dün fena verdiler neden acaba...sayın zdx bizim bilmedigimiz bir durum mu olabilir...düşüşde biraz daha aldım bakalım...hayırlısı olur umarım...
Printable View
dün fena verdiler neden acaba...sayın zdx bizim bilmedigimiz bir durum mu olabilir...düşüşde biraz daha aldım bakalım...hayırlısı olur umarım...
kimseler yazmıyor çok ilginç...fiyatın düşmesine ragmen işlem hacmimizin de çok düşmesi hisseye talep olmadıgını gösteriyor...1 aydan az bir zaman sonra %5 den fazla temettü verecek ama ilgi çok az...
2,50 ye kadar basmanın amacı neydi...ne yapmak istiyor bu kagıt anlayabilen var mı...
evet geldi haklısınız 2,42 gördü neden bu kadar düştü valla ben bilmiyorum...bilen zdx falan da yazmıyor ilginç...ne güzeldi temettü vermeden önce fazla aşagılara sarkmıyordu...hatta izer lorik saglam alımlar yapıyordu...ne olduysa son zamanlarda kimse durduramıyor 20 gün sonra 15 kuruş temettü verecek ama yüzne bakan yok...
2,42 den 1465 lot
2,43 den 13701 lot
2,44 den 73524 lot
2,45 den 28021 lot
2,46 dan 4005 lot
2,47 den 3030 lot
2,48 den 3525 lot
2,49 dan 7025 lot
2,50 den 16327 lot
2,51 den 14005 lot
2,52 den 10558 lot
2,53 den 36377 lot
2,54 den 3527 lot
2,55 den 3027 lot işlem görmüş...
Oyak Menkul hisse satmaya başladı ve tahtada alıcı olmadığı için sert aşağı yapmaya başladık son 3-4 günde, çok enteresan...
KAP: AKSGY [ ] AKİŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Finansal Duran Varlık Edinimi
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/690660
Dosyalar:
Finansal Duran Varlık Edinimi 2018-06-27
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
İngilizce
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Evet (Yes)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi 25.05.2018
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Edinime İlişkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi 2018-05-25
Alıma İlişkin Yönetim Kurulu Kararında Bağımsız Üyelerin Çoğunluğunun Onayı Var mı? Var
Edinilen Finansal Duran Varlığın Unvanı WMG London Developments L.P.
Edinilen Finansal Duran Varlığın Faaliyet Konusu Gayrimenkul
Edinilen Finansal Duran Varlığın Sermayesi 7.891.019 GBP
Edinim Yöntemi Sermaye Artırımı Yoluyla Edinim (Capital Increase)
İşlemin Tamamlandığı/Tamamlanacağı Tarih 01.06.2018
Edinme Koşulları Vadeli (Timed)
Vadeli ise Koşulları 2 taksit
Edinilen Payların Nominal Tutarı 4.024.420
Beher Payın Alış Fiyatı 1
Toplam Tutar 4.024.420 GBP
Edinilen Payların Finansal Duran Varlığın Sermayesine Oranı (%) 51
Edinim Sonrasında Sahip Olunan Payların Finansal Duran Varlık Sermayesine Oranı (%) 51
Edinimden Sonra Finansal Varlıkta Sahip Olunan Oy Haklarının Oranı (%) -
Edinilen Finansal Duran Varlığın Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Finansal Tablosundaki Aktif Toplamına Oranı (%) 0,57
İşlem Bedelinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Yıllık Finansal Tablolara Göre Oluşan Hasılat Tutarına Oranı (%) 7,60
Ortaklığın Faaliyetlerine Etkisi Olumlu olacağı öngörülmektedir.
Pay Alım Teklifinde Bulunma Yükümlülüğünün Doğup Doğmadığı Hayır (No)
Pay Alım Teklifinde Bulunma Yükümlülüğü Doğuyorsa Muafiyet Başvurusu Yapılıp Yapılmayacağı Hayır (No)
Satan/Devreden Kişinin Adı/Ünvanı -
Karşı Taraf SPK Düzenlemelerine Göre İlişkili Taraf mıdır? Hayır (No)
Ortaklığın Satan/Devreden Tarafla İlişkinin Niteliği Yoktur
Varsa İşleme İlişkin Sözleşme Tarihi 2018-05-25
Finansal Duran Varlığın Değerinin Belirlenme Yöntemi -
Değerleme Raporu Düzenlendi mi? Düzenlenmedi (Not Prepared)
Değerleme Raporu Düzenlenmediyse Nedeni Sermaye artırımı yoluyla ortak olunduğu için değerleme raporu düzenlenmemiştir.
