http://www.memleket.com.tr/cimento-i...i-1506904h.htm
Patron 2019 çok karlı olacak yani çok para kazanıcaz diyor,topicdekiler ise olmaz diyor...Biz patrona güveniyoruz,pozisyonumuzu güncelledik,bakalım zaman kimi haklı çıkaracak.
Printable View
http://www.memleket.com.tr/cimento-i...i-1506904h.htm
Patron 2019 çok karlı olacak yani çok para kazanıcaz diyor,topicdekiler ise olmaz diyor...Biz patrona güveniyoruz,pozisyonumuzu güncelledik,bakalım zaman kimi haklı çıkaracak.
Dolar yükseldi diye aşağı bastın SPEK, güya borçlar arttı, bilanço zarar yazacak algısı yarattın.
Şimdi Dolar 5,40'a kadar düşecek o zaman ki bahanen ne olacak buralarda tutman için.
Mesela 2,80nin altına düşürebiliyor musun çok merak ediyorum. Senin de bir çapın var deil mi? Denesene...
https://i.hizliresim.com/dBRabp.jpg
altı ayda enerji 43 milyon hasılat yapmış.
Yapılan zam aynen şirketin hasılatına yansıyacak.
Elektrik üretimi HES olduğu için girdi maliyetlerinde
çok ciddi artış olmaz. Ana gider kalemi kira...
genel yönetim gideri, pazarlamada artış olmaz.
Tabi ki finansman giderleri önceden aldıkları uzun vadeli TL kredi,
ihtiyaca göre döviz kredi alınmışsa bunu göremiyoruz.
Kur farkından ciddi bir gider yazar.
Ama enerji fiyatlarına zam her halükarda enerji şirketi için çok olumlu oldu ap açık ortada.
Kur da düşüyor. Hisse fiyatı yerinde sayıyor?
ytd.
Saygılarımlar,
Sayin Eksipnos35 tarih 5.ay yil 2015
Eski forumun ilk paylasimlari..... yaklasik o tarihlerden bugunlere devamli soyle olacak boyle olacak diye paylasimlariniz var. Koskoca 4 yil gecmis tl bazinda bile 3 tl nin altinda yani o gunlere nazaran %10 assagidayiz. Artik soylemlerinizle ky zarar verdiginizin farkinda degilmisiniz?Bugune kadar kim alici olduysa zararda hatta bircogu zararina satti gitti. Cok ahi var bu hissenin. Sizde artik ky ya gaz vermeyin. Bu isin obur tarafi var.
Bizim ky miz biray bile beklemez .
sizin bunu biliyor olmaniz lazim.
Dort sene hatta ...seneye diyorsunuz
bes senede yatirim olmaz. Sizler hanci olmussunuz patron agzindan konusmaya devam ediyorsunuz.
Bari hisse kendini bir toplasin 2019 yilinda bilancolarla birlikte ky ya oneriyi oyle yapin. Simdiye kadar sizin gibi uzun suredir beklenti icinde olanlari bosa cikardi....hatta.... .!!
Birakinda sevgili patronlariniz dusunsun....yahu bu hissede neler oluyor diye....yada ellerini hissenin uzerinden ceksinler o yolunu bulur.
Sayin Cari nin yazdiklarina...vade...
Idari personel konusu en hassas konular.Insanin suc ortagina karsi aksiyon almasi cok zor tabi. Bu iyi egitimliler bugune kadar at kosturmuslar, ......sogan dogramislar.
Yazik tum ortaklara....hepimize.
Ben bunu bilirim bunu derim. Ekşi
mayadan lezzetli yogurt beklemek?
Mirasyedi capsizlar....
Ytd.
Saygilar.
LG-D802 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aylık Elektrik Raporu (Gedik Yatırım)
Eylül 2018'de elektrik fiyatları %76.5 Y/Y artış göstermiştir. Maliyetlerdeki yükselme elektrik fiyatlarını destekleyen en önemli unsurlar olmuştur.
Aylık elektrik tüketimi Eylül ayında %1.7 Y/Y artışla 24,210 GWh seviyesine ulaşmıştır.
Hidro, rüzgar ve diğer yenilenebilir üretim, toplam üretimin sırasıyla %15, %7 ve %3'ünü oluşturmuştur.
