Birilerinin yönetime girme hareketleri mi acaba bu hareketler. Çok sağlam tutunmak lazım. Bir ay sonra buralar da çok mesajlar yazan olur.
GM 5 Plus d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Birilerinin yönetime girme hareketleri mi acaba bu hareketler. Çok sağlam tutunmak lazım. Bir ay sonra buralar da çok mesajlar yazan olur.
https://www.karabuknethaber.com/kard...yor-77463.html
KARDEMİR A.Şâ€™nin geçtiğimiz aylarda yapılan yönetim kurulu toplantısında, şirketin üretimden, satışa kadar ve diğer tüm hareketlerin sürecini elektronik ortamda takip eden SAP adında bilgisayar program sisteminin yeni versiyonunu güncellemek için bir karar alınmıştı.
20 Milyon TL’ye yakın tutan SAP Programı lisans bedeli ve danışmanlık hizmetinin alınmasına oy birliği ile yönetim kurulu karar vermişti.
Kamil Güleç’in Yönetim Kurulu Başkanlığı döneminde, imza altına alınan yönetim kurulu karar defterinin toplantıdan bir kaç gün sonra KARDEMİR A.Şâ€™den çıkartılarak, kendi şirketi olan Çağ Çelik’e getirttiği ve attığı imzanın altına SAP Programının alınmaması için hazırlanan tavsiye mektubunun ekte olduğunu belirten şerh notu eklediği belirtiliyor.
YÖNETİM KURULU KARARI DAHA SONRA HABERSİZCE DEĞİŞTİRİLMİŞ
KARDEMİR A.Şâ€™nin 11 Yönetim Kurulu Üyesinin imza altına aldığı karar defterinin diğer kurul üyelerinin haberi olmadan bir kaç gün sonra şerh notu yazılıp, tavsiye mektubu eklenmesi yönetim kurulu kararının tahribata yada değişikliğe uğratma yönünde ilgili yasa ve yönetmeliklere aykırı hareket olarak nitelendiriliyor.
İmzaların atıldığı Yönetim Kurulu Toplantısından birkaç gün sonra gizlice yapılan bu değişiklik ile ilgili olaya kimi uzmanlar “Yapılan ciddi bir suçtur†olarak yorumlanıyor.
BAŞTA BAĞIMSIZLAR OLMAK ÜZERE, KURUL ÜYELERİ BU SUÇA SEYİRCİ KALIYORLAR
Kamil Güleç’in Yönetim Kurulu Başkanlık dönemi olan, geçtiğimiz Eylül ayındaki yaşanan bu usulsüzlüğün ve hatta kimi uzmanlara göre işlenen suçun, başta SPK’yı temsilen atanan bağımsızlar olmak üzere, diğer yönetim kurulu üyelerinin sessiz ve seyirci kalmasının işlenen suça ortak olmaları olarak belirtiliyor.
ACİLEN SPK’YA VE YARGIYA KONU İNTİKAL ETTİRİLMELİ
Yaklaşık üç ay önce imzalanan Yönetim Kurulu Karar Defterinin gizlice şirket dışına çıkarılması ve karar defterine sonrada şerh notu yazılarak, tavsiye mektubu eklenmesinin bir usulsüz hareket olduğu ve hatta suç işlendiği yönünde uzman görüşleri varken, bağımsız yönetim kurulu üyeleri başta olmak üzere, değişiklik yapılan kararda imzası bulunan diğer tüm kurul üyelerinin SPK’ya durumu bildirmeleri ve hatta yargıya intikal ettirmeleri gerektiğinin de altı çiziliyor.
SAP PROGRAMININ ÖNEMİ NE?
KARDEMİR’de cevherin alınmasından, üretime girmesine, stoklanmasından, kalite kontrolüne ve satışına kadar tüm sürecin elektronik ortamda kayıt altına alındığı SAP Programı sisteminin şirkette uygulanmaya başlandığı zaman, birçok ürünün birinci sınıf kalitede olmasına rağmen, ikinci sınıf kalite fiyatından satışı da ortadan kalkmış olacak.
Bu ve buna benzer yanlış uygulamaları ortadan kaldıracak olan SAP Elektronik takip sisteminin çok yakında KARDEMİR’de devreye girmesi de bekleniyor.