Değerleme Raporu Düzenlendiyse Tarih ve Numarası -
Değerleme Raporunu Hazırlayan Değerleme Kuruluşunun Unvanı -
Değerleme Raporu Sonucu Bulunan Tutar -
İşlem Değerleme Raporundaki Sonuçlara Uygun Gerçekleştirilmemişse/Gerçekleştirilmeyecekse Gerekçesi -
Açıklamalar
Açıklama İşbu açıklama, Şirketimiz tarafından 25.05.2018 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan "Yurtdışı Yatırımı hk." özet bilgili Özel Durum Açıklaması'nın düzeltme açıklamasıdır.
Kamuoyunun bilgisine sunarız.
Saygılarımızla,
Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.
londra da gayrimenkul almış 4 milyon paund da...acaba bize etkisi ne olur kira vb gelir getiriyor mu acaba...
Yüksek kredi borcu ve nakit sıkıntısına rağmen o temettuyu verdiği için olmasın?
E6633 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yarınki temettümüz yatırımcılara hayırlı olsun...umarım daha yüksek temettü almak nasip olur...ayrıca marketbull tezinizi kanıtlayacak cevaplar vermediniz hala neden acaba...temettüden sonra da umarım bu günlerdeki gibi güzel hareketlerine devam eder...yakında gelecek bilanço çok önemli bence...saygılar..
Temettüsü yatmayan var mı? Garanti'ye yatmamış benim..
TÜRK PARASI KIYMETİNİ KORUMA HAKKINDA 32 SAYILI KARARA İLİŞKİN
TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2008-32/34)DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2018-32/46)
http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...20180125-7.htm
Bunu yatırımcısı olduğun UFUK yatırıma telefon açıp onlara sor.Zira ortak oldukları Kerevitaş dan dolayı onlar daha iyi bilirler.Yeni yapılandırdılar.
Çok haklısınız her türlü ky.çarpıyorlar.
Grafik mirafik teknik hikaye.
Çok düştümü alacan çıktımıda satacan.
Bu yazıyı topiğin birinde birisi paylaşmış?Acaba bu kimin yazısı di mi?
Şimdi ben sana soruyorum bazı hisselerin topiclerinde fiyatları en düşükte iken bazı olumsuz yazılar yazıyorsun neden?Kendini çok zeki mi sanıyorsun ya da karşındakileri aptal.
6 aylık bilanço beklentiniz nedir acaba zdx&lunar soul...umarım artı bir bilanço olur yatırımcılar da rahatlar...
Bu hisseye tekrar yüklü girmek istiyorum. 30 bin lot civarı. Ama halen dibini bulamadı gibi
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
slmlar hocam, bu şirket yeni dikkatimi çekti, (yabancı payında artış var) son faaliyet raporunu okudum, buradaki 58 sayfayı da okudum, hisse hakkında hem en eski hem de daha çok bilgili olarak sizi gördüm. sorulara çok kısa yanıt veriyorsunuz gerçi ama hisseyi öğrenmek adına birkaç sorum olacak. ben de uvy yatırımcısı olmayı düşünüyorum, bir süredir sanayi hisselerini topluyorum, gyo ları mantıklı buluyordum ama alma fırsatım hiç olmamıştı. birkaçını araştırdım beğenmedim. bu hisse oldukça güzel geldi bana. dinçkök ailesini alkim den alkadan az çok biliyorum, oradaki faaliyetleri iyi.
bu kağıt hakkında kısa vadede öğrendiklerimi yazayım, son iki yıl temettüsü oldukça iyi, hissenin fiyatı temettü verdiği için, yada yatırımda olduğu için veya başka bir sebeple düşüşte. bu sizin için kötü yeni girecek uvy ciler için iyi bir durum malum. forumda dikkat ettiğim nokta çok kişi fiyata bakıyor, az kişi kap haberlerini takip ediyor, yatırımlar ve getiriye bakan pek yok. genel kurulu takip eden sanırım hiç yok. son genel kurula baktım, katılımcıların tamamı istanbullu, az miktar yabancı ve bir ankaralı var sadece.
burada değinilmeyen bir nokta var. dinçkök ailesinden birisi -ömer dinçkök- sanırım, her maddeyi mahkemeye taşıyor neredeyse, bu başka hisselerde yok, biraz garip bir durum. gelelim hisseye,
başta akbatı olmak üzere akasya nın getirisi oldukça iyi. istanbulda gayrimenkul fiyatları genelde düşmesine rağmen ciro arttırmışlar, bu yer seçiminin doğruluğunu gösteriyor. beymen suadiyenin getirisi de güzel görünüyor. orası için ne kadar yatırım yaptılar bilemiyorum gerçi ama yıllık 12 milyon tl iyi bir gelir. öncelikli sorum şu olacak.