Çocuk babasına dönerek;
-Baba ,fakirlik ne kadar sürer.demiş
Babası:
-kırk gün oğlum
-peki sonra ne olur
-alışırsın oğlum.
Yeni giren ky buradan zengin olacağını düşünmesin.Bu patronlarla,zaman geçtikçe parasının eridiğini görecek ve benim gibi buna alışacaktır.ytd.
Elektrik zammı resmi gazetede yayınlandı: Konuta %9, sanayiye %15 zam geldi- bloomberg ht
https://emlakkulisi.com/bati-anadolu...-ediyor/510645
130 milyo euroya fabrika kur.
piyasada 77 milyon usd işlem gör.
arsası+eski fabrika+3.2 milyon metre kare maden işleme sahası bedava.+%4 batıçimin ortağı% enerjinin orta ğı yanında bonus....
Yukarıdakiler yalnız söke fabrikası için geçerli...
Hisse bu kadar rezil olsun panron HİSSE GERİ ALIM kararı ALSIN bunu uygulamasın.
Sonra İ.T. yok sanko yok spek....
Buna kimse inanmaz....Çimento tozundan silkelenin kardeşim. Bu işi ucunda patrondan başka kimse olamaz.
Zaten buna izin veren de patronun suçu daha büyük.
Görünen budur...
ytd.
saygılar,
Sayın EKSİPNOS35,
Son 5-6 yılda inşaat sektörü tarihi büyümelere imza attı.
Tüm çimento şirketleri prim yaptı yada temettü verdi.
Batıçim bunun oldukça gerisinde kaldığının farkında mısınız.
Rakamlar böyle diyor. Yani gerçekleşmiş olaylar....
Olacak, öyle böyle şöyle değil....
ytd.
Saygılar,
Canım benim suçlu biziz değilmi?Nasrettin Hocanın hesabı,hırsızı hiç suçu yok.Eğer yönetim buradaki eleştirilere göre iş yapıyorsa,yazıklar olsun onların kalıbına.Yani sonunda sende itiraf ettin ne İ.T nede Sanko,tahtada olan kişi patron.zaten bunu görmemek için ya kör olmak yada art niyetli olmak gerekiyordu.ytd.
Hissemizin yeni dipler yapmasi icin yeni ky lar gelmeye baslamis .
Bugune kadar kim mal istediyse verdiler....ama hep yeni diplere yolculuk basladi.
Hayirlisi izliyoruz.
Ytd.
Saygilar.
Yönetim burada kendilerini eleştirenlere"Uslu çocuklar olursanız,ileride ormanda gezerken şirinleri bile görebilirsiniz" mesajı mı vermek istiyor.acaba? :)
Sana göre,bana göre yanlış.onlara göre çok doğru işler yapıyorlar.Ben senelerdir neden burada klavye patlatıyorum.Adamların yanlışlarını suratlarına vuruyorum.Ancak onların dediğm dedik çaldığım düdük tavrı,buradaki şakşakçıları ile devamediyor.hayırlısı.Bir gün onlarda köteği yerler.buna en çok sevinen ben olacağım.buradayız.Kendi adıma alım için bir fiyat söyliyeyim(beni bağlar) eğer gelirse, 2.55 oralara kadar ne alırım ne satarım.Bu fiyatı vermem ne kadar doğru bilmiyorum.benim fikrim benim seçimim.kimseyi de etki altında bırakmak istemem herkez en iyisini kendi bilir.ytd.
Benim yaptığım o senin söylediğinden değil(yükselmesini istiyor görünüp,düşmesini istemek)onu senin kankilerin ele vermek için yapıyorlar.Benim tek istediğim istikrar.maalesef,senin patronlarında o ters manyeli yapıyorlar.haberler ,demeçler yayınlayıp yükselmesini istiyormuş gibi yapıp,az yükseltip, ky nin eline verip bırakıveriyolar.daha yenisin bunlarıda öğrenirsin.tahtada hakim olanın İ.T ve sanko olmadığından şimdi hemfikiriz değilmi? Artık sağa sola çamur atmayı bırakırsın umarım.Tahta konusunda tek hedef patron.ytd
Bi zamanlar BORSAVİZYON diye bir arkadaş vardı,hatta senin gibi yazmıştı,8,89dan 17000 lot almıştı çok ucuz diye,Allah selamet versin ne yaptı bilmiyorum am oda çok yönetimi övenlerdendi.diyexeğim o ki ucuzun ucuzu var.inşallah buralardan dönerde kazanırsınız.yoksa hep berabwriz.hayırlı kazançlar.ytd.