SAP PROGRAMININ ÖNEMİ NE?
KARDEMİRde cevherin alınmasından, üretime girmesine, stoklanmasından, kalite kontrolüne ve satışına kadar tüm sürecin elektronik ortamda kayıt altına alındığı SAP Programı sisteminin şirkette uygulanmaya başlandığı zaman, birçok ürünün birinci sınıf kalitede olmasına rağmen, ikinci sınıf kalite fiyatından satışı da ortadan kalkmış olacak.
Bu ve buna benzer yanlış uygulamaları ortadan kaldıracak olan SAP Elektronik takip sisteminin çok yakında KARDEMİRde devreye girmesi de bekleniyor.
Acaba geçmiş yıllardaki gibi A ve B ,
D den pozitif şekilde ayrışacak mı ? Birlikte mi hareket edecekler ? geri mi kalacaklar ? Ya da aralarında ne fark olacak.
Ben portföyümü burada topladım.. Kısmet diyelim.
*****Al sat-tut tutma tavsiyesi değildir. *****
https://i.hizliresim.com/Xb5o75.jpg
https://i.hizliresim.com/Xb5o75.jpg
Bende ayni umarim iyi olur bizim icin.bugunun pastasi varmi
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kardemir B takas
https://i.hizliresim.com/P7goo7.jpg
TESEKKURLERR
60 dk. lık B grafiği
https://i.hizliresim.com/1pXkRb.jpg
Bakalim yarin napicak ciksa artik
Iyi aksamalar cusan pastasi varmi
USD bazda haftalık.. KRDMB
Mavi ,Yeşil, Kırmızı çizgilerin sıralamasını inceleyin, nasıl başlamış, ne kadar devam etmiş..
Al sat tut tutma tavsiyesi değildir.
https://i.hizliresim.com/7B4gPr.jpg
Iyi aksamlar kardemir d ve b pastasi varmi
Bugün itibari ile bir yılı aşkın süreyle elimde tuttuğum hisseleri satarak trade yapmak istedim fakat elimde patlama ihtimali büyük. Önümde bir hafta var 2.76 ve 2.78 civarı elimdekileri boşalttım. Geri donermi yoksa dönmeden basar gidermi bilmiyorum
Dönmez de de artık yapacak bir şey yok yukarilardan tekrar mallanmayi bekliyorum. Nasip diyoruz artık.
Yanlız şunu gördüm bugün fena mal topluyorlar. Çok kısa zamanda çok yukarılara çıkma ihtimali de var. Asla yatırım tavsiyesi değildir ve sadece beni bağlar
Satilanlarin hepsini fazlasıyla yüksekten yerine koyabildim. Bir daha tövbe dedirtiyor saayacaksam al sat asla elimi sürmem saygılar iyi akşamlar
Hisseleri sandiga koy..kitle..anahtarini denize at.
Hukumet devlet kuruldu kurulali yapilan demir yolunun yarisi kadarini 2023 e kadar yapacagini soyluyor.5000 km civari peki bunun rayini trenin tekerligini kim yapiyor..kardemir...yerli oto..kanal istanbul ..betonu ..neyle yapacaklar demirle ..en yakin fabrika kardemir...digerlerini soylemoyorum....liman vs...butun bunlar hisseyi en az 10 yapmazmi.
Bence yapar...
eskiden krdmb d nin 2 misli fiatta olurdu..şimdi gerisinde kaldı...ne hikmetse...yol bulanlar...malı stok yapınca millet bulaşmıyor herhal.
https://resmim.net/f/hDUfZS.jpg
aylık takas
[QUOTE=cefaks;4127608]https://resmim.net/f/hDUfZS.jpg
İyi geceler cefaks
Asuzu takası payşabilir misiniz kendi sayfasında. Çok teşekkürler...
01.06.2020 tarihinde Kardemir A.S. payları ile ilgili olarak 2,51-2,57 TL fiyat aralıgından 2.400.000 TL
toplam nominal tutarlı Kardemir (B) satıs islemi ortaklıgımızca gerçeklestirilmistir. Bu islemle birlikte
Kardemir A.S. sermayesindeki paylarım 01.06.2020 tarihi itibariyle %1,19 sınırına düsmüstür.