erenköy apartmanı ve suadiye akapartman dan yıllık kira getirisi beklentin nedir? bunlar ne zaman hizmete girer?
londra ve bulgaristan yatırımları nelerdir kabaca, burayla ilgili bir beklenti var mı?
en önemlisi bilançoya çok detaylı bakamadım, kur artışı sebebiyle epey bir kur borcu var sanırım. bu kur borcu alınan kredi olmalı, bunu hangi yatırımlarda kullandılar? kurdan dolayı sıkıntı yaşayabilirler mi?
forumda gezerken gördüm, kar payı stratejisini değiştireceğiz demişler, bu nasıl olacak, daha mı çok, daha fazla mı taksit? yoksa bedelsiz mi? bu konuda bir bilgi var mı?
epey hoşuma giden bir hisse oldu, üretimden para kazanmayı severim, kafamdaki bu sorular da aydınlanırsa çok büyük ihtimal ben de toplamaya başlayacağım. soru çok oldu ama sanırım hoşuna gidecek sorular, cevaplayabilirsen sevinirim. şimdiden teşekkürler.
bu şirketin alka ve alkimle ilgisi yok sanırım karıştırdınız.
ayrıca epey bir hisseye yabancılara şu andaki fiyatttan daha yukarı fiyattan sattılar
yabancı hisseyi alırken temettü oranının yüksek olması için tüzük değişikliği sartı getirdi ve ilk genel kurulda onaylanacak
gelirleri doviz olduğu için doviz borcu sorun değil vede kurumsal olduğu için hedge etmişte olabilirler
emniyet ticaret a,ş.de epeyce borsadan hisse aldı pay oranını kapta görebilirsiniz.
tahta hisse sığ olduğu için hacimsiz düştü
yatırımcı ilişkileri görevlisi beyefendi gerekli sorularınıza cevap verir diğer şirketlerle karıştırmayın
sağlıkla kalın karar siazin benim çok cuzi bir hissem var son genel kurula katılmıştim
çok teşekkürler, iyi karıştırmışım gerçekten. aksa diyecektim, akkök holding, alkim ve alka nereden aklımda kaldıysa. bunların akkim i vardı sanırım oradan karıştı.
cüzzi hisseyle gk ya katıldığınıza göre sanırım ankaralı katılımcı sizsiniz. gk ya katılan yatırımcı olması güzel. yeni gk da temettü şartları değişirse temettü miktarları cidden çok yüksek rakamlara ulaşır. benim gördüğüm son bilanço karı 490 milyon tl (kiralardan gelen 306 milyon) bunun sadece 135 milyon tl sini dağıtmış ve verdiği rakam çok iyi. gelirler döviz ama dövizdeki artış birebir uygulanmıyor benim gördüğüm, özel bir kur rakamında mutabık kalıyorlar, gerçi bu da iyi, tl bazlı olsa enflasyona mutlaka yenik düşerdi. sizin yatırımlar hakkında bilginiz var mı?
ilave olarak şunu söyleyebilirm londrda bir şirket kurdular yarı ortaklı inşaat yapacaklar
eğerki devamlı hisseye bakacaksanız insanı uyuz eder.hisse alım kararlarıda vardı ama alım yapmadılar
evet ankaralı yatırımcı benim.alıp unutulacak bir hisse birde agyo ya bakın çok yakında atakule hizmete girecek
yt.tav.değildir
Sayın Cinali'nin dediği gibi şirketi ararsanız size gerekli cevapları vereceklerdir.Zaten yeteri kadar şeyler yazdım burada.
KAP: AKSGY [ ] AKİŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Özel Durum Açıklaması (Genel)
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/698169
Dosyalar:
Özel Durum Açıklaması (Genel) 2018-07-27
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
İngilizce
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi -
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Açıklama Yönetim Kurulumuzca;
Şirketimizin mevcut kredilerinin bir bölümünün vadesinin yapılandırılması kapsamında HSBC Bank A.Ş'den ("Banka") 40.000.000 ABD Doları (kırk milyon ABD Doları) tutarında kredi kullanılmasına ve ilgili şartları düzenleyecek bir genel kredi sözleşmesi imzalanmasına,
Şirketimizin maliki bulunduğu Acıbadem Mahallesi, Çeçen Sokak, No: 25, Üsküdar, İstanbul adresinde bulunan Akasya AVM üzerinde Banka lehine, serbest dereceden istifade hakkı tanınmak sureti ile 2. derece 1.sırada USD 55.000.000'lik üst limit ipoteği tesis edilmesine ve bu kapsamda Şirketimiz ile Banka arasında ipotek sözleşmesi ("İpotek Sözleşmesi") akdedilmesine,
Karar verilmiştir.