Grafikten anlıyor musun SPEK, mavinin trend çizginin altına getirebilir misin? Bir denesene...
Ek 20296
Herkesin bir yöntemi var.saygı duyarım.ancak ben bu senette teknik analize bakmayı yıllar önce bıraktım.Mavi çizginin altına getirir yeni bir mavi,sarı kırmızı çizgiler çizilir.daha önce yazdığım gibi,artık karakter analizine bakıyorum. Buda hiç hoş gözükmüyor.Bol kazançlar.
Bu dünya neden böyle,çünkü zengini doyuramıyor.zengin bir doysa,fakir aç kalmaz.
Türk çimento sektörü, 2018'in ilk 8 ayında ihracata ağırlık verdi - Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası
Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Avrupa'nın en büyük, dünyanın dördüncü büyük üreticisi Türk çimento sektörü, 2018'in ilk 8 ayında ihracata ağırlık verdi. Sektör, Ağustos sonu itibariyle toplam 9 milyon ton çimento ve klinker ihraç ederek ülke ekonomisine 414 milyon dolar kazandırdı. Türk çimento sektörü, en büyük pazarı ABD'ye ihracatı yüzde 50 artırırken en çok ihracat yapılan diğer ülkeler İsrail, Suriye, Haiti ve Bulgaristan oldu. Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Ünal sektörü ve ihracattaki başarıyı değerlendirdiği açıklamasında insana yatırım yapmaya ve sıfır iş kazası prensibiyle çalışmaya devam ettiklerini vurguladı.
Çimento sektörünün Türkiye için stratejik öneme sahip olduğunu vurgulayan Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Ünal şunları ifade etti:
"Sektörün bileşenlerini tek çatı altında toplayan ÇEİS olarak sektörümüzün istihdam kapasitesi, kalitesini ve iş sağlığı ve güvenliği kültürünü korumaya büyük önem veriyoruz. Bu yıl sektör ilk 8 ayda ihracatını yüzde 17 artırdı. Avrupa'ya en yüksek ihracatı gerçekleştiren ülkeyiz, dünya listesinde ise dördüncü sırada yer alıyoruz."
Çimento sektörü olarak ithal girdileri azaltarak üretim maliyetlerini düşürmek için de çalışmalar yaptıklarını ifade eden Ünal, "Kömür ve elektrik enerjisi maliyetlerinde dövize bağlı olarak çok ciddi bir artışla karşı karşıyayız. Bu maliyetleri yönetebilmek adına ihtiyaç duyduğumuz miktarda ve kalitede yerli kömür tedarik edebilmek için gerekli araştırmaları yapıyoruz. Bu konuda devletimizin desteğini de bekliyoruz. Böylelikle, kömür ithalatını azaltarak cari açığın kapanmasına daha büyük katkı sunmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Yeni pazarlara ihtiyaç var
Türkiye'deki çimento talebinin üç yıl içinde yüzde 4 - 5 bandında artmasını beklediklerini sözlerine ekleyen Ünal, "Türk çimento sektörünün kurulu gücü ve kapasitesi hem iç talebi hem ihracatı karşılayacak büyüklüktedir. Sektörün, pazarlarını geliştirmeye, üretim ve satışı tam kapasiteye çıkarmaya ihtiyacı var" dedi.
"Sıfır iş kazası hedefinde kararlıyız"
Çin'de çimento sektöründe yaşanan konsolidasyonun üretim miktarını ciddi ölçüde azalttığını belirten Ünal şunları söyledi:
"Dünyanın en büyük çimento ihracatçılarından Çin, bu konsolidasyonla birlikte çimento ithal eder konuma gelecek. En büyük rakiplerimizden İran'ın önü ambargolar nedeniyle kapanmış durumda. Bu da Türk çimento sektörünün dünya ölçeğindeki önem ve gücünü daha çok artırıyor. Türk çimento sektörü olarak Çin ve İran'ı geride bırakacak güce sahibiz. Bunu yaparken sıfır iş kazası hedefimizden de asla taviz vermiyoruz."