Yolbulan Demir Sanayi ve Tic. A.S.,Yolbulanlar Nakliyat ve Tic.A.S., Yolbulan Çelik San.ve Tic
A.S.,Enkay Moda Konf.San.ve Tic.A.S., Ahmet Zeki Yolbulan, Burak Yolbulan, Murat Yolbulan, Mustafa
Yolbulan, Ilyas Sadi Yolbulan, Kamuran Yolbulan, Özlem Yolbulan'in sahip oldugu % 5,03 oranındaki paylar
da ortaklıgımızla birlikte hareket etmektedir.
Yolbulanlar satmaya devam ed,yor.
Ne is digerleri gitti bu katir...burda tirmaliyor..
Ben bu yol bulanlari anlamiyorum...kardemirleri yukari cekmek isteyen icin en ideal krdmb cunku takasda A nin yarisi ....b nin 7 de birnde...ben olsam krdmb ye yuklenirim digerleri arkadan gelir...tabi baska sekilde yollarini bulmuyorlarsa
Ne biçim bir gün, +10 dan - 5, soygun var.. ANE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yolbulanlar bizim bilmedigimiz birseymi biliyor..satmaya doyamadilar
kağıt yüzde 8 yazan yok ayıp be ayop
Sen yolunmasan ben yolunmasam o yolunmasa biz yolunmasak bu yolunu bulanlar kimi yolacak ,,bu yolunu bulanlar icerden bilgiyi gec karast verici hemde mutlak azinlik payla ,,zarar trilyonlarca borc katrilyonlarca kaymagi yigen yolunu bulalar avcaip ciftlik olmys vah kardemir vfah sahi liman kaca mal etmius bu yolunu bulanlar herkes bunu konusuyo bu kadar aleni hisseleme abidikleme gidiklama yapan yolun bulanlar bikmadi yol bulmakta
Ee hadi hayırlısı bi hareket var
KARDEMİR yılda 200 bin demir yolu tekeri üretecek
KARABÜK (AA) - Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR), yılda 200 bin demir
yolu tekeri üreteceği bildirildi.
Fabrika tarafından yayımlanan faaliyet raporunda yer alan yönetim kurulu açıklamasında,
şirketin geçen yıl 2 milyon 305 bin ton sıvı çelik üretimi, 2 milyon 184
bin ton nihai ürün üretimi, 2 milyon 243 bin ton nihai ürün satışı gerçekleştirdiği
belirtildi.
Satış gelirlerinin 5 milyar
583 milyon liradan 6 milyar 76 milyon liraya ulaştığı
kaydedilen açıklamada, "Şirketimiz bu zorlu dönemde yüzde 11 FAVÖK marjı sağlamış
ve 2019 yılı 548 milyon lira brüt karlılık, 80,6 milyon lira net karlılıkla
kapatılmıştır. Bu dinamik yapı içerisinde yönetim stratejimizin temelini şirketimizi
3,5 milyon tonluk üretim hedefine ulaştıracak yatırımların tamamlanması,
katma değeri yüksek ürün çeşitliliğimizle birlikte hizmet kalitesi ve verimliliklerimizin
artırılması, sıkı maliyet kontrolü, çevre
ve insan odaklı yaklaşımla
sürdürülebilir bir büyüme oluşturacaktır." ifadeleri kullanıldı.
Faaliyet raporunda yer alan açıklamada ise Türkiye'de ham çelik üretiminin geçen
yıl yüzde 9,6 azalarak 33,7 milyon ton seviyesinde gerçekleştiği ve Türkiye'nin
küresel ham çelik üretiminde dünyada 8'inci sıradakini yerini koruduğu bildirildi.
KARDEMİR'in toplam sıvı çelik üretimini yıllık 3,5 milyon ton seviyesine çıkarmayı
hedeflediği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"KARDEMİR yaklaşık 50 bin kişinin ekonomik hayatını doğrudan etkilemekte, yeni ürünler
geliştirmek ve sektördeki rekabet gücünü artırmak amacıyla faaliyetlerine
devam etmektedir. Bu kapsamda, 2019 yılında ithalat ile karşılanan katma değeri
yüksek yeni ürünler geliştirme çalışmalarına ağırlık verilmiştir. Şirketimiz
bünyesinde özellikle ülkemizde üretimi bulunmayan otomotiv, savunma ve demir yolu
sanayileri tarafından kullanılan yüksek katma değere sahip yeni ürünlerin üretimi
ve geliştirilmesi için önemli adımlar atılmıştır."
Fabrikanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla ray üretimine başladığı
aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"KARDEMİR çelik kollarıyla Anadolu'yu kucaklamaya devam etmektedir. KARDEMİR, sadece
ülkemizin ihtiyacını karşılamakla kalmamış, son 10 yılda dünya pazarlarına
yaklaşık 314 bin ton demir yolu rayı ihracatı gerçekleştirerek, ülkemize yaklaşık
240 milyon avro değerinde döviz girdisi de sağlamıştır. Şirketimiz
120 bin
yük treni, 40 bin yolcu treni, 20 bin lokomotif ve 20 bin de hafif raylı sistem
tekeri olmak üzere yılda 200 bin demir yolu tekeri üretecektir. Almanya, Avusturya,
Polonya, Slovakya, Bulgaristan, Fransa gibi Avrupa ülkeleri başta olmak üzere
Orta Doğu ve Kuzey Afrika
ülkeleri, teker üretim kapasitemizin büyük bölümünün ihraç edileceği hedef pazarlarımız
arasındadır."
çok enteresan, kardemirlerde kimse kalmamış.A dan dün kazandık bugünde 3,40 dan B ye atladık. hayırlısı bakalım, 3,65 satıştayım.
vay bee kardemiri ne hale getirdi yolunu bulanlar..vay bee tüm ülke kardemişri konuşuyo ..yoluncak kaz olmuş vay beeee ..genel kurul bilem yapamadı vayy beee..o nassıı borç öle 6 katrilyon ..ülke borçlansa batar .nereye harcanmış bu kadar servet..nasıl harrcamış vay beee .o nassı zarar öle yüzlerce trilyon ..vay beee ne yolunu bulunmuş şirket olmuş vay beee ..koskoca Cumhuriyetten emanet şirket yolunu bulunuyo vay beee ...
buralar eskiden yemyeşildi
sn propolis;
6 katrilyon borç demişsiniz...
4 katrilyonu ticari borç kısa vadeli...yani üretilecek malın hammaddesi ve kömür vs...yani 4 katrilyonluk mal ve hizmet alınmış...
2 katrilyon uzun vadeli borç ise şirketin yaptığı yatırımların finansal borçlarıdır....
sadece tren tekeri fabrikası 750 m ye kurulmuş...
şirketin değerine ,üretim kapasitesi ve çeşitliliğine göre çok büyük bir borç değildir diye düşünüyorum...
haa yönetim sorunları olduğu aşikar
kasım ayında çözülür inşallah...
Ticari borç olunca ödenmeyecek mi?
Ticari borçlar 2.418.428.977 TL, Stoklar 1.492.252.152 TL. En az 1 Milyar TL'lik malı almışlar, tüketmişler, satmışlar borcu kalmış.
Bilançodan "Kısa vadeli ticari borçların 1.891.525.927 TL'si hammadde alımlarından kaynaklı bankalara olan akreditif borçlarından oluşmaktadır. Akreditif işlemlerinin ortalama vadesi 350 gün olup,.."
***KRDMA* *KRDMB* *KRDMD*** KARDEMİR KARABÜK DEMİR ÇELİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)
***KRDMA******KRDMB******KRDMD*** KARDEMİR KARABÜK DEMİR ÇELİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Şirketimiz, TCDD'nin 16/07/2020 tarihinde açmış olduğu uluslararası ray tedariki ihalesini kazanmıştır. Bu kapsamda yapılan tedarik anlaşmasıyla, 30.950 ton ray satışı gerçekleştirilecek olup teslimatı 195 günlük süre içinde yapılacaktır.
İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/882264
BIST
(19/10/2020 - 08:58:08)
Tarih 17.03.2014 KRDMB en yüksek gördüğü fiyat 4.48 TL.
Tarih 17.03.2014 KRDMA en yüksek gördüğü fiyat 1.72 TL.
Şimdi bakıyorsunuz tam tersi bir fiyatlama söz konusu, bunun nedenini açıklayabilecek kimse var mı?