Saygılarımızla,
Raif Ali Dinçkök....
Etme...bulma dünyası....!!!!
Allah büyük.....!!!!!!!!!!
Benden çaldıkların.....
Ödeyeceksin....ödüyorsun....!!!!!!!
Gördünmü ...Allah'ın adaletini....!!!!!!
İyi günlerin sen daha neler göreceksin....Raif Ali Dinçkök....
hayırdır ne oldu baddog geçmiş olsun...ali raif in şirketleri genelde iyi temettü verir...yatırımcıyı fazla magdur etmez...akmerkez olsun aksa olsun akiş olsun...hep temettü vermişlerdir...sizin bu beddualarınızın sebebini ögrenmek isterim...bizim akiş e gelince bilanço dan pe umutlu degilim bakalım neler olacak...bilanço iyi olsa buralara kadar düşecegini zannetmezdim hayırlısı bakalım...
o zaman bu beddua tutmaz gibi grubun en dandik kagıdı ve sanırım kuruldugundan beri hiç temettü vermedi...enerji kagıtlarına yatırım yapılmaz bizim borsa da....aksen de bile yabancı zamanında o milyon dolarları gömdü kaç yıl bekledi dolar neredeyse 4 katına çıktı gecen mart gibi sanırım hisseleri ucuzdan verdi gitti...
Akiş Gayrimenkul YO, hisse geri alım programı açıkladı
Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklama aşağıda bulunuyor:
Şirket Yönetim Kurulu,
Sermaye Piyasası Kurulu'nun 21 Temmuz ve 25 Temmuz 2016 tarihli basın duyurularında verilen izine istinaden, pay fiyatının Şirket faaliyetlerinin gerçek performansını yansıtmadığı düşüncesiyle, Şirketimiz paylarında başta küçük paydaşlarımız olmak üzere tüm paydaşlarımızın menfaatlerinin korunması ve sağlıklı fiyat oluşumuna katkıda bulunulması amaçları ile herhangi bir limit ve fiyat söz konusu olmaksızın Şirketimizin borsada kendi paylarının geri alımını gerçekleştirmesi için aşağıda belirtilen şartlara karar vermiştir.
Bu kapsamda,
° Pay geri alımı için ayrılabilecek azami fon tutarının iç kaynaklardan karşılanmak üzere 30.000.000 TL (otuz milyon Türk Lirası) olarak belirlenmesine,
° Pay geri alımına konu olabilecek azami pay sayısının 9.500.000 TL (dokuz milyon beş yüz bin Türk Lirası) nominal değerli olarak belirlenmesine,
° Şirketimizin borsada kendi paylarının geri alımını gerçekleştirmesi için Genel Müdür İhsan Gökşin Durusoy ve Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Naile Banuhan Yürükoğlu'nun yetkilendirilmesine,
karar verilmiştir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/700212
2 milyar tl borç....
Borcu nasıl ödeyecen...Raif Ali....
Avm...lerin hali ne olacak Raif Ali....
Ak enerji...3.5 milyar borç...nasıl ödeyecen bunları....
Raif Ali....Ömer amcan bile sana dava açtı...
Ondan...bundan götürdüğün....sen daha iyi bilirsin....!!!!!!!!!!...
Allah küçük yatırımcıların yardımcısı olsun....
Döviz ile kira...bu işler bitti...Raif Ali...bakalım kendini kurtarabilecenmi...!!!!!!....??????
Ülkemiz en ağır ekonomik krizlerinden birini yaşıyor...!!!!!!...
Dinçkök gurubu....
Korkunç borçlu....bildiklerimiz...!!!!!
Sadece...Ak-iş ve Ak enerjide ....5 milyar tl üzer borç...
Ne kadarı döviz...işin kötüsü....hergün ...dolar..avro artıyor...% 20...yıllık faiz...dövizleri durduramıyor...
Tl faiz ...oda devamlı yükseliyor..bu gurubun kamyon'la borcu var...!!!!
Allah küçük yatırımcının yardımcısı olsun....
Ömer amcan bile seni mahkemeye verdi...onuda mı dolandırdın Raif ali...!!!!!
Benden bi çuval...kanuna uydurdun gasp ettin...!!!!
Yanına kalmaz Raif Ali...Allah büyük....
Ak-iş'te...Ak enerjide bi dünya borç....!!!!!
Nasıl ödeyecen bunları...Raif Ali....!!!!!