Çimento sektörünün ÇEİS çatısı altında son 10 yılda "Sıfır İş Kazası" hedefiyle iş sağlığı ve güvenliğine 6 milyon TL yatırım yaptığına dikkat çeken Ünal şöyle konuştu:
"Bizim için her şeyden önce insan geliyor. En son bir yıl önce Kocaeli'de de 1 milyon TL yatırımla ÇEİS İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimm Merkezi açtık. Böylece Türkiye'de iş sağlığı ve güvenliği merkezi sahibi ilk sendika olduk. Yürüttüğümüz çalışmaların olumlu sonuçlar vermesinden de son derece mutluluk duyuyoruz. Öyle ki son 10 yılda çalışan sayımız yaklaşık yüzde 40, klinker üretim kapasitemiz yüzde 90 artmasına rağmen iş kazalarına ilişkin uluslararası kıyaslamalarda kullanılan kaza sıklık oranında yüzde 20, kaza ağırlık oranında ise yaklaşık yüzde 70'lik bir düşüş sağlamış bulunuyoruz. Şimdi ise iş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerimizle ilgili olarak, Çimento Sektörü İSG Eğitim Merkezi'nde (ÇİSİEM) 2019 yılı sonuna kadar yapılacak eğitimlerde eğitim masrafının yüzde 50'sinin sendikamızca karşılanmasına dair karar aldık. Sıfır iş kazası hedefinde kararlıyız, ekonomik koşullar bahane olamaz. Bu alanda en iyi olana kadar yatırımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz."
Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) Hakkında
Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), üyelerinin çalışma ilişkilerinde; ortak hak ve mmenfaatlerini korumak ve geliştirmek, üyelerinin verimli çalışmalarına destek olmak, toplu iş sözleşmesi süreçlerini yönetmek, iş sağlığı ve güvenliğini geliştirmek amacıyla 1964 yılında kurulmuş bir işveren sendikasıdır. ÇEİS, endüstri ilişkileri ve insan kaynakları faaliyetleriyle birlikte, iş sağlığı ve güvenliği, mesleki eğitim, meslek standartları ve mesleki yeterlilikler ile istatistik faaliyetlerini yürütmektedir. Çimento sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin %95'inin üyesi bulunduğu ÇEİS, bugün, 33 kuruluşa bağlı 64 tesisi yurtiçinde ve yurtdışında çok sayıda platformda temsil etmektedir.
İmtiyazli ...... yoksunlari günaydın.
Sayin Cari onemli olan bizim sirket e
ne kadar dane dokuyor. Damat mi bu beyanati veren? Bunlar hem iyi egitimli hemde akilli cocuklar.
Ama her nedense kur riskini hedge etmediler. Bunlar sirketi icten kemiren .......mirasyediler. Beyanatlarin suyu cikti gari....ne faydasini gorduk bugune kadar?
Bir arkadasta şirin baba demis gargamel demis mış mış mış.
Siz muhakeme yeteneginizi kurdugunuz cumlede zaten sifirlamissiniz. Biz Sirin baban madara oluyor oldu diyoruz siz madara edeni gargameli ovuyorsunuz.!! 2024 laflari sizde hanci olmaya gelmissiniz anlasilan.
Neyse herkese bol kazanclar. Herkes nasibini kovalayacak alacak.
Sabirsiz Ky uzak dursun. Hancilar topluluguna uye olmak isteyen buyursun.....mal herkese yeter.
Ytd.
Saygilar.
