceki yılın aynı* döneminde 148,3mn TL net dönem karı kaydetmişti.
* * Aygaz 2019 yılı beklentileri aynen korumuştur. 2019 yılında Şirket 695-735 bin ton aralığında otogaz satışı, 295-310 bin ton aralığında* da tüpgaz satışı hedeflemektedir. Ayrıca şirket tüpgaz pazar payı'nın %41,5-43,5* otogaz pazar payının da %21,4-%22,6 aralığında oluşmasını* beklemektedir."
http://imgserveri.com/54165B4951BD4D...C19_190809.pdf
varlıklarına oranla çok ucuz kalmış görünüyor. bakalım önemli olan piyasa fiyatlaması..
tüpraşın kar marjındaki iyileşmeyle birlikte hareket edeceğe benziyor..
Saçma sapan bir iştiraklilik durumları
Parasının büyük bölümü direk fayda sağlamayacağı borsada olmayan ilişkili taraf şirketi hisselerine bağlanmış.
Tüpraş’ın ana ortağının hisseleri alınacağına bari direk temetü geliri sağlanabilecek borsadaki Tüpraş’ın hisselerine bağlansaydı o paralar.
Yönetim iyi niyetli ise, ortaklık yararına olanı yamak istiyorsa, bu ilişkili taraf azınlık iştirak hisselerini ana ortaklarına devredip karşılığında hakim ortak olacağı şirketleri Aygaz kapsamına almalı
Bu besili inekten kimsede yok mu? Niye yazan yok?
Besili mi? Değil mi? Bilemem ama bende var.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu hisse ne yapmaya çalışıyor?
Daha önce de almıştım pişman olmuştum dengesiz bir kağıt
ASUS_X00TD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gecenlerde 9 dan alim demistim 10 tl olmus 😂2000 yilnda 65 tl ydi sanki aygaz oyle hatirliyorum hep bedelsiz vere vere fiyati buralarda demek ki tabi dogalgaz da yogun kullanilmaya baslayinca sadece otogaz satislariy la olmuyor demekki 😀al sat tut tavsiyesi degildir
bangladeş tarafında şirket kurulumu gerçekleşir ve oradaki aktivitelerle ilgili geleceğe dönük projeksiyonlar paylaşılırsa şirket tarafından, uzun bir aradan sonra Aygaz ucuz Tüpraş olarak değil de büyüme adayı olarak değerlendirilir diye düşünüyorum.
Biraz büyüme hikayesine ihtiyacımız var artık.
Ben de Bangladeş'in 2021'den itibaren bilançoya katkıda bulunacağını düşünüyorum. Ne oranda olacağı ise hala muallakta.
Bagladeş yatırımı, toplam aktiflerin % 0.5 ( yazıyla yüzde yarımı ) pek bi etkisi olacağını sanmam.
Aygaz'ın piyasa değeri şu an 500 mio USD. orada 100 mio USD üzeri bir yatırım yapılacak ve kesinlikle Türkiye'den %sel olarak yani marjlar anlamında daha karlı bir operasyon olacağını düşünüyorum. Etki eder bir boyut olması lazım. Yoksa Bangladeş'e gitmezlerdi diye tahmin ediyorum.
Ben kap taki açıklamayı okudum.
Şu an 100 Milyon USD, bunun yarısı Bangladeş'in KOÇ Grubu gibi bir şirket ödeyecek. ( ortak oldukları)
Eğer tutarsa ki büyük ihtimal, tüp gaz satış bayii sistemi, otogaz istasyonları ve hatta bizim Gebze de olan tüp üretim fabrikası kuracaklar.
4 yıllık proje, adım adım gidecekler, en önemli nokta, anlaştıkları yerli şirketin taahhütlerini yerine getirmesi.
Benim şahsen Aygaz'dan ve başarılı olacağından şüphem yok.
Bangladeş'li ortağın orada limanı olan bir bölgede, LPG depoları ve dolum tesisleri var.
Eğer projeler düşünüldüğü gibi giderse, başaracaklardır.
2019 -2020 Mart dediğin gibi. Evet.
Yukarı atıp atmama konusu Aygaz'ın özgün şartları ile ilgili değil.
Borsaya para gelmiyor, yabancı yok.
Hatta son iki günkü çıkış, gel gel gibi. Büyükler tava getirip Bist'ten tamamen çıkacak gibi.
Temkinli ve kademeli alım yapmak lazım. Bir anda 8 TL.ye inerse şaşırmam.
hocam bizim kağıt biraz boyutuna göre illikit kalıyor galiba. Aygaz'da da tahmin ediyorum ki baya uzun süre tutan temettücü arkadaşlar var. Biraz büyük yatırımcı girip çıkması için rahat bir ortam yok galiba. siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Sadece Aygaz'ı konuşmak doğru sonuçlara götürmez.
Tüm ekonominin rahatsızlığı bu.
Dünyanın hemen tüm borsalarında, şirketin yıl sonunda, hatta 3 ay sonunda ne kadar nakit kar payı vereceği açıklanır.
Bizde bu açıklanmaz, bir belirsizlik her an vardır.
İş'te bu nokta bistteki yatırımcıyı bence bitirdi.
Geçen sene BDDK nın, bankalar kar payı ödemeyecek açıklaması da tuzu biberi oldu.
Adam zararını kurtardığı anda satıp dolar alıyor.
Bence çok da doğru yapıyor.
Boşuna taşı taşı, sonunda hava al, üstelik paranın değer kaybının %30 olduğu bir ülkede.
Düşüncem bu biste kimse para koymaz artık.
Koyan varsa da aklına şaşarım.
YABANCILAR 30 AĞUSTOS HAFTASINDA 54 MN DOLARLIK DİBS, 46 MN DOLARLIK HİSSE SATTI .
https://www.bloomberght.com/sondakika
Yabancılar borsaya veya bir hisseye dolar bazlı bakarlar ve uzun vade alim yaparlar. Kısa vade işlem yapan yabancı çok azdır. Ben aygazı almadan önce grafiğini geriye dönük 6 -7 yıllık bakmıştım. Aldığımda 8.70 li rakamlarda TL bazında bile uzun vade trend çizgisinin dibindeydi.