Döviz ile kira...bu kiracılar nereye kadar seni doyuracak...!!!!
Allah dinçköklerin küçük yatırımcısını korusun...
Bi kamyon borç...ne kadarı döviz bir bakın derim...!!!!!
Allah'ın kanun'u....Allah'ın sopası...unuttun değilmi....
Hatırlayacan...bugün...yarın...dahada zor işin....!!!!!!!!!.....
KAP: AKSGY [ ] AKİŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Payların Geri Alınmasına İlişkin Bildirim
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/700443 Payların Geri Alınmasına İlişkin BildirimÖzet Bilgi Payların Geri Alınmasına İlişkin Bildirim
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ? Evet
Yapılan Açıklama Düzeltme mi ? Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ? Hayır
Geri Alım İşlemini Gerçekleştiren Ortaklık AKİŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.
Geri Alım İşlemine Konu Ortaklık AKİŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.
Geri Alım İşleminin Niteliği Diğer
Yönetim Kurulu Karar Tarihi 03.08.2018
Geri Alıma Konu Pay Miktarı 9.500.000
Ödenecek Azami Tutar (TL) 30.000.000
Geri Alım İşlemlerinin Detayları
İşleme Konu Pay İşlem Tarihi İşleme Konu Payların Nominal Tutarı (TL) Sermayeye Oranı (%) İşlem Fiyatı (TL/Adet) Varsa Bu Paylara Bağlı İmtiyazlar
B Grubu, AKSGY, TREAIGY00017 03.08.2018 1.064 0 2,46
B Grubu, AKSGY, TREAIGY00017 03.08.2018 11.810 0,003 2,47
B Grubu, AKSGY, TREAIGY00017 03.08.2018 5.367 0,001 2,48
B Grubu, AKSGY, TREAIGY00017 03.08.2018 2.145 0 2,49
B Grubu, AKSGY, TREAIGY00017 03.08.2018 22.059 0,005 2,5
B Grubu, AKSGY, TREAIGY00017 03.08.2018 7.540 0,002 2,51
B Grubu, AKSGY, TREAIGY00017 03.08.2018 9.843 0,002 2,52
B Grubu, AKSGY, TREAIGY00017 03.08.2018 14.321 0,003 2,53
B Grubu, AKSGY, TREAIGY00017 03.08.2018 15.837 0,004 2,54
B Grubu, AKSGY, TREAIGY00017 03.08.2018 16.430 0,004 2,55
B Grubu, AKSGY, TREAIGY00017 03.08.2018 4.561 0,001 2,56
B Grubu, AKSGY, TREAIGY00017 03.08.2018 11.840 0,003 2,57
B Grubu, AKSGY, TREAIGY00017 03.08.2018 7.705 0,002 2,58
B Grubu, AKSGY, TREAIGY00017 03.08.2018 9.269 0,002 2,59
Ek Açıklamalar
Yönetim Kurulunun 03 Ağustos 2018 tarihli payların geri alımına ilişkin kararına istinaden bugün yapılan işlemler tabloya eklenmiştir.
Şirketimiz 3 Ağustos 2018 tarihinde Borsa İstanbul'dan 139.791 TL nominal değerli Akiş GYO hissesi satın almıştır.
Şirketimizin sahip olduğu Akiş GYO paylarının nominal değeri 139.791 TL'dir. (Şirket sermayesine oranı %0,033)
Kamuoyunun bilgisine sunulur.
Saygılarımızla,
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
Sirketin doviz borcu var ve gidisat devamli yukselis gosteren kur varsa bunu yonetebilmek icin hadche yapmiyorsan mali isler sorumlusunu ben sirket sahibi olsam kapinin onune koyarim.
Senin gelrin tl.aldigin kredi dolarsa sarmal icinde kalirsin.
Bunlara beceriksiz demem ondandir.
Arada sembolikte olsa hisse alamazmiydi.
Akiste gelirde doviz oldugu icin durum iyi vede iyi yonetiliyor sahsi kanaatim
Yt.tv.dg.
Sayın Cinali bunları Raif beye değil ; AKİPD ve AKALT nin AKENR hisselerini 2 liraya alıp CEZE kısa zamanda 6 tl ye satana soracaksınız AKENR yi.Herkes ektiğini biçer hayat böyle.Bu son söz AKENR yatırımcısı için söylenmedi.Birisi için söyledim.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/674788 Daha satılan bu hisselerin nereden geldiğinin bile farkında olmayanlar var.Yabancı kurumsalın maliyeti kaç ortakların yeni alım yaptıkları malın maliyeti kaç daha dün hisse kaçtan işlem görüyordu bunun farkında olmayanlar var.