İnşaat malzemeleri ihracatı Temmuz ayında yüzde 32,7 arttı - Türkiye İMSAD
Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu açıkladı. 'Türkiye İMSAD Eylül 2018 Sektör Raporu'nda; 2018 yılı ikinci çeyrekte Türkiye ekonomisinin yüzde 5,4, inşaat sektörünün ise yüzde 0,8 büyüdüğü, bu dönemde ekonominin göreceli hızlı büyümüş olmasına karşın inşaat ve gayrimenkul sektörlerinde büyümenin neredeyse durduğu vurgulandı. Raporda ayrıca, inşaat malzemelerinde ihracat artışının Temmuz ayında sıçrama gösterdiği; Temmuz ayı ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 32,7 artarak 1,76 milyar dolar olarak gerçekleştiğine dikkat çekildi. Temmuz 2017-Temmuz 2018 aralığında yüksek bir performans gösteren yıllık ihracatın 19,21 milyar dolara ulaştığı belirtildi.
Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD)'nin, sektörün çatı kuruluşu olarak hazırladığı 'Eylül 2018 Sektör Raporu'nda şu tespitler yer aldı: Yılın ikinci çeyreğinde inşaat sektörü ile Türkiye ekonomisinin büyümesi arasındaki paralellik önemli ölçüde kayboldu. Uzun süredir inşaata dayalı ekonomik büyüme yaklaşımı içinde inşaat sektöründe sağlanan yüksek büyümeler ekonomik büyümeyi de destekliyordu. Ancak 2018 yılı ikinci çeyrek döneminde ekonomi göreceli olarak hızlı büyümüş olmasına karşın inşaat ve gayrimenkul sektörlerinde büyüme neredeyse durdu. Türkiye ekonomisi 2018 yılı ikinci çeyreğinde yüzde 5,4 büyüdü. İnşaat sektörü ise 2018 yılı ikinci çeyrek döneminde sadece yüzde 0,8 büyüdü. İnşaat sektöründe çeyrek dönemlerde üst üste süren hızlı büyüme, yerini çok ciddi yavaşlamaya bıraktı. Gayrimenkul sektörü de 2018 yılı ikinci çeyrek döneminde yüzde 0,2 büyüyebildi.
İnşaat sektörü güven endeksi 2010'dan bu yana en düşük seviyesinde
İnşaat sektörü güven endeksi, Ağustos ayındaki hızlı düşüşün ardından Eylül ayında da sert bir gerileme gösterdi. Böylece inşaat sektörü güven endeksi, ölçülmeye başlandığı 2010 yılından bu yana en düşük seviyesine indi.. Eylül ayında güven endeksi 15,3 puan birden geriledi.İnşaat sektörü güven endeksinde gerçekleşen gerilemede, ekonomide yaşanan sıkıntıların yanı sıra, daha çok inşaat sektöründeki sorunlar belirleyici oldu. İnşaat sektöründe önemli ölçüde talep ve finansman sorunları görülürken, müteahhit firmaların mali yapılarına ilişkin endişeler de piyasa işleyişinde tıkanma yaşanmasına yol açtı.
Mevcut inşaat işleri seviyesi Eylül ayında 19,5 puan düştü
Eylül ayında mevcut inşaat işleri seviyesinde çok önemli bir gerileme ve durgunluk yaşandı. Mevcut inşaat işleri seviyesini ölçen endeks, Eylül ayında 19,5 puan gerileyerek 2010 yılından bu yana en yüksek aylık gerilemesini yaşadı. İnşaat işlerinin gerilemesinde iki önemli neden bulunuyor; ilki talep tarafındaki küçülme. Esas önemli neden ise finansman maliyetlerinin geldiği seviyeler ile finansman olanaklarının kesilmesi. Mevcut inşaat işlerinin, bu iki koşulda iyileşme olmadığı sürece daralmaya devam edeceği öngörülüyor.
Yeni alınan inşaaat işleri de 2010'dan bu yana en düşük seviyesinde
Alınan yeni iş siparişleri Eylül ayında, 2010 yılından bu yana en düşük seviyesine indi. İnşaat sektörü ve piyasalarında yaşanan talep ve finansman sorunları yeni inşaat siparişlerinde hızlı küçülmeye yol açtı. Bu nedenle izleyen aylarda inşaat malzemesi talebinin de düşmesi bekleniyor.
İpotekli konut satışlarında Ağustos ayında tarihi düşüş yaşandı
Türkiye genelinde konut satışlarında banka kredileri ile yapılan (ipotekli) satışlar önemli rol oynuyor. İpotekli konut satışlarında tarihi bir düşüş yaşanan Ağustos ayında, 12 bin 743 adet ipotekli konut satışı gerçekleşti. Konut kredi faizlerinin aylık ortalama yüzde 1,89'a ulaşması ile birlikte kredili-ipotekli konut alım talebi de ciddi şekilde düştü. Konut kredisi faiz oranlarında artışın devam etmesi, ipotekli konut satışlarında düşüşün süreceğini gösteriyor.
Yeni Ekonomi Programı, inşaat sektöründe durgunluğa işaret ediyor
Yeni Ekonomi Programı'nın genel ve sayısal hedefleri,, inşaat sektöründe de yavaşlama olacağını gösteriyor. Öncelikle özel tüketim harcamalarında 2019 yılında yüzde 2 büyüme öngörülüyor. Buna göre hane halklarının harcamalarında sınırlı bir büyüme olabilir. Bundan konut satışları ve kiralamalar da olumsuz etkilenebilir. İnşaat sektöründeki büyümeyi de içeren özel yatırımlarda büyüme ise 2019 yılı için yine 2 olarak hedefleniyor. İnşaat sektöründe de 2019 yılında en fazla yüzde 2 büyüme olacağına işaret ediliyor. 2019 yılında kamu yatırımlarında ise yüzde 36,1 daralma öngörülüyor. Programın kamu mali disiplini hedefi çerçevesinde en çok kamu yatırımlarının etkilenmesi bekleniyor. Kamu yatırımlarında gerileme, kamu altyapı ve inşaat harcamalarında da önemli bir küçülme anlamına geliyor. Bu hedefleri ile Yeni Ekonomi Programı, inşaat sektöründe 2019 yılında küçülme yaşanma olasılığını dahi içeriyor.
İnşaat malzemeleri ihracatı Temmuz ayında yüzde 32,7 arttı
İnşaat malzemeleri ihracatında, Temmuz ayında sıçrama yaşandı. Temmuz ayı ihracattı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 32,7 artarak 1,76 milyar dolar olarak gerçekleşti. 2018 yılına hızlı bir başlangıç yapan ihracat, yılın ilk yarısındaki yüksek performansını yılın ikinci yarısına taşıdı. Pazarlarda iyileşmelerin ihracat üzerindeki olumlu etkisi yeni yılın ikinci yarısında da devam etti. Ancak özellikle iç piyasada şiddetlenen yavaşlama Temmuz ayı ihracat artışında etkili oldu. 2018 yılının ilk 7 ayında ihracat yüzde 19,6 artarak 11,72 milyar dolara ulaştı. İhracattaki kuvvetli artış Temmuz ayında da sürdü. Böylece Temmuz 2017-Temmuz 2018 döneminde yıllık ihracat 19 milyar dolar seviyesini aşarak 19,21 milyar dolar olarak gerçekleşti. 2018 yılında ihracat yüksek performans göstermeye devam etti. Yakın ve komşu pazarlarda göreceli iyileşme ile AB pazarı, ihracat artışına katkı sağlıyor. Döviz kurlarındaki artış da ihracata destek veriyor.
Sayın Kyno,
Beceremezsen işi yaparsın BATISÖKE' den bir bedelli daha.Sermaye tavanını yükseltirsin.
Bu arada İ.T cezalandırırsın.
Bence İ.T. da bizim gibi parasını buraya bağlamış temettü yada hisse fiyatının değer artışından para kazanmaktan
başka ne amacı olabilir.
Sen vermezsen adamın hakkını o da bazılarının dediği gibi tahtada elinden geleni yapar.
Bu işlerden kim karlı ?kim mutlu? ona bakmak lazım.
Ben de temettümü alsan şirketin büyüdüğünü,hisse fiyatının artını görsem.
Bana ne ,kim ne yapmış?Öyle olmuş şöyle olmuş?
E bizde zarar görüyoruz .Durumdan rahatsız olduğumuz açıkça ortada.
Biz umutla bekliyoruz.
işler mi düzelir ,yoksa başka işler mi olur?
Ne olacaksa olsun hisse fiyatı layık olduğu seviyeye gelsin.
ytd.
Saygılar,
İmtiyazli ...... yoksunlari günaydın.
Millet yiyecek ekmegi zor bulacak
Ekmek yerine cimentoda yinmeyecegine gore ic piyasa isini unutun gari. Kibar feyzo ne guzel bir yatirim yaptiniz siz istesenizde biraktiginiz iz silinmez gari.[emoji34] insanin kendine ettigini baskasi yapamazmis....ne dogru laf. Akilli iyi egitimli miras yediler. Bu kadar yatirimcidan ah aldiniz ....karanlik planlariniz ugruna. Ya koddan cikin yada icine ettiginiz su yonetimden ikileyin be yaw. Insanin emegi olmayinca vicdanida olmuyor demekki. Çapsiz ..... yoksunlari.
Ytd.
Saygilar.
Önümüzdeki bir kaç yıl Batı gurubuna piyango vurmuş gibi görünüyor,ihracat piyasasındaki potansiyel rakiplerimiz piyasadan çekiliyor,hatta Çin bırakın ihracat yapmayı net ithalatçı konumuna düşecek,eğer kısa vadede konjonktürü bozacak büyük global bir kriz benzeri bir durum yaşanmaz ise global çimento fiyatları 2006-2009 arasında yaşanan ciddi fiyat artışlarını yaşayabilir,bunun sonucu olarakda ihracat şansına sahip firmalar yüksek karlılıklar yakalayabilir...
Hisse fiyatına gelirsek ciddi bir anormallik yaşanıyor,Pd miz 2 milyon ton klinker fiyatına kadar geriledi,oysa global piyasada fiyatı yükselen emtia yada hammaddeyi üreten şirketlerin hisseleri ciddi oranda prim yapmaya adaydır ve geneldede o periyotda en çok kazandıran şirketler olurlar,biz ise A4 kağıdında bile astronomik artışların olduğu bir dönemde kayıplar yaşıyoruz,hemde yönetimin pd nin yükseltilmesi ve hisse performansı konusundaki iyimser açıklamalarına rağmen,bu büyük tezatın mantıklı bir açıklaması olmalı.
Sayin Eksipnos35 on yildir varsayimlarla ve sizinde bol miktarda iyimser katkilarinizla bugunku rezil duruma gelinmis.Biz size gore yeni
sayiliriz o yuzden yasananlarin karsisinda bu kadar iyimser olmanizi
ben anlamlandiramiyorum. Guzelim sirketin bu hale gelirken yoneticisi olan bu zavalli .......yoksunlarini kahraman gibi hic sucu yokmus gibi
lanse etmeyi birakin gari. Alinan ahlarin gunahi hisse uc misli gitsede
yapistigi yerde duruyor olacak.Onun icin bir durun derim ....ky olarak empati yapin derim.
Geri alim karari olan bir yonetimin karsisinda kim durabilir?
Fazla lafa gerek yok mantik da yok.
Yatirimcisini koruyamayan on senedir bizzat somuren bu ........ imtiyazli mirasyediler bu olayin baş aktorudur.
Kim sizin elinizi tutabilir yaw. Kimsenin akliyla burda hala patron oven paylasimlarda bulunarak oynamayin.
Ytd.
Saygilar.
İyimser olmasam burada işim olmazdı zaten,beklentilerim artarak devam ediyor,ancak herkesin sabır katsayısı farklıdır onada saygı duyarım,her yaptığım paylaşımdan sonra yönetimi övdüğümü söylüyorsunuz,yukarıdaki paylaşımımda aslında yönetime bir eleştiri var,ancak siz bilerek veya bilmeyerek hakkımda farklı algı oluştuyorsunuz,benim gelinen noktadan fiyat olarak memnun olma şansım hiç bir şekilde yok,hatta hisse bir haftada yüzde 50 prim bile yapsa çok sevinebileceğimi sanmıyorum,ancak umutsuzda değilim,bakın hükümet bir kaç ay önce Kalkınma bankası ile ilgili bir mesaj verdi,hisse 4,xx lerde idi bugün ise 20,xx lerde,bu piyasada gayet olağan şeyler,bizim patronlarımızda bir mesaj vermiş,biz güveniyoruz,bekleyip sonuçlarını görücez,güvenmeyenlerde olabilir,onlarada saygı duyarım.
